
Φύλλο και φτερό κάνουν οι αστυνομικοί στα εγκληματολογικά εργαστήρια το κλεμμένο ασημί Golf που χρησιμοποίησαν ο Κώστας Σακκάς και Μάριος Σεισίδης αλλά και τα κινητά τηλέφωνά τους προσπαθώντας να βρουν απαντήσεις σε ένα πλήθος ερωτημάτων για την ζωή των δύο συλληφθέντων στην παρανομία, τα κρησφύγετα και επαφές με την Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών και τους «ληστές με τα μαύρα».

Παράλληλα - κι ενώ οι συλληφθέντες μετά την οδηγήθηκαν ήδη στο εφετείο στην Αθήνα, οι αστυνομικοί αναζητούν το κρησφύγετο και το πιθανό δίκτυο υποστήριξης των συλληφθέντων σε μια εκτεταμένη περιοχή στο Νομό Λακωνίας από την Σπάρτη έως τη Μάνη και την Ελαφόνησο
Από τις επαφές, τις κλήσεις , τα sms και τις αναζητήσεις οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι μπορεί να αντλήσουν κρίσιμες πληροφορίες.Το ίδιο θεωρούν ότι μπορεί να προκύψει και από τις δυο ψεύτικες ταυτότητες που επίσης βρέθηκαν πάνω τους. Θα ερευνηθεί αν με αυτές έχουν νοικιάσει κρησφύγετα στην Αττική ή στην Πελοπόννησο.

Δεν σταμάτησαν για έλεγχο και έγινε καταδίωξη
Ολα ξεκίνησαν χθες στις 4 το απόγευμα όταν αστυνομικοί της Ομάδας Δίας στη Σπάρτη εντόπισαν στον Περιφερειακό Παλαιολόγου ένα αυτοκίνητο μάρκας Golf στο οποίο επέβαιναν δύο άτομα. Ο οδηγός με το που είδε τον έλεγχο έκανε αναστροφή σημαίνοντας συναγερμό στους άνδρες της ΔΙΑΣ.
Σακκάς και Σεϊσίδης εγκατέλειψαν το όχημα και ακολούθησε πεζή καταδίωξη.
Οι δύο καταζητούμενοι τρομοκράτες βρήκαν καταφύγιο σε ένα γκαράζ όπου τελικά ακινητοποιήθηκαν και συνελήφθησαν.
Οι αστυνομικοί πυροβόλησαν στον αέρα για εκφοβισμό.
Μέχρι εκείνη τη στιγμή οι αστυνομικοί αγνοούσαν ποιοι είναι οι δύο συλληφθέντες .
Στην κατοχή τους είχαν δυο πλαστά δελτία ταυτότητας και η φράση «κλειδί» που οδήγησε τους αστυνομικούς στον εντοπισμό της πραγματικής τους ταυτότητας ήταν « δεν είμαστε ποινικοί» που φέρεται πως ειπώθηκε μέσα στο περιπολικό.
Συνήγορος Σεϊσίδη: Τους πυροβόλησαν χωρίς να έχουν αντισταθεί
«Μονομέρεια πληροφόρησης, παράβλεψη δικαστικών αποφάσεων, καταπάτηση του τεκμηρίου αθωότητας και εμφανείς επικοινωνιακές - και όχι μόνο - σκοπιμότητες», διαπιστώνει ο Κώστας Παπαδάκης, συνήγορος του συλληφθέντος για συμμετοχή στους «Πυρήνες της Φωτιάς», Μάριου Σεϊσίδη, για την παρουσίαση του πελάτη του από τα μέσα ενημέρωσης. Ο κ. Παπαδάκης, παρατηρεί πως στα μέσα ενημέρωσης, ο Μάριος Σεϊσίδκης παρουσιάζεται ως μέλος της συμμορίας «ληστές με τα μαύρα», παρότι έχει αθωωθεί αμετάκλητα για την κατηγορία αυτή, μαζί με άλλους τέσσερις κατηγορούμενους. Όσον αφορά τις χθεσινές συνθήκες σύλληψης και κράτησης του Μ. Σεϊσίδη και του Κ. Σακκά στη Σπάρτη, ο κ. Παπαδάκης μεταφέρει την εκδοχή του πελάτη του, πως οι συλληφθέντες καταδιώχθηκαν με πυροβολισμούς από αστυνομικούς της ΔΙΑΣ παρότι «ούτε έφεραν, ούτε χρησιμοποίησαν όπλο, ούτε προέβαλαν αντίσταση η βία». Επίσης, από τον Μ. Σεϊσίδη απαιτήθηκε από την αστυνομία να δώσει δακτυλικά του αποτυπώματα και στοιχεία του, χωρίς προηγουμένως να του επιτραπεί να επικοινωνήσει με τον δικηγόρο του – με αποτέλεσμα εκείνος να αρνηθεί να τα δώσει, και να δεχθεί «άγριο ξυλοδαρμό από πολλούς αστυνομικούς μαζί, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί και να διακομισθεί στο νοσοκομείο. Ζήτησε ήδη την ποινική δίωξη των ενόχων και την εξέτασή του από ιατροδικαστή». «Φαίνεται να μην έχουν αλλάξει πολλά στα αστυνομικά ήθη» σχολιάζει μεταξύ άλλων ο κ. Παπαδάκης. Για τις όποιες δε, κατηγορίες αποδοθούν στον πελάτη του, δηλώνει πως «θα ακολουθήσει ανακοίνωση μετά τη γνώση της δικογραφίας».
Ποιοι είναι Σακκάς και Σεϊσιδης
Ο Κώστας Σακκάς κατηγορείται για συμμετοχή στην οργάνωση "Πυρήνες της Φωτιάς" και είχε παραβιάσει περιοριστικούς όρους
Ο Κώστας Σακκάς συνελήφθη τον Δεκέμβριο του 2010 μαζί με τον Αλέξανδρο Μητρούσια στην οδό Καισαρείας στη Νέα Σμύρνη, από την Αντιτρομοκρατική την στιγμή που εξέρχονταν από ενοικιαζόμενη αποθήκη, στην οποία βρέθηκε οπλισμός. Μετά την σύλληψή του αρνήθηκε να υπογράψει την έκθεση εξέτασης κατηγορούμενου. Παραπέμφθηκε να απολογηθεί στον ανακριτή με τις ακόλουθες κατηγορίες:
- Συγκρότηση και συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, άγνωστης ονομασίας
- Πρόκληση τρομοκρατικών πράξεων
- Διακεκριμένη οπλοκατοχή
- Προμήθεια και κατοχή εκρηκτικών υλών
Ο Σακκάς προφυλακίστηκε για πάνω από 30 μήνες και ξεκίνησε απεργία πείνας για να διαμαρτυρηθεί για την κράτηση του. Το Συμβούλιο Εφετών αποφάσισε την αποφυλάκιση του Σακκά επιβάλλοντάς του αυστηρούς περιοριστικούς όρους μεταξύ των οποίων απαγόρευση εξόδου από τον νομό Αττικής. Μετά την απόφαση του Συμβουλίου Εφετών διέκοψε την απεργία πείνας.
Στις 7 Ιανουαρίου 2014 συνελλήφθη για παραβίαση των περιοριστικών όρων που του είχαν τεθεί, αθωώθηκε όμως κατά πλειοψηφία από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο. Στις 15 Ιανουαρίου συνελήφθη εκ νέου ύστερα από έκδοση νέου εντάλματος για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση. Σύμφωνα με την αστυνομία ύστερα από νέα εξέταση ανιχνεύθηκε το αποτύπωμά του σε πειστήρια που είχαν βρεθεί σε διαμέρισμα που διατηρούσε συγκατηγορούμενος του Σακκά, στο Χαλάνδρι. Μετά την κατάθεσή του στον ανακριτή αφέθηκε ελεύθερος με τους ίδιους περιοριστικούς όρους και επιβολή χρηματικής εγγύησης πέντε χιλιάδων ευρώ.
Στις 10 Φεβρουαρίου δεν εμφανίστηκε στο αστυνομικό τμήμα Καμινίων ως όφειλε, σύμφωνα με τους περιοριστικούς όρους που του έχουν επιβληθεί, με αποτέλεσμα να καταζητείται. Λίγο αργότερα, ο Σακκάς σε ανακοίνωση-μανιφέστο του, τόνισε ότι πέρασε στο «αντάρτικο».
Ο Μάριος Σεϊσίδης, κατηγορείται για συμμετοχή στη δράση των «ληστών με τα μαύρα» και ήταν καταζητούμενος για πάνω από 10 χρόνια.
Υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις πως ο 34χρονος έχει συμμετάσχει στις ληστείες που έγιναν στο Νέο Ηράκλειο Αττικής (27-10-2011), Π. Φάληρο (16-11-2011), στο Βελεστίνο Βόλου (14-08-2013), στον Ωροπό (31-01-2014), στο Δώριο Μεσσηνίας (21-03-2014), στη Φαρκαδώνα Τρικάλων (02-04-2015). Ουσιαστικά και οι δύο καταζητούμενοι «ληστές με τα μαύρα», Γρηγόρης Τσιρώνης και Μάριος Σεϊσίδης, είχαν πάρει «μετεγγραφή» στους «ληστές του Διστόμου» με «μάνατζερ» τους Βασίλη Παλαιοκώστα και Νίκο Μαζιώτη.
Στις επιθέσεις τους όπως προκύπτει και από το φωτογραφικό υλικό μεταμφιέζονταν σε τουρίστες, υδραυλικούς, στρατιωτικούς, σκηνοθέτες, ακόμα και εφοπλιστές. Η ευρηματικότητα αμφίεσης τους κατά την διάρκεια των ληστρικών επιδρομών ήταν χαρακτηριστική, όπως η άνεση κινήσεων, η ψυχραιμία και η εμφανής σιγουριά της μεγάλης «δύναμης πυρός» από την ομάδα υποστήριξης σε ενδεχόμενη αστυνομική προσέγγιση. Πότε ήταν υδραυλικοί, άλλοτε ελαιοχρωματιστές, μία με περούκα με μακριά μαλλιά και άλλοτε με μάσκες σιλικόνης. Υπήρχαν φορές που προσποιούνταν τους τουρίστες με πετσέτες στους ώμους. Ο Πετρακάκος στη ληστεία των Μεθάνων έκανε τον «σκηνοθέτη» με βαμμένα ξανθά μαλλιά και γυαλιά ηλίου με λευκό σκελετό, ενώ ενδεικτική είναι και η φωτογραφία που τον απεικονίζει ως «εφοπλιστή» με καλό κουστούμι.
Και ανάρτηση στο Indymedia για τη σύλληψη Σεϊσιδη - Σακκά

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr