
Η Σίφνος μπορεί να υπερηφανεύεται για πολλά πράγματα ανάμεσα στα οποία είναι οι μοναδικές παραλίες και τα γαλαζοπράσινα νερά. Μπορεί ωστόσο να νιώθει και ιδιαίτερα περήφανη για την γαστρονομική της παράδοση η οποία ξεκινά με τον μάγειρα των μαγείρων Νικόλαο Τσελεμεντέ και συνεχίζεται μέχρι σήμερα με το εστιατόριο υψηλής γαστρονομίας "Ω3".
Το "Ω3" ακολουθεί την παράδοση του νησιού που θέλει το φρέσκο, το Αιγαίο, το ταλέντο στην κουζίνα και τη δημιουργικότητα να πηγαίνουν χέρι- χέρι σε ένα από τα πιο ωραία μέρη του Αιγαίου. Μετά από 8 χρόνια λειτουργίας δίπλα στη θάλασσα, αποτελεί πλέον ένα διεθνή γαστρονομικό προορισμό καθώς για τα πιάτα του και ειδικότερα για το σεβίτσε του κάνουν ουρά καθημερινά τα σκάφη και οι πολυτελείς θαλαμηγοί που έρχονται και από άλλα πιο κοσμοπολίτικα νησιά όπως η Μύκονος.
Μια από τις διεθνείς προσωπικότητες που το επισκέφτηκαν πρόσφατα ήταν ο επιχειρηματίας ιδρυτής της εταιρείας-κολοσσού Amazon Τζέφ Μπέζος, ο οποίος βρέθηκε εκεί πριν φτάσει στην Αντίπαρο όπου συνέφαγε σε κοινή παρέα με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος απολαμβάνει τις διακοπές του στην Ελλάδα ταξιδεύοντας στο Αιγαίο με το Eos, ένα σκάφος αξίας 100 εκατομμυρίων δολαρίων, που είναι ένα από τα μεγαλύτερα ιδιωτικά ιστιοφόρα στον κόσμο και ανήκει από το 2009 στον μεγιστάνα των media Μπάρι Ντίλερ.

Τις προηγούμενες ημέρες εντοπίστηκε στη Σίφνο, όπου απόλαυσε το δείπνο του στο διάσημο πλέον "Ω3". Στο τραπέζι μαζί του κάθονταν η διάσημη σχεδιάστρια μόδας Νταϊάν φον Φύρστενμπεργκ που είναι σύζυγος του Μπάρι Ντίλερ και ο δημοσιογράφος και παρουσιαστής του CNN Άντερσον Κούπερ, οι οποίοι επίσης παρευρέθησαν και στο δείπνο στην Αντίπαρο με το πρωθυπουργικό ζεύγος της Ελλάδας και τους Τομ Χανκς και Ρίτα Γουίλσον. Μάλιστα το ζευγάρι των διάσημων ηθοποιών ταξιδεύει συχνά από το σπίτι τους στην Αντίπαρο για να δειπνήσουν στο εστιατόριο.
Διεθνής γαστρονομικός προορισμός
Τοποθετημένο στον Πλατύ Γιαλό το Ω3 (Omega3) δανείζεται το όνομά του από το θρεπτικό συστατικό των ψαριών και είναι η χαρά των ψαροφαγάδων με πολλές επιλογές από λιχουδιές της θάλασσας και από μεζέδες με θαλασσινά, όλους φτιαγμένους με μεράκι και εξαιρετικές πρώτες ύλες να μοιάζουν με μικρούς πίνακες ζωγραφικής.
Ψυχή και Chef του εστιατορίου ο Γιώργος Σαμοΐλης, που έχει σπουδάσει μοριακή βιολογία, αλλά το πάθος του για την θάλασσα και την μαγειρική τον οδήγησαν όχι μόνο στα βαθιά νερά της θάλασσας – είναι δεινός ψαροντουφεκάς- αλλά και στα βαθιά της κουζίνας για να δημιουργήσει πιάτα ζωγραφιές με συνταγές από όλο τον κόσμο και να τα παντρέψει με τα απίθανα και πολλές φορές δυσεύρετα προϊόντα των θαλασσών μας.
Περισσότερα από σαράντα πιάτα με μεζέδες με απλότητα και τη σοφία των ψαράδων καταφθάνουν στα τραπέζια και αλλάζουν τη διάθεση ακόμα και του πιο κουρασμένου επισκέπτη.
Ένα μποέμ και χαλαρό εστιατόριο στημένο με ψηλά τραπέζια- πάγκους και θέα τη θάλασσα υποδέχεται τους πελάτες για να τους προσφέρει τα μοναδικά υλικά της κουζίνας του, φρέσκα ψάρια και θαλασσινά αλλά και υλικά του προέρχονται από μικρές βιολογικές φάρμες ντόπιων παραγωγών.

Αρκετά ταρτάρ και σεβίτσε ψαριών και θαλασσινών, καλαμάρι με κρέμα τυριού, τιραντίτο μαγιάτικου, ψητό πλοκάμι χταποδιού με σιρόπι καπνιστής μαυροδάφνης, βασιλικά χτένια στο φούρνο με μαύρο σκόρδο, αργομαγειρεμένο στιφάδο χταποδιού με σιφνέικο ρεβίθι, φρέσκια σουπιά ψητή με το μελάνι της, αβγοτάραχο και αχινό, τατάκι τόνου με πίκλα σιναπόσπορου, μπισκότα γυλωμένης μανούρας και καπνιστής ρέγγας συγκροτούν ένα μενού που κάθε χρόνο γίνεται καλύτερο, πιο ευφάνταστο διατηρώντας την ελληνικότητά του και δίνοντας βάση στο "πιστεύω" των ανθρώπων του να σερβίρουν πάνω από όλα νόστιμο φαγητό.
Στο "Ω3" πραγματοποιείται μια μοναδική προσέγγιση στο φαγητό, με φόντο τη θάλασσα, τον ήλιο και το μοναδικό ελληνικό καλοκαίρι, που έγινε διάσημο από στόμα σε στόμα και φέρνει όλο το Αιγαίο και τη νοστιμιά του ακόμα και σε μια μπουκιά.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr