Οι νέοι διοικητές σε 11 νοσοκομεία της χώρας

Τους νέους διοικητές σε σειρά νοσοκομείων της χώρας επέλεξε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας μετά από εισήγηση της Επιτροπής Αξιολόγησης

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Οι νέοι διοικητές σε 11 νοσοκομεία της χώρας

Τους νέους διοικητές σε σειρά νοσοκομείων της χώρας επέλεξε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας μετά από εισήγηση της Επιτροπής Αξιολόγησης.

Αναλυτικά, οι νέοι διοικητές είναι:

Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας

Παναγιώτης Νάνος: Απόφοιτος Πολιτικών Επιστημών & Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών με μεταπτυχιακές σπουδές στη Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας- ΕΣΥ, ΕΑΠ Πατρών. Έχει διατελέσει, μεταξύ άλλων, αναπληρωτής Διοικητής της 3ης ΥΠΕ, διοικητής στο Γενικό Νοσοκομείο Κύμης, διοικητικό στέλεχος του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας με συνολική προϋπηρεσία στο ΕΣΥ τριάντα συναπτά έτη.

Ασκληπιείο Βούλας

Θεόδωρος Ρούπας: Διδάκτωρ του Οικονομικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών με αντικείμενο τη διοικητική λειτουργία, την οργάνωση και τη χρηματοοικονομική διαχείριση του ασφαλιστικού συστήματος στην Ελλάδα. Μεταπτυχιακές σπουδές στην οργάνωση και διοίκηση δημόσιων οργανισμών και επιχειρήσεων. Έχει διατελέσει αναπληρωτής διοικητής του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας και προϊστάμενος υποδιεύθυνσης οικονομικών υπηρεσιών στο νοσοκομείο «Έλενας Βενιζέλου» και στο Οφθαλμιατρείο Αθηνών.

Γενικό Κρατικό Αθηνών «Γ. Γεννηματάς»

Βασίλειος Κεκερής: Πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, με ειδικότητα αναισθησιολόγου, εξειδίκευση στην Εντατικολογία (ΜΕΘ) και μεταπτυχιακές σπουδές στη Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας (Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας). Έχει διατελέσει πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΚΑΒ, προϊστάμενος Ιατρικής Υπηρεσίας στον αερολιμένα «Ελευθέριος Βενιζέλος» και μέλος της Ομάδας Διαχείρισης Κρίσεων του υπουργείου Υγείας.

ΚΑΤ

Νικόλαος Κοντοδημόπουλος: Διδάκτωρ του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου στη Διοίκηση και στην Οικονομία της Υγείας με μεταπτυχιακά στη Διοίκηση και Διαχείριση Υπηρεσιών Υγείας και στον τομέα ιατρικών, ηλεκτρονικών και φυσικής. Πτυχιούχος μηχανικός Τεχνολογίας Ιατρικών Οργάνων. Από το 2000 μέχρι σήμερα έχει οργανική θέση στο ΕΚΑΒ Αθηνών ενώ έχει εργαστεί στην Επιτροπή Προμηθειών Υγείας (ΕΠΥ), στην 1η ΥΠΕ ως σύμβουλος διοίκησης και οργάνωσης υπηρεσιών υγείας, στο γραφείο διοικητή του Νοσοκομείου «Αμαλία Φλέμινγκ», στο Ινστιτούτο Βιοϊατρικής Τεχνολογίας ως ερευνητικός συνεργάτης σε εθνικά και διεθνή προγράμματα καθώς και ως μηχανικός βιοϊτρικής τεχνολογίας στο Hospitalia International GmbH.

Αττικό

Κωνσταντίνος Δραγώνας: Πτυχιούχος της Ανώτατης Σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών και της Ανώτατης Σχολής Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών του ΕΜΠ. Υποψήφιος Διδάκτωρ στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο / Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών. Διευθυντής Ελέγχου στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ).

Σισμανόγλειο

Εμμανουήλ Κουταλάς: Πτυχιούχος του τμήματος βιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Master in Business Administrator, Executive MBA-Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών («Μελέτη της αγοράς των ιατροτεχνολογικών προϊόντων στην Ελλάδα»). Έχει διατελέσει , μεταξύ άλλων, Διευθυντής Εμπορικής Ανάπτυξης του Ομίλου «Βιοϊατρική» και Γενικός Διευθυντής του Ομίλου Εταιρειών Medisyn.

Ευαγγελισμός

Παναγιώτα Γκουλάκη- Μητσάκη: Πτυχιούχος Νομικής του Πανεπιστημίου Αθηνών με μεταπτυχιακό στο Διοικητικό Δίκαιο. Έχει διατελέσει αναπληρώτρια Διοικήτρια στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» - Οφθαλμιατρείο Αθηνών, διευθυντικό στέλεχος στο Νοσοκομείο «Έλενα Βενιζέλου» και πρόεδρος του Υπηρεσιακού και Πειθαρχικού Συμβουλίου των νοσοκομείων του Α΄ΠΕΣΥ Αττικής. Σήμερα εκτελεί χρέη Διοικήτριας στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

Ιπποκράτειο

Αναστασία Μπαλασοπούλου: Μέλος του επιστημονικού προσωπικού της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας (ΕΣΔΥ) από το 2005. Πτυχιούχος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και Διοικητικού Διευθυντού Νοσοκομείου της ΕΣΔΥ. Υποψήφια Διδάκτωρ στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο. Έχει διατελέσει Διοικήτρια του Νοσοκομείου «Αλεξάνδρα», Διευθύντρια Διοικητικής Υπηρεσίας του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου «Μεταξά» και Σύμβουλος Διοίκησης στο ίδιο Νοσοκομείο.

Γενικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Κηφισιάς «Άγιοι Ανάργυροι»

Μαρία Χαρίτου: Πτυχιούχος Φυσικής του Πανεπιστημίου Πατρών με μεταπτυχιακές σπουδές στην ιατρική φυσική και στη βιοϊατρική. Μεταδιδάκτωρ ερευνήτρια στο Πανεπιστήμιο Πατρών και στο ΕΜΠ. Διευθύντρια Ερευνών- επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας Εφαρμογών Υπολογιστικής Ευφυΐας στην Ιατρική του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Συστημάτων Επικοινωνιών και Υπολογιστών .

Κωνσταντοπούλειο

Μιχάλης Κούρτης: Απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι Συντονιστής Διευθυντής του ΣΤ’ Ορθοπεδικού Τμήματος στο ΚΑΤ. Πρόεδρος της Επιτροπής Χειρουργείων στο ΚΑΤ και Γραμματέας της Επιστημονικής Επιτροπής. Μέλος του ανώτατου Πειθαρχικού Συμβουλίου του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, ιδρυτικό μέλος της Ομοσπονδίας Ενώσεως Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος , ιδρυτικό μέλος του Κολλλεγίου Ελλήνων Ορθοπεδικών Χειρουργών κ.α.

«Ελπίς»

Χρήστος Βαράκης: Πτυχιούχος του τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών με μεταπτυχιακούς τίτλους από το London School of Economics (LSE), το London School of Hygiene and Tropical Medicine του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, το Kennedy School of Government του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ και το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο. Διδάκτορας του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών στην «Οργάνωση, Διοίκηση και Χρηματοδότηση της Ελληνικής Υγειονομικής Περιφέρειας».

Εργάστηκε ως Υποδιευθυντής, υπεύθυνος Έρευνας και Ανάπτυξης του Ιδρύματος Κόκκαλη και ως Διευθυντής Διοικητικής Μέριμνας στη «Βιοϊατρική». Σήμερα εργάζεται ως Τομεάρχης Υγείας και Περίθαλψης, υπεύθυνος για την εύρυθμη λειτουργία του τομέα υγείας και περίθαλψης του ΕΔΟΕΑΠ.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 13 Ιαν 2021 | 13:38

Κορονοϊός- Επιτέλους βελτίωση: -71% τα κρούσματα, -61% οι νοσηλευόμενοι, -43% οι διασωληνωμένοι και -58% οι θάνατοι

Το lockdown που επιβλήθηκε φαίνεται ότι αποδίδει αφού και τα κρούσματα κορονοϊού και οι διασωληνωμένοι και οι θάνατοι παρουσιάζουν βελτίωση

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 13 Ιαν 2021 | 09:00

Βούρκωσε on air ο Κικίλιας - Τα δάκρυα για τους ανθρώπους της υγείας: "Εχω δεθεί μαζί τους" [βίντεο]

Ο κ. Κικίλιας δεν κατάφερε να συγκρατήσει τα δάκρυά του, όταν μίλησε για τη δραματική προσπάθεια νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού για να σωθούν οι ανθρώπινες ζωές.

ΝΕΑ ΕΡΕΥΝΑ 13 Ιαν 2021 | 08:55

Νοσηλεία με κορονοϊό: 1 στους 10 ξαναμπαίνουν στο νοσοκομείο μέσα σε 2 μήνες

Το ιστορικό προϋπάρχουσας πνευμονικής νόσου, καρδιακής ανεπάρκειας, διαβήτη ή χρόνιας νεφρικής νόσου αυξάνει σημαντικά τις πιθανότητες επανανοσηλείας σύμφωνα με τους ερευνητές.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ 12 Ιαν 2021 | 13:17

Η ΠΟΕΔΗΝ διαφωνεί και με τους εμβολιασμούς στα νοσοκομεία- Υπάρχει κίνδυνος διασποράς, λέει

Αλλαγές στον τρόπο εμβολιασμού κατά του κορονοϊού στη χώρα, καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ, η οποία τονίζει πως τα νοσοκομεία μετατρέπονται σε εμβολιαστικά κέντρα.

ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ 12 Ιαν 2021 | 08:10

Αρνητικό ρεκόρ στην Ιρλανδία: 1 στους 76 κατοίκους έχει κορονοϊό - Στα όριά τους τα νοσοκομεία

"Πέρα από τις δυνατότητές τους" τα νοσοκομεία της Ιρλανδίας μετά τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων.

ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΚΛΥΣΘΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ 09 Ιαν 2021 | 10:01

Κορονοϊός: Συμφόρηση στις μονάδες εντατικής και στα νεκροτομεία της Καλιφόρνια - Στην ουρά για να μπουν στα νοσοκομεία, στοιβαγμένοι οι σοροί

Παρά τα αυστηρά μέτρα περιορισμού στο σπίτι, τα οποία ενισχύθηκαν τον περασμένο μήνα - Οι ασθενείς κάνουν ουρά προσπαθώντας να μπουν στα νοσοκομεία και οι σοροί μπαίνουν επίσης στην ουρά για να απομακρυνθούν

7.034 ΑΤΟΜΑ ΝΟΣΗΛΕΥΟΝΤΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ 08 Ιαν 2021 | 16:24

Εφιάλτης στο Λονδίνο: 1 στους 30 κατοίκους έχει κορονοϊό - Σε κατάσταση "έκτακτης ανάγκης" η βρετανική πρωτεύουσα

Καμπανάκι από τον Δήμαρχο του Λονδίνου - "Ένας στους 30 Λονδρέζους έχει τώρα κορονοϊό"

MΕΓΑΛΗ ΠΙΕΣΗ 07 Ιαν 2021 | 18:36

Κορονοϊός: Κλονίζονται τα νοσοκομεία του Λονδίνου - Εξαντλημένοι οι υγειονομικοί, επιλέγουν ασθενείς

Mεγάλη πίεση στα νοσοκομεία του Λονδίνου που δέχονται περισσότερα περιστατικά από τον Απρίλιο - Γιατροί δηλώνουν φοβισμένοι, ανήσυχοι και λυπημένοι

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΥΜΑ 07 Ιαν 2021 | 15:02

Κορονοϊός: "Φρακάρουν" τα νοσοκομεία στη Βρετανία - Εφιαλτική κατάσταση με πάνω από 30.000 νεκρούς

Ο κορονοϊός χτυπάει αλύπητα τη Βρετανία - Τα βρετανικά νοσοκομεία έχουν γεμίσει

ΤΟ ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΕ Η ΠΟΕΔΗΝ 05 Ιαν 2021 | 14:57

Καρδίτσα: Διοικητής νοσοκομείου κυκλοφόρησε έγγραφο για "θανατηφόρες παρενέργειες" του εμβολίου- Τον έδιωξε ο Κικίλιας

Ο υπουργός Υγείας έπαυσε τον διοικητή του Νοσοκομείου της Καρδίτσας που κυκλοφόρησε έγγραφο συναίνεσης για το εμβόλιο του κορονοϊού με αναφορά σε θανατηφόρες παρενέργειες

05 Ιαν 2021 | 14:23

ΠΟΕΔΗΝ: Το έντυπο συναίνεσης για το εμβόλιο του κορονοϊού, αναφέρει ακόμα και "θανατηφόρες παρενέργειες"

Τι αναφέρει το έγγραφο συναίνεσης για τον εμβολιασμό υγειονομικών στην Καρδίτσα - Τι καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ.

ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΕ 3 ΦΑΣΕΙΣ 04 Ιαν 2021 | 07:33

Κορονοϊός: Αρχίζει σήμερα ο εμβολιασμός των υγειονομικών στα νοσοκομεία του ΕΣΥ

Αρχίζει σήμερα ο εμβολιασμός των υγειονομικών στα νοσοκομεία του ΕΣΥ, ο οποίος και θα γίνει σε τρεις φάσεις.

ΤΙ ΓΡΑΦΕΙ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΡΑΚΟΥΣΗΣ 29 Δεκ 2020 | 10:47

Βαριές κουβέντες από τον διευθυντή του "Βήματος": Οίκοι ευθανασίας τα επαρχιακά νοσοκομεία - Χαμός στο Twitter

Γυμναστές , αλουμινάδες και άλλοι αστοιχείωτοι έγιναν διοικητές των νοσοκομείων γράφει ο Αντώνης Καρακούσης, αποκαλώντας τα νοσοκομεία θαλάμους ευθανασίας.