Οι "φυλές" των μπαχαλάκηδων που σπάνε την Αθήνα για τον Κουφοντίνα: Οι "αλληλέγγυοι", τα "μωρά" και οι "εικονοκλάστες"

Οι αχαρτογράφητες "φυλές" των μπαχαλάκηδων, όπως τους χαρακτηρίζουν οι ίδιοι αξιωματικοί, οι οποίοι έγιναν εμπρηστές και ποιος ξέρει τι ακόμη, είναι αυτοί που προβληματίζουν για την μελλοντική εξέλιξή τους.

Από τους αλληλέγγυους των καταλήψεων προέρχεται μεγάλο μέρος αυτών του "Λουκά" της 17Ν, υποστηρίζουν αρμόδια στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., και από αυτούς έχουν προκύψει τα "μωρά" της γειτονιάς, οι "βόρειοι" και "νότιοι"… πυρπολητές αυτοκινήτων, ΑΤΜ, καταστημάτων, και καταδρομικών επιθέσεων σε αστυνομικό τμήμα και περιπολία.

Οι αχαρτογράφητες "φυλές" των μπαχαλάκηδων, όπως τους χαρακτηρίζουν οι ίδιοι αξιωματικοί, οι οποίοι έγιναν εμπρηστές και ποιος ξέρει τι ακόμη, είναι αυτοί που προβληματίζουν για την μελλοντική εξέλιξή τους.

Στελέχη ειδικών υπηρεσιών, όπως της ΕΥΠ και της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, επιχειρούν σε σύντομο χρονικό διάστημα να τοποθετήσουν γεωγραφικά τις ενέργειές τους και να χαρτογραφήσουν πρόσωπα μέσα από τις προσαγωγές, που έχουν γίνει το τελευταίο χρονικό διάστημα, στο πλαίσιο παρεμβάσεων στο όνομα του καταδικασμένου μέλους της 17Ν Δημήτρη Κουφοντίνα. Σε αυτό το πλαίσιο θα χρησιμοποιήσουν τον απαραίτητο νέο τεχνολογικό εξοπλισμό, σε μία προσπάθεια πρόληψης και εντοπισμού προπαρασκευαστικών ενεργειών "ίδρυσης" τρομοκρατικών οργανώσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου το 2008, αποτέλεσε την κύρια αιτία τροφοδοσίας μιας τρομοκρατικής "δεξαμενής" που άδειαζε, με νέους και πολλούς πρωταγωνιστές, οι οποίοι από εμπρηστές μετατράπηκαν σε θιασώτες της νεοτρομοκρατίας.

Το 2021, η ανησυχία της πολιτικής ηγεσίας του αρμόδιου υπουργείου και αξιωματικών ειδικών υπηρεσιών της αστυνομίας, είναι το καινούργιο "γέμισμα" της ίδια δεξαμενής, από "νέο αίμα", το οποίο μπορεί να προέλθει με αιτία την απεργία πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα και τις όποιες δυσάρεστες εξελίξεις μπορεί να προέλθουν από αυτή στην υγεία και τη ζωή του. Σε αυτή τη δεξαμενή προστίθενται πρόσωπα που συμμετείχαν σε όλες τις ακτιβιστικές ενέργειες αλληλεγγύης στις καταλήψεις που εκκενώνονταν από την αστυνομία.

Οι "αχαρτογράφητοι" και οι "χαρτογραφημένοι"

Ενδεικτικά, στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., αναφέρουν ότι στις περίπου 120 προσαγωγές που είχαν γίνει μετά τις εκκενώσεις κτιρίων δυναμικών καταλήψεων, όπως της GARE, Βανκούβερ, Ματρόζου, Παναιτωλίου, Αρβάλη και άλλων, διαπιστώθηκε πως τα 77 άτομα ήταν ηλικίας από 15 έως 25 χρόνων, "αχαρτογράφητα" που δεν είχαν απασχολήσει τις αρμόδιες αστυνομικές αρχές, και τα 33, "γνωστά" για την παρουσία τους στον αντιεξουσιαστικό χώρο.

Η στάση που τηρούσαν τα "άγνωστα παιδιά", εδραίωσαν σε μεγάλο βαθμό την αστυνομική εκτίμηση, η οποία έκανε λόγο για ανανέωση του αντιεξουσιαστικού δυναμικού, ποσοτική, ηλικιακή και ποιοτική. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει με τις προσαγωγές που έχουν γίνει μέχρι σήμερα μετά από ενέργειες συμπαράστασης και αλληλεγγύης στον Δημήτρη Κουφοντίνα. Πολλά άτομα είναι "αχαρτογράφητα" και άλλα προέρχονται από εκείνα που αντιδρούσαν στις εκκενώσεις των καταλήψεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το "νέο αίμα", σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., συντονίζεται, όπως έχει διδάξει το παρελθόν από "παλιό" κέντρο, που κατευθύνει και καθοδηγεί στην εκδήλωση επιθέσεων. Σε αυτό το πλαίσιο των ερευνών οι αστυνομικοί αναζητούν στοιχεία που θα μπορούσαν να προκύπτουν από διαδικτυακές επικοινωνίες συνεννόησης μέσων των social media και εφαρμογών επικοινωνίας, για τον συντονισμό και τον χρόνο εκδήλωσης τέτοιων ενεργειών. Οι αρμόδιοι αξιωματικοί δεν αποκλείουν να υπάρχει κεντρικός συντονισμός αυτών των μικρών ομάδων, οι οποίες έχουν αξιολογηθεί επιχειρησιακά, και ανάλογα προβαίνουν σε χαμηλού αλλά και αναβαθμισμένου χαρακτήρα ενέργειες, όπως από το σπάσιμο μιας τζαμαρίας έως τις καταδρομικές επιθέσεις με βόμβες μολότοφ στο Αστυνομικό Τμήμα Καισαριανής και σε περιπολία του Α.Τ. Ζωγράφου.

Τα "μωρά"… μεγαλώνουν

Το 2009, ο σημερινός υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοίδης, τότε υπουργός Δημόσιας Τάξης, αναφορικά με τις συλλήψεις ατόμων που συμμετείχαν στη "Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς", αλλά και ασύλληπτων τότε μελών της, τα είχε αποκαλέσει τα "μωρά" της τρομοκρατίας, οι τρομοκράτες της "κατσαρόλας", τα πιτσιρίκια με τις "χύτρες", "να πάρουν τον μπαμπά και την μαμά τους και να παραδοθούν".

Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία είχε προβεί σε περίπου 100 συλλήψεις, ατόμων που σχετίζονταν με τις ενέργειες της συγκεκριμένης οργάνωσης, ωστόσο σαν "Λερναία Ύδρα" συνέχιζε την δράση της ανανεώνοντας το δυναμικό της παρά τις δεκάδες συλλήψεις. Μετά 12 χρόνια είναι εμφανές, πως ο αρμόδιος υπουργός δεν θέλει οι διωκτικές αρχές να κάνουν το ίδιο λάθος και να υποτιμήσουν όπως έκαναν τότε, τα… πιτσιρίκια, τα… μωρά της τρομοκρατίας. Η "Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς" σε περίπου 30 μήνες, από εμπρηστικές επιθέσεις πέρασε σε βομβιστικές και λίγο αργότερα στην αποστολή εκρηκτικών φακέλων και παγιδευμένων με εκρηκτικά βιβλίων, επεκτείνοντας τη δράση της και στο εξωτερικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η "μετάλλαξη" εμπρηστών σε βομβιστές, όπως έδειξε το παρελθόν, δεν αργεί να έρθει, όπως επισημαίνουν αξιωματικοί ειδικών υπηρεσιών της αστυνομίας, και η όποια καθυστέρηση αστυνομικών ενεργειών βοηθά την "αντίπαλη" πλευρά στη στρατολόγηση, εκπαίδευση, απόκτηση τεχνογνωσίας, δοκιμών, καθιστώντας ακόμη δυσκολότερο τον έλεγχο της κατάστασης. Τα "μωρά", όσο τους αφήνεις χρόνο, όπως τονίζουν οι ίδιοι αξιωματικοί, διαπιστώνουν τις δυνατότητές τους, ωριμάζουν, "προπονούνται", πειραματίζονται και εξελίσσονται.

Έγκαιρη "χαρτογράφηση" πριν την… μεταμόρφωση

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων συσκέψεων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ., σε κάποιες από τις οποίες συμμετείχε και ο αρμόδιος υπουργός, τονίστηκε πως στη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία πρέπει να αποτραπεί η όποια προσπάθεια "μεταμόρφωσης" και δημιουργίας μιας νέας και πιο επικίνδυνης γενιάς τρομοκρατών. Πέρα από μία αφορμή που σήμερα μπορεί να δοθεί από το καταδικασμένο μέλος της 17Ν, οι πραγματικές αιτίες που μπορεί να συντελέσουν σημαντικά στη δημιουργία νέων τρομοκρατικών επωνυμιών είναι το σημερινό ασαφές και δυσοίωνο κοινωνικό και οικονομικό πεδίο.

Τονίστηκε η ανάγκη πραγματοποίησης σοβαρής αστυνομικής έρευνας για την έγκαιρη "χαρτογράφηση" της ανθρωπογεωγραφίας της νέας κατάστασης, ανάλυση του ηλικιακού προφίλ και προληπτικών ενεργειών αποτροπής τους επόμενου ενδεχόμενου βήματος, πριν είναι αργά. Σημαντικός στόχος που τέθηκε σε πρώτο επίπεδο είναι η εντατικοποίηση των ερευνών για την σύλληψη εμπρηστών, πριν κάποιοι από αυτούς γίνουν βομβιστές!

Οι ασύλληπτοι… παλιοί

Οκτώ ασύλληπτοι τριών επικίνδυνων τρομοκρατικών ομάδων και η νέα επίδοξη "φουρνιά" αναγέννησης της εγχώριας τρομοκρατίας, θα μπορούσαν να αποτελέσουν ένα μελλοντικό εκρηκτικό μίγμα. Δύο ασύλληπτοι συνεργοί του "Τοξοβόλου του Συντάγματος", δύο τουλάχιστον ακόμη της Επαναστατικής Αυτοάμυνας και ο καταζητούμενος 47χρονος Δημήτρης Χατζηβασιλειάδης, ακόμη τρεις που φέρεται να αποτελούν τις επωνυμίες "Εικονοκλαστική Σέχτα" και "Νυχτερινοί Κυνηγοί", είναι ένα διαρκής "πονοκέφαλος" των αξιωματικών της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, οι οποίοι επιχειρούν να διακόψουν εν τη γενέσει τους τις προσπάθειες αναβίωσης της εγχώριας τρομοκρατίας και αντάρτικου πόλης, που σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τους, θα έχει σκληρότερα και πιο αιματηρά χαρακτηριστικά.

Η κατάσταση γίνεται ακόμη πιο επικίνδυνη, όπως επισημαίνουν, από την διαπίστωση ότι όλες αυτές οι προσπάθειες έχουν κυρίως παλιούς πρωταγωνιστές αλλά και υποκινητές, οι οποίοι όταν ξεκίνησαν τη δράση τους είχαν ήδη σκληρές διαθέσεις, ένα προφίλ που με την πάροδο των χρόνων, ενδεχόμενη επαφή τους με διωκτικές αρχές και φυλακές, να έχει γίνει ακόμη σκληρότερο με τρομοκρατικές επιδιώξεις αιματηρής κλιμάκωσης. Το τελευταίο χρονικό διάστημα παρατηρήθηκε μία εντονότερη όσμωση στους λάτρεις των τρομοκρατικών πρακτικών, η οποία συμπεριελάμβανε και συγκρούσεις που έχουν προκαλέσει άλλες και πιο σκληρές "συνέργειες".

Οι "Εικονοκλάστες" και η βόμβα-σωλήνας με καρφιά

Σε 2-3 άτομα ανέρχεται ο αριθμός των ατόμων που απαρτίζουν τους "γιορτινούς τρομοκράτες", που επιχείρησαν την θανατηφόρα βομβιστική επίθεση στο Αστυνομικό Τμήμα Ζωγράφου. Αυτός είναι ο χαρακτηρισμός που τους έχουν αποδώσει οι αρμόδιοι αξιωματικοί, γιατί συνηθίζουν να χτυπούν σε εορταστικές περιόδους εμφανίζοντας εμμονή κατά του καταναλωτισμού!

Αυτός είναι ο αριθμός των ατόμων, σύμφωνα με τις αστυνομικές εκτιμήσεις που απαρτίζουν τις τρομοκρατικές επωνυμίες "Εικονοκλαστική Σέχτα" και "Νυχτερινούς Κυνηγούς", οι οποίες είναι ύποπτες για την προσπάθεια εξόντωσης αστυνομικών -και όχι μόνο-, με την βόμβα-σωλήνα με καρφιά! Σχηματίζοντας το προφίλ τους, οι αστυνομικοί εκτιμούν πως πρόκειται για άτομα που πατούν σε δύο… βάρκες, δηλαδή κινούνται στον αναρχικό χώρο (αναρχο-μηδενιστές) και επιχείρησαν να κάνουν το επόμενο θανατηφόρο τρομοκρατικό βήμα…

Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας κάνουν λόγο για τρομοκρατία χωρίς… όρους, μηδενιστές και "λάτρεις" των τυφλών και θανατηφόρων χτυπημάτων, από άτομα που πειραματίστηκαν και προσπαθούν να κάνουν αιματηρό ξεκίνημα.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 21 Απρ 2021 | 09:35

Ντόρα Μπακογιάννη: Συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα πίσω από τα κορονοπάρτι στις πλατείες

"Αν φύγουν άρρωστοι άνθρωποι, θα αντέξουν τα νοσοκομεία; Για αυτό η κυβέρνηση προσπαθεί να τετραγωνίσει τον κύκλο", είπε η Ντόρα Μπακογιάννη για τα κορονοπάρτι.

ΤΕΤΑΜΕΝΟ ΤΟ ΚΛΙΜΑ 21 Απρ 2021 | 08:04

Νέο περιστατικό στις ΗΠΑ: 16χρονη Αφροαμερικανή έπεσε νεκρή από πυρά της αστυνομίας στο Οχάιο

Μερικά λεπτά προτού ανακοινωθεί η ετυμηγορία στη δίκη του Ντέρεκ Σόβιν μια 16χρονη μαύρη έπεσε νεκρή από πυρά της αστυνομίας στο Οχάιο.

ΤΙ ΕΚΤΙΜΑ ΤΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ 19 Απρ 2021 | 12:46

Γιατί η αστυνομία δεν παρεμβαίνει στα κορονοπάρτι των πλατειών: Το μοντέλο "Βαρνάβα" και ο ρόλος των μπαχαλάκηδων

Στην κυβέρνηση εκτιμούν ότι παρέμβαση της ΕΛΑΣ στα κορονοπάρτι θα οδηγούσε σε χειρότερα επεισόδια.

19 Απρ 2021 | 12:34

Οικογενειακή τραγωδία στο Κορωπί: Πατέρας πυροβόλησε και σκότωσε τον γιο του με καραμπίνα

Ενας πατέρας πυροβόλησε με καραμπίνα και σκότωσε τον γιο του στο Κορωπί.

ΕΙΧΑΝ ΨΑΞΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ 19 Απρ 2021 | 09:42

Θρίλερ στα Πατήσια: Έδεσαν και σκότωσαν 90χρονο μέσα στο σπίτι του

Κακοποιοί εισέβαλαν στην οικία 90χρονου στα Πατήσια, τον έδεσαν και τον σκότωσαν.

ΤΙ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ 19 Απρ 2021 | 08:34

Κορονοπάρτι στις πλατείες - Μπαλάσκας: Υπάρχουν οικογενειάρχες, μπαχαλάκηδες και ακραίοι - Γιατί δεν επεμβαίνει η αστυνομία

"Υπάρχουν οικογενειάρχες, μικρά παιδιά, αλλά και ακραία στοιχεία" λέει ο Σ. Μπαλάσκας εξηγώντας γιατί δεν επεμβαίνει η αστυνομία στα κορονοπάρτι στις πλατείες.

ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΚΑΛΕΣΜΑ 18 Απρ 2021 | 21:39

Κορονοπάρτι στην Κυψέλη: Τους νεαρούς διοργανωτές αναζητά η ΕΛ.ΑΣ - Διαμαρτυρία στην πλατεία Βαρνάβα

Oι αστυνομικοί έχουν ξεκινήσει έρευνα για να εντοπίσουν τους διοργανωτές των κορονοπάρτι.

ΤΟΥ ΕΠΙΒΛΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΙΜΟ 3000 ΕΥΡΩ 17 Απρ 2021 | 15:50

"Κορονο - πάρτι" και στη Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε ένα 28χρονο

Συνελήφθη ένας 28χρονος για παράνομο "κορονο - πάρτι" στη Θεσσαλονίκη

ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΥΚΛΑΔΩΝ 16 Απρ 2021 | 18:05

Στην Πάρο ο Χρυσοχοΐδης: Ενίσχυση της αστυνόμευσης ζητά η Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, σημείωσε ότι θα υπάρξει, άμεσα, εξειδίκευση των αναγκών του κάθε νησιού και θα γίνει η αντίστοιχη κατανομή

ΤΙ ΕΞΕΤΑΖΟΥΝ ΟΙ ΑΡΧΕΣ 16 Απρ 2021 | 07:55

Δολοφονία Καραϊβάζ: Ξεσκονίζουν την "κόκκινη" λίστα των εκτελεστών από Interpol και Europol

Την προσπάθεια βελτίωσης της ποιότητας του βιντεοληπτικού υλικού και έλεγχο μιας "κόκκινης" λίστας εκτελεστών από Interopol και Europol εξετάζει η ΕΛΑΣ.

ΧΤΥΠΗΘΗΚΕ ΣΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΑΠΟ ΣΦΑΙΡΑ 16 Απρ 2021 | 06:53

Σικάγο: Σοκάρει το βίντεο από την κάμερα αστυνομικού που πυροβόλησε και σκότωσε 13χρονο [βίντεο]

Το βίντεο από την κάμερα που φόραγε αστυνομικός όταν πυροβόλησε 13χρονο καθώς σήκωνε τα χέρια ψηλά σοκάρει την Αμερική.

ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ 14 Απρ 2021 | 15:31

Κορονομάζωξη με 11 άτομα σε οικοδομή στην Κοζάνη – Πρόστιμο 3.000 ευρώ σε διοργανωτή

Από 3.000 ευρώ πρόστιμο στον διοργανωτή και άλλα 300 ευρώ στους συμμετέχοντες επέβαλε η αστυνομία στην Κοζάνη για κορονομάζωξη σε οικοδομή.

ΒΡΕΘΗΚΕ ΥΛΙΚΟ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΠΟΡΝΟΓΡΑΦΙΑΣ 14 Απρ 2021 | 13:51

Πιερία: Χειροπέδες σε διευθυντή Δημοτικού Σχολείου για σεξουαλική κακοποίηση 14χρονης

Συνελήφθη διευθυντής Δημοτικού σχολείου για σεξουαλική κακοποίηση ανήλικης, πριν 14 χρόνια, στην Πιερία.