«Από τις στιγμές που το επάγγελμα του Πυροσβέστη δεν το αλλάζεις με όλο το χρυσάφι του κόσμου, όταν κατορθώνεις να σώσεις μια ζωή και βλέπεις τόσα ευτυχισμένα πρόσωπα γύρω σου…», ήταν η εικόνα που μας μετέφεραν οι Πυροσβέστες της 7ης ΕΜΑΚ και των Κλιμακίων όλης της Εύβοιας που επιχείρησαν στη διάσωση του 27χρονου αγνοούμενου στο Μαντούδι, σύμφωνα με όσα αναφέρει το ρεπορτάζ του lamia report.
Ειδικότερα, το πρωί της Δευτέρας, οι πυροσβέστες της 7ης ΕΜΑΚ και το ελικόπτερο της Πυροσβεστικής εντόπισαν σώο τον 27χρονο ο οποίος είχε παρασυρθεί από χείμαρρο ξημερώματα της Κυριακής στο Μαντούδι Ευβοίας.
Όπως αναφέρει το lamia report, το πρώτο πράγμα που ρώτησε ο 27χρονος τους πυροσβέστες ήταν αν ζει η κοπέλα του, ενώ μόλις έμαθε το ευχάριστο νέο ένιωσε ανακούφιση και χαρά.
Από τη μεριά του, ο πατέρας του 27χρονου, γνωρίζοντας ότι είναι «σκληρό παιδί» πίστευε ότι μπορούσε να τα καταφέρει και με τα ορμητικά νερά και για να επιβιώσει βγαίνοντας σε κάποιο σημείο, όπως και έγινε.
«Ήταν μια δύσκολη επιχείρηση με πολύ καλό τέλος. Ο νεαρός είναι ζωντανός και καλά στην υγεία του», είπε στο lamiaReport ο Περιφερειακός Διοικητής ΠΥ Στερεάς Ελλάδας, Αρχιπύραρχος, κ. Σπαής, που τόνισε ότι «για δεύτερο 24ωρο όλοι οι άνθρωποι των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Στερεάς έχουν υπερβάλλει εαυτό, με πολλούς κινδύνους για να σώσουν συνανθρώπους μας και να προστατεύσουν περιουσίες».
Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και του ηλικιωμένου ζευγαριού που αγνοείται στην Εύβοια
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Πυροσβεστικής για τον εντοπισμό, έπειτα από τον 27χρονο, ο οποίος απεγκλωβίστηκε πριν από λίγο ζωντανός και του ηλικιωμένου ζευγαριού, που αγνοείται από την περιοχή του Μαντουδίου, λόγω της κακοκαιρίας, από τα ξημερώματα της Κυριακής.
Στις έρευνες που συνεχίζονται συμμετέχουν άνδρες από τις πυροσβεστικές δυνάμεις των : Π.Υ. Ιστιαίας, Π.Υ. Χαλκίδας, Π.Κ. Μαντουδίου, Π.Κ. Λίμνης, 1ης και 7ης Ε.Μ.Α.Κ., με τη συνδρομή ενός μη επανδρωμένου Α/Φ τύπου πολυκοπτέρου και ενός Ε/Π Super Puma του Πυροσβεστικού Σώματος, καθώς και ενός Ε/Π και δυτών του Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής για έρευνα στην παράκτια περιοχή.
Με πληροφορίες από lamiareport, ΑΠΕ-ΜΠΕ
Φωτογραφίες: intime/lamia report
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr