Follow us

Σε εξέλιξη το αγροτικό lockdown: Κλειστή η Αθηνών - Λαμίας από το Κάστρο Βοιωτίας - Απέκλεισαν τις σήραγγες στα Τέμπη

Από σήμερα ξεκινά 48ωρος αποκλεισμός σε κομβικά τελωνεία και οδικούς άξονες, με επίκεντρο τον Προμαχώνα, την Εξοχή, τους Ευζώνους και τη Νίκη.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
αγροτες τεμπη

Σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους προχώρησαν οι αγρότες, αποκλείοντας κομβικά σημεία του εθνικού οδικού δικτύου σε Στερεά Ελλάδα και Θεσσαλία.

Στο ύψος του Κάστρου Βοιωτίας, αγρότες που συγκεντρώνονται στην περιοχή απέκλεισαν την εθνική οδό Αθηνών–Λαμίας, καθώς και τους παραδρόμους, παρατάσσοντας τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα.

Εξάλλου "μπλόκαραν" όλους τους δρόμους οι αγρότες στον κόμβο του Μπράλου και έκοψαν την Ελλάδα στα δύο. Από τις 2:30' το μεσημέρι, οι αγρότες από το μπλόκο του Μπράλου "μπλόκαραν" όλους τους δρόμους και δεν μπορεί να κινηθεί κανείς προς καμία κατεύθυνση.

Κάστρο Βοιωτίας

Mε μπάλες από άχυρο βάρους περίπου 300 κιλών η καθεμία, οι αγρότες έκλεισαν και τις παρακαμπτήριες οδούς στο Κάστρο Βοιωτίας. Η Τροχαία προχώρησε άμεσα σε εκτροπές της κυκλοφορίας, με τα οχήματα που κινούνται από Λαμία προς Αθήνα να εκτρέπονται από την περιοχή της Αταλάντης και να ακολουθούν τη διαδρομή μέσω της παλαιάς εθνικής οδού, Καλαπόδι – Παλαιός Λεβέντης – Ορχομενός – Λιβαδειά – Θήβα, με επανείσοδο στην εθνική οδό στη Ριτσώνα, στο 75ο χιλιόμετρο.

Σε εξέλιξη το αγροτικό lockdown: Κλειστή η Αθηνών - Λαμίας από το Κάστρο Βοιωτίας - Απέκλεισαν τις σήραγγες στα Τέμπη

αγροτες

αγροτες

Μπράλος

Στο ρεύμα ανόδου προς Λαμία, η εκτροπή της κυκλοφορίας πραγματοποιείται από το ύψος της Ριτσώνας. Τα οχήματα κατευθύνονται μέσω Θήβας και Λιβαδειάς, με τελικό σημείο, μέχρι στιγμής, την περιοχή του Μπράλου, καθώς οι αγρότες αποφάσισαν 48ωρο αποκλεισμό, στο πλαίσιο των αποφάσεων του Πανελλαδικού συντονιστικού.

Σε πλήρη αποκλεισμό του κόμβου του Μπράλου, τόσο στην εθνική οδό όσο και στους παράδρομους και το επαρχιακό δίκτυο, προχώρησαν πριν από λίγα λεπτά οι αγρότες που ήταν συγκεντρωμένοι στο σημείο.

Η απόφαση ελήφθη μετά από συνεννόηση με συναδέλφους τους από την Αταλάντη και τον Δομοκό, πριν ακόμη φτάσουν τα τρακτέρ από την Καρδίτσα, τα οποία αναμένονται εντός της επόμενης ώρας. Πλέον, η διέλευση από τη Λαμία προς την Αθήνα καθίσταται σχεδόν αδύνατη.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το Lamiareport.gr, ξεκίνησε από την Καρδίτσα και μέσα από τον αυτοκινητόδρομο Ε65 τριψήφιος αριθμός τρακτέρ και αγροτικών οχημάτων κινήθηκε με προορισμό τον κόμβο του Μπράλου, όπου θα ενισχυθεί το εκεί μπλόκο των αγροτών της Φθιώτιδας.

Στη διαδρομή προστέθηκαν και τα τρακτέρ της περιοχής του Δομοκού από τον κόμβο της Ξυνιάδας και όλου μαζί αυτή την ώρα φτάνουν στον κόμβο του Μπράλου. Από τις 2.20' το μεσημέρι ξεκίνησε η τοποθέτηση των τρακτέρ του Μπράλου στον παράδρομο κλείνοντας αρχικά τη Θερμοπυλών Ιτέας.

Οι αγρότες χαρακτηρίζουν τον Μπράλο ως ένα από τα πλέον κομβικά σημεία του εθνικού οδικού δικτύου και, σύμφωνα με τις αποφάσεις που ελήφθησαν στα Μάλγαρα, αναμένουν ενισχύσεις από το μπλόκο της Καρδίτσας, καθώς και από αγρότες της Αταλάντης και του Δομοκού.

αγροτες

Στην ίδια κατεύθυνση κινούνται και οι αγρότες στο μπλόκο της Θήβας, οι οποίοι θα παραμείνουν στον κόμβο της περιοχής και προχωρούν σε 48ωρο αποκλεισμό τόσο της εθνικής οδού όσο και των γύρω οδικών αξόνων.

Έφτασαν στις σήραγγες των Τεμπών τα τρακτέρ

Σε άλλο κομβικό σημείο του εθνικού δικτύου, λίγο μετά τη μία το μεσημέρι, κομβόι από τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα έφτασε στις σήραγγες των Τεμπών, διακόπτοντας την κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα του αυτοκινητοδρόμου. Οι αγρότες δηλώνουν ανυποχώρητοι και, μετά τις χθεσινές κυβερνητικές εξαγγελίες, ξεκίνησαν 48ωρο αποκλεισμό του σημείου, όπως αποφασίστηκε στη γενική συνέλευση στο μπλόκο της Νίκαιας.

Σύμφωνα με το larissanet.gr, περίπου 140 τρακτέρ συμμετείχαν στην κινητοποίηση στα Τέμπη, με τους αγρότες και κτηνοτρόφους να καίνε μπάλες με άχυρο, στέλνοντας μήνυμα συνέχισης και κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων στο πλαίσιο του πανελλαδικού συντονισμού των μπλόκων.

Η ΕΛΑΣ διέκοψε την κυκλοφορία των οχημάτων

Σημειώνεται πως με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας διακόπτεται σήμερα, Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2026, και για όσο χρονικό διάστημα απαιτηθεί, η κυκλοφορία όλων των οχημάτων (Ι.Χ., φορτηγών και λεωφορείων) στον αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ από τον Α/Κ Πλατυκάμπου έως τον Α/Κ Πλαταμώνα, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στην ΠΕΟ Ευαγγελισμού - Λεπτοκαρυάς. Η διακοπή τέθηκε σε ισχύ από τις 11:15 στον Α/Κ Πλατυκάμπου έως τη Σήραγγα Τ1 και από τις 12:00 στην Π.Ε.Ο. Ευαγγελισμού - Λεπτοκαρυάς, στο ύψος της διασταύρωσης Πυργετού.

Η κυκλοφορία διεξάγεται μέσω εναλλακτικών διαδρομών, με εκτροπές προς την Εγνατία Οδό τόσο για τα οχήματα με κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη όσο και για εκείνα προς Αθήνα, ανάλογα με το μικτό βάρος τους. Παράλληλα, εξακολουθούν να ισχύουν οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που έχουν ήδη τεθεί σε εφαρμογή στους ανισόπεδους κόμβους Κιλελέρ, Βελεστίνου και Πλατυκάμπου.

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Αθηνών στην Πιερία

Σε προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις προχώρησε η Διεύθυνση Αστυνομίας Πιερίας στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Αθηνών, λόγω των αγροτικών κινητοποιήσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη στο οδικό δίκτυο της περιοχής και αφορούν το ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα.

Συγκεκριμένα, μέχρι νεωτέρας έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στο τμήμα από τον βόρειο ανισόπεδο κόμβο Κατερίνης, στο 438ο χιλιόμετρο, έως τον νότιο ανισόπεδο κόμβο Κατερίνης, στο 434ο χιλιόμετρο του αυτοκινητόδρομου.

Τα οχήματα που κινούνται με κατεύθυνση προς Αθήνα εκτρέπονται από τον βόρειο ανισόπεδο κόμβο Κατερίνης προς την περιφερειακή οδό της πόλης ή, εναλλακτικά, προς την παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Κατερίνης (οδός Μουσών), ενώ στη συνέχεια εισέρχονται εκ νέου στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Αθηνών μέσω του νότιου ανισόπεδου κόμβου Κατερίνης.

Στο μεταξύ, το ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης, με ανακοίνωσή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι εκτελούνται κανονικά τα δρομολόγια στις γραμμές Θεσσαλονίκη - Αθήνα και αντίστροφα, παρά την κλιμάκωση των αγροτοκτηνοτροφικών κινητοποιήσεων.

Σημειώνει ωστόσο ότι καταγράφονται σημαντικές καθυστερήσεις έως και πέντε ώρες. Όπως διευκρινίζεται στην ανακοίνωση, η Τροχαία έχει προχωρήσει σε εκτροπές της κυκλοφορίας στον βασικό οδικό άξονα, γεγονός που επηρεάζει τους χρόνους μετακίνησης.

Χαλκίδα

Σε διήμερο αποκλεισμό της Υψηλής Γέφυρας Χαλκίδας προχώρησαν σήμερα από τις 10 το πρωί, οι αγρότες των μπλόκων Χαλκίδας, Κηρίνθου και Ιστιαίας, σύμφωνα με τις αποφάσεις των γενικών τους συνελεύσεων.

Οι αγρότες των μπλόκων της Στερεάς Ελλάδας εκφράζουν έντονα την απογοήτευσή τους από τις κυβερνητικές ανακοινώσεις, επισημαίνοντας ότι τα αιτήματά τους δεν ικανοποιούνται και πως, υπό τις παρούσες συνθήκες, "η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων αποτελεί μονόδρομο".

Αγρίνιο: Απέκλεισαν τον αυτοκινητόδρομο Αντιρρίου – Ιωαννίνων στο ύψος των διοδίων του Αγγελοκάστρου

Στον αποκλεισμό του αυτοκινητόδρομου Αντιρρίου -Ιωαννίνων, στο ύψος των διοδίων του Αγγελοκάστρου, προχώρησαν λίγη ώρα μετά τις 11:00 σήμερα το πρωί αγρότες και κτηνοτρόφοι της Αιτωλοακαρνανίας, στο πλαίσιο της κλιμάκωσης των κινητοποιήσεών τους.

Η κυκλοφορία των οχημάτων εκτρέπεται, μέσω των κόμβων Κουβαρά και Χαλικίου, στην εθνική οδό Αντιρρίου - Ιωαννίνων.

Θεσσαλονίκη: Σε συμβολικό αποκλεισμό του τελωνείου της Σκύδρας προχωρούν από τις 16.30 παραγωγοί της περιοχής

Με συμβολικό αποκλεισμό του τελωνείου της Σκύδρας, από τις 16.30 και για χρονικό διάστημα τρεισήμισι ωρών, οι αγρότες της ευρύτερης περιοχής κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους. Η απόφαση ελήφθη στη γενική συνέλευση των παραγωγών του Αγροτικού Συλλόγου Σκύδρας και υλοποιείται σε συνέχεια των κατευθύνσεων της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων, η οποία συνεδρίασε στα Μάλγαρα.

Οι παραγωγοί θα μεταβούν στο σημείο με τρακτέρ και αγροτικά οχήματα και, όπως τονίζουν, στόχος της κινητοποίησης είναι να αναδειχθεί η ανάγκη άμεσων και ουσιαστικών παρεμβάσεων, ώστε να καταστεί βιώσιμη η αγροτική παραγωγή. Οι επόμενες κινήσεις τους θα καθοριστούν από τις εξελίξεις πανελλαδικά.

48ωρος αποκλεισμός στα τελωνεία Προμαχώνα, Εξοχής, Ευζώνων και Νίκης

Σε πανελλαδικό επίπεδο, οι κινητοποιήσεις κλιμακώνονται και στα σύνορα της χώρας. Από σήμερα ξεκινά 48ωρος αποκλεισμός σε κομβικά τελωνεία και οδικούς άξονες, με επίκεντρο τον Προμαχώνα, την Εξοχή, τους Ευζώνους και τη Νίκη. Σημειώνεται πως οι αποφάσεις ελήφθησαν στις γενικές συνελεύσεις των μπλόκων, στο πλαίσιο του πανελλαδικού συντονισμού στα Μάλγαρα.

Οι αγρότες επιμένουν ότι οι κυβερνητικές εξαγγελίες δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες τους και ζητούν συνάντηση με τον Πρωθυπουργό. Την ίδια ώρα, δηλώνουν ότι παραμένουν ανοιχτοί στον διάλογο, αλλά με τις κινητοποιήσεις σε πλήρη εξέλιξη.

Στο μπλόκο του Προμαχώνα, οι αγρότες και κτηνοτρόφοι θα αποκλείσουν από τις 12:00 το μεσημέρι έως το Σάββατο 10 Ιανουαρίου την ίδια ώρα την είσοδο και την έξοδο φορτηγών παντός τύπου, ενώ για τις ώρες διέλευσης των ι.χ επιβατικών οχημάτων θα αποφασίζεται περιοδικά κατά τη διάρκεια του 48ωρου αποκλεισμού το τι μέλλει γενέσθαι.

Στο Νευροκόπι Δράμας, οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι θα αποκλείσουν τα φορτηγά και τα επαγγελματικά οχήματα από τις 8:00 έως τις 18:00 το Σάββατο 10 Ιανουαρίου, ενώ τα ι.χ επιβατικά και τα τουριστικά λεωφορεία θα εκτρέπονται στις παρακαμπτήριες οδούς. Το μπλόκο έχει στηθεί περίπου 500 μέτρα από το τελωνείο της Εξοχής.

Διαβάστε Επίσης

Στο τελωνείο της Νίκης, η 48ωρη κινητοποίηση ξεκινά στις 11:00, με κλείσιμο εισόδου και εξόδου για όλα τα φορτηγά, τα ι.χ επιβατικά οχήματα και τα τουριστικά λεωφορεία. Ωστόσο, οι παραγωγοί αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο διέλευσης των ι.χ επιβατηγών οχημάτων και των τουριστικών λεωφορείων περιοδικά και για συγκεκριμένες ώρες, σύμφωνα με αποφάσεις της γενικής συνέλευσης των συμμετεχόντων στο αγροτοκτηνοτροφικό μπλόκο.

Στο τελωνείο των Ευζώνων η κινητοποίηση ξεκινά στις 18:00, με αποκλεισμό της εισόδου και εξόδου για όλα τα οχήματα, επιτρέποντας τη διέλευση μόνο σε έκτακτες περιπτώσεις. Το μπλόκο ενισχύθηκε με παραγωγούς από Αριδαία, Έδεσσα, Αλμωπία και Δερβένι.

Διήμερος αποκλεισμός στη Μπάρα Σιάτιστας και τον κόμβο Φιλώτα επί της Εγνατίας Οδού από παραγωγούς της Δυτικής Μακεδονίας

Σε 48ωρο αποκλεισμό της κυκλοφορίας στη Μπάρα Σιάτιστας, επί της Εγνατίας Οδού, προχωρούν από τις 11:00 το πρωί οι παραγωγοί της Δυτικής Μακεδονίας, όπως αποφασίστηκε στη γενική τους συνέλευση ύστερα από τις εξαγγελίες της κυβέρνησης και στο πλαίσιο των αποφάσεων της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων στα Μάλγαρα. Παράλληλα, για σήμερα οι αγρότες αποφάσισαν τον αποκλεισμό των παρακαμπτηρίων οδών από τις 12:00 έως τις 16:00, ενέργεια που θα επαναλαμβάνουν περιοδικά στη διάρκεια της 48ωρης κινητοποίησής τους.

Οι παραγωγοί έχουν ζητήσει συνάντηση με τον πρωθυπουργό και δηλώνουν έτοιμοι για διάλογο και με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και την ηγεσία των συναρμόδιων υπουργείων, "αλλά με τους δρόμους κλειστούς".

Διαβάστε Επίσης

Αντίστοιχα, σε 48ωρο αποκλεισμό από τις 10:00 το πρωί προχωρούν οι παραγωγοί στο μπλόκο του κόμβου Φιλώτα, επίσης επί της Εγνατίας Οδού. Στο μπλόκο συμμετέχουν αγρότες, κτηνοτρόφοι και μελισσοκόμοι, μέλη του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Ανατολικής Εορδαίας και της Νότιας Λεκάνης Βεγορίτιδας, καθώς και του Αγροτικού Συλλόγου Δήμου Αμυνταίου.

Τρίκαλα: Στα μπλόκα παραμένουν οι αγρότες στη δυτ. Θεσσαλία

Στα μπλόκα παραμένουν οι αγρότες της Καρδίτσας στον Ε65 και των Τρικάλων, στα διόδια του Λόγγου, επίσης στον Ε65, οι οποίοι αποφάσισαν, μετά τις συνελεύσεις τους, να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους. Οι αγρότες της Καρδίτσας θα κατευθυνθούν με τρακτέρ στον Μπράλο και οι αγρότες των Τρικάλων στο Μουργκάνι. Όπως τονίζουν, δεν ικανοποιήθηκαν από τις κυβερνητικές εξαγγελίες και ζητούν συγκεκριμένες απαντήσεις στο πλαίσιο των αιτημάτων που υπέβαλαν, ενώ δηλώνουν ότι θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Διαβάστε Επίσης

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ 23 Ιαν 2026 | 09:18

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας στο TheTOC: "Ο Τσίπρας δεν είναι αριστερός, η Καρυστιανού έχει σκοταδιστiκές απόψεις"

Ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας μιλάει στο TheTOC για την κυβέρνηση, τους αγρότες, τον Αλ. Τσίπρα και τη Μ. Καρυστιανού.

ΤΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ 22 Ιαν 2026 | 23:29

Σέρρες: Αποχωρούν την Παρασκευή τα τρακτέρ από το μπλόκο των Κερδυλίων

Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι του μπλόκου αποφάσισαν πριν από λίγο να αποχωρήσουν με τα τρακτέρ τους το πρωί της Παρασκευής

ΕΝΤΟΝΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ 22 Ιαν 2026 | 08:26

Σάλος στη Βουλή: Μέτρα... χούντας για τους αγρότες ζήτησε ο πρώην "Σπαρτιάτης" βουλευτής Βαλτογιάννης

"Ή παραιτείστε και πάμε σε εκλογές ή κάνετε αυτό που έγινε τον Μάρτιο του 1968. Πλήρης διαγραφή αγροτικών χρεών", είπε από το βήμα της Ολομέλειας ο κ. Βαλτογιάννης.

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ 21 Ιαν 2026 | 18:53

Ανεστίδης: "Ζω με δανεικά - Να δούμε πόσες συγγνώμες θα μου ζητήσουν, όταν αθωωθώ"

"Εγώ δεν έχω ακόμα πρόσβαση στους λογαριασμούς μου. Είμαι σαν το κουλούρι του Βαρδαρίου που πουλάνε, δηλαδή μηδέν" λέει ο αγροτοσυνδικαλιστής

ΒΟΥΛΗ 21 Ιαν 2026 | 18:02

Τσιάρας για τη σύσταση Διακομματική Επιτροπής για τον πρωτογενή τομέα: "Σας θέλουμε συμμάχους - Αποφασίστε αν θέλετε"

Ο κ. Τσιάρας υπογράμμισε ότι "ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τους παραγωγούς και εξήγγειλε νέα μέτρα για τη μείωση του κόστους παραγωγής"

ΛΑΜΟΓΙΕΣ 21 Ιαν 2026 | 14:53

"Μυστήρια" με τον νέο ΟΠΕΚΕΠΕ εντός της ΑΑΔΕ: Υπάλληλοι κολλητοί του Φραπέ σε θέσεις ευθύνης

Περίεργες τοποθετήσεις στο νέο οργανόγραμμα του ΟΠΕΚΕΠΕ εντός της ΑΑΔΕ

ΣΤΟ Α.Τ ΤΗΣ ΤΡΟΧΑΙΑΣ 21 Ιαν 2026 | 13:26

Αγρότες Μαλγάρων: Παρέλαβαν τη δικογραφία για παρακώλυση συγκοινωνιών - "Tι άλλο θα επιδιώξουν εναντίον μας;"

Τι δήλωσαν οι δύο αγρότες Ανεστίδης και Ρούζιος που έλαβαν προθεσμία - Η διαδικασία θα συνεχιστεί σε 10 ημέρες.

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΓΡΟΤΩΝ 21 Ιαν 2026 | 12:47

Αλειφτήρας: Εξετάζουμε συλλαλητήριο στην Αθήνα - Θέλουμε να υλοποιηθούν σύντομα οι δεσμεύσεις Μητσοτάκη

Ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας, Σωκράτης Αλειφτήρας, δήλωσε ότι απομακρύνονται τα τρακτέρ αλλά οι δράσεις θα συνεχιστούν διαφορετικά.

ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ 21 Ιαν 2026 | 07:51

Αποχωρούν τα τρακτέρ από την Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας - Τι αποφάσισαν οι αγρότες

Οι επιτροπές των μπλόκων επιχειρούν να διαμορφώσουν ένα νέο πλαίσιο συνέχισης των διεκδικήσεων, αυτή τη φορά με διαφορετικές μορφές.

ΤΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ 20 Ιαν 2026 | 22:39

Αγροτικά μπλόκα: Αποσύρονται από Ε-65 και Νίκαια τα τρακτέρ των "σκληρών" - Σκέψη για συλλαλητήριο στην Αθήνα

Στην ομιλία του ο πρόεδρος της ΕΟΑΣΚ Κώστας Τζέλλας ξεκαθάρισε πως ο αγώνας θα συνεχιστεί με άλλη μορφή αγώνα

ΠΡΩΤΟΓΕΝΗΣ ΤΟΜΕΑΣ 20 Ιαν 2026 | 12:58

Ο Θάνος Τζήμερος γράφει "πικρές αλήθειες" για τους αγρότες και την ΚΑΠ: "Το πρόβλημα είναι στην επιδότηση"

Αν κάποιος θέλει να είναι αγρότης, το κράτος μπορεί να τον βοηθήσει, όχι όμως με χρήματα που αφαιρούνται διά της βίας από την τσέπη κάποιου άλλου πολίτη.

ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΑΝΤΑΛΛΑΓΕΣ ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΩΝ 20 Ιαν 2026 | 12:13

Συνάντηση Τσιάρα με εκπροσώπους αγροτών - Στο επίκεντρο τα 80.000 μπλοκαρισμένα ΑΦΜ

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, συναντάνται με εκπροσώπους αγροτών από τα μπλόκα της Βορείου Ελλάδας και της Εύβοιας.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 20 Ιαν 2026 | 12:00

Μαρινάκης για αγροτικά μπλόκα: Ανεχτήκαμε φασίζουσα συμπεριφορά για να εκτονωθεί η κατάσταση

"Πιστεύουμε ότι δεν θα φτάσουμε σε αυτό το σημείο", δήλωσε ο Π. Μαρινάκης αναφορικά με το ενδεχόμενο τα τρακτέρ των αγροτών να κλείσουν ξανά τους δρόμους.

ΕΛΛΗΝΙΚΟ FBI 20 Ιαν 2026 | 09:54

ΟΠΕΚΕΠΕ: Στο μικροσκόπιο αγροτοσυνδικαλιστής από το μπλόκο των Μαλγάρων που φέρεται να έλαβε 60.000 ευρώ

Γνωστός συνδικαλιστής από το μπλόκο των Μαλγάρων, με συχνή τηλεοπτική παρουσία, βρίσκεται ανάμεσα στους 12 αγρότες, που ελέγχονται για χορήγηση παράνομων επιδοτήσεων.

ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ 20 Ιαν 2026 | 06:39

Προς εκτόνωση το αγροτικό: Τρεις νέες διευκολύνσεις στο τραπέζι -Το "μπαλάκι" των αποφάσεων στα μπλόκα

Σε ρυθμούς εκτόνωσης φαίνεται ότι βαδίζει το αγροτικό ζήτημα, μετά και τη χθεσινή πολύωρη συνάντηση στο Μαξίμου του Κυριάκου Μητσοτάκη και των "σκληρών" των μπλόκων.

ΕΥΡΕΙΑ ΓΚΑΜΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ 19 Ιαν 2026 | 22:37

Μητσοτάκης: Προτιμώ να αυξήσω τους πραγματικούς μισθούς - Ιερή υποχρέωση να ασφαλίσουμε την πατρίδα μας

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε μια μακρά συζήτηση στο Ωδείο Αθηνών για οικονομία, ελληνοτουρκικά, διεθνείς εξελίξεις, αγρότες και ΟΠΕΚΕΠΕ

ΣΤΟ ΩΔΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ 19 Ιαν 2026 | 20:24

Μητσοτάκης για τη συνάντηση με τους αγρότες: Κάθε λύση πρέπει να σέβεται τις δημοσιονομικές δυνατότητες της χώρας

Η συνάντηση με τους "σκληρούς" αγρότες καθυστέρησε πολύ, παραδέχθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά πρόσθεσε: "καλύτερα αργά, παρά ποτέ"

ΠΟΖΑΡΕ ΣΤΙΣ ΚΑΜΕΡΕΣ 19 Ιαν 2026 | 18:32

"Πρώτη μούρη" ο Ανεστίδης έξω από το Μαξίμου παρότι δεν προσκλήθηκε στη συνάντηση Μητσοτάκη - αγροτών

Υπενθυμίζεται ότι ο Κώστας Ανεστίδης, είναι persona non grata στο Μέγαρο Μαξίμου, μετά τις ύβρεις που εκτόξευσε μπροστά στις κάμερες για τον Κυριάκο Μητσοτάκη

ΟΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ 19 Ιαν 2026 | 17:28

Συνάντηση Μητσοτάκη - αγροτών: Συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις, λένε οι "σκληροί" των μπλόκων

Οι εκπρόσωποι των "σκληρών" αγροτών δεν φάνηκαν να ικανοποιούνται από τις εξαγγελίες στο Μαξίμου

ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ 19 Ιαν 2026 | 15:35

ΟΠΕΚΕΠΕ: Νέες δεσμεύσεις λογαριασμών 12 αγροτών για παράνομες επιδοτήσεις - O αγροτοσυνδικαλιστής στα Μάλγαρα

Μεταξύ των αγροτών που δεσμεύτηκαν οι λογαριασμοί τους και ο αγροτοσυνδικαλιστής από τα Μάλγαρα Κωνσταντίνος Ρούζιος

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ 19 Ιαν 2026 | 13:51

Μητσοτάκης σε αγρότες: Να μπει τέλος σε μια περίοδο έντασης - Δεν έχω την απαίτηση να συμφωνήσουμε σε όλα

Τι είπε ο πρωθυπουργός στην εισαγωγική του τοποθέτηση με τους αγρότες της "σκληρής γραμμής" και ποια μέτρα ελέγχει προς εφαρμογή

ΠΑΡΩΝ ΚΑΙ Ο ΑΝΕΣΤΙΔΗΣ 19 Ιαν 2026 | 13:06

Σε εξέλιξη η συνάντηση Μητσοτάκη με τους αγρότες - Εξω από το Μαξίμου ο Ανεστίδης [εικόνες - βίντεο]

Οι αγρότες θα προτάξουν το διεκδικητικό πλαίσιο με τα 14 αιτήματα στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ 19 Ιαν 2026 | 11:31

Ανδρουλάκης: Να απολογηθεί ο πρωθυπουργός για τη θυσία μισού εκατ. ζώων λόγω της ευλογιάς των αιγοπροβάτων

"Ο πρωτογενής τομέας αντιμετωπίζει μια από τις σοβαρότερες προκλήσεις επιβίωσης", τονίζει ο Νίκος Ανδρουλάκης.

19 Ιαν 2026 | 07:17

Η ήττα των σκληρών των μπλόκων

Αυτή τη φορά δεν πήγε καλά. Ίσως θα έπρεπε να το φανταστούν όμως οι αγροτοσυνδικαλιστές.

ΚΡΙΣΙΜΗ ΗΜΕΡΑ 19 Ιαν 2026 | 06:16

Ωρα μηδέν για το αγροτικό: Σήμερα η συνάντηση των "σκληρών" με τον Μητσοτάκη - Ο Ανεστίδης επιμένει να πάει

Η κυβέρνηση διαμηνύει πως ό,τι ήταν να δοθεί δόθηκε και πως δεν υπάρχουν άλλα δημοσιονομικά περιθώρια για επιπλέον παροχές.

ΤΑ ΝΕΟΤΕΡΑ 18 Ιαν 2026 | 21:01

Αγρότες: Προετοιμάζονται οι "σκληροί" των μπλόκων για το ραντεβού με Μητσοτάκη - Οι 3 κόκκινες γραμμές και τα αιτήματα

Η 25μελής επιτροπή θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου τη Δευτέρα 19/1 - Κλήσεις σε δύο αγρότες για παρακώλυση συγκοινωνιών

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ 18 Ιαν 2026 | 10:35

Μητσοτάκης: Στόχος η στήριξη των αγροτών με διαφανείς επιδοτήσεις - Η Ελλάδα δεν θα αμφισβητείται με τις φρεγάτες Belharra

Για τη συνάντηση με τους αγρότες, σημειώνει ότι "από την πρώτη στιγμή ήταν ξεκάθαρο ότι η κυβέρνηση επιλέγει τον διάλογο, αλλά χωρίς εύκολες υποσχέσεις"

ΟΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ 17 Ιαν 2026 | 19:38

Επίσημο: Η ΕΕ και το μπλοκ Mercosur υπέγραψαν τη συμφωνία ελεύθερων συναλλαγών

Η συμφωνία μεταξύ ΕΕ και των χωρών της Νότιας Αμερικής έγινε πράξη, παρά τις αντιδράσεις στο ευρωπαϊκό μπλοκ

ΤΙ ΛΕΝΕ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ 17 Ιαν 2026 | 08:11

Ξανά στον δρόμο ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Ανάσα με τους αγρότες, αναμονή για το κόμμα Καρυστιανού

Είναι η τρίτη φορά μέσα σε ενάμιση μήνα που ο Κ. Μητσοτάκης "εγκαταλείπει" το Μέγαρο Μαξίμου για να επισκεφθεί μαγαζιά και να συνομιλήσει με πολίτες

Η ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ 16 Ιαν 2026 | 20:31

Αγρότες: Ποιοι θα συναντηθούν με τον Κυριάκο Μητσοτάκη τη Δευτέρα - Ποιος αντικαθιστά τον Ανεστίδη

Η αντιπροσωπεία της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων που θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό τη Δευτέρα

ΝΕΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ 16 Ιαν 2026 | 19:36

Αμετανόητος ο Κώστας Ανεστίδης: "Εχω πει και χειρότερα, θα κάνω μηνύσεις" - Κόπηκε από το μπλόκο Μαλγάρων

Ο Κώστας Ανεστίδης προανήγγειλε ότι θα κινηθεί δικαστικά "κατά παντός υπευθύνου" - "Ήξεραν ότι θα έλεγα αλήθειες και ήθελαν να με εξοντώσουν"

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 16 Ιαν 2026 | 13:17

Π. Μαρινάκης: Ο Ανεστίδης ήταν ενεργό μέλος της ΝΔ μέχρι το 2019 - Δεν τίθεται θέμα παρουσίας του στο Μαξίμου

"Η περίπτωση του Ανεστίδη ξεπερνά τα όρια της χυδαιότητας", επισήμανε ο κ. Μαρινάκης.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΡΟ.ΠΟ. 16 Ιαν 2026 | 12:06

Χρυσοχοΐδης για αγρότες: Κρίθηκε ότι δεν πρέπει να ασκηθεί νόμιμη βία, αλλά δεν δικαιολογείται συνέχιση των μπλόκων

"Δεν είναι μόνο η ταλαιπωρία, είναι και η οικονομική ζημιά στη χώρα", δήλωσε για τα αγροτικά μπλόκα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

ΜΠΛΟΚΑ 16 Ιαν 2026 | 09:31

Παραμένουν τα τρακτέρ σε κόμβους της Λάρισας και της Πάτρας - Ανοιχτοί οι δρόμοι

Οι αγρότες βρίσκονται σε φάση προετοιμασίας ενόψει της προγραμματισμένης συνάντησης της Δευτέρας με τον πρωθυπουργό

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ 16 Ιαν 2026 | 08:33

Ο αγρότες άνοιξαν την Αθηνών - Λαμίας, αλλά παραμένουν στα μπλόκα - Προετοιμάζονται για τη συνάντηση με Μητσοτάκη

Ποιους δρόμους έχουν ανοίξει οι αγρότες, που διεξάγεται κανονικά η κυκλοφορία.

ΑΓΡΟΤΟΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗΣ 16 Ιαν 2026 | 07:38

Μπλόκο Μαξίμου στον Ανεστίδη για τις ύβρεις κατά Μητσοτάκη - Πιθανή εμπλοκή στη συνάντηση της Δευτέρας αν επιμείνει

Η ενδεχόμενη παρουσία του Κώστα Ανεστίδη και άρνηση της φρουράς του Μεγάρου Μαξίμου να του επιτρέψει την είσοδο μπορεί να προκαλέσει εμπλοκή στη συνάντηση της Δευτέρας.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ 15 Ιαν 2026 | 20:56

Χυδαίες ύβρεις Ανεστίδη για Μητσοτάκη μπροστά στις κάμερες - "Θα έρθω τη Δευτέρα στο Μαξίμου" [βίντεο]

Νομίζοντας ότι οι κάμερες δεν γράφουν, ο αγροτοσυνδικαλιστής Κώστας Ανεστίδης προέβη σε χυδαίες εκφράσεις σε βάρος του Κυριάκου Μητσοτάκη

ΣΤΟ "ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ" ΤΩΝ ΑΡΧΩΝ 15 Ιαν 2026 | 17:53

Ανεστίδης: Παρέλαβε τη διάταξη του εισαγγελέα για δέσμευση της περιουσίας του - Στο μπλόκο των Μαλγάρων

Ο αγροτοσυνδικαλιστής Κώστας Ανεστίδης ενημερώθηκε και επίσημα για τη δέσμευση των περιουσιακών του στοιχείων

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 15 Ιαν 2026 | 12:57

Μαρινάκης: Επί της αρχής συμφωνία για συνάντηση Μητσοτάκη - αγροτών τη Δευτέρα στις 13:00

Τη Δευτέρα αναμένεται να πραγματοποιηθεί η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους "σκληρούς" των αγροτικών μπλόκων.

ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ 15 Ιαν 2026 | 11:32

Την ερχόμενη Τετάρτη στη Βουλή η πρόταση του πρωθυπουργού για σύσταση διακομματικής για τα αγροτικά

Στη βουλή στις 21 Ιανουαρίου η πρόταση θα συζητηθεί με τη διαδικασία της γενικευμένης επερώτησης

"ΦΥΓΑΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΜΠΛΟΚΑ" 15 Ιαν 2026 | 10:49

"Μόνο προδότες δεν αισθανόμαστε", λέει ο αγρότης που του βανδάλισαν το τρακτέρ μετά τη συνάντηση με Μητσοτάκη

"Εμείς πλέον έχουμε φύγει από τα μπλόκα, άλλωστε μετά και από αυτόν τον βανδαλισμό που μας κάνανε, δεν θα μπορούσαμε να παραμείνουμε εκεί", λέει ο αγρότης.

ΣΕ ΑΝΑΜΟΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ 15 Ιαν 2026 | 09:45

Καρδίτσα: Παραμένουν οι αγρότες στο μπλόκο του Ε65, αλλά με ανοιχτό τον δρόμο

Οι αγρότες βάζουν τα τρακτέρ στην άκρη του οδοστρώματος περιμένοντας την ανακοίνωση για τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό.

ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΕ ΟΡΟΥΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΧΩΡΑΣ 15 Ιαν 2026 | 09:16

Χαραμάδα τερματισμού των μπλόκων βλέπει το Μαξίμου μετά τη μεταβολή των "σκληρών" αγροτοσυνδικαλιστών

Βασική κυβερνητική γραμμή, είναι οι λύσεις στα προβλήματα του πρωτογενούς τομέα και ο διάλογος με όρους σύγχρονης ευρωπαϊκής χώρας και με όλους τους δρόμους ανοικτούς

ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ 14 Ιαν 2026 | 16:03

Αγρότες: Ναι στον διάλογο με Μητσοτάκη και από τους "σκληρούς" των μπλόκων - Με ανοιχτούς δρόμους

Συνάντηση με Κυριάκο Μητσοτάκη με ανοιχτούς δρόμους και χωρίς κάθοδο των τρακτέρ στην Αθήνα αποφάσισαν οι αγρότες στο Συντονιστικό στον Παλαμά Καρδίτσας

ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ 14 Ιαν 2026 | 15:44

Αγρότες: Ολοκληρώθηκε η συνάντηση με Χατζηδάκη και Τσιάρα - "Θα μεταφέρουμε στα μπλόκα όσα μας είπαν"

"Ο αγροτικός κόσμος θα κρίνει αν το ικανοποιούν οι προτάσεις της κυβέρνησης", είπε ο Διαμαντής Διαμαντόπουλος από το μπλόκο των Κερδυλλίων στις Σέρρες

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 14 Ιαν 2026 | 14:46

Μπλόκο Νίκαιας: "Αποκαταστάθηκαν οι ζημιές στα τρακτέρ με δικά μας έξοδα - Εσκεμμένη ενέργεια ο βανδαλισμός"

"Είναι μια εσκεμμένη ενέργεια για να διαλυθεί το μπλόκο. Ζητήσαμε το υλικό από τις κάμερες", αναφέρεται στην ανακοίνωση του μπλόκου της Νίκαιας.

ΥΠ. ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 14 Ιαν 2026 | 14:27

Τσιάρας: Οι βανδαλισμοί σε τρακτέρ δεν αρμόζουν στη δημοκρατία – Προσχηματικές οι δικαιολογίες για άρνηση του διαλόγου

Ο κ. Τσιάρας ανακοίνωσε ότι "όσοι βρίσκονται ήδη σε ρύθμιση εδώ και ένα χρόνο και είναι συνεπείς, θα πέσουν και αυτοί στα 8,5 λεπτά την κιλοβατώρα.

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΠΛΟΚΩΝ (ΠΕΜ) 14 Ιαν 2026 | 14:07

Διόδια Μαλγάρων: Κλειστό το ρεύμα προς Αθήνα - Aνοιχτά τα τελωνεία - Η εικόνα των μπλόκων

Σε αποκλεισμό παραμένει από χθες το μεσημέρι ο κόμβος της Τρίγλιας, επί της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης - Μουδανιών.

ΜΕ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ 14 Ιαν 2026 | 13:02

Ποιοι αγρότες κόπηκαν από το ραντεβού με Μητσοτάκη: Ο ένας ελέγχεται για επιδοτήσεις, ο άλλος βανδάλισε περιπολικό

Ο πρωθυπουργός δεν θα δεχόταν, κανέναν αγρότη που ελέγχεται από το Οργανωμένο Εγκλημα για παράνομες επιδοτήσεις

ΜΕΛΟΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΙΛΕΛΕΡ 14 Ιαν 2026 | 13:00

Νίκος Παρλάντζας: Ο "λύκος" από το ριάλιτι "Φάρμα" στη συνάντηση Μητσοτάκη - αγροτών στο Μαξίμου

Ο Ν. Παρλάντζας μετείχε στη συνάντηση ως εκπρόσωπος κτηνοτρόφων των οποίων το ζωικό κεφάλαιο θανατώθηκε λόγω ευλογιάς.

«ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΛΥΣΕΙΣ» 14 Ιαν 2026 | 12:25

Σε εξέλιξη η νέα συνάντηση στο Μαξίμου με αγρότες - Εξειδίκευση των μέτρων [εικόνες]

Στο επίκεντρο της συνάντησης αναμένεται να τεθούν ζητήματα όπως τα ΑΤΑΚ, ΚΑΕΚ, και οι ανεφάρμοστες εν πολλοίς ταυτοποιήσεις που αφήνουν έξω αναίτια απλήρωτους αγρότες.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 14 Ιαν 2026 | 12:22

Μαρινάκης: Ντροπή να τραμπουκίζονται αγρότες επειδή συνάντησαν τον πρωθυπουργό

Ως "ντροπή" χαρακτηρίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, όσα συνέβησαν στο μπλόκο της Νίκαιας με τα τρακτέρ αγροτών που συνάντησαν τον πρωθυπουργό.

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 14 Ιαν 2026 | 11:57

Χατζηδάκης: Είναι λογικό να δει ο πρωθυπουργός εκπρόσωπο αγροτών που έσπασε περιπολικό μπροστά στις κάμερες;

"Η κουβέντα γίνεται με όρους ενός ψευτοτσαμπουκά πια, όπου η κυβέρνηση έχει ικανοποιήσει εν όλω ή εν μέρει 20 από τα 27 αιτήματα", δήλωσε ο Κωστής Χατζηδάκης.

«Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΗΤΑΝ ΣΤΗΜΕΝΟΣ» 14 Ιαν 2026 | 10:56

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατονομάζει τέσσερα στελέχη της ΝΔ που ήταν στη συνάντηση Μητσοτάκη - αγροτών στο Μαξίμου

""Η χθεσινή συνάντηση των "εκπροσώπων των αγροτών" με τον Κυρ. Μητσοτάκη στο Μαξίμου, αποδεικνύεται σταδιακά ότι ήταν περισσότερο συνάντηση με κομματικά μέλη", σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

ΜΠΛΟΚΟ 14 Ιαν 2026 | 10:25

Νίκαια: Βανδάλισαν τα τρακτέρ των δύο αγροτών που πήγαν στη συνάντηση με Μητσοτάκη - "Προδότης" [βίντεο]

Οι δράστες έγραψαν με μπλε και κόκκινη μπογιά τη λέξη "προδότης" ενώ έσκασαν και τα λάστιχα των τρακτέρ.

ΠΩΣ ΕΓΙΝΕ 14 Ιαν 2026 | 10:04

Τροχαίο με 41χρονο νεκρό σε παράκαμψη της Εθνικής Θήβας - Λιβαδειάς: Ηταν κλειστός ο δρόμος λόγω μπλόκων

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σε παράκαμψη της εθνικής οδού Θηβών–Λιβαδειάς, με έναν 41χρονο άνδρα να χάνει τη ζωή του.

ΑΓΡΟΤΕΣ 14 Ιαν 2026 | 09:36

Καβγάς Καιρίδη - Ανεστίδη για τα μπλόκα: "Με έχετε ταλαιπωρήσει πολύ στα Μάλγαρα" - "Καλά σας κάναμε" [βίντεο]

"Εμάς καλά κάνατε; Τον ελληνικό λαό τον τιμωρείτε;", ρώτησε ο κ. Καιρίδης τον αγροτοσυνδικαλιστή από τα Μάλγαρα Κώστα Ανεστίδη.

ΚΟΡΥΦΩΣΗ 14 Ιαν 2026 | 08:21

Νέα συνάντηση της κυβέρνησης με αγρότες σήμερα -Κάθοδο στην Αθήνα προτείνουν οι σκληροί του μπλόκου της Νίκαιας

Η πρόταση από τη Νίκαια είναι να κατέβουν οι αγρότες με τα τρακτέρ τους στην Αθήνα και να επιχειρήσουν να συναντήσουν τον πρωθυπουργό.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ 14 Ιαν 2026 | 06:45

Αγροτικό: Οριστική ρήξη της κυβέρνησης και των σκληρών μπλόκων - "Μία κομματική μειοψηφία εκβιάζει την κοινωνία"

Ο Πρωθυπουργός φάνηκε να τραβάει κόκκινη γραμμή στους "σκληρούς", στους οποίους απέδωσε καθαρά κομματικά κίνητρα.

ΟΛΑ ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΠΙΘΑΝΑ 13 Ιαν 2026 | 22:05

Αγρότες: Σκυτάλη σε Μητσοτάκη δίνουν οι "πρόθυμοι" μετά το ραντεβού - Τρακτέρ για την Αθήνα… ζεσταίνουν οι "σκληροί"

Οι αγρότες που συμμετείχαν στον διάλογο με τον πρωθυπουργό περιμένουν πλέον από την κυβέρνηση να δώσει λύσεις - Πιθανές βελτιωτικές προτάσεις στα μέτρα

ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ 13 Ιαν 2026 | 21:19
ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ 13 Ιαν 2026 | 20:55

Αγρότες: "Κάθοδο" με τρακτέρ στην Αθήνα πρότεινε το μπλόκο της Νίκαιας - Ξανά στο... τραπέζι το σενάριο

Η πρόταση έπεσε ενόψει της πανελλαδικής σύσκεψης των αγροτών που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 14/1 στον Παλαμά Καρδίτσας

Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ 13 Ιαν 2026 | 19:54

Μητσοτάκης για αγρότες: Μια κομματική μειοψηφία επιμένει στα μπλόκα - Δεν θα ανεχθούμε εκβιασμούς και παρανομίες

"Οι αγρότες μας θα έχουν το χαμηλότερο ηλεκτρικό τιμολόγιο στην Ευρώπη" και "δεν θα πληρώνουν πια Ειδικό Φόρο στο πετρέλαιο", τόνισε ο πρωθυπουργός

ΣΤΟ OPEN 13 Ιαν 2026 | 19:17

Αγριος καβγάς Μαρκόπουλου με αγρότη: "Εχετε καταλάβει ότι μιλάτε με βουλευτή;" - "Δεν είστε ο πάπας της Ρώμης"

"Τα ρουφιανάκια σας, αρκετά σας ανεχτήκαμε..." - Άναψαν τα αίματα μεταξύ Μαρκόπουλου και του αντιπροέδρου του Αγροτικού Συλλόγου Λιβαδειάς

ΤΙ ΕΙΠΑΝ 13 Ιαν 2026 | 18:37

Τι ειπώθηκε στη μαραθώνια συνάντηση Μητσοτάκη - αγροτών -Βελτιώσεις σε ρεύμα και πετρέλαιο

Σχεδόν 3,5 ώρες κράτησε η συνάντηση Μητσοτάκη - αγροτών - Ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνουν βελτιωτικές προτάσεις στα μέτρα που ήδη ανακοινώθηκαν

ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ 13 Ιαν 2026 | 15:52

Αγροτικά μπλόκα: Κλειστό το ρεύμα εξόδου στα Μάλγαρα - Τι ισχύει σε Χαλκιδική, Ημαθία, Πέλλα, Πιερία, Καβάλα...

Οι παραγωγοί ζητούν συνάντηση με τον πρωθυπουργό, με τη συμμετοχή δύο αντιπροσωπειών μία αγροτών και μία με κτηνοτρόφους αλιείς και μελισσοκόμους

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ 13 Ιαν 2026 | 14:36

Σε εξέλιξη η συνάντηση των αγροτών με Μητσοτάκη - Το "καρφί" για τους "σκληρούς" των μπλόκων που δεν πήγαν [βίντεο]

Με τα πόδια μετέβησαν στο Μέγαρο Μαξίμου οι εκπρόσωποι των αγροτών, προκειμένου να συναντηθούν με τον πρωθυπουργό.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ 13 Ιαν 2026 | 13:46

Αυτοί είναι 25 αγρότες που θα συναντηθούν με τον Μητσοτάκη σε λίγη ώρα - Συνέλευση στο "Τιτάνια" πριν το Μαξίμου

Οι 25 εκπρόσωποι των μπλόκων και των οργανώσεων θα συναντηθούν με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου, σήμερα στις 15:00

ΡΙΖΟΣ ΜΑΡΟΥΔΑΣ 13 Ιαν 2026 | 12:42

Πανελλαδική σύσκεψη 60 μπλόκων την Τετάρτη στον Παλαμά Καρδίτσας

Δεν απορρίπτουν τον διάλογο, αλλά ζητούν να γίνει με τους όρους που είχαν αρχικά συμφωνηθεί.

ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ 13 Ιαν 2026 | 12:35

Απίστευτη κόντρα αγροτοσυνδικαλιστών on camera: "Εχουμε ξεφτιλιστεί" - "Από βλακεία σε βλακεία το πας"

Έντονη αντιπαράθεση μεταξύ αγροτών μπροστά στις κάμερες για τη συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 13 Ιαν 2026 | 10:05

"Να εφαρμοστεί ο νόμος", λέει η κυβέρνηση για τα αγροτικά μπλόκα - "Κομματικά εγκάθετοι πυρπολούν τη συνάντηση"

"Πρέπει να εφαρμοστεί ο νόμος, χωρίς την Αστυνομία δεν μπορεί να γίνει αυτό", τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τις αγροτικές κινητοποιήσεις.

20 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΟ ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ 13 Ιαν 2026 | 09:37

Ξανά στους δρόμους του Παρισιού τα τρακτέρ - Διαμαρτύρονται κατά της συμφωνίας Mercosur

Το FNSEA, ένα από τα μεγαλύτερα αγροτικά συνδικάτα της Γαλλίας, οργανώνει τη σημερινή διαδήλωση.

"ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΑ ΟΠΛΑ» 13 Ιαν 2026 | 08:34

Γεωργιάδης για αγρότες: "Κάποιοι την έχουν ψωνίσει μου φαίνεται - Να εφαρμοστεί ο νόμος"

"Δεν θέλω τη βία γιατί αυτό επιδιώκουν. Αυτό που επιδιώκουν είναι να στείλουμε τα ΜΑΤ για να λένε η κυβέρνηση μας δέρνει", σημείωσε ο Αδ. Γεωργιάδης.

ΣΤΙΣ 3 ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ 13 Ιαν 2026 | 06:35
ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΠΛΟΚΩΝ 12 Ιαν 2026 | 22:40

Πηγές Μαξίμου για αγρότες: "Κυβέρνηση και κοινωνία δεν έχουν άλλο χρόνο για επαναστατική γυμναστική"

"Δυστυχώς, για ακόμη μια φορά η προσπάθεια διαλόγου από πλευράς της κυβέρνησης, τινάζεται στον αέρα με αποκλειστική υπαιτιότητα μιας μικρής μειοψηφίας", ανέφεραν κυβερνητικές πηγές

ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΒΗΜΑΤΑ 12 Ιαν 2026 | 22:16

Αγρότες: Γιατί οι "σκληροί" Νίκαιας και Καρδίτσας "μπλόκαραν" τη συνάντηση με Μητσοτάκη στο Μαξίμου

Οι αγρότες κάνουν καταγγέλλουν "εμπαιγμό και προσπάθεια διάσπασης" - Για κάποιους που θέλουν να κάνουν "επαναστατική γυμναστική" μιλούν κυβερνητικές πηγές

ΚΛΕΙΣΤΟ ΤΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ ΠΡΟΜΑΧΩΝΑ 12 Ιαν 2026 | 21:42

Αγρότες: "Όχι" από το μπλόκο της Σιάτιστας στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό - Κλείνουν την Εγνατία την Τρίτη

Την απόφαση να κλείσει ο μεθοριακός σταθμός του Προμαχώνα αύριο για τα φορτηγά επ αόριστον, έλαβαν οι αγρότες από το μπλόκο του Προμαχώνα

ΤΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ 12 Ιαν 2026 | 18:46

Αγρότες: "Οχι" στη συνάντηση με Μητσοτάκη από τα μπλόκα - Καταγγέλλουν "εμπαιγμό" από την κυβέρνηση

Δεν πάνε στη συνάντηση με Μητσοτάκη τα μπλόκα της Νίκαιας και του Ε-65 - "Η κυβέρνηση δεν θέλει διάλογο, μας εμπαίζει"

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ 12 Ιαν 2026 | 13:32

Ανδρουλάκης: Το ΠΑΣΟΚ δεν στηρίζει τη συμφωνία Mercosur - Επώδυνες οι επιπτώσεις της στην εγχώρια οικονομία

"Η ΝΔ έχει τεράστιες ευθύνες, διότι, ήδη, στις πρώτες ψηφοφορίες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, έχει στηρίξει" τη συμφωνία Mercosur, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

«ΝΑ ΚΙΝΗΘΟΥΜΕ ΣΕ ΠΝΕΥΜΑ ΚΑΛΗΣ ΠΙΣΤΗΣ» 12 Ιαν 2026 | 13:16

Κωστής Χατζηδάκης: Αδιανόητο να μην προσέλθουν στον διάλογο ορισμένοι αγροτοσυνδικαλιστές

"Ελπίζω να μην επικρατήσει το κομματικό συμφέρον αλλά η καλή πίστη και η κοινή λογική", τονίζει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Κ. Χατζηδάκης για τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τους αγρότες.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 12 Ιαν 2026 | 13:02

Μαρινάκης για αγρότες: "Ο πρωθυπουργός δεν λειτουργεί με τελεσίγραφα - Περιμένουμε τα ονόματα των συμμετεχόντων"

"Αναμένουμε τα ονόματα ούτως ώστε αύριο πιθανότατα το μεσημέρι να δεχθεί ο πρωθυπουργός και το υπόλοιπο κυβερνητικό κλιμάκιο τους εκπροσώπους των αγροτών", δήλωσε ο Παύλος Μαρινάκης.

ΝΕΑ ΚΟΝΤΡΑ 12 Ιαν 2026 | 12:26

Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: Επιπλέον μάρτυρες ζητά η αντιπολίτευση – Διαφωνεί η ΝΔ

"Η κυβέρνηση απέδειξε ότι δεν έχει να κρύψει τίποτα" δήλωσε ο εισηγητής της ΝΔ Μακάριος Λαζαρίδης και πρόσθεσε ότι η "πλειοψηφία δεν έχει αποκλείσει κανέναν κρίσιμο μάρτυρα"

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΔ 12 Ιαν 2026 | 11:56

Ο γαλάζιος βουλευτής Σιμόπουλος δεν θεωρεί "αυτομάτως δίκαια" τα αιτήματα των αγροτών και εξηγεί γιατί

"Έρχεται με τη ρομφαία της κάθαρσης για να πάρει από παντού με λαϊκίστικο τρόπο ψήφους", σημείωσε χαρακτηριστικά για τη Μαρία Καρυστιανού.

ΕΜΠΛΟΚΗ 12 Ιαν 2026 | 11:45

Να μην προσέλθουν στον διάλογο με τον Μητσοτάκη απειλούν οι αγρότες- Η θα μας δει όλους ή δεν κατεβαίνουμε

Δυσαρέσκεια προκάλεσε η σύνθεση των επιτροπών των αγροτών- Η κυβέρνηση θέλει ολιγομελή σχήματα και όχι τα 25 μέλη που είχε προτείνει η Πανελλαδική Επιτροπή

ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΑΞΙ 12 Ιαν 2026 | 09:55

Ταξί: Ξεκινά την Τρίτη η 48ωρη απεργία - "Θα κλιμακώσουμε, αν η κυβέρνηση συνεχίσει να μας αγνοεί"

"Το κόστος της κιλοβατώρας παραμένει ακριβό και ασταθές, καθιστώντας το λειτουργικό κόστος των ηλεκτρικών ταξί ασύμφορο", αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ 12 Ιαν 2026 | 09:34

Με δύο επιτροπές την Τρίτη οι αγρότες στο Μαξίμου – Στο τραπέζι Mercosur, ρεύμα και πετρέλαιο

Μετά τη συνάντηση, οι αγρότες αναμένεται να επιστρέψουν στα μπλόκα για να επανεκτιμήσουν τη στάση τους.

ΔΙΠΛΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ 11 Ιαν 2026 | 20:32

"Ναι" από την κυβέρνηση στο αίτημα των αγροτών για δύο συναντήσεις με τον πρωθυπουργό στο Μαξίμου

Αρχική πρόθεση της κυβέρνηση ήταν να γίνει μία συνάντηση αγροτών με τον πρωθυπουργό - Καθώς δεν υπήρχε συμφωνία των μπλόκων, το Μαξίμου δέχεται δύο συναντήσεις

ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ 10 Ιαν 2026 | 23:39

Ανδρουλάκης με τους αγρότες στη Σιάτιστα Κοζάνης: Ο διάλογος να φέρει λύσεις και όχι "μια νέα κοροϊδία"

Πρέπει να γίνει διάλογος αλλά με ειλικρίνεια και ο οποίος να φέρει αποτελέσματα "και όχι μια νέα κοροϊδία" δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - Συναντήθηκε με αγρότες.

ΝΕΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ 10 Ιαν 2026 | 16:39

Αγρότες: "Ναι" στον διάλογο - "Όχι" στο συλλαλητήριο στην Αθήνα - Δύο επιτροπές με 35 άτομα για τη συνάντηση της Τρίτης

Τα τρακτέρ θα παραμείνουν στους δρόμους περιμένοντας το αποτέλεσμα της συνάντησης με την κυβέρνηση.

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ 10 Ιαν 2026 | 10:22

Συμφωνία ΕΕ - Mercosur: Τι σημαίνει για τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα - Η νέα αγορά 270 εκατ. καταναλωτών

Η συμφωνία έρχεται έπειτα από περισσότερα από 25 χρόνια διαπραγματεύσεων.

ΣΤΗ ΝΙΚΑΙΑ 10 Ιαν 2026 | 10:09

Η "κάθοδος" των αγροτών στην Αθήνα: Συνεδριάζουν για τη συνάντηση με Μητσοτάκη - "Πάμε με μικρό καλάθι"

Οι αγρότες αποφασίζουν για την αντιπροσωπεία και την ατζέντα σχετικά με την κρίσιμη συνάντηση με τον πρωθυπουργό

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ 09 Ιαν 2026 | 21:42

Αγρότες: Στο τραπέζι η "κάθοδος" στην Αθήνα με τρακτέρ για τη συνάντηση με Μητσοτάκη

Ο τρόπος διεξαγωγής του συλλαλητηρίου θα αποφασιστεί στην Πανελλαδική Σύσκεψη - Ποιοι δρόμοι άνοιξαν, πού υπάρχουν ακόμη μπλόκα

ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ 09 Ιαν 2026 | 21:16

Πάνω από 50 οι νεκροί στο Ιράν: Αντιμέτωποι με θανατικές καταδίκες οι διαδηλωτές - Σε κρησφύγετο ο Χαμενεΐ

Μαίνονται οι αιματηρές κινητοποιήσεις στο Ιράν - Πάνω από 24 ώρες το μπλακ άουτ στο ίντερνετ

ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ 09 Ιαν 2026 | 15:37

Αγρότες: "Καρφιά" Βορίδη για Τσιάρα - "Στη δική μου θητεία στο υπουργείο, όχι μπλόκο, ούτε συνέλευση δεν είχε γίνει"

"Την ευθύνη για τα μπλόκα δεν την έχει πάντως ο πρωθυπουργός", ανέφερε ο Μάκης Βορίδης

41 ΗΜΕΡΕΣ 09 Ιαν 2026 | 15:35
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΜΟΝΙΜΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ 09 Ιαν 2026 | 15:24

Mercosur: "Πράσινο φως" από την ΕΕ για τη συμφωνία έπειτα από 25 χρόνια διαπραγματεύσεων - Ο ρόλος της Μελόνι

Τη συμφωνία με τις χώρες της Mercosur ενέκριναν κατά πλειοψηφία τα κράτη μέλη της ΕΕ

ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ 09 Ιαν 2026 | 13:35

Δικογραφία για το περιστατικό με τα τρακτέρ στη Νεμέα - Μπήκαν ξαφνικά στην εθνική οδό [βίντεο]

Τα βασικά πρόσωπα που συμμετείχαν έχουν ταυτοποιηθεί και η σχετική διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη, τόνισε η εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντία Δημογλίδου