Τόσκας στα ΜΑΤ: Οταν μιλάω, δεν θέλω να μιλάει κανένας, εντάξει;

O υπ. Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας έδωσε συμβουλές στους αστυνομικούς για τη σχέση τους με τους δημοσιογράφους αλλά και για τη στάση τους ενόψει Πολυτεχνείου.

odigies-toska-se-elas-gia-epeisodia-kaidimosiografous
|
SHARE THIS
0
SHARES

Τον... γαργαλούσε η γλώσσα του, τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη  Νίκο Τόσκα, ο οποίος συμβούλευσε αξιωματικούς και στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. να μην «εξυπηρετούν» δημοσιογράφους γιατί «κάποιοι εκμεταλλεύονται αυτές τις συνεργασίες για άλλους σκοπούς»!

 Η συγκεκριμένη αναφορά του αρμόδιου υπουργού έγινε κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων.

Εκεί έδωσε συγχαρητήρια στους αστυνομικούς για την ψύχραιμη, επαγγελματική και συνετή αντιμετώπιση των προχθεσινών επεισοδίων, «χωρίς διάθεση άσκοπης αντιπαράθεσης με τους διαδηλωτές», όπως τόνισε.

Ωστόσο, εξέφρασε την απορία του πως οι άνδρες των ΜΑΤ, βρίσκονται τόσες ώρες μέσα στα λεωφορεία «χωρίς να κάνουν τίποτα ως στατική δύναμη. Μετά την 6η Δεκέμβρη θα εξετάσουμε αν πρέπει να έχουν λιγότερες δυνάμεις μπροστά και περισσότερες εφεδρείες».

Σε μια στιγμή ο υπουργός θυμήθηκε την στρατιωτική πειθαρχία όταν κάποιοι συνομιλούσαν μεταξύ τους. «Όταν μιλώ δεν θέλω να μιλάει κανένας, ούτε να γυρίζει πίσω! Εντάξει;» εξερράγη ο υπουργό  που αποστρατεύθηκε το 2005.

Για την επέτειο του Πολυτεχνείου, ο αρμόδιος υπουργός έδωσε το στίγμα του για τη στάση που θα τηρήσουν οι αστυνομικοί επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: «Όχι συγκρουσιακή διάθεση, όχι προκλήσεις, όχι προσβολές, πειθαρχημένη αντίληψη και όχι ο καθένας να κάνει ότι θέλει, έτσι ώστε ο λαός που διαδηλώνει να μπορεί να το κάνει χωρίς κανένα πρόβλημα και εμείς να αποτρέψουμε βίαιες ενέργειες. Πρέπει να δημιουργήσουμε ένα ήπιο κλίμα σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες. Δεν πρέπει να εξομειώνεται ο αστυνομικός με εκείνον που πετά μολότοφ. Η βία της έννομης τάξης είναι η εξαίρεση και όχι ο κανόνας, γιατί αν γίνει κανόνας θα υπάρχει και από την άλλη πλευρά χωρίς να υπάρχει τέλος».  

Και επειδή τον... γαργαλούσε η γλώσσα του όπως είπε ο αρμόδιος υπουργός επεσήμανε στο αστυνομικό ακροατήριο: «Με γαργαλάει η γλώσσα μου. Μη γίνονται κάποιοι δημοσιογράφοι χωρίς λόγο ή μην εξυπηρετούν δημοσιογράφους χωρίς λόγο γιατί κάποιοι δημοσιογράφοι εκμεταλλεύονται τις συνεργασίες για άλλους σκοπούς, αφήστε τα γραφεία τύπου της αστυνομίας να κάνουν αυτά τη δουλειά τους και μην μπλέκεστε στα πόδια τους».   

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook