Follow us

Ο "χάρτης" των αγροτικών μπλόκων: Αποκλεισμοί σε εθνικές οδούς και τελωνεία - Κινητοποιήσεις σε 8 περιοχές

Τα τελωνεία των Ευζώνων και της Νίκης στα σύνορα με τη Β. Μακεδονία, όπως και ο Προμαχώνας και η Εξοχή προς τη Βουλγαρία, θα παραμείνουν κλειστά για ώρες.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
ΑΓΡΟΤΕΣ ΜΠΛΟΚΑ ΤΡΑΚΤΕΡ

Πολύωροι αποκλεισμοί σε κομβικά σημεία της χώρας έχουν προγραμματιστεί για σήμερα Δευτέρα (8/12), καθώς τα αγροτοκτηνοτροφικά μπλόκα εντείνουν την πίεση με κινητοποιήσεις σε συνοριακές πύλες και βασικούς οδικούς άξονες.

Τα τελωνεία των Ευζώνων και της Νίκης στα σύνορα με τη Βόρεια Μακεδονία, όπως και ο Προμαχώνας και η Εξοχή προς τη Βουλγαρία, θα παραμείνουν κλειστά για ώρες, τόσο στην είσοδο όσο και στην έξοδο της χώρας.

Αντίστοιχες κινητοποιήσεις οργανώνονται σε Αιτωλοακαρνανία, Αχαΐα, Ηλεία, Ιωάννινα, Λαμία, Ηράκλειο, Λάρισα και Τρίκαλα.

Νέες συνελεύσεις το μεσημέρι

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το μεσημέρι της Δευτέρας εκπρόσωποι όλων των αγροτικών μπλόκων της Κεντρικής Μακεδονίας θα συναντηθούν στον Τρίλοφο Θεσσαλονίκης για να συντονίσουν τις δράσεις τους αλλά και να αποφασίσουν τις κινητοποιήσεις των επόμενων ημερών.

Τελωνείο Ευζώνων

Συγκεκριμένα, σε τετράωρο αποκλεισμό (μέχρι και τις 16.00) του τελωνείου Ευζώνων, στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βόρεια Μακεδονία, προχωρούν αγρότες και κτηνοτρόφοι στο σημείο. Όπως επισημάνθηκε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ από μέλος της συντονιστικής επιτροπής αγώνα, "το απόγευμα αναμένεται να ξανακλείσουμε το τελωνείο από τις 18.00 μέχρι και αργά το βράδυ, απόφαση που θα "κλειδώσει" σε νέα μας γενική συνέλευση εντός της ημέρας". Υπενθυμίζεται ότι στο συγκεκριμένο αγροτοκτηνοτροφικό μπλόκο, που στήθηκε την 1η Δεκεμβρίου, συμμετέχουν παραγωγοί από τον δήμο Παιονίας και συνάδελφοί τους από τα Γιαννιτσά Πέλλας και τον νομό Κιλκίς, ενώ καθημερινά δίνουν το "παρών" εκπρόσωποι από άλλα εργατικά σωματεία.

Τελωνείο Προμαχώνα

Σε αποκλεισμό για οκτώ ώρες (μέχρι και τις 20.00) του τελωνείου Προμαχώνα, στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βουλγαρία, προχωρούν -μόνο για φορτηγά- οι συμμετέχοντες στο αγροτοκτηνοτροφικό μπλόκο, το οποίο ενισχύεται συνεχώς. Η διέλευση Ι.Χ. αυτοκινήτων και λεωφορείων παραμένει ελεύθερη. Στο σημείο βρίσκονται οδηγοί φορτηγών, ενώ το μπλόκο ενισχύεται και από εκπροσώπους άλλων εργατικών σωματείων.

Τελωνείο της Εξοχής

Σε αποκλεισμό εννέα ωρών (μέχρι τις 21.00) προχωρούν αγρότες και κτηνοτρόφοι από το Νευροκόπι Δράμας, που έχουν στήσει το μπλόκο τους 500 μέτρα από το τελωνείο της Εξοχής, στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βουλγαρία. Όπως επισημαίνουν, για τις ώρες του αποκλεισμού απαγορεύεται η είσοδος και η έξοδος σε φορτηγά παντός τύπου, ενώ η διέλευση των επιβατικών οχημάτων και των τουριστικών λεωφορείων γίνεται από παρακαμπτηρίους.

Τελωνείο Νίκης

Σε αποκλεισμό δύο ωρών, από τις 11 το πρωί, προχωρούν οι αγροτοκτηνοτρόφοι στο τελωνείο της Νίκης, στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βόρεια Μακεδονία. Όπως τόνισε ο επικεφαλής της συντονιστικής επιτροπής αγώνα, "δεν αποκλείεται να γίνει και νέα κινητοποίηση το απόγευμα, ενώ είναι σίγουρο ότι από αύριο θα υπάρχει σοβαρή κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους".

Ο "χάρτης" των αγροτικών μπλόκων: Αποκλεισμοί σε εθνικές οδούς και τελωνεία - Κινητοποιήσεις σε 8 περιοχές

Τα αγροτικά μπλόκα σε "Πράσινα Φανάρια- Δερβένι- Μάλγαρα και Χαλκηδόνα

Παρατεταγμένα παραμένουν τα τρακτέρ και τα αγροτικά οχήματα των αγροτών και κτηνοτρόφων στα "Πράσινα Φανάρια", στο κομβικό σημείο της διασταύρωσης πριν από το αεροδρόμιο "Μακεδονία". Λίγα μέτρα πιο μπροστά, στη θέση τους βρίσκονται αστυνομικά οχήματα οριζόντια επί τους οδοστρώματος, βάζοντας φρένο έτσι στους παραγωγούς να μεταβούν στον κόμβο του αεροδρομίου, όπου επιχειρούν να στήσουν δεύτερο αγροτοκτηνοτροφικό μπλόκο. "Εμείς δεν αποκλείουμε τον δρόμο, ούτε και έχουμε πρόθεση να δημιουργήσουμε κυκλοφοριακό πρόβλημα", επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ μέλος της συντονιστικής επιτροπής αγώνα και συμπληρώνει: "το να στήσουμε και το δεύτερο μπλόκο στον κόμβο του αεροδρομίου είναι θέμα συμβολισμού και δεν θα εγκαταλείψουμε την προσπάθειά μας".

Στο μεταξύ, σήμερα αντιπροσωπεία τους θα μεταβεί στον χώρο όπου διεξάγεται από τις 11 το πρωί η έκτακτη γενική συνέλευση της Περιφερειακής Ένωσης των Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔΚΜ), με στόχο να επιδώσουν το ψήφισμα διαμαρτυρίας και θέσεών τους, ενώ το ίδιο θα πράξουν και στις 18.00, οπότε στο κτίριο του υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης θα πραγματοποιηθεί συνέλευση των εκπροσώπων των εργατικών σωματείων της πόλης. Υπενθυμίζεται ότι στο μπλόκο βρίσκονται παραγωγοί από Επανομή, Τρίλοφο, Βασιλικά και από διάφορες περιοχές του νομού Χαλκιδικής. Στις 16:00, σήμερα, στο σημείο αναμένονται διανομείς με τα μηχανάκια τους, οι οποίοι χθες το βράδυ ανακοίνωσαν μοτοπορεία συμπαράστασης προς τους αγρότες, ξεκινώντας από τη συμβολή Καραμανλή με Μπότσαρη και καταλήγοντας στα "Πράσινα Φανάρια".

Σε συμβολικό αποκλεισμό μίας ώρας -από τη μία μετά το μεσημέρι, θα προχωρήσουν αγρότες και κτηνοτρόφοι του δήμου Λαγκαδά, που έστησαν το μπλόκο τους στον κόμβο Δερβενίου, στη διασταύρωση της παλαιάς εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Καβάλας με άλλες σημαντικές οδικές αρτηρίες, μεταξύ των οποίων και αυτή που οδηγεί προς τη Νέα Σάντα Κιλκίς.

Σταθερά στα διόδια Μαλγάρων, επί της Εθνικής Οδού Αθηνών - Θεσσαλονίκης, παραμένουν αγρότες του Δήμου Δέλτα και της ευρύτερης περιοχής και από την 1η Δεκεμβρίου διατηρούν κλειστό το ρεύμα προς Αθήνα, ενώ εκείνο προς Θεσσαλονίκη ανοίγει και κλείνει περιοδικά. Για σήμερα, η γενική τους συνέλευση αποφάσισε το κλείσιμο του ρεύματος προς Θεσσαλονίκη, από τις 18.00 και για ένα δίωρο, ενώ δεν αποκλείεται η κινητοποίησή τους να διευρυνθεί.

Σε αποκλεισμό δύο ωρών θα προχωρήσουν οι συμμετέχοντες στο μπλόκο της Χαλκηδόνας, από τη μία μετά το μεσημέρι -και στα δύο ρεύματα επί της παλαιάς Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης-Έδεσσας. Σύμφωνα με μέλος της συντονιστικής επιτροπής, το σημείο έχει ενισχυθεί από συναδέλφους τους από διάφορες περιοχές της Πέλλας.

Η εικόνα σε Ημαθία - Πέλλα και Πιερία

Σε επ' αόριστον αποκλεισμό βρίσκεται από τις 3/12 το ρεύμα με κατεύθυνση τη Βέροια, επί της Εγνατίας Οδού, από αγρότες της Αλεξάνδρειας που έστησαν μπλόκο στον κόμβο Νησελίου. Οι αγρότες διατηρούν ανοιχτή μία δίοδο αποκλειστικά για οχήματα έκτακτης ανάγκης, ενώ στο σημείο έσπευσαν με τα τρακτέρ και τα αγροτικά τους οχήματα αγρότες και κτηνοτρόφοι από την Κρύα Βρύση νομού Πέλλας. Αγροτικό μπλόκο έχει στηθεί (2/12) και στον κόμβο Κουλούρας, με τους αγρότες και κτηνοτρόφους στο σημείο να μην έχουν προχωρήσει ακόμη σε αποκλεισμούς.

Αγροτοκτηνοτροφικά μπλόκα έχουν στηθεί, επίσης, στον κόμβο Γυψοχωρίου Πέλλας επί της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Έδεσσας, ενώ αγρότες από τη Βεγορίτιδα και το Καϊμακτσαλάν παρέταξαν τα τρακτέρ τους στη θέση "Αλυσίδα", στη διασταύρωση της Δροσιάς Πέλλας.

Μεταξύ των αιτημάτων τους συμπεριλαμβάνονται η άμεση καταβολή όλων των χρωστούμενων ενισχύσεων και αποζημιώσεων -παλαιότερων και νεότερων, κατώτατες εγγυημένες τιμές, που θα καλύπτουν το πραγματικό κόστος παραγωγής, μείωση κόστους παραγωγής, με αφορολόγητο πετρέλαιο στην αντλία και πλαφόν 7 λεπτά/Kwh στο αγροτικό ρεύμα και ριζική αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να αποζημιώνει στο 100% παραγωγή και κεφάλαιο από όλους τους κινδύνους. Ειδικά για την περιοχή της Βεγορίτιδας, οι αγρότες διεκδικούν αποζημίωση μέσω ΕΛΓΑ για τον παγετό που έπληξε τα ροδάκινα και άμεση προκαταβολή και επικαιροποίηση πληρωμών για τις ζημιές σε μήλα και κεράσια.

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν και οι παραγωγοί της Σκύδρας, οι οποίοι, σύμφωνα με μέλος της συντονιστικής επιτροπής αγώνας, δεν αποκλείεται να μεταβούν και σήμερα για συμβολικό κλείσιμο του τελωνείου.

Στην Πιερία, αγρότες του Αιγινίου έχουν στήσει το δικό τους μπλόκο στην είσοδο της κωμόπολης και προχωρούν σε συμβολικούς αποκλεισμούς επί της παλαιάς εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Κατερίνης.

Ο χάρτης των αγροτικών μπλόκων σε Δυτική Μακεδονία

Σε πολύωρο αποκλεισμό, προχωρούν από τις 12 το μεσημέρι, αγρότες και κτηνοτρόφοι στο μπλόκο που έχει στηθεί στον κόμβο Φιλώτα, στον κάθετο άξονα Κοζάνης-Φλώρινας του Πανευρωπαϊκού Άξονα Χ, όπου συμμετέχουν και μελισσοκόμοι. "Δεν αποκλείεται η κινητοποίησή μας να διαρκέσει μέχρι και το βράδυ", επισημαίνει μέλος της συντονιστικής τους επιτροπής.

Παραμένουν με τα τρακτέρ τους οι αγρότες και κτηνοτρόφοι της Δυτικής Μακεδονίας, στο μπλόκο της Μπάρας Σιάτιστας επί της Εγνατίας οδού. Η κίνηση των επιβατικών οχημάτων και φορτηγών γίνεται μέσο παράκαμψης από την παλαιά Εθνική οδό Κοζάνης-Καστοριάς. Για σήμερα έχουν προγραμματίσει, επίσης, τον συμβολικό αποκλεισμό των γραφείων Δυτικής Μακεδονίας του ΕΛΓΑ και θα απευθύνουν κάλεσμα στους φορείς για κοινή σύσκεψη στον χώρο του μπλόκου ώστε να αποφασιστεί γενική απεργία και να οριστεί η μέρα.

Στο μεταξύ, συνεχίζει ο επ’ αόριστον αποκλεισμός στον κόμβο Κερδυλλίων, επί της Εγνατίας Οδού Κερδύλλια -Σέρρες (και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας), από αγρότες και κτηνοτρόφους του νομού Σερρών. Η κυκλοφορία και διέλευση στο σημείο γίνεται στο εξής μόνο από τις παρακαμπτήριες οδούς για όλα τα οχήματα και τα φορτηγά.

Σε τετράωρο αποκλεισμό, από τη μία μετά το μεσημέρι, προχωρούν αγρότες, οι οποίοι έχουν στήσει το μπλόκο τους στη διασταύρωση Κοκκινογείων-Προσοτσάνης, που αποτελεί κεντρικό σημείο σύνδεσης των οικισμών της περιοχής και οδηγεί προς τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, στο πέρασμα της Εξαπλατάνου και προς την πόλη της Δράμας.

Λάρισα: Κλειστή παραμένει η εθνική οδός Αθηνών - Θεσσαλονίκης

Παραμένει κλειστή και σήμερα η εθνική οδός στο ύψος της Νίκαιας, καθώς συνεχίζονται οι αγροτικές κινητοποιήσεις, με τα τρακτέρ να βρισκονται παρατεταγμένα στο σημείο και τους αγρότες αποφασισμένους να μην υποχωρήσουν αν δεν δοθούν ουσιαστικές απαντήσεις στα αιτήματά τους.

Οι κινητοποιήσεις των αγροτών στο μπλόκο της Νίκαιας μπαίνουν σε νέα φάση καθώς σε συνέλευσή τους αποφάσισαν ομόφωνα σειρά νέων κινητοποιήσεων για τις επόμενες ημέρες.

Σήμερα, Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου, από τις 5 το απόγευμα έως τις 7 το βράδυ, τίθεται ήδη σε εφαρμογή το κλείσιμο των παραδρόμων γύρω από το μπλόκο της Νίκαιας. Η κίνηση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της πίεσης που ασκούν οι αγρότες προς την πολιτεία, επιδιώκοντας να αναδείξουν με πιο έντονο τρόπο τα αιτήματα τους.

Διαβάστε Επίσης

Η συνέλευση αποφάσισε επίσης τη συνέχιση και τη διεύρυνση των κινητοποιήσεων σε πανθεσσαλικό επίπεδο. Έτσι, την Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου, στις 10 το πρωί, αγρότες από τα τρία μεγάλα μπλόκα της Θεσσαλίας θα ενώσουν τις δυνάμεις τους με τους αλιείς της Μαγνησίας, προχωρώντας σε αποκλεισμό του λιμανιού του Βόλου.

Παράλληλα, την Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου στις 5:30 το απόγευμα, οι αγρότες απευθύνουν ανοιχτό κάλεσμα σε όλα τα σωματεία, τους συλλόγους και τους μαζικούς φορείς του νομού Λάρισας να δώσουν το παρών σε πανλαρισαϊκή συγκέντρωση στο μπλόκο της Νίκαιας. Στόχος της συγκέντρωσης είναι η ενημέρωση για την πορεία των κινητοποιήσεων, αλλά κυρίως ο συντονισμός για τη συνέχιση και την περαιτέρω κλιμάκωση του αγώνα τους.

ΑΓΡΟΤΕΣ ΜΠΛΟΚΑ

Ήπειρος

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες στην Ήπειρο. Από χθες οι αγρότες και κτηνοτρόφοι της Άρτας έκλεισαν στην Ιόνια Οδό τον κόμβο στο Πέτα και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. Μαζί τους ήταν εκπρόσωποι φορέων. Είναι αποφασισμένοι να παραμείνουν στο μπλόκο και η κυκλοφορία των οχημάτων γίνεται από παρακαμπτηρίους δρόμους.

Στο νομό Ιωαννίνων, μετά τον αποκλεισμό του αεροδρομίου Ιωαννίνων, κτηνοτρόφοι, αγρότες και μελισσοκόμοι με τα τρακτέρ επέστρεψαν στο Καλπάκι όπου έχουν στήσει μπλόκο εδώ και μια εβδομάδα.

Επίσης, παραμένουν τα τρακτέρ στον Λούρο από τους αγρότες της Πρέβεζας, ενώ στην Ηγουμενίτσα την ερχόμενη Πέμπτη θα γίνει συγκέντρωση στις 11 το πρωί και στη συνέχεια πορεία με τρακτέρ προς το λιμάνι εξωτερικού όπου αναμένεται να στήσουν μπλόκο οι αγρότες.

Στερεά Ελλάδα

Σκληραίνει η στάση των αγροτών στην Κεντρική Ελλάδα, καθώς ενισχύουν τα μπλόκα τους με νέα τρακτέρ από ευρύτερες περιοχές και συντονίζουν τις δράσεις τους. Οι επόμενες ώρες αναμένεται να φέρουν ακόμη πιο εκτεταμένους αποκλεισμούς δρόμων.

Μετά τη χθεσινή βραδινή συνέλευση στο μπλόκο του Μπράλου, οι αγρότες αποφάσισαν να κλείσουν σήμερα όλους τους παράδρομους για μία ώρα, από τις 12.00 έως τη 13.00. Παράλληλα, προειδοποιούν ότι θα συνεχίσουν την ίδια τακτική σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα μέσα στην ημέρα. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα είναι δυνατή η κυκλοφορία οχημάτων από την Αθήνα προς τη Λαμία και αντίστροφα.

Στο μπλόκο της Αταλάντης, που οργανώθηκε για τη χθεσινή μέρα, οι αγρότες συντονίζονται, επιδιώκοντας να διευρύνουν τις δυνάμεις τους μέσω επαφών με συναδέλφους τους για κοινές δράσεις. Αντίστοιχα, στο μπλόκο του Κάστρου, οι αγρότες της περιοχής της Λιβαδειάς αναμένεται σήμερα να αποφασίσουν περαιτέρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους.

Στη Θήβα, οι αγρότες παραμένουν στο σημείο του μπλόκου, αποκλείοντας τον κόμβο. Στο πλευρό τους βρίσκονται κοινωνικοί φορείς και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, εκφράζοντας ανοιχτά τη στήριξή τους.

Τέλος, στον Δομοκό, οι αγρότες συνεχίζουν κατά περιόδους να αποκλείουν τόσο το παλαιό εθνικό δίκτυο όσο και την πρόσβαση προς τον Ε65, τακτική που εφαρμόστηκε και χθες.

Τρίκαλα

Στα μπλόκα παραμένουν οι αγρότες της Δυτικής Θεσσαλίας, της Καρδίτσας πάνω στον αυτοκινητόδρομο Ε65 και των Τρικάλων, στα διόδια του Λόγγου στον Ε65. Αυτά ενισχύονται καθημερινά με νέα τρακτέρ από πολλές περιοχές των δύο νομών, ενώ οι αγρότες δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν και θα κλιμακώσουν τον αγώνα τους για να μπορέσουν να επιβιώσουν και να παραμείνουν στον τόπο τους.

Στα μπλόκα καθημερινά πραγματοποιούνται συσκέψεις, συζητήσεις, συνεννοήσεις για την οργάνωση του αγώνα, ενώ σκηνές έχουν στηθεί ανάμεσα στα τρακτέρ. Παράλληλα, σωματεία, σύλλογοι και φορείς εκτός από τα ψηφίσματα συμπαράστασης, επισκέπτονται τους αγρότες για να δηλώσουν τη στήριξη σε αυτούς από κοντά.

ΜΠΛΟΚΑ ΑΓΡΟΤΕΣ

Αιτωλοακαρνανία, Αχαΐα και Ηλεία

Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις των αγροτών και των κτηνοτρόφων στους τρεις νομούς της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Ειδικότερα, από το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου αγρότες και κτηνοτρόφοι της Αιτωλοακαρνανίας έχουν αποκλείσει τον αυτοκινητόδρομο Αντιρρίου - Ιωαννίνων, στο ύψος των διοδίων του Αγγελοκάστρου, κοντά στο Αγρίνιο, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζουν το ενδεχόμενο να ανοίξουν μεθαύριο, Τετάρτη, τα διόδια της γέφυρας Ρίου - Αντιρρίου.

Διαβάστε Επίσης

Επίσης, αγρότες και κτηνοτρόφοι της Ναυπακτίας και της Δωρίδας έχουν σταθμεύσει τρακτέρ και αγροτικά οχήματα στην γέφυρα του Μόρνου, όπου ήδη πραγματοποίησαν τον πρώτο συμβολικό αποκλεισμό, ενώ αγρότες και κτηνοτρόφοι από την περιοχή του Μεσολογγίου προχώρησαν σε μπλόκο στη γέφυρα του Ευήνου, όπου και εκεί προχώρησαν σε συμβολικό αποκλεισμό.

Παράλληλα, κινητοποιήσεις έχουν ξεκινήσει αγρότες και κτηνοτρόφοι από την περιοχή της Βόνιτσας και του Ακτίου.

Στην Αχαΐα, αγρότες και κτηνοτρόφοι έχουν αποκλείσει το νέο αυτοκινητόδρομο Πατρών - Πύργου στην περιοχή του κόμβου της Κάτω Αχαΐας, ενώ αγρότες και κτηνοτρόφοι από την περιοχή της Αιγιάλειας έχουν στήσει μπλόκο στην γέφυρα του Σελινούντα, στο Αίγιο, όπου σε καθημερινή βάση προχωρούν σε ολιγόωρο αποκλεισμό του αυτοκινητόδρομου Πατρών - Κορίνθου.

Επίσης, αγρότες και κτηνοτρόφοι από την περιοχή του Δήμου Ερυμάνθου προγραμματίζουν για σήμερα το πρωί στις 11:00 συγκέντρωση στην περιοχή Κουρλαμπά και στη συνέχεια αυτοκινητοπορεία προς την Πάτρα και συγκέντρωση έξω από το κτίριο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Στη συγκέντρωση αναμένεται να συμμετάσχουν αγρότες και κτηνοτρόφοι από τα Καλάβρυτα και την Αιγιάλεια.

Στην Ηλεία, το μπλόκο των αγροτών και των κτηνοτρόφων έχει στηθεί στον κόμβο του Πύργου και προχωρούν κάθε ημέρα σε ολιγόωρο αποκλεισμό του αυτοκινητόδρομου Πατρών - Πύργου.

Ηράκλειο

Στις 11.30 το πρωί σήμερα, Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου, έχουν προγραμματίσει την έναρξη των κινητοποιήσεών τους οι αγροτοκτηνοτρόφοι της Κρήτης. Η συγκέντρωση στην ανατολική Κρήτη έχει προγραμματιστεί να γίνει έξω από το Παγκρήτιο Στάδιο στο Ηράκλειο, από όπου σύμφωνα με το σχεδιασμό, θα εκκινήσει μηχανοκίνητη πορεία.

Μάλιστα, όπως ανέφερε τα προηγούμενα 24ωρα, ο πρόεδρος της Παγκρήτιας Συντονιστικής Επιτροπής και πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Ανωγείων Βασίλης Μανουράς, "αυτό που σχεδιάζουν είναι να προχωρήσουν σε αποκλεισμό του λιμένα Ηρακλείου και του αεροδρομίου "Ν. Καζαντζάκης"".

Στις κινητοποιήσεις στο Ηράκλειο, θα συμμετάσχουν αγροτοκτηνοτρόφοι από τη Σητεία και την Ιεράπετρα που έχουν προγραμματίσει να συγκεντρωθούν αργότερα σήμερα το πρωί στην Παχιά Άμμο προκειμένου να φτάσουν με κομβόϊ στο Ηράκλειο, ενώ θα συμμετάσχουν και αγροτοκτηνοτρόφοι από τον Άγιο Νικόλαο που θα ενωθούν με τους συναδέλφους τους, στο ύψος των Μαλίων του δήμου Χερσονήσου. Επίσης, στις κινητοποιήσεις στο Ηράκλειο θα συμμετάσχουν αγροτοκτηνοτρόφοι και από το ανατολικό Ρέθυμνο.

Διαβάστε Επίσης

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Ένα εστιατόριο για εκδρομή-αστραπή στα Κιούρκα: Με ιστορία και νόστιμη κουζίνα

Μια ιδέα για εκδρομή-αστραπή, σε ένα μοντέρνο χάνι με προσεγμένη κουζίνα.

Η ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ 16 Ιαν 2026 | 20:31

Αγρότες: Ποιοι θα συναντηθούν με τον Κυριάκο Μητσοτάκη τη Δευτέρα - Ποιος αντικαθιστά τον Ανεστίδη

Η αντιπροσωπεία της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων που θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό τη Δευτέρα

ΝΕΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ 16 Ιαν 2026 | 19:36

Αμετανόητος ο Κώστας Ανεστίδης: "Εχω πει και χειρότερα, θα κάνω μηνύσεις" - Κόπηκε από το μπλόκο Μαλγάρων

Ο Κώστας Ανεστίδης προανήγγειλε ότι θα κινηθεί δικαστικά "κατά παντός υπευθύνου" - "Ήξεραν ότι θα έλεγα αλήθειες και ήθελαν να με εξοντώσουν"

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 16 Ιαν 2026 | 13:17

Π. Μαρινάκης: Ο Ανεστίδης ήταν ενεργό μέλος της ΝΔ μέχρι το 2019 - Δεν τίθεται θέμα παρουσίας του στο Μαξίμου

"Η περίπτωση του Ανεστίδη ξεπερνά τα όρια της χυδαιότητας", επισήμανε ο κ. Μαρινάκης.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΡΟ.ΠΟ. 16 Ιαν 2026 | 12:06

Χρυσοχοΐδης για αγρότες: Κρίθηκε ότι δεν πρέπει να ασκηθεί νόμιμη βία, αλλά δεν δικαιολογείται συνέχιση των μπλόκων

"Δεν είναι μόνο η ταλαιπωρία, είναι και η οικονομική ζημιά στη χώρα", δήλωσε για τα αγροτικά μπλόκα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

ΜΠΛΟΚΑ 16 Ιαν 2026 | 09:31

Παραμένουν τα τρακτέρ σε κόμβους της Λάρισας και της Πάτρας - Ανοιχτοί οι δρόμοι

Οι αγρότες βρίσκονται σε φάση προετοιμασίας ενόψει της προγραμματισμένης συνάντησης της Δευτέρας με τον πρωθυπουργό

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ 16 Ιαν 2026 | 08:33

Ο αγρότες άνοιξαν την Αθηνών - Λαμίας, αλλά παραμένουν στα μπλόκα - Προετοιμάζονται για τη συνάντηση με Μητσοτάκη

Ποιους δρόμους έχουν ανοίξει οι αγρότες, που διεξάγεται κανονικά η κυκλοφορία.

ΑΓΡΟΤΟΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗΣ 16 Ιαν 2026 | 07:38

Μπλόκο Μαξίμου στον Ανεστίδη για τις ύβρεις κατά Μητσοτάκη - Πιθανή εμπλοκή στη συνάντηση της Δευτέρας αν επιμείνει

Η ενδεχόμενη παρουσία του Κώστα Ανεστίδη και άρνηση της φρουράς του Μεγάρου Μαξίμου να του επιτρέψει την είσοδο μπορεί να προκαλέσει εμπλοκή στη συνάντηση της Δευτέρας.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ 15 Ιαν 2026 | 20:56

Χυδαίες ύβρεις Ανεστίδη για Μητσοτάκη μπροστά στις κάμερες - "Θα έρθω τη Δευτέρα στο Μαξίμου" [βίντεο]

Νομίζοντας ότι οι κάμερες δεν γράφουν, ο αγροτοσυνδικαλιστής Κώστας Ανεστίδης προέβη σε χυδαίες εκφράσεις σε βάρος του Κυριάκου Μητσοτάκη

ΣΤΟ "ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ" ΤΩΝ ΑΡΧΩΝ 15 Ιαν 2026 | 17:53

Ανεστίδης: Παρέλαβε τη διάταξη του εισαγγελέα για δέσμευση της περιουσίας του - Στο μπλόκο των Μαλγάρων

Ο αγροτοσυνδικαλιστής Κώστας Ανεστίδης ενημερώθηκε και επίσημα για τη δέσμευση των περιουσιακών του στοιχείων

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 15 Ιαν 2026 | 12:57

Μαρινάκης: Επί της αρχής συμφωνία για συνάντηση Μητσοτάκη - αγροτών τη Δευτέρα στις 13:00

Τη Δευτέρα αναμένεται να πραγματοποιηθεί η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους "σκληρούς" των αγροτικών μπλόκων.

ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ 15 Ιαν 2026 | 11:32

Την ερχόμενη Τετάρτη στη Βουλή η πρόταση του πρωθυπουργού για σύσταση διακομματικής για τα αγροτικά

Στη βουλή στις 21 Ιανουαρίου η πρόταση θα συζητηθεί με τη διαδικασία της γενικευμένης επερώτησης

"ΦΥΓΑΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΜΠΛΟΚΑ" 15 Ιαν 2026 | 10:49

"Μόνο προδότες δεν αισθανόμαστε", λέει ο αγρότης που του βανδάλισαν το τρακτέρ μετά τη συνάντηση με Μητσοτάκη

"Εμείς πλέον έχουμε φύγει από τα μπλόκα, άλλωστε μετά και από αυτόν τον βανδαλισμό που μας κάνανε, δεν θα μπορούσαμε να παραμείνουμε εκεί", λέει ο αγρότης.

ΣΕ ΑΝΑΜΟΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ 15 Ιαν 2026 | 09:45

Καρδίτσα: Παραμένουν οι αγρότες στο μπλόκο του Ε65, αλλά με ανοιχτό τον δρόμο

Οι αγρότες βάζουν τα τρακτέρ στην άκρη του οδοστρώματος περιμένοντας την ανακοίνωση για τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό.

ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΕ ΟΡΟΥΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΧΩΡΑΣ 15 Ιαν 2026 | 09:16

Χαραμάδα τερματισμού των μπλόκων βλέπει το Μαξίμου μετά τη μεταβολή των "σκληρών" αγροτοσυνδικαλιστών

Βασική κυβερνητική γραμμή, είναι οι λύσεις στα προβλήματα του πρωτογενούς τομέα και ο διάλογος με όρους σύγχρονης ευρωπαϊκής χώρας και με όλους τους δρόμους ανοικτούς

ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ 14 Ιαν 2026 | 16:03

Αγρότες: Ναι στον διάλογο με Μητσοτάκη και από τους "σκληρούς" των μπλόκων - Με ανοιχτούς δρόμους

Συνάντηση με Κυριάκο Μητσοτάκη με ανοιχτούς δρόμους και χωρίς κάθοδο των τρακτέρ στην Αθήνα αποφάσισαν οι αγρότες στο Συντονιστικό στον Παλαμά Καρδίτσας

ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ 14 Ιαν 2026 | 15:44

Αγρότες: Ολοκληρώθηκε η συνάντηση με Χατζηδάκη και Τσιάρα - "Θα μεταφέρουμε στα μπλόκα όσα μας είπαν"

"Ο αγροτικός κόσμος θα κρίνει αν το ικανοποιούν οι προτάσεις της κυβέρνησης", είπε ο Διαμαντής Διαμαντόπουλος από το μπλόκο των Κερδυλλίων στις Σέρρες

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 14 Ιαν 2026 | 14:46

Μπλόκο Νίκαιας: "Αποκαταστάθηκαν οι ζημιές στα τρακτέρ με δικά μας έξοδα - Εσκεμμένη ενέργεια ο βανδαλισμός"

"Είναι μια εσκεμμένη ενέργεια για να διαλυθεί το μπλόκο. Ζητήσαμε το υλικό από τις κάμερες", αναφέρεται στην ανακοίνωση του μπλόκου της Νίκαιας.

ΥΠ. ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 14 Ιαν 2026 | 14:27

Τσιάρας: Οι βανδαλισμοί σε τρακτέρ δεν αρμόζουν στη δημοκρατία – Προσχηματικές οι δικαιολογίες για άρνηση του διαλόγου

Ο κ. Τσιάρας ανακοίνωσε ότι "όσοι βρίσκονται ήδη σε ρύθμιση εδώ και ένα χρόνο και είναι συνεπείς, θα πέσουν και αυτοί στα 8,5 λεπτά την κιλοβατώρα.

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΠΛΟΚΩΝ (ΠΕΜ) 14 Ιαν 2026 | 14:07

Διόδια Μαλγάρων: Κλειστό το ρεύμα προς Αθήνα - Aνοιχτά τα τελωνεία - Η εικόνα των μπλόκων

Σε αποκλεισμό παραμένει από χθες το μεσημέρι ο κόμβος της Τρίγλιας, επί της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης - Μουδανιών.

ΜΕ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ 14 Ιαν 2026 | 13:02

Ποιοι αγρότες κόπηκαν από το ραντεβού με Μητσοτάκη: Ο ένας ελέγχεται για επιδοτήσεις, ο άλλος βανδάλισε περιπολικό

Ο πρωθυπουργός δεν θα δεχόταν, κανέναν αγρότη που ελέγχεται από το Οργανωμένο Εγκλημα για παράνομες επιδοτήσεις

ΜΕΛΟΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΙΛΕΛΕΡ 14 Ιαν 2026 | 13:00

Νίκος Παρλάντζας: Ο "λύκος" από το ριάλιτι "Φάρμα" στη συνάντηση Μητσοτάκη - αγροτών στο Μαξίμου

Ο Ν. Παρλάντζας μετείχε στη συνάντηση ως εκπρόσωπος κτηνοτρόφων των οποίων το ζωικό κεφάλαιο θανατώθηκε λόγω ευλογιάς.

«ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΛΥΣΕΙΣ» 14 Ιαν 2026 | 12:25

Σε εξέλιξη η νέα συνάντηση στο Μαξίμου με αγρότες - Εξειδίκευση των μέτρων [εικόνες]

Στο επίκεντρο της συνάντησης αναμένεται να τεθούν ζητήματα όπως τα ΑΤΑΚ, ΚΑΕΚ, και οι ανεφάρμοστες εν πολλοίς ταυτοποιήσεις που αφήνουν έξω αναίτια απλήρωτους αγρότες.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 14 Ιαν 2026 | 12:22

Μαρινάκης: Ντροπή να τραμπουκίζονται αγρότες επειδή συνάντησαν τον πρωθυπουργό

Ως "ντροπή" χαρακτηρίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, όσα συνέβησαν στο μπλόκο της Νίκαιας με τα τρακτέρ αγροτών που συνάντησαν τον πρωθυπουργό.

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 14 Ιαν 2026 | 11:57

Χατζηδάκης: Είναι λογικό να δει ο πρωθυπουργός εκπρόσωπο αγροτών που έσπασε περιπολικό μπροστά στις κάμερες;

"Η κουβέντα γίνεται με όρους ενός ψευτοτσαμπουκά πια, όπου η κυβέρνηση έχει ικανοποιήσει εν όλω ή εν μέρει 20 από τα 27 αιτήματα", δήλωσε ο Κωστής Χατζηδάκης.

«Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΗΤΑΝ ΣΤΗΜΕΝΟΣ» 14 Ιαν 2026 | 10:56

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατονομάζει τέσσερα στελέχη της ΝΔ που ήταν στη συνάντηση Μητσοτάκη - αγροτών στο Μαξίμου

""Η χθεσινή συνάντηση των "εκπροσώπων των αγροτών" με τον Κυρ. Μητσοτάκη στο Μαξίμου, αποδεικνύεται σταδιακά ότι ήταν περισσότερο συνάντηση με κομματικά μέλη", σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

ΜΠΛΟΚΟ 14 Ιαν 2026 | 10:25

Νίκαια: Βανδάλισαν τα τρακτέρ των δύο αγροτών που πήγαν στη συνάντηση με Μητσοτάκη - "Προδότης" [βίντεο]

Οι δράστες έγραψαν με μπλε και κόκκινη μπογιά τη λέξη "προδότης" ενώ έσκασαν και τα λάστιχα των τρακτέρ.

ΠΩΣ ΕΓΙΝΕ 14 Ιαν 2026 | 10:04

Τροχαίο με 41χρονο νεκρό σε παράκαμψη της Εθνικής Θήβας - Λιβαδειάς: Ηταν κλειστός ο δρόμος λόγω μπλόκων

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σε παράκαμψη της εθνικής οδού Θηβών–Λιβαδειάς, με έναν 41χρονο άνδρα να χάνει τη ζωή του.

ΑΓΡΟΤΕΣ 14 Ιαν 2026 | 09:36

Καβγάς Καιρίδη - Ανεστίδη για τα μπλόκα: "Με έχετε ταλαιπωρήσει πολύ στα Μάλγαρα" - "Καλά σας κάναμε" [βίντεο]

"Εμάς καλά κάνατε; Τον ελληνικό λαό τον τιμωρείτε;", ρώτησε ο κ. Καιρίδης τον αγροτοσυνδικαλιστή από τα Μάλγαρα Κώστα Ανεστίδη.

ΚΟΡΥΦΩΣΗ 14 Ιαν 2026 | 08:21

Νέα συνάντηση της κυβέρνησης με αγρότες σήμερα -Κάθοδο στην Αθήνα προτείνουν οι σκληροί του μπλόκου της Νίκαιας

Η πρόταση από τη Νίκαια είναι να κατέβουν οι αγρότες με τα τρακτέρ τους στην Αθήνα και να επιχειρήσουν να συναντήσουν τον πρωθυπουργό.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ 14 Ιαν 2026 | 06:45

Αγροτικό: Οριστική ρήξη της κυβέρνησης και των σκληρών μπλόκων - "Μία κομματική μειοψηφία εκβιάζει την κοινωνία"

Ο Πρωθυπουργός φάνηκε να τραβάει κόκκινη γραμμή στους "σκληρούς", στους οποίους απέδωσε καθαρά κομματικά κίνητρα.

ΟΛΑ ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΠΙΘΑΝΑ 13 Ιαν 2026 | 22:05

Αγρότες: Σκυτάλη σε Μητσοτάκη δίνουν οι "πρόθυμοι" μετά το ραντεβού - Τρακτέρ για την Αθήνα… ζεσταίνουν οι "σκληροί"

Οι αγρότες που συμμετείχαν στον διάλογο με τον πρωθυπουργό περιμένουν πλέον από την κυβέρνηση να δώσει λύσεις - Πιθανές βελτιωτικές προτάσεις στα μέτρα

ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ 13 Ιαν 2026 | 21:19
ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ 13 Ιαν 2026 | 20:55

Αγρότες: "Κάθοδο" με τρακτέρ στην Αθήνα πρότεινε το μπλόκο της Νίκαιας - Ξανά στο... τραπέζι το σενάριο

Η πρόταση έπεσε ενόψει της πανελλαδικής σύσκεψης των αγροτών που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 14/1 στον Παλαμά Καρδίτσας

Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ 13 Ιαν 2026 | 19:54

Μητσοτάκης για αγρότες: Μια κομματική μειοψηφία επιμένει στα μπλόκα - Δεν θα ανεχθούμε εκβιασμούς και παρανομίες

"Οι αγρότες μας θα έχουν το χαμηλότερο ηλεκτρικό τιμολόγιο στην Ευρώπη" και "δεν θα πληρώνουν πια Ειδικό Φόρο στο πετρέλαιο", τόνισε ο πρωθυπουργός

ΣΤΟ OPEN 13 Ιαν 2026 | 19:17

Αγριος καβγάς Μαρκόπουλου με αγρότη: "Εχετε καταλάβει ότι μιλάτε με βουλευτή;" - "Δεν είστε ο πάπας της Ρώμης"

"Τα ρουφιανάκια σας, αρκετά σας ανεχτήκαμε..." - Άναψαν τα αίματα μεταξύ Μαρκόπουλου και του αντιπροέδρου του Αγροτικού Συλλόγου Λιβαδειάς

ΤΙ ΕΙΠΑΝ 13 Ιαν 2026 | 18:37

Τι ειπώθηκε στη μαραθώνια συνάντηση Μητσοτάκη - αγροτών -Βελτιώσεις σε ρεύμα και πετρέλαιο

Σχεδόν 3,5 ώρες κράτησε η συνάντηση Μητσοτάκη - αγροτών - Ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνουν βελτιωτικές προτάσεις στα μέτρα που ήδη ανακοινώθηκαν

ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ 13 Ιαν 2026 | 15:52

Αγροτικά μπλόκα: Κλειστό το ρεύμα εξόδου στα Μάλγαρα - Τι ισχύει σε Χαλκιδική, Ημαθία, Πέλλα, Πιερία, Καβάλα...

Οι παραγωγοί ζητούν συνάντηση με τον πρωθυπουργό, με τη συμμετοχή δύο αντιπροσωπειών μία αγροτών και μία με κτηνοτρόφους αλιείς και μελισσοκόμους

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ 13 Ιαν 2026 | 14:36

Σε εξέλιξη η συνάντηση των αγροτών με Μητσοτάκη - Το "καρφί" για τους "σκληρούς" των μπλόκων που δεν πήγαν [βίντεο]

Με τα πόδια μετέβησαν στο Μέγαρο Μαξίμου οι εκπρόσωποι των αγροτών, προκειμένου να συναντηθούν με τον πρωθυπουργό.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ 13 Ιαν 2026 | 13:46

Αυτοί είναι 25 αγρότες που θα συναντηθούν με τον Μητσοτάκη σε λίγη ώρα - Συνέλευση στο "Τιτάνια" πριν το Μαξίμου

Οι 25 εκπρόσωποι των μπλόκων και των οργανώσεων θα συναντηθούν με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου, σήμερα στις 15:00

ΡΙΖΟΣ ΜΑΡΟΥΔΑΣ 13 Ιαν 2026 | 12:42

Πανελλαδική σύσκεψη 60 μπλόκων την Τετάρτη στον Παλαμά Καρδίτσας

Δεν απορρίπτουν τον διάλογο, αλλά ζητούν να γίνει με τους όρους που είχαν αρχικά συμφωνηθεί.

ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ 13 Ιαν 2026 | 12:35

Απίστευτη κόντρα αγροτοσυνδικαλιστών on camera: "Εχουμε ξεφτιλιστεί" - "Από βλακεία σε βλακεία το πας"

Έντονη αντιπαράθεση μεταξύ αγροτών μπροστά στις κάμερες για τη συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 13 Ιαν 2026 | 10:05

"Να εφαρμοστεί ο νόμος", λέει η κυβέρνηση για τα αγροτικά μπλόκα - "Κομματικά εγκάθετοι πυρπολούν τη συνάντηση"

"Πρέπει να εφαρμοστεί ο νόμος, χωρίς την Αστυνομία δεν μπορεί να γίνει αυτό", τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τις αγροτικές κινητοποιήσεις.

20 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΟ ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ 13 Ιαν 2026 | 09:37

Ξανά στους δρόμους του Παρισιού τα τρακτέρ - Διαμαρτύρονται κατά της συμφωνίας Mercosur

Το FNSEA, ένα από τα μεγαλύτερα αγροτικά συνδικάτα της Γαλλίας, οργανώνει τη σημερινή διαδήλωση.

"ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΑ ΟΠΛΑ» 13 Ιαν 2026 | 08:34

Γεωργιάδης για αγρότες: "Κάποιοι την έχουν ψωνίσει μου φαίνεται - Να εφαρμοστεί ο νόμος"

"Δεν θέλω τη βία γιατί αυτό επιδιώκουν. Αυτό που επιδιώκουν είναι να στείλουμε τα ΜΑΤ για να λένε η κυβέρνηση μας δέρνει", σημείωσε ο Αδ. Γεωργιάδης.

ΣΤΙΣ 3 ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ 13 Ιαν 2026 | 06:35
ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΠΛΟΚΩΝ 12 Ιαν 2026 | 22:40

Πηγές Μαξίμου για αγρότες: "Κυβέρνηση και κοινωνία δεν έχουν άλλο χρόνο για επαναστατική γυμναστική"

"Δυστυχώς, για ακόμη μια φορά η προσπάθεια διαλόγου από πλευράς της κυβέρνησης, τινάζεται στον αέρα με αποκλειστική υπαιτιότητα μιας μικρής μειοψηφίας", ανέφεραν κυβερνητικές πηγές

ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΒΗΜΑΤΑ 12 Ιαν 2026 | 22:16

Αγρότες: Γιατί οι "σκληροί" Νίκαιας και Καρδίτσας "μπλόκαραν" τη συνάντηση με Μητσοτάκη στο Μαξίμου

Οι αγρότες κάνουν καταγγέλλουν "εμπαιγμό και προσπάθεια διάσπασης" - Για κάποιους που θέλουν να κάνουν "επαναστατική γυμναστική" μιλούν κυβερνητικές πηγές

ΚΛΕΙΣΤΟ ΤΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ ΠΡΟΜΑΧΩΝΑ 12 Ιαν 2026 | 21:42

Αγρότες: "Όχι" από το μπλόκο της Σιάτιστας στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό - Κλείνουν την Εγνατία την Τρίτη

Την απόφαση να κλείσει ο μεθοριακός σταθμός του Προμαχώνα αύριο για τα φορτηγά επ αόριστον, έλαβαν οι αγρότες από το μπλόκο του Προμαχώνα

ΤΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ 12 Ιαν 2026 | 18:46

Αγρότες: "Οχι" στη συνάντηση με Μητσοτάκη από τα μπλόκα - Καταγγέλλουν "εμπαιγμό" από την κυβέρνηση

Δεν πάνε στη συνάντηση με Μητσοτάκη τα μπλόκα της Νίκαιας και του Ε-65 - "Η κυβέρνηση δεν θέλει διάλογο, μας εμπαίζει"

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ 12 Ιαν 2026 | 13:32

Ανδρουλάκης: Το ΠΑΣΟΚ δεν στηρίζει τη συμφωνία Mercosur - Επώδυνες οι επιπτώσεις της στην εγχώρια οικονομία

"Η ΝΔ έχει τεράστιες ευθύνες, διότι, ήδη, στις πρώτες ψηφοφορίες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, έχει στηρίξει" τη συμφωνία Mercosur, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

«ΝΑ ΚΙΝΗΘΟΥΜΕ ΣΕ ΠΝΕΥΜΑ ΚΑΛΗΣ ΠΙΣΤΗΣ» 12 Ιαν 2026 | 13:16

Κωστής Χατζηδάκης: Αδιανόητο να μην προσέλθουν στον διάλογο ορισμένοι αγροτοσυνδικαλιστές

"Ελπίζω να μην επικρατήσει το κομματικό συμφέρον αλλά η καλή πίστη και η κοινή λογική", τονίζει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Κ. Χατζηδάκης για τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τους αγρότες.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 12 Ιαν 2026 | 13:02

Μαρινάκης για αγρότες: "Ο πρωθυπουργός δεν λειτουργεί με τελεσίγραφα - Περιμένουμε τα ονόματα των συμμετεχόντων"

"Αναμένουμε τα ονόματα ούτως ώστε αύριο πιθανότατα το μεσημέρι να δεχθεί ο πρωθυπουργός και το υπόλοιπο κυβερνητικό κλιμάκιο τους εκπροσώπους των αγροτών", δήλωσε ο Παύλος Μαρινάκης.

ΝΕΑ ΚΟΝΤΡΑ 12 Ιαν 2026 | 12:26

Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: Επιπλέον μάρτυρες ζητά η αντιπολίτευση – Διαφωνεί η ΝΔ

"Η κυβέρνηση απέδειξε ότι δεν έχει να κρύψει τίποτα" δήλωσε ο εισηγητής της ΝΔ Μακάριος Λαζαρίδης και πρόσθεσε ότι η "πλειοψηφία δεν έχει αποκλείσει κανέναν κρίσιμο μάρτυρα"

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΔ 12 Ιαν 2026 | 11:56

Ο γαλάζιος βουλευτής Σιμόπουλος δεν θεωρεί "αυτομάτως δίκαια" τα αιτήματα των αγροτών και εξηγεί γιατί

"Έρχεται με τη ρομφαία της κάθαρσης για να πάρει από παντού με λαϊκίστικο τρόπο ψήφους", σημείωσε χαρακτηριστικά για τη Μαρία Καρυστιανού.

ΕΜΠΛΟΚΗ 12 Ιαν 2026 | 11:45

Να μην προσέλθουν στον διάλογο με τον Μητσοτάκη απειλούν οι αγρότες- Η θα μας δει όλους ή δεν κατεβαίνουμε

Δυσαρέσκεια προκάλεσε η σύνθεση των επιτροπών των αγροτών- Η κυβέρνηση θέλει ολιγομελή σχήματα και όχι τα 25 μέλη που είχε προτείνει η Πανελλαδική Επιτροπή

ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΑΞΙ 12 Ιαν 2026 | 09:55

Ταξί: Ξεκινά την Τρίτη η 48ωρη απεργία - "Θα κλιμακώσουμε, αν η κυβέρνηση συνεχίσει να μας αγνοεί"

"Το κόστος της κιλοβατώρας παραμένει ακριβό και ασταθές, καθιστώντας το λειτουργικό κόστος των ηλεκτρικών ταξί ασύμφορο", αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ 12 Ιαν 2026 | 09:34

Με δύο επιτροπές την Τρίτη οι αγρότες στο Μαξίμου – Στο τραπέζι Mercosur, ρεύμα και πετρέλαιο

Μετά τη συνάντηση, οι αγρότες αναμένεται να επιστρέψουν στα μπλόκα για να επανεκτιμήσουν τη στάση τους.

ΔΙΠΛΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ 11 Ιαν 2026 | 20:32

"Ναι" από την κυβέρνηση στο αίτημα των αγροτών για δύο συναντήσεις με τον πρωθυπουργό στο Μαξίμου

Αρχική πρόθεση της κυβέρνηση ήταν να γίνει μία συνάντηση αγροτών με τον πρωθυπουργό - Καθώς δεν υπήρχε συμφωνία των μπλόκων, το Μαξίμου δέχεται δύο συναντήσεις

ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ 10 Ιαν 2026 | 23:39

Ανδρουλάκης με τους αγρότες στη Σιάτιστα Κοζάνης: Ο διάλογος να φέρει λύσεις και όχι "μια νέα κοροϊδία"

Πρέπει να γίνει διάλογος αλλά με ειλικρίνεια και ο οποίος να φέρει αποτελέσματα "και όχι μια νέα κοροϊδία" δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - Συναντήθηκε με αγρότες.

ΝΕΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ 10 Ιαν 2026 | 16:39

Αγρότες: "Ναι" στον διάλογο - "Όχι" στο συλλαλητήριο στην Αθήνα - Δύο επιτροπές με 35 άτομα για τη συνάντηση της Τρίτης

Τα τρακτέρ θα παραμείνουν στους δρόμους περιμένοντας το αποτέλεσμα της συνάντησης με την κυβέρνηση.

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ 10 Ιαν 2026 | 10:22

Συμφωνία ΕΕ - Mercosur: Τι σημαίνει για τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα - Η νέα αγορά 270 εκατ. καταναλωτών

Η συμφωνία έρχεται έπειτα από περισσότερα από 25 χρόνια διαπραγματεύσεων.

ΣΤΗ ΝΙΚΑΙΑ 10 Ιαν 2026 | 10:09

Η "κάθοδος" των αγροτών στην Αθήνα: Συνεδριάζουν για τη συνάντηση με Μητσοτάκη - "Πάμε με μικρό καλάθι"

Οι αγρότες αποφασίζουν για την αντιπροσωπεία και την ατζέντα σχετικά με την κρίσιμη συνάντηση με τον πρωθυπουργό

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ 09 Ιαν 2026 | 21:42

Αγρότες: Στο τραπέζι η "κάθοδος" στην Αθήνα με τρακτέρ για τη συνάντηση με Μητσοτάκη

Ο τρόπος διεξαγωγής του συλλαλητηρίου θα αποφασιστεί στην Πανελλαδική Σύσκεψη - Ποιοι δρόμοι άνοιξαν, πού υπάρχουν ακόμη μπλόκα

ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ 09 Ιαν 2026 | 21:16

Πάνω από 50 οι νεκροί στο Ιράν: Αντιμέτωποι με θανατικές καταδίκες οι διαδηλωτές - Σε κρησφύγετο ο Χαμενεΐ

Μαίνονται οι αιματηρές κινητοποιήσεις στο Ιράν - Πάνω από 24 ώρες το μπλακ άουτ στο ίντερνετ

ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ 09 Ιαν 2026 | 15:37

Αγρότες: "Καρφιά" Βορίδη για Τσιάρα - "Στη δική μου θητεία στο υπουργείο, όχι μπλόκο, ούτε συνέλευση δεν είχε γίνει"

"Την ευθύνη για τα μπλόκα δεν την έχει πάντως ο πρωθυπουργός", ανέφερε ο Μάκης Βορίδης

41 ΗΜΕΡΕΣ 09 Ιαν 2026 | 15:35
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΜΟΝΙΜΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ 09 Ιαν 2026 | 15:24

Mercosur: "Πράσινο φως" από την ΕΕ για τη συμφωνία έπειτα από 25 χρόνια διαπραγματεύσεων - Ο ρόλος της Μελόνι

Τη συμφωνία με τις χώρες της Mercosur ενέκριναν κατά πλειοψηφία τα κράτη μέλη της ΕΕ

ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ 09 Ιαν 2026 | 13:35

Δικογραφία για το περιστατικό με τα τρακτέρ στη Νεμέα - Μπήκαν ξαφνικά στην εθνική οδό [βίντεο]

Τα βασικά πρόσωπα που συμμετείχαν έχουν ταυτοποιηθεί και η σχετική διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη, τόνισε η εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντία Δημογλίδου

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΜΟΝΙΜΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ 09 Ιαν 2026 | 10:36

Η ΕΕ εγκρίνει σήμερα τη συμφωνία της Mercosur - Ηχηρή διαφωνία της Γαλλίας

Η συμφωνία πρέπει να εγκριθεί από τουλάχιστον 15 από τα 27 κράτη μέλη της ΕΕ που αντιπροσωπεύουν το 65% του πληθυσμού της.

ΥΠ. ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 09 Ιαν 2026 | 10:04

Τσιάρας: Φθηνή κλειδωμένη τιμή ρεύματος για τους αγρότες δεν υπάρχει πουθενά αλλού στην Ευρώπη

"Προφανώς υπάρχουν πολλά θεσμικά ζητήματα που πρέπει να δούμε", δήλωσε ο Κώστας Τσιάρας.

ΜΠΛΟΚΑ ΑΓΡΟΤΩΝ 09 Ιαν 2026 | 09:12

Αγροτικά μπλόκα: Πού παραμένουν τα τρακτέρ - Αποσύρονται από τους παραδρόμους - "Κίνηση καλής θέλησης"

Οι αγρότες προετοιμάζονται για τη συνάντησή τους με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη την ερχόμενη Τρίτη στο Μέγαρο Μαξίμου.

ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ 09 Ιαν 2026 | 07:00

Αποκλιμάκωση στο αγροτικό μετά από 43 ημέρες: "Αναγκαίος ο διάλογος, αλλά δεν υπάρχει περιθώριο για άλλα μέτρα"

Κυβερνητικές πηγές επισημαίνουν ότι ο διάλογος παραμένει αναγκαίος για όλες τις μεγάλες αλλαγές που προωθούνται και όσα ακόμα πρέπει να γίνουν για τον πρωτογενή τομέα.

ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΑΠΟΚΛΙΜΑΚΩΣΗ 08 Ιαν 2026 | 23:41

"Παγώνουν" οι αποκλεισμοί ενόψει της συνάντησης με Μητσοτάκη: Παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες, ανοικτοί οι δρόμοι

Το Σάββατο 10/1, στην πανελλαδική σύσκεψη, θα οριστεί η επιτροπή για τη συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου

ΕΚΡΥΘΜΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ 08 Ιαν 2026 | 21:54

Το Ιράν "φλέγεται": Τουλάχιστον 45 διαδηλωτές έχουν σκοτωθεί - Ο Τραμπ απειλεί ότι "θα χτυπήσουμε πολύ σκληρά" [βίντεο]

Η ήδη πιεσμένη από την οικονομική κρίση ιρανική κυβέρνηση, προσπαθεί να κρατηθεί "όρθια" από ένα μεγάλο κύμα διαμαρτυριών

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ 08 Ιαν 2026 | 21:28

Μακρόν: Η Γαλλία θα καταψηφίσει τη συμφωνία ΕΕ - Mercosur για τα αγροτικά προϊόντα

"Η Γαλλία είναι υπέρ του διεθνούς εμπορίου, όμως η συμφωνία ΕΕ - Mercosur είναι μια συμφωνία άλλης εποχής", δήλωσε ο Εμανουέλ Μακρόν

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 08 Ιαν 2026 | 20:59

Αγρότες: Τα επόμενα βήματα μετά το "ναι" για συνάντηση με Μητσοτάκη - Ανοίγουν οι δρόμοι, αλλά δεν φεύγουν τα τρακτέρ

Οι αγρότες δηλώνουν ότι τάσσονται υπέρ του διαλόγου με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη - Συνεχίζεται ο αποκλεισμός των τελωνείων

ΟΛΟΜΕΤΩΠΗ ΕΠΙΘΕΣΗ 08 Ιαν 2026 | 20:35

Κουτσούμπας για νομοσχέδιο υπουργείου Άμυνας: Συνδεδεμένο με την πολεμική προετοιμασία ΝΑΤΟ και ΕΕ

"Όλο και περισσότερο γίνεται συνείδηση πως η δύναμη των στρατιωτικών βρίσκεται στην ενότητα με τον αγωνιζόμενο λαό", επισήμανε ο Δημήτρης Κουτσούμπας

"ΠΥΡΑ" ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ 08 Ιαν 2026 | 19:26

Ανδρουλάκης για το νομοσχέδιο του υπουργείου Άμυνας: Δαιδαλώδες, που οδηγεί σε επικίνδυνα αδιέξοδα

"Αφήστε τα ψευδοδιλλήματα, ή δίνετε λύσεις ή είστε απολύτως υπεύθυνοι για την καταστροφή του πρωτογενούς τομέα", σημείωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης

ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ 08 Ιαν 2026 | 19:16

Πρωτόγνωρο σκηνικό στο Παρίσι: Οι αγρότες κατέλαβαν όλα τα αξιοθέατα της γαλλικής πρωτεύουσας [εικόνες - βίντεο]

Αγρότες απέκλεισαν δρόμους και έκλεισαν τα σημαντικότερα αξιοθέατα του Παρισιού, διαμαρτυρόμενοι κατά της εμπορικής συμφωνίας ΕΕ - Mercosur

ΟΥΡΕΣ ΟΧΑΜΑΤΩΝ 08 Ιαν 2026 | 18:05

Χάος στη Χαλκίδα ελέω μπλόκων: Οδηγοί εγκαταλείπουν τα αυτοκίνητα στην Υψηλή Γέφυρα και συνεχίζουν πεζοί [εικόνες]

Ορισμένοι, αδυνατώντας να συνεχίσουν, εγκαταλείπουν τα οχήματά τους και συνεχίζουν την πορεία με τα πόδια

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 08 Ιαν 2026 | 15:41

Live: "Ναι" των αγροτών στην πρόσκληση Μαξίμου για συνάντηση με Μητσοτάκη την Τρίτη - Ένταση στο μπλόκο της Θήβας

Θετικοί οι αγρότες στην πρόταση της κυβέρνησης για διάλογο - Συνάντηση με τον Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου

ΣΤΗΝ ΕΡΤ 08 Ιαν 2026 | 14:47

Καβγάς μεταξύ αγροτών: "Δεν ανήκετε στην Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων - Βάζετε ντελίβερι και κάνουν τα μπλόκα"

Ο Ρίζος Μαρούδας, Πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, και ο Γιάννης Βογιατζής από τα Πράσινα Φανάρια αντιπαρατέθηκαν με φόντο τη στάση των αγροτών

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ 08 Ιαν 2026 | 13:08

Π. Μαρινάκης για αγρότες: Προϋπόθεση για διάλογο είναι να μην υπάρχουν τα μπλόκα

"Δεν υπάρχουν περιθώρια για περισσότερα μέτρα από όσα ανακοινώσαμε", υποστήριξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Π. Μαρινάκης.

ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ 08 Ιαν 2026 | 10:39

Σε εξέλιξη το αγροτικό lockdown: Κλειστή η Αθηνών - Λαμίας από το Κάστρο Βοιωτίας - Απέκλεισαν τις σήραγγες στα Τέμπη

Από σήμερα ξεκινά 48ωρος αποκλεισμός σε κομβικά τελωνεία και οδικούς άξονες, με επίκεντρο τον Προμαχώνα, την Εξοχή, τους Ευζώνους και τη Νίκη.

ΜΠΛΟΚΑ ΑΓΡΟΤΩΝ 08 Ιαν 2026 | 10:12

Χατζηδάκης: Εάν δεν βρούμε λύση με τους αγρότες ήρεμα και συναινετικά, θα εφαρμοστεί ο νόμος

"Δεν έχει κανένα νόημα η παράταση αυτής της κατάστασης", τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Κωστής Χατζηδάκης.

ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΤΡΑΚΤΕΡ 08 Ιαν 2026 | 09:51
ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΜΠΛΟΚΑ 08 Ιαν 2026 | 06:37

Μετωπική κυβέρνησης - αγροτών μετά το "όχι" στα νέα μέτρα - Πρόστιμα για τους αγρότες που παραμένουν στα μπλόκα

Όλα δείχνουν πως η παρέμβαση της δικαιοσύνης βρίσκεται προ των πυλών με σχηματισμό δικογραφιών για παρακώλυση συγκοινωνιών.

ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΜΗΝΥΜΑ 07 Ιαν 2026 | 20:50

Απάντηση Μαξίμου στους αγρότες: "Ελάτε για διάλογο, αλλά τα μέτρα είναι αυτά, δεν υπάρχει κάτι περισσότερο"

Οποιοι εκπρόσωποι αγροτών επιθυμούν ξεχωριστές συναντήσεις, μπορούν με τους Κωστή Χατζηδάκη και Κώστα Τσιάρα, σημειώνει το Μαξίμου

ΑΠΟΦΑΣΗ 07 Ιαν 2026 | 19:28

Ανυποχώρητοι οι αγρότες, 48ωροι αποκλεισμοί από αύριο - 18 μπλόκα ζητούν συνάντηση με Μητσοτάκη

Κλιμάκωση με 48ωρο αποκλεισμών από την Πέμπτη αποφάσισαν οι αγρότες - 18 μπλόκα και αγροτικοί σύλλογοι τάσσονται υπέρ μιας συνάντησης με τον πρωθυπουργό

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 07 Ιαν 2026 | 19:08

Μαρινάκης για Βαρουφάκη και τη χρήση ναρκωτικών: "Ντροπή και αηδία - Να στείλουμε στο περιθώριο τέτοιες φωνές"

"Ο διάλογος μπορεί να γίνει χωρίς τα τρακτέρ στον δρόμο - Δεν θα αφήσουμε να κοπεί η χώρα στα δύο", σχολίασε για τα μπλόκα ο Παύλος Μαρινάκης

ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ 07 Ιαν 2026 | 18:14

ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση επιχείρησε να σερβίρει στους αγρότες "ξαναζεσταμένη σούπα"

Η κυβέρνηση παρουσιάζει "παλιά μέτρα, καθυστερημένες πληρωμές και λογιστικά τεχνάσματα ως δήθεν νέα στήριξη του αγροτικού εισοδήματος", αναφέρει το ΠΑΣΟΚ

ΤΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ 07 Ιαν 2026 | 17:23

Αγρότες: Τα έξι νέα μέτρα της κυβέρνησης για τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε έξι νέες πρωτοβουλίες για τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα

ΟΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ 07 Ιαν 2026 | 15:58

Δεν φεύγουν από τα μπλόκα οι αγρότες, παρά τις κυβερνητικές εξαγγελίες - "Δεν ακούσαμε κάτι νέο"

Αίσθημα απογοήτευσης φαίνεται ότι άφησαν στους αγρότες οι κυβερνητικές εξαγγελίες

ΣΤΑ ΜΠΛΟΚΑ 07 Ιαν 2026 | 14:12

Νέα παρέμβαση Αρείου Πάγου για τα αγροτικά μπλόκα: Συλλήψεις και αυτόφωρα για τους κλειστούς δρόμους

Κατεπείγουσα παραγγελία του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Κωνσταντίνου Τζαβέλλα, για τη διασφάλιση της κυκλοφορίας και την άσκηση διώξεων

ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ 07 Ιαν 2026 | 12:18
ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΓΡΟΤΩΝ 07 Ιαν 2026 | 11:22

Μητσοτάκης: 45 δισ. ευρώ από την Κομισιόν σε Έλληνες και Ευρωπαίους αγρότες

Στις 12:00 θα εξειδικευτεί το "πακέτο" των μέτρων από την κυβέρνηση με τα οποίο προσδοκούν να έρθουν σε συμφωνία με τους αγρότες ώστε να αποκλιμακωθούν οι κινητοποιήσεις.

"ΚΟΣΤΟΛΟΓΗΜΕΝΗ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΣΙΜΗ" 07 Ιαν 2026 | 11:08

Η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για το αγροτικό ρεύμα: Ως 7 λεπτά η κιλοβατώρα, αφορολόγητο πετρέλαιο στην αντλία

"Η ενεργειακή αυτάρκεια του πρωτογενούς τομέα αποτελεί προϋπόθεση για τη βιωσιμότητα της αγροτικής παραγωγής", τονίζει το ΠΑΣΟΚ