Οι 7 αλλαγές στο Δημόσιο

Μόνιμος μηχανισμός κινητικότητας,σύστημα επιλογής προϊσταμένων-αξιολόγησης υπαλλήλων,εντοπισμός παράνομων μονιμοποιήσεων,μείωση γαφειοκρατίας και σύμπραξη με τον ιδιωτικό τομέα οι αλλαγές

oi-7-allages-sto-dimosio
SHARE THIS
0
SHARES

Αλλαγές στην λειτουργία του κρατικού μηχανισμού που θα γίνουν ορατές από τα τέλη του 2014 φέρνουν οι μεταρρυθμίσεις που έχει δρομολογήσει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “Έθνος”.

Συγκεκριμένα οι 7 αλλαγές που θα μεταβάλουν τα δεδομένα στην κρατική μηχανή  είναι:

1.  Μόνιμος Μηχανισμό Κινητικότητας: Με μοριοδότηση μέσω ΑΣΕΠ θα πραγματοποιούνται οι μετατάξεις, οι μεταθέσεις και οι αποσπάσεις στο Δημόσιο. Το νέο καθεστώς που διαμορφώνει την «εσωτερική αγορά εργασίας» στο Δημόσιο δεν περιλαμβάνει το καθεστώς διαθεσιμότητας για τους υπαλλήλους. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης που θα ολοκληρωθεί τους καλοκαιρινούς μήνες, ο μόνιμος μηχανισμός κινητικότητας θα περιλαμβάνει την καταγραφή των κενών θέσεων σε όλο το Δημόσιο με βάση τα σχέδια στελέχωσης των υπηρεσιών, την προκήρυξη πανελλαδικού διαγωνισμού υπό την επίβλεψη του ΑΣΕΠ, δύο ή τρεις φορές τον χρόνο. Οι υπάλληλοι που επιθυμούν να μετακινηθούν θα καταθέσουν αίτηση στις υπηρεσίες που ανήκουν προκειμένου να λάβουν άδεια για τη μετακίνησή τους. Θα μοριοδοτούνται από το ΑΣΕΠ στη βάση προδιαγεγραμμένων κριτηρίων που θα αφορούν την εμπειρία, τα τυπικά προσόντα, αλλά και κοινωνικά κριτήρια. Οι επιτυχόντες, θα μετακινούνται στις νέες θέσεις εντός ενός μηνός.

2.  Νέο σύστημα επιλογής προϊσταμένων και μελών ΔΣ οργανισμών με γραπτές εξετάσεις και συνέντευξη μέσω ΑΣΕΠ

3.  Νέο σύστημα αξιολόγησης υπαλλήλων όπου προβλέπεται βαθμολόγηση με ποσόστωση προκειμένου να μην λαμβάνουν όλοι άριστα όπως γινόταν μέχρι σήμερα: Τα ανώτατα ποσοστά βαθμολόγησης έχουν ορισθεί ως εξής:

•  Με βαθμούς 9 ως 10 αξιολογείται  έως και 25% των υπαλλήλων σε κάθε διεύθυνση

•  Με βαθμούς 7 ως 8 αξιολογείται  έως και 60%  των υπαλλήλων

•   Με βαθμούς 1 ως 6 αξιολογείται ποσοστό έως και 15%  των υπαλλήλων

Από το 2015 θα συνδεθεί ο μισθός με την παραγωγικότητα και θα αποδίδεται το Κίνητρο Επίτευξης Στόχων, ενώ θα αναπροσαρμοστεί το Μισθολόγιο με εξορθολογισμό των έξτρα αποδοχών (νυχτερινά, οδοιπορικά κ.λπ.) 

4.  Επεκτείνεται  ο έλεγχος των πειθαρχικών ενώ παράλληλα έχει προγραμματιστεί επιχείρηση– μαμούθ για τον έλεγχο 35.000 μονιμοποιήσεων συμβασιούχων με το Προεδρικό Διάταγμα Παυλόπουλου. Οι υπάλληλοι που θα εντοπιστούν να έχουν μονιμοποιηθεί χωρίς να διαθέτουν τα τυπικά προσόντα, θα απολυθούν από το δημόσιο. 

5.  Συνεχίζεται  η καταγραφή και η αξιολόγηση των Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου. Στις περιπτώσεις όπου διαπιστώνονται επικαλύψεις αρμοδιοτήτων θα γίνουν καταργήσεις ή συγχωνεύσεις που θα έχουν ως αποτέλεσμα και τις απολύσεις προσωπικού.

6.  Ανάθεση αρμοδιοτήτων στον ιδιωτικό τομέα: Εντοπίζονται υπηρεσίες που παρέχονται από το Δημόσιο με υψηλό κόστος και χαμηλή αποτελεσματικότητα και αξιολογούνται οι περιπτώσεις όπου η υπηρεσία μπορεί να παρέχεται από ιδιώτες όπως για παράδειγμα η καθαριότητα και η φύλαξη γραφείων.

7.  Μείωση γραφειοκρατίας: Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το πρόγραμμα συνεργασίας με τον ΟΟΣΑ για την άρση των διοικητικών βαρών  κατά 25% σε 13 τομείς της οικονομίας, που λειτουργούν ανασταλτικά για την επιχειρηματικότητα, την ανταγωνιστικότητα και την ανάπτυξη και ενισχύουν τα φαινόμενα διαφθοράς. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η κατάργηση των επικυρωμένων αντιγράφων στο Δημόσιο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook