Follow us

Ο τιμοκατάλογος της απάτης: Τα κυκλώματα που έβγαζαν ψεύτικες άδειες παραμονής και μεταβίβαζαν ακίνητα παράνομα

Από την έως τώρα έρευνα της ΕΛ.ΑΣ., έχουν εξακριβωθεί τουλάχιστον 185 περιπτώσεις στις οποίες τα μέλη της οργάνωσης, κατέθεσαν "δικαιολογητικά" για την νομιμοποίησή αλλοδαπών.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Άδειες διαμονής ακόμα και σε... καταδικασμένους για αδικήματα του οργανωμένου εγκλήματος, εξασφάλιζε το μεγάλο κύκλωμα που εξαρθρώθηκε από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας. Τις "παραγγελίες" από τους έγκλειστους αλλοδαπούς κακοποιούς, λάμβανε ο "Μιχάλης", ο επιχειρησιακός βραχίονας της οργάνωσης, ο οποίος ήταν μέλος και στη δεύτερη εγκληματική ομάδα που εξαρθρώθηκε από τους Αδιάφθορους με δραστηριότητα στην παράνομη μεταβίβαση ακινήτων.

Από την έως τώρα έρευνα της ΕΛ.ΑΣ., έχουν εξακριβωθεί τουλάχιστον 185 περιπτώσεις στις οποίες τα μέλη της οργάνωσης, κατέθεσαν "δικαιολογητικά" για την νομιμοποίησή αλλοδαπών. Η λεία τους αγγίζει το 1.000.000 ευρώ!

Πλαστογραφοι υπάλληλοι ΔΟΥ και ΕΦΚΑ

Ανάμεσα στα 9 μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που συνελήφθησαν από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, ήταν ένας προϊστάμενος σε υποκατάστημα του Ε.Φ.Κ.Α. στην Αττική, ένας υπάλληλος στη Δ.Ο.Υ. Αγίων Αναργύρων και ένας γιατρός στο Θριάσιο, ήταν Η έρευνα ξεκίνησε τον περασμένο Ιούνιο, όταν καταγγελία έκανε λόγο, μεταξύ άλλων, για τη δράση δικηγόρου με το όνομα "Μιχάλης", ο οποίος σε συνεργασία με δημόσιο υπάλληλο εξέδιδε παράτυπα έγγραφα για δημόσια χρήση, λαμβάνοντας χρηματικά ποσά.

Όπως διαπιστώθηκε από τον Ιούνιο του 2022, τα μέλη της οργάνωσης διευκόλυναν την παράνομη διαμονή υπηκόων τρίτων χωρών, εκδίδοντας πλαστά έγγραφα, τα οποία στη συνέχεια οι αλλοδαποί χρησιμοποιούσαν για την έκδοση: Α.Φ.Μ., Α.Μ.Κ.Α., Α.Μ.Α., Κλειδαρίθμου και για το "άνοιγμα" τραπεζικών λογαριασμών.

Ο τρόπος δράσης

Μια 66χρονη γυναίκα, σε βάρος της οποίας εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση κάθειρξης πέντε ετών, φέρεται να ήταν ο "εγκέφαλος" της παράνομης δραστηριότητας. Παρουσιαζόταν ψευδώς ως λογίστρια και η ίδια προέβαινε στην κατάθεση ηλεκτρονικών αιτήσεων για χορήγηση άδειας διαμονής για λογαριασμό των "πελατών" της οργάνωσης, χρησιμοποιώντας ως έδρα φωτοτυπικό κέντρο ιδιοκτησίας άλλου μέλους της οργάνωσης.

Εκμεταλλευόμενη τις αδυναμίες του συστήματος χορήγησης αδειών διαμονής που παρείχε, η ηλεκτρονική πλατφόρμα υπέβαλε τις σχετικές αιτήσεις χωρίς τα απαραίτητα δικαιολογητικά και με τον τρόπο αυτό κατάφερνε την έκδοση προσωρινού τίτλου νόμιμης διαμονής (μπλε βεβαίωση) στους αλλοδαπούς. Στη συνέχεια εξέδιδε άμεσα φορολογικά και ασφαλιστικά στοιχεία (Α.Φ.Μ., Α.Μ.Κ.Α. κ.α.), ζημιώνοντας το ελληνικό δημόσιο. Όπως διαπιστώθηκε η εγκληματική οργάνωση στο πλαίσιο παράνομης νομιμοποίησης των αλλοδαπών, προέβαινε ακόμα και σε σύναψη "εικονικών" γάμων, έτσι ώστε να να εκδωθεί άδεια διαμονής για την κατηγορία, "Σύζυγος πολίτη Ε.Ε.".

Ο τιμοκατάλογος

- 4.000 – 5.000 ευρώ, για την ίδρυση "εικονικής" εταιρείας

- 3.500 - 4.000 ευρώ, για την έκδοση άδειας διαμονής

- 2.000 ευρώ, για "εικονικό" γάμο

- 500 ευρώ, για σύνταξη αναληθούς υπεύθυνης δήλωσης φιλοξενίας αλλοδαπού

- 500 ευρώ, για κατάθεση αίτησης για χορήγηση άδειας κατηγορίας "ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΗ ΕΡΓΑΣΙΑ"

- 300 – 400 ευρώ, για χορήγηση ψευδούς βεβαίωσης γιατρού

- 250 -300 ευρώ, για "εικονική" πρόσληψη σε εργοδότη

- 230 – 250 ευρώ, πλήρες πακέτο έκδοσης φορολογικών και ασφαλιστικών στοιχείων (Α.Φ.Μ., Α.Μ.Κ.Α., Α.Μ.Α.)

- 150 ευρώ, για έκδοση Α.Φ.Μ. και κλειδάριθμου

- 100 ευρώ, για έκδοση Α.Μ.Α.

Μεταβιβάσεις εγκαταλελειμμένων ακινήτων

Τα στελέχη της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων, κατάφεραν μέσα από έναν κοινό συνδετικό κρίκο να προχωρήσουν στην εξάρθρωση μιας ακόμα εγκληματικής οργάνωσης, τα μέλη της οποίας από το Σεπτέμβριο του 2023, προέβαιναν σε παράνομες μεταβιβάσεις ακινήτων σε περιοχές της Αττικής. Πρόκειται για ακίνητα που ήταν είτε εγκαταλελειμμένα, χωρίς ξεκάθαρο ιδιοκτησιακό καθεστώς, είτε οι ιδιοκτήτες τους ήταν εξαφανισμένοι.

Ο 68χρονος αρχηγός της εγκληματικής ομάδας, δεν δίσταζε ακόμα και να... "ασφαλίζει" τους χώρους τοποθετώντας καινούριες κλειδαριές και αλυσίδες στις πόρτες. Έτσι διαπίστωνε εάν οι πραγματικοί ιδιοκτήτες εμφανίζονταν ή όχι και στη συνέχεια προχωρούσε στη παράνομη μεταβίβαση. Μάλιστα τα τρία μέλη της οργάνωσης συνομιλούσαν ακόμα και με γείτονες στην προσπάθεια τους να συλλέξουν πληροφορίες για το καθεστώς των ακινήτων. Είναι ενδεικτικό ότι σε τουλάχιστον τρεις περιπτώσεις στη Νέα Σμύρνη, στο Ψυχικό και στου Παπάγου, η εγκληματική οργάνωση είχε προβεί σε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες προκειμένου να πουλήσει τα ακίνητα σε υποψήφιους αγοραστές.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΣΤΟΝ ΓΑΛΛΙΚΟ ΒΟΡΡΑ 24 Μαϊ 2024 | 19:45

Ανατομία μιας γυναικοκτονίας: Κατήγγειλε τέσσερις φορές τον σύντροφό της αλλά δεν τον προσήγαγαν - Την απήγαγε και τη δολοφόνησε

Στο εδώλιο το γαλλικό κράτος με την κατηγορία ότι η αστυνομία αδράνησε και δεν βοήθησε γυναίκα που επανειλημμένως είχε καταγγείλει τον πρώην σύντροφό της.

ΑΝΑΜΕΣΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΗΛΙΚΟΙ 24 Μαϊ 2024 | 15:36

Ιωάννινα: Εννέα άτομα κατηγορούνται για γενετήσιες πράξεις, ασέλγεια και πορνογραφία ανηλίκων

Εννέα άτομα στα Ιωάννινα κατηγορούνται για πορνογραφία αλλά και ασέλγεια ανηλίκων.

ΟΛΛΑΝΔΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ 24 Μαϊ 2024 | 12:10

Κρήτη: Τη χτύπησε επειδή ξέχασε να βάλει χειρόφρενο και την έστειλε στο νοσοκομείο

Μια οδηγός στην Κρήτη ξέχασε να βάλει χειρόφρενο με αποτέλεσμα ένας πατέρας ο οποίος φοβήθηκε για τα παιδιά του, να τη χτυπήσει.

ΔΡΟΥΣΕ ΑΠΟ ΤΟ 2019 24 Μαϊ 2024 | 11:05

Ιδιοκτήτης πασίγνωστου εστιατορίου στη Γλυφάδα σε διεθνές κύκλωμα αναβολικών [εικόνες - βίντεο]

Η αστυνομία εξάρθρωσε εγκληματική οργάνωση που διακινούσε αναβολικά από το 2019. Εμπλέκεται ιδιοκτήτης πολύ γνωστού εστιατορίου στη Γλυφάδα.

ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ 24 Μαϊ 2024 | 10:08

Κινηματογραφική διάρρηξη στα Πατήσια: Μπούκαραν σε εταιρεία μεταφορών με αυτοκίνητο και άρπαξαν το χρηματοκιβώτιο [βίντεο]

Διαρρήκτες μπούκαραν με κινηματογραφικό τρόπο σε εταιρεία ταχυμεταφορών στα Πατήσια και άρπαξαν το χρηματοκιβώτιο.

ΠΑΛΙΟΙ ΓΝΩΡΙΜΟΙ ΤΩΝ ΑΡΧΩΝ 23 Μαϊ 2024 | 12:57

Πειραιάς: Σε πακέτα που έγραφαν Sparta τα 210 κιλά κοκαϊνης μέσα σε γαρίδες - Το παρελθόν των 4 συλληφθέντων

Αλβανός που εμπλέκεται σε παρασκευή kaptagon και ένας Έλληνας που κατηγορείται για τρομοκρατία στις ΗΠΑ ανάμεσα στους συλληφθέντες στον Πειραιά με τα 210 κιλά κοκαΐνης.

ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 23 Μαϊ 2024 | 12:26

Φωτιά στις τιμές των ακινήτων: Σε ποια νησιά και περιοχές της Αττικής έσπασαν το φράγμα των 2.000 ευρώ ανά τ.μ.

Τιμές "Βορείων και Νοτίων προαστίων" σε δεκάδες νησιά – Ράλι στους κοντινούς προορισμούς και στα νησιά του Αργασαρωνικού.

ΕΦΙΑΛΤΗΣ 23 Μαϊ 2024 | 10:48

Φρίκη στη Θεσσαλονίκη: Μάνα και γιος χτυπούσαν και εξέδιδαν 22χρονη

Εφιάλτης για 22χρονη στη Θεσσαλονίκη. Την εξέδιδαν με τη βία μάνα και γιος.

ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΤΙΝΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ 23 Μαϊ 2024 | 10:40

Πειραιάς: Πάνω από 200 κιλά κοκαΐνης βρέθηκαν μέσα σε κοντέινερ με... γαρίδες - 4 συλλήψεις

Κοντέινερ με γαρίδες στο λιμάνι του Πειραιά περιείχε 210 κιλά κοκαΐνης.

ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΟΔΟ ΜΕ ΤΗ ΘΗΒΩΝ 22 Μαϊ 2024 | 09:45

Αιγάλεω: "Μπήκε στο αμάξι και ήθελε να πατήσει τον σύζυγό μου" - Πώς περιγράφει η 43χρονη τον ξυλοδαρμό σε φανάρι

"Μπήκε στο αμάξι και ήθελε να πατήσει τον σύζυγό μου". Η περιγραφή της 43χρονης για την επίθεση στη μέση του δρόμου στο Αιγάλεω.

ΕΠΕΣΑΝ ΜΑΔΕΡΙΑ 22 Μαϊ 2024 | 08:57

Θεσσαλονίκη: Τραυματίστηκαν δύο γυναίκες από πτώση οικοδομικών υλικών στην Τσιμισκή - Ελεύθεροι οι δύο συλληφθέντες

Αφέθηκαν ελεύθερα τα δύο άτομα που είχαν συλληφθεί για τον τραυματισμό δύο γυναικών από την πτώση οικοδομικών υλικών στη Θεσσαλονίκη.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ 21 Μαϊ 2024 | 18:47

Ποιος πούλησε κεταμίνη στον Μάθιου Πέρι: Αστυνομία και FBI αναζητούν τον άνθρωπο που του προμήθευσε τη μοιραία δόση

Πού κινούνται οι έρευνες των αστυνομικών - Αναζητούν το πού, πώς και, κυρίως, από ποιον προμηθεύτηκε το μοιραίο ναρκωτικό.

ΣΤΙΣ 22.30 ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 21 Μαϊ 2024 | 12:20

Εξέλιξη με το φονικό στο Κιλκίς: Πήγε για να κλέψει ο 45χρονος που δολοφόνησε ο κτηνοτρόφος με την καραμπίνα

Ο ιδιοκτήτης κτηνοτροφικής μονάδας στο Κιλκίς σκότωσε τον 45χρονο επίδοξο κλέφτη.