Ο Σφακιανάκης ιδρύει Ινστιτούτο για την προστασία στο διαδίκτυο

"Ο,τι αρχίζει ωραία, τελειώνει με πόνο" απάντησε ο απόστρατος πλέον στρατηγός Μανώλης Σφακιανάκης σε επίμονες ερωτήσεις για την πρόσφατη αποστρατεία του.

o-sfakianakis-idruei-institouto-gia-tin-prostasia-sto-diadiktuo
SHARE THIS
0
SHARES

"Ο,τι αρχίζει ωραία, τελειώνει με πόνο" απάντησε ο απόστρατος πλέον στρατηγός Μανώλης Σφακιανάκης σε επίμονες ερωτήσεις για την πρόσφατη αποστρατεία του. Η απάντηση του ήρθε στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου για την ίδρυση ινστιτούτου με το όνομα Cuber Security International. 

Το Iνστιτούτο δεν είναι κερδοσκοπικό ,ελέγχεται από ορκωτούς σε όλες τις οικονομικές του διαδικασίες και εξασφαλίζει πόρους από χορηγίες-δωρεές-ευρωπαϊκά προγράμματα. Το Νομικό του μόρφωμα είναι σωματείο με ιδρυτικά μέλη και εκλεγμένη διοίκηση..
Η διάρθρωση και η δομή του συστήματος του Ινστιτούτου θα διαχέεται  στο σύνολο των νομών-περιφερειών της ελληνικής επικράτειας, με αντίστοιχες διοικήσεις οι οποίες θα εκλέγονται σύμφωνα με το καταστατικό από τα μέλη του Ινστιτούτου που έχουν καταγωγή από την γεωγραφική περιφέρεια στην οποία διαμένουν μόνιμα πλην όμως όλες οι περιφερειακές διοικήσεις θα υπάγονται διοικητικά στην κεντρική διοίκηση που θα έχει έδρα την Αττική και θα ελέγχει κ εποπτεύει όλα τα περιφερειακά όργανα στην ημεδαπή,

Το Ινστιτούτο εκπαιδεύει – ενημερώνει - καταρτίζει ανάλογα με τα ενδιαφέροντα, ηλικία  και μόρφωση  τους πολίτες σε όλα τα γεωγραφικά διαμερίσματα της χώρας (Μαθητές - Άνεργους με ή χωρίς γνώσεις – Αγρότες – Νοικοκυρές -Κτηνοτρόφους κλπ)σε θέματα νέων τεχνολογιών και διαδικτύου με αρχικό σκοπό την θεματική ενημέρωση τους ανάλογα των σπουδών και ενδιαφερόντων τους αλλά παράλληλα και τον επαγγελματικό τους προσανατολισμό μέσα από κατάρτιση-εξειδίκευση σε ενότητες που οδηγούν στις διαδικτυακές αγορές οι οποίες για πολλούς είναι άγνωστα μονοπάτια (Νέες επιχειρηματικές ιδέες , -ηλεκτρονικό εμπόριο – κατασκευή εφαρμογών [app] - ασφαλή πλοήγηση κ.α. )

Ανάμεσα στους στόχους είναι η δημιουργία δυναμικών γκρουπ επιστημόνων για παρεμβάσεις με προτάσεις- Λύσεις σε επιστημονικά θέματα που τυχόν θα προκύπτουν όπως Νομικών , Πληροφορικάριων (hi-tech), Ψυχιάτρων, Ψυχολόγων, Εκπαιδευτικών κ.α.,για θέματα (Νομικά κενά –Cyber bullying-Εθισμού κ.α)που υφίστανται στην κοινωνία μας και αφορούν νέες τεχνολογίες. Παράλληλα το ινστιτούτο στοχεύει στην ανάδειξη νέων επιχειρηματικών ταλέντων  μέσω της Ψηφιακής Ακαδημίας αλλά και από κίνητρα -- διαγωνισμούς που θα διοργανώνει το CSI Institute.

Επίσης προβλέπεται η λειτουργία της Ψηφιακής Aκαδημίας(Code Academy ) όπου μέσω ηλεκτρονικών σεμιναρίων του Ινστιτούτου (webinars) θα εκπαιδεύονται σε όλη την επικράτεια οι μαθητές, σπουδαστές αλλά και άλλες ομάδες ατόμων. Το ινστιτούτο θα προχωρήσει στην  υπογραφή μνημονίων συνεργασίας με διεθνείς οργανισμούς όπως FBI, Interpol, Europol, EC3 κ.α με σκοπό την έρευνα συγκεκριμένων διαδικτυακών συμπεριφορών, την από κοινού συνεργασία σε συνέδρια ενημερώσεις κ.α. και την ανταλλαγή απόψεων.

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook