Διαψεύδει ο Μάρδας ότι οι Σπέτσες θα γίνουν το ελληνικό Νταβός

Το νησί που κατά τον υφυπουργό Εξωτερικών Δ. Μάρδα εξετάζεται να μετατραπεί σε ελληνικό "Νταβός" είναι οι Σπέτσες, σύμφωνα με δημοσίευμα του Saronic Magazine.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Διαψεύδει ο Μάρδας ότι οι Σπέτσες θα γίνουν το ελληνικό Νταβός

Με αναρτησή του στο facebook ο υφυπ. Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας διαψεύδει ότι οι Σπέτσες είναι το νησί που θα μετατραπεί σε «θερινό Νταβός».

Όπως γράφει ο κ. Μάρδας «Κάποιοι σήμερα ανακοίνωσαν ότι το νησί είναι οι Σπέτσες! Συγνώμη αλλά έχασαν και ας μη βιάζονται...».

Διαψεύδει ο Μάρδας ότι οι Σπέτσες θα γίνουν το ελληνικό Νταβός

Τι έλεγε το δημοσίευμα

Οι Σπέτσες είναι το -”μυστικό”- μαγευτικό “θερινό Νταβός” που σκιαγράφησε χωρίς να αποκαλύψει κατά τη συζήτηση , στη Βουλή, των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας, σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ της Έτας Βασιλείου για το SaronicMagazine. To ρεπορτάζ υποστηρίζουν έγκυρες δημοσιογραφικές πηγές επικαλούμενες πολύωρη συνάντηση και συζητήσεις, που ξεκίνησαν πριν τις εκλογές, με εκπρόσωπους της περίφημης Αναργύρειου – Κοργιαλένειου Σχολής Σπετσών και μελέτες με ευνοϊκούς οιωνούς.

“Το νησί της τέχνης και της φιλοσοφίας” , όπως φέρεται να το έχει ονομάσει η ερευνητική ομάδα, στην οποία αναφέρθηκε ο υφυπουργός Εξωτερικών στην ομιλία του σχετικά με την αναγκαιότητα πολιτικής εξωστρέφειας της χώρας, επισημαίνοντας ότι δεν περιλαμβάνει μόνο χρήματα, επενδύσεις και εξαγωγές αλλά και πολιτισμό.

Διαψεύδει ο Μάρδας ότι οι Σπέτσες θα γίνουν το ελληνικό Νταβός - εικόνα 2

Σύμφωνα με τις δημοσιογραφικές πληροφορίες, στην πρωτοβουλία αυτής της αξιοποίησης των δυνατοτήτων των Σπετσών, που στηρίζει και συνδράμει η Τοπική Αυτοδιοίκηση του νησιού, ενεργό ρόλο διαδραματίζουν το Ίδρυμα της Αναργύρειου – Κοργιαλένειου Σχολής Σπετσών και ιδιαίτερα διακεκριμένοι απόφοιτοι της.

Από το υπουργείο Εξωτερικών, αρμόδιοι κύκλοι του, δεν θέλησαν να κάνουν οποιαδήποτε διευκρίνιση αναφορικά με τις δηλώσεις του υφυπουργού στη Βουλή, ούτε επιβεβαίωσαν ή διέψευσαν τις δημοσιογραφικές πληροφορίες για την “ταυτότητα” του νησιού.

Διαψεύδει ο Μάρδας ότι οι Σπέτσες θα γίνουν το ελληνικό Νταβός - εικόνα 3

Το θέμα, όπως χαρακτηριστικά έλεγαν οι ίδιες δημοσιογραφικές πηγές, είναι “στα σπάργανα” και χρειάζεται μελέτη και δουλειά. Για ένα “θερινό Νταβός” ωστόσο , όπως υπογράμμιζαν, που αν δημιουργηθεί θα έχει τις ρίζες του στο όραμα του μεγάλου σπετσιώτη εθνικού ευεργέτη Σωτήριου Ανάργυρου, ρίζες πολιτισμού, φιλοσοφίας, επιστήμης, ιστορίας, περιβάλλοντος. Κι αυτό το όραμα στο οποίο έβαλε “σάρκα και οστά” ο ευεργέτης, στις αρχές του περασμένου αιώνα, πλανάται από τότε πάνω από το νησί και υλοποιείται ήδη, άλλοτε γρήγορα κι άλλοτε πιο αργά ανάλογα με τη συγκυρία και τα εμπόδια.

Διαψεύδει ο Μάρδας ότι οι Σπέτσες θα γίνουν το ελληνικό Νταβός - εικόνα 4

Υπενθυμίζεται ότι στην ομιλία του στη Βουλή ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας, μεταξύ άλλων, είπε :”Έχουμε προσδιορίσει ένα νησί κι έχουμε κάνει μια προμελέτη, που έγινε πολύ παλαιότερα βέβαια από τότε που ανέλαβα, το οποίο μια ερευνητική ομάδα το έχει ονομάσει ως νησί της τέχνης και της φιλοσοφίας. Σκεφτόμαστε αυτό το νησί να το μετατρέψουμε σε θερινό Νταβός και θα καλέσουμε όλα εκείνα τα κράτη τα οποία θέλουν να κτίσουν ένα οίκημα στην περιοχή έτσι ώστε να εξυπηρετούν τον συνεδριακό τουρισμό κι όχι μόνο. Αυτό το νησί βέβαια χρειάζεται χρήματα και υπάρχουν τρόποι με τη βοήθεια των οποίων μπορούμε να αναπτύξουμε μια μορφή πολιτισμού που συμβάλει στην εξωστρέφεια της χώρας.”

Διαψεύδει ο Μάρδας ότι οι Σπέτσες θα γίνουν το ελληνικό Νταβός - εικόνα 5

Στο μεταξύ το μικρό αυτό ιστορικό νησί του Αργοσαρωνικού ήδη φιλοξενεί κάθε χρόνο διεθνή συνέδρια μεγάλης επιστημονικής εμβέλειας ενώ συνεχώς υποδέχεται εκατοντάδες φοιτητές και σπουδαστές ξένων πανεπιστημίων και σχολών. Αυτές τις μέρες, μάλιστα, βρίσκεται σε αθλητική -τουριστική εγρήγορση, με εκατοντάδες ντόπιους εθελοντές, καθώς φιλοξενεί από σήμερα και για τρεις μέρες – 9 έως11 Οκτωβρίου – περισσότερους από 12.000 επισκέπτες αθλητές, πρωταθλητές, ερασιτέχνες δρομείς και κολυμβητές απ΄ όλο τον κόσμο, για το κορυφαίο επετειακό 5ο SpetsesminiMarathon, και εκτός από τα ξενοδοχεία (και των απέναντι πελοποννησιακών ακτών) όλα κυριολεκτικά τα σπίτια του νησιού είναι ανοιχτά για τη φιλοξενία τους. Ενώ αυτό το διάστημα, 65 φοιτητές από τη Σουηδία, συσκέπτονται και μελετούν στις αίθουσες της περίφημης Σχολής των Σπετσών ,φιλοξενούμενοι στην πρόσφατα ανακαινισμένη Γ΄ πτέρυγα των εγκαταστάσεων της.

Διαψεύδει ο Μάρδας ότι οι Σπέτσες θα γίνουν το ελληνικό Νταβός - εικόνα 6

Επίσης, δεκάδες Νομπελίστες και διεθνείς επιστήμονες της Μοριακής Βιολογίας συναντήθηκαν και φέτος στις αρχές του καλοκαιριού στο νησί, για το Παγκόσμιο Συνέδριο τους που διοργανώνεται ,ανελλιπώς, κάθε χρόνο από το 1966 στην Αναργύρειο και Κοργιαλένειο Σχολή. Κάποιοι από τους κάτοχους των επιστημονικών αυτών Νόμπελ που έχουν παρεβρεθεί 20-25 χρόνια έχουν ανακηρυχθεί επίτιμοι δημότες των Σπετσών.

Τις μέρες που το νησί γιόρταζε την ιστορική “Αρμάτα” , στις αρχές του Σεπτέμβρη, στις εγκαταστάσεις της Σχολής διεξήχθη για 25η χρονιά, το Διεθνές Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Κέντρου Δημοσίου Δικαίου με 180 σύνεδρους. Διεθνές Σεμινάριο πραγματοποιήθηκε επίσης,αυτό το καλοκαίρι, για την Κβαντική Φυσική και την Κβαντική Μηχανική των μεταυλικών.

Πέρα από την περίφημη Σχολή του νησιού, ως πόλος έλξης γνώσης και μαθητείας, των νέων κυρίως επισκεπτών, και των σχολικών εκδρομών είναι τα ιστορικά καρνάγια των Σπετσών και το διάσημο Μουσείο της Μπουμπουλίνας.

Διαψεύδει ο Μάρδας ότι οι Σπέτσες θα γίνουν το ελληνικό Νταβός - εικόνα 7
Διαψεύδει ο Μάρδας ότι οι Σπέτσες θα γίνουν το ελληνικό Νταβός - εικόνα 8

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

`
ΤΙ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΗΚΕ 26 Νοε 2020 | 08:07

Φονικό στις Σπέτσες: Πώς η γιατρός κατάλαβε ότι δεν είναι ατύχημα

Όπως όλα δείχνουν το φονικό έγινε για κάποιον ανοιχτό λογαριασμό που είχαν από παλαιότερα από υποθέσεις που αφορούσαν τη νυχτερινή ζωή των Σπετσών.

ΠΟΥ ΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ 25 Νοε 2020 | 17:15

Έγκλημα στις Σπέτσες: Πώς κατάλαβαν ότι δεν ήταν τροχαίο - O 26χρονος δεν είχε μώλωπες

Η μαρτυρία του θείου του θύματος αντιδήμαρχου Σπετσών - Κατηγορούμενος για τη δολοφονία ένας 22χρονος φίλος του

ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΓΙΑΤΙ ΜΑΛΩΣΑΝ 25 Νοε 2020 | 09:33

Αντιδήμαρχος Σπετσών για το φονικό: "Είμαστε συγκλονισμένοι, οι δυο νέοι ήταν φίλοι"

Η σχέση ανάμεσα στους δυο νέους και πως έγινε το έγκλημα. Τι λέει ο αντιδήμαρχος Σπετσών.

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΜΕΝΟ ΤΟ ΝΗΣΙ 25 Νοε 2020 | 07:49

Φονικό στις Σπέτσες: Προσωπικές οι διαφορές του γιου του καθηγητή στο ΕΜΠ με τον 26χρονο - Μπαρ, ναρκωτικά και όπλα

Το τελευταίο διάστημα είχαν προκύψει προσωπικές διαφορές ανάμεσα στους δύο νέους. Ο 22χρονος κατηγορούμενος είναι γιος καθηγητή του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου.

ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ 26ΧΡΟΝΟΥ 24 Νοε 2020 | 12:36

Φονικό στις Σπέτσες: Οι πρώτες εικόνες του 22χρονου- Με σκυμμένο το κεφάλι στον Εισαγγελέα

Στον εισαγγελέα Πειραιά οδηγήθηκε ο φερόμενος ως δράστης του φονικού στις Σπέτσες

ΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ 24 Νοε 2020 | 11:11

Φονικό στις Σπέτσες: Ιδιοκτήτης μπαρ και γιος γνωστού καθηγητή του ΕΜΠ ο 22χρονος κατηγορούμενος

Γιος γνωστού καθηγητή του Μετσόβιου Πολυτεχνείου, είναι ο 22χρονος Β.Μ., που κατηγορείται για τη δολοφονία του 26χρονου στις Σπέτσες.

ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 24 Νοε 2020 | 08:18
ΑΡΧΙΚΑ ΕΓΙΝΕ ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΡΟΧΑΙΟ 24 Νοε 2020 | 00:06

Έγκλημα στις Σπέτσες: 22χρονος ύποπτος για τη δολοφονία 26χρονου

Στυγερή δολοφονία φαίνεται πως ήταν τελικά η αιτία θανάτου ενός 26χρονου στις Σπέτσες

ΕΡΕΥΝΑ ΤΟΥ ΕΚΠΑ 03 Νοε 2020 | 23:19

Σεισμός στη Σάμο: Το νησί ανυψώθηκε κατά 18 με 25 εκατοστά από τα 6,7 Ρίχτερ - Εντυπωσιακές εικόνες

Εντυπωσιακά τα ευρήματα έρευνας του ΕΚΠΑ για το αποτύπωμα του σεισμού των 6,7 Ρίχτερ στο νησί της Σάμου.

ΤΙ ΖΗΤΑ Ο ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ 02 Νοε 2020 | 10:42

Κορονοϊός: Αυτό το ελληνικό νησί, μετά την Αμοργό, δεν έχει κανένα κρούσμα

Υπάρχει ένα ακόμα ελληνικό νησί, μετά την Αμοργό, που δεν έχει κανένα κρούσμα κορονοϊού και είναι ασφαλές.

ΣΥΓΚΡΟΥΣΤΗΚΑΝ 2 ΟΧΗΜΑΤΑ 30 Νοε 2020 | 07:17

Μποτιλιάρισμα στον Κηφισό λόγω τροχαίου

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε νωρίς το πρωί της Δευτέρας στον Κηφισό.

ΠΟΙΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ 30 Νοε 2020 | 06:19

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Δευτέρα 30 Νοεμβρίου - Η μεγάλη γιορτή του Αγίου Ανδρέα

Γιορτάζει ο πολιούχος της Πάτρας - Θυμηθείτε να ευχηθείτε χρόνια πολλά.

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΗΜΕΡΑ 30 Νοε 2020 | 06:18

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού με βροχές, καταιγίδες και έντονα φαινόμενα

Η ΕΜΥ έχει εκδώσει έκτακτο δελτίο για πολλές περιοχές της χώρας - Που θα πέσουν χιόνια. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση.