Οι αγορές πανικού των Ελλήνων και ο έμπορος που αρνήθηκε 1 εκατ. δολάρια!

Εκνευρισμός και ανασφάλεια οδηγούν τους Ελληνες σε αγορές πανικού και σε αντιδράσεις που προκαλούν εντύπωση στα ξένα ΜΜΕ. Η ζωή στην Ελλάδα της κρίσης ρευστότητας.

oi-agores-panikou-twn-ellinwn-kai-o-emporos-pou-arnithike-1-ekat-dolaria
|
SHARE THIS
0
SHARES

Οι Ελληνες και ο τρόπος με τον οποίο αντιδρούν στην κρίση ρευστότητας που ταλαιπωρεί τη χώρα, παρουσιάζεται σε δημοσίευμα του Business Insider.

Ο εκνευρισμός και η ανασφάλεια που οδηγούν τους Ελληνες σε αγορές πανικού και σε υπερβολικές αντιδράσεις, προκαλούν εντύπωση στα ξένα ΜΜΕ. 

«Θα πεθάνουμε όλοι»

Το Business Insider αναφέρει αληθινά περιστατικά, όπως έναν Ελληνα κοσμηματοπώλη που απέρριψε πελάτη που ήθελε να αγοράσει κοσμήματα αξιας 1 εκ. δολαρίων, αλλά και έναν ιδιοκτήτη ταξιδιωτικού πρακτορείου που μάζεψε τους υπαλλήλους του και τους είπε: «Θα πεθάνουμε όλοι».

Οι ελληνικές επιχειρήσεις βρίσκονται σε σύγχυση και πολλοί Έλληνες προτιμούν να κρατούν απούλητα τα εμπορεύματά τους, αντί να τα πουλήσουν και να πάρουν ευρώ.

«Το αφεντικό μου ήρθε και μας είπε: Θα πεθάνουμε όλοι» είπε στους New York Times μια νεαρή γυναίκα που εργάζεται σε ένα μικρό ταξιδιωτικό πρακτορείο στην Αθήνα. «Μας μάζεψε όλους και μας το είπε».

Λίγες ώρες αργότερα, το αφεντικό της μείωσε τις ώρες δουλειάς της σε μόλις 2 την εβδομάδα, σύμφωνα με τους Times.

Αλλα δεν είναι οι μόνοι που αντιμετωπίσουν προβλήματα. Φαρμακοποιοί οι οποίοι εισάγουν το μεγαλύτερο μέρος των φαρμάκων που πωλούν, παραπαίουν από το κλείσιμο των τραπεζών. Άλλες εταιρείες προσπαθούν να πληρώσουν όλους τους φόρους του έτους.

 

«Ο κοσμηματοπώλης που απέρριψε 1 εκ. δολάρια»

Στη συνέχεια το Business Insider αναφέρει το απίστευτο περιστατικό με πρωταγωνιστή έναν έλληνα κοσμηματοπώλη ο οποίος απέρριψε έναν πελάτη που ήθελε να αγοράσει από εκείνον χρυσαφικά αξίας 1,1 εκατ. δολαρίων, επειδή πίστευε ότι ήταν καλύτερο να έχει τα κοσμήματα απούλητα, από το να έχει τα χρήματα σε ελληνικές τράπεζες.

«Δεν μπορώ να πιστέψω ότι απέρριψα μια προσφορά εκατομμυρίων δολαρίων» δήλωσε ο κοσμηματοπώλης στους Times. «Αλλά έπρεπε να την αρνηθώ».

Αγοράζουν κουζίνες, ψυγεία, φούρνους

Εν μέσω της αβεβαιότητας των τελευταίων ημερών, κάποιοι Έλληνες έχουν προβεί σε «αγορές πανικού», αναφέρει το δημοσίευμα, παίρνοντας ηλεκτρικές συσκευές όπως πλυντήρια, φούρνους και ψυγεία, επειδή φοβούνται μήπως χάσουν τις καταθέσεις τους στις τράπεζες.

«Αλλοι αγοράζουν iphone6 και επώνυμες τσάντες»

Εν τω μεταξύ, κάποιοι άλλοι ξοδεύουν τα χρήματά τους σε λιγότερο χρήσιμα αγαθά όπως iphone και είδη πολυτελείας. Για παράδειγμα η Σοφία Μαρκουλάκη, ελληνίδα δικηγόρος 48 ετών, δήλωσε στη Washington Post ότι σκεφτόταν να αγοράσει κάποια επώνυμη τσάντα – μια πολυτέλεια που δεν είχε επιτρέψει ποτέ στον εαυτό της πριν κλείσουν οι τράπεζες.

«Εχεις την αίσθηση ότι τα χρήματα έχουν χάσει την αξία τους» είπε η κ. Μαρκουλάκη στην Post. «Είναι απλά ένας αριθμός».

 

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook