Οι Βρετανοί τρομοκρατούν τους τουρίστες για την Ελλάδα

Έκπληξη από την ξαφνική (;) ταξιδιωτική οδηγία της Βρετανίας για την Ελλάδα. Το Foreign Office εφιστά την προσοχή λόγω διαδηλώσεων και του σεισμού στην Κω

Οι Βρετανοί τρομοκρατούν τους τουρίστες για την Ελλάδα

Δυσάρεστη έκπληξη από την ξαφνική (;) ταξιδιωτική οδηγία της Βρετανίας για την Ελλάδα. Το Foreign Office εφιστά την προσοχή λόγω διαδηλώσεων και του σεισμού στην Κω! Παράλληλα, περιγράφεται η κατάσταση μετά την επιβολή των Capital Controls και αφήνονται υπόνοιες για πιθανότητα τρομοκρατικού χτυπήματος. Ξεχωριστό ενδιαφέρον παρουσιάζει η σημείωση για πολίτες που έχουν και την ελληνική ιθαγένεια, οι οποίοι και ενδέχεται να αντιμετωπίσουν ζήτημα υποχρεωτικής στράτευσης στον ελληνικό στρατό.

Την χώρα μας επισκέπτονται για διακοπές περίπου 2,7 εκατομμύρια Βρετανοί τουρίστες κάθε χρόνο. Πάντως, σύμφωνα με την επικαιροποιημένη ταξιδιωτική οδηγία, η παραμονή στη χώρα μας γίνεται χωρίς προβλήματα σε γενικές γραμμές.

Το κείμενο του βρετανικού ΥΠΕΞ αναρτήθηκε τη Δευτέρα και συμπληρώθηκε την Τρίτη στην ηλεκτρονική διεύθυνση της βρετανικής κυβέρνησης. Σε αυτό καλούνται οι βρετανοί πολίτες να έχουν την προσοχή τους τεταμένη, καθώς οι ελληνικές αρχές είναι ιδιαίτερα αυστηρές απέναντι σε ανάρμοστες συμπεριφορές, τονίζοντας το ζήτημα της υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ.

"Η ελληνική αστυνομία δεν θα αποδεχτεί απρεπή συμπεριφορά, ειδικά όταν αυτή περιλαμβάνει υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ. Τα ελληνικά δικαστήρια επιβάλλουν αυστηρές ποινές ή και φυλάκιση σε ανθρώπους που συμπεριφέρονται ανάρμοστα" σημειώνει η οδηγία χαρακτηριστικά.

Σε ό, τι αφορά στη στράτευση, αναφέρεται πως άνδρες που έχουν τουλάχιστον έναν γονιό με εθνική υπηκοότητα, ενδέχεται να αντιμετωπίσουν την υποχρέωση στράτευσης, ακόμη κι αν διαθέτουν διπλή υπηκοότητα.

Ωστόσο, ως πρώτο στοιχείο, οι βρετανικές αρχές δίνουν αυτό που αφορά στον μεγάλο σεισμό στην Κω, τον περασμένο Ιούλιο. Αναφέρεται πως το αεροδρόμιο του νησιού λειτουργεί κανονικά, ενώ η ακτοπλοϊκή γραμμή αποβιβάζεται σε άλλο λιμάνι καθώς το κεντρικό της Κω έχει υποστεί ζημιές.

Στη συνέχεια αναφέρονται και οι διαδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα, κυρίως στην Αθήνα, διαδηλώσεις οι οποίες γίνονται πολλές φορές αιφνιδιαστικά προκαλώντας διακοπές στα μέσα μαζικής μεταφοράς, αλλά και το οδικό δίκτυο ή τα σύνορα.

Ακολούθως, γίνεται λόγος για την επιβολή κεφαλαιακών περιορισμών στο τραπεζικό σύστημα της Ελλάδας, από τον Ιούνιο του 2015, συνοδεία της πληροφορίας πως οι Βρετανοί μπορούν να κάνουν ανάληψη 600€ την ημέρα, ενώ τονίζεται πως για πληρωμές με κάρτα δεν υπάρχει κάποιο όριο.

"Οι ελληνικές αρχές έχουν εντείνει τους συνοριακούς ελέγχους. Οποιοσδήποτε επιχειρεί να διευκολύνει ή να μεταφέρει παράτυπο μετανάστη ή οποιοδήποτε προκαλεί παρανομία ή ασκεί βία θα συλλαμβάνεται και θα αντιμετωπίζεται από τις αρχές" σημειώνει το κείμενο αναφορικά με το προσφυγικό, που τονίζει Κως, Λέσβος και Σάμος είναι τα νησιά που επωμίζονται το μεγαλύτερο βάρος του προσφυγικού προβλήματος.

Σύμφωνα με το Foreign Office, οι τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ελλάδα δεν μπορούν να αποκλειστούν.

"Υψηλά ιστάμενα πρόσωπα βρετανικής υπηκοότητας στην Ελλάδα, θα πρέπει να είναι σε εγρήγορση και να επιθεωρούν τακτικά τα μέτρα ασφαλείας" προσθέτει το κείμενο.

Στη συνέχεια αναφέρεται πως έχουν λάβει χώρα αρκετές επιθέσεις, μεταξύ των οποίων και εκρήξεις ή πυροβολισμοί σε κρατικά κτίρια, εμπορικά κέντρα, τράπεζες, γραφεία ΜΜΕ και αστυνομικά τμήματα. Ωστόσο, το κείμενο κρίνει πως οι Βρετανοί δεν θεωρούνται κατά κανόνα στόχος τέτοιων επιθέσεων.

Ολόκληρη η ταξιδιωτική οδηγία εδώ

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΞΕΛΙΞΗ 07 Μαϊ 2021 | 20:36

Βρετανία: Ξεκινoύν τα διεθνή ταξίδια - Στην "πράσινη" λίστα Πορτογαλία, Ισραήλ - Εκτός η Ελλάδα

Ποιοι άλλοι δημοφιλείς προορισμοί έμειναν εκτός της πράσινης λίστας για τους τουρίστες από τη Βρετανία οι οποίοι θα μπαίνουν σε καραντίνα όταν επιστρέφουν.

35.069.641 ΒΡΕΤΑΝΟΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΔΟΣΗ 07 Μαϊ 2021 | 19:12

"Πατάει γκάζι" η Βρετανία: Εμβολιασμένοι 2 στους 3 ενήλικους πολίτες της χώρας - Πόσοι έχουν κάνει και τη 2η δόση

Τα δύο τρίτα των Βρετανών έχουν κάνει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου μέχρι σήμερα

«ΟΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ» 07 Μαϊ 2021 | 14:16

Βρετανία: Τέλος το εμβόλιο της AstraΖeneca για τους κάτω των 40 ετών

Η επιτροπή εμβολίων της Βρετανίας ανακοίνωσε ότι σε άτομα κάτω των 40 ετών θα πρέπει να προσφέρεται εναλλακτική λύση από το εμβόλιο COVID-19 της AstraZeneca.

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΜΜΕ 07 Μαϊ 2021 | 06:41

Βρετανία: Σκέψεις να μην γίνεται το εμβόλιο της AstraZeneca στους κάτω των 40 ετών

Στα άτομα κάτω των 40 ετών στη Βρετανία θα προσφέρεται ένα διαφορετικό εμβόλιο αντί αυτού της AstraZeneca, μετά από ανησυχίες για σπάνια περιστατικά θρομβώσεων.

ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΣΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ ΤΟΥΣ 06 Μαϊ 2021 | 21:50

Λήξη συναγερμού στο Τζέρσεϊ: Φεύγουν και τα βρετανικά πλοία μετά την αποχώρηση των γαλλικών αλιευτικών [βίντεο]

Σε κατάσταση επιφυλακής Λονδίνο και Παρίσι για τους όρους αλιείας στο νησί Τζέρσεϊ μετά το Brexit.

ΣΤΗ ΜΑΓΧΗ 06 Μαϊ 2021 | 20:07

Έληξε η "ναυμαχία" στο Τζέρσεϊ: Αποχώρησαν τα γαλλικά αλιευτικά - "Η επίδειξη δύναμης έγινε" [Βίντεο]

Αντιπροσωπεία Γάλλων ψαράδων συναντήθηκε με υπουργό του Τζέρσεϊ - Διαμαρτυρήθηκαν για τους όρους αλιείας που προβλέπει το Brexit.

ΑΥΞΗΣΗ ΠΕΡΙΠΟΥ 20% 06 Μαϊ 2021 | 18:35

Βρετανία: Ο κορονοϊός και η καραντίνα οδήγησαν σε ρεκόρ θανάτων από αλκοόλ - 7.423 νεκροί το 2020

Στην Βρετανία σημειώθηκε αριθμός ρεκόρ θανάτων που συνδέονται με το αλκοόλ κατά τη διάρκεια των καραντίνων για τον κορονοϊό

ΔΕΚΑΔΕΣ ΓΑΛΛΟΙ ΨΑΡΑΔΕΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ 06 Μαϊ 2021 | 12:30

Στα πρόθυρα σύγκρουσης Βρετανία και Γαλλία για το... ψάρεμα στο νησάκι Τζέρσεϊ

Δύο περιπολικά σκάφη του βρετανικού ναυτικού βρίσκονται στο νησί Τζέρσεϊ - Στην περιοχή βρίσκονται και περίπου 100 γαλλικά αλιευτικά σκάφη - Ζητούν να επιτραπεί η αλιεία.

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΑ ΠΛΑΝΑ 05 Μαϊ 2021 | 14:01

Οι ιπτάμενοι κομάντο του βρετανικού πολεμικού ναυτικού: Πετούν με στολές "Iron Man" [βίντεο]

Δείτε τους Βρετανούς στρατιώτες να δοκιμάζουν ιπτάμενες στολές σε στυλ "Iron Man".

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ TIMES 05 Μαϊ 2021 | 07:15

Βρετανία: Τρίτη δόση εμβολίου το φθινόπωρο σε όλα τα άτομα άνω των 50 ετών

Σε όλα τα άτομα άνω των 50 ετών στη Βρετανία θα τους προσφερθεί μια τρίτη δόση εμβολίου το φθινόπωρο, σύμφωνα με τους Times.

ΑΝ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥΣ 04 Μαϊ 2021 | 15:11

Βρετανικά ΜΜΕ για τουρισμό: Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία θα μπουν από τέλος Ιουνίου στην "πράσινη λίστα"

Ψηλά στην προτίμηση των Βρετανών και των Γερμανών η Ελλάδα για διακοπές και την φετινή τουριστική σεζόν

ΑΠΟ ΤΟ IMPERIAL COLLEGE 30 Απρ 2021 | 18:39

Έρευνα στη Βρετανία για το εμβόλιο της Pfizer: Παραμένει ο κίνδυνος μόλυνσης από τις μεταλλάξεις του κορονοϊού και μετά την πρώτη δόση

Η έρευνα εξέταζε τις αντιδράσεις του ανοσοποιητικού συστήματος σε εργαζόμενους στον υγειονομικό τομέα της Βρετανίας.

ΣΥΝΟΛΙΚΑ 209 29 Απρ 2021 | 19:07

Reuters: Άλλα 41 περιστατικά θρομβώσεων μετά από εμβόλιο της AstraZeneca στη Βρετανία

Πάνω από 22.000.000 οι εμβολιασμοί που έγιναν στη Βρετανία με AstraZeneca.