Follow us

Οι σχέσεις Greek Mafia και ΕΛΑΣ: Γιατί ψάχνουν δύο κορυφαίους πρώην αξιωματικούς που έκαναν πρόσφατα καταγγελίες

Ενας νυν και ένας πρώην αστυνομικός συνομιλούσαν και με τα δύο μέλη της Greek Mafia, τα οποία δολοφονήθηκαν. Τον "Θείο Τζο"-Γιάννη Σκαφτούρο και τον ιδιοκτήτη πρατηρίων υγρών καυσίμων, Γεώργιο Μήτσο.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
ΕΛΑΣ

Η δολοφονία του ιδιοκτήτη πρατηρίων υγρών καυσίμων Γεώργιου Μήτσου, τον Ιούνιο του 2022 στον Γέρακα, φαίνεται πως ήταν "κομβικής σημασίας" για την αναμόρφωση και ανάδειξη των διασυνδέσεων των μελών της Greek Mafia και ενός νέου πλέγματος διαφθοράς στην αστυνομία, που οικοδομήθηκε μέσα από ένα "κύμα" αλλεπάλληλων δολοφονιών της "παλιάς γενιάς" κακοποιών, σε συνδυασμό με "αποστρατείες" και "τοποθετήσεις" πρόθυμων ένστολων αστυνομικών να… συμμετέχουν ή να κάνουν τα "στραβά μάτια" στα εγκληματικά δρώμενα γύρω από το λαθρεμπόριο καυσίμων και τη Μύκονο.

Μικρό δείγμα, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, πως ένας νυν και ένας πρώην αστυνομικός, φαίνεται να συνομιλούν και να "συνεργάζονται" και με τα δύο μέλη της Greek Mafia, τα οποία δολοφονήθηκαν με διαφορά ενός μήνα το 2022. Τον "Θείο Τζο"-Γιάννη Σκαφτούρο και τον 38χρονο ιδιοκτήτη πρατηρίων υγρών καυσίμων.

Πριν από ένα μήνα είχαν φθάσει στον διοικητή της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων οι αποκαλυπτικοί διάλογοι ανάμεσα σε διοικητή Αστυνομικού Τμήματος και τον 38χρονο ιδιοκτήτη πρατηρίου υγρών καυσίμων που δολοφονήθηκε τον Ιούνιο του 2022 στον Γέρακα. Σε αυτούς υπάρχουν ενδείξεις ενδεχόμενων συναλλαγών κακοποιών με αστυνομικούς.

Διαβάστε Επίσης

Ο διοικητής της συγκεκριμένης υπηρεσίας, που πρόσφατα αποστρατεύτηκε, δεν ενημέρωσε ποτέ τον πολιτικό του προϊστάμενο Τάκη Θεοδωρικάκο, ενώ εξετάζεται αν ξεκίνησε κάποια έρευνα για την συγκεκριμένη υπόθεση εμπλοκής αστυνομικών σε κύκλωμα διαφθοράς.

Ο νέος διοικητής της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων Παναγιώτης Πούπουζας, η πρώτη υπόθεση για την οποία αναμένεται να ενημερωθεί και να ξεκινήσει έρευνα, είναι η συγκεκριμένη, όπως επίσης οι ιδιοκτησίες βενζινάδικων από συγγενικά πρόσωπα αξιωματικού που μετά από… δύο χρόνια, κατήγγειλε παρεμβάσεις του υπουργού Προστασίας Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου σε προσαγωγή του γιου του.

Θα ερευνήσει επίσης την κατασκευή σπιτιού από αξιωματικό που αποστρατεύτηκε πρόσφατα, και δεν ενημέρωνε τον πολιτικό προϊστάμενό του για τις έρευνες της υπηρεσίας του..

Δολοφονίες και ένστολες "συνεργασίες"

Ο Γιάννης Σκαφτούρος δολοφονήθηκε τον Μάιο του 2022, ο Γιώργος Μήτσου τον Ιούνιο του ίδιου χρόνου. Η δεύτερη δολοφονία ήταν αντίποινα της πρώτης ή και οι δύο εκπορεύονταν από το ίδιο "κέντρο" δολοφονικών εκκαθαρίσεων; Όπως και να έχει ο Σκαφτούρος είχε "υπεύθυνο ασφαλείας" πρώην αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. και ο Μήτσου, νυν διοικητή αστυνομικού τμήματος.

Ο Γιώργος Μήτσου, που δολοφονήθηκε τον Ιούνιο του 2022, φαίνεται να συνομιλεί με νυν διοικητή αστυνομικού τμήματος, ο οποίος μάλιστα φέρεται να είναι και "υπεύθυνος ασφαλείας" του. Το παράξενο, όπως υποστηρίζουν αστυνομικές πηγές, είναι πως φέρεται να συνομιλεί και με πρώην ανώτερο αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ., που και αυτός ήταν "υπεύθυνος ασφαλείας" του "Θείου Τζο"-Γιάννη Σκαφτούρου. Αυτές οι συνομιλίες εντοπίστηκαν από την Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών στο κινητό του θύματος και διαβιβάστηκαν πριν από περίπου 20 ημέρες προς το Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής, που έχει αναλάβει την υπόθεση της δολοφονίας.

Οι επίμαχες συνομιλίες του θύματος με αστυνομικό και πρώην αστυνομικό, δόθηκαν με πληροφοριακό δελτίο αλλά και επίσημα με βούλευμα στην αρμόδια Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων. Ο διοικητής της συγκεκριμένης υπηρεσίας Ηλίας Κοσσυβάκης, που πρόσφατα αποστρατεύτηκε, δεν ενημέρωσε ποτέ τον πολιτικό του προϊστάμενο.

Ο "βενζινάς" του "Σαμπρέλα"

Ο 38χρονος Γιώργος Μήτσου το 2014 είχε κατηγορηθεί ως μέλος της ομάδας εκβιαστών του Μανώλη Καραγιάννη, γνωστού με τα προσωνύμια "Σαμπρέλας", "Καράφλας" ή "Νταίζη", που δολοφονήθηκε επίσης με παρόμοιο τρόπο, το 2018 στο Παλαιό Φάληρο. Το 2015 σε πάρκινγκ που διατηρούσε συγγενικό πρόσωπο του θύματος, στον Κορυδαλλό, είχαν εντοπιστεί χειροβομβίδες, ένα υποπολυβόλο, πιστόλια και σφαίρες.

Το βενζινάδικο του 38χρονου θύματος είχε γίνει στόχος αγνώστων και στο παρελθόν όταν είχαν εκτοξεύσει χειροβομβίδα. Πριν από δύο χρόνια σε έλεγχο, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, σε άλλο πρατήριο ιδιοκτησίας του, είχαν διαπιστωθεί οικονομικές απάτες που σχετίζονταν με την χρήση τηλεκοντρόλ σε αντλίες και επιλογή κρυφών δεξαμενών νοθευμένων καυσίμων.

Ο δολοφονηθέντας Γιώργος Μήτσου, τον Μάϊο και τον Ιούνιο του 2022, έως και λίγες ημέρες πριν την δολοφονία του συνομιλεί με τον διοικητή Α.Τ. και "υπεύθυνο ασφαλείας" του, προβαίνοντας σε συνεννοήσεις για ελέγχους που θα γίνονταν σε πρατήρια υγρών καυσίμων ιδιοκτησίας του, για μεταθέσεις αξιωματικών σε κρίσιμες αστυνομικές υπηρεσίες στους οποίους θα είχαν πρόσβαση.

Ο "Θείος Τζο" και οι χημικοί διαλύτες

Ο 38χρονος Γιώργος Μήτσου είχε στο παρελθόν επαφές με τον Μανώλη Καραγιάννη γνωστό με τα προσωνύμια "Σαμπρέλας", "Καράφλας" ή "Νταίζη". Το 2019, "ανταγωνιστής" του Γιάννη Σκαφτούρου, που είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή στην ομάδα εκβιαστών του Μανώλη Καραγιάννη, είχε δώσει πληροφορίες για κύκλωμα διακίνησης λαθραίων και νοθευμένων καυσίμων.

Μέλη της GREEK MAFIA, όπως ο "Θείος ΤΖΟ", Γιάννης Σκαφτούρος, που δολοφονήθηκε πρόσφατα στα Σκούρτα Βοιωτίας, οι επίσης δολοφονημένοι Βασίλης Στεφανάκος, Μανώλης Καραγιάννης και αρκετά ακόμη πρωταγωνιστικά μέλη της ελληνικής μαφίας, ενέταξαν στο παράνομο "ρεπερτόριό" τους το λαθρεμπόριο και την νόθευση καυσίμων, δραστηριότητα που φαίνεται να αποτέλεσε και αφορμή για τις υπογραφές και εκτελέσεις "συμβολαίων θανάτου".

Το τελευταίο χρονικό διάστημα τα βυτιοφόρα με χημικούς διαλύτες από Βουλγαρία, έχουν αυξήσει τα… δρομολόγιά τους, ενώ μεγαλώνει και ο αριθμός των πληροφοριών για κυκλώματα λαθρεμπορίας τα οποία εμφανίζονται σαν "λερναία ύδρα". Ενδεικτικά, ένα λίτρο χημικού διαλύτη, κοστίζει για τον λαθρέμπορο περίπου… 10 λεπτά, και πωλούνται ως νοθευμένη βενζίνη για περισσότερα από 2 ευρώ!

Τον προηγούμενο Φεβρουάριο, στελέχη της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, αξιοποιώντας πληροφορία, εντόπισαν βυτιοφόρο που πέρασε τα σύνορα με 40 τόνους χημικών διαλυτών, δήθεν για λογαριασμό εταιρείας… βερνικιών, αυτό όμως κατευθύνθηκε απευθείας σε πρατήριο υγρών καυσίμων της Δυτικής Αττικής.

Ο 38χρονος Γιώργος Μήτσου ασχολείτο με εμπορία καυσίμων και αερίου, διατηρώντας αρκετά πρατήρια καυσίμων στην Αττική. Σημειώνεται ότι ο 38χρονος κυκλοφορούσε με συνοδεία προστασίας, την οποία δεν είχε την ημέρα της δολοφονίας του, και χρησιμοποιούσε θωρακισμένο αυτοκίνητο.

Ο "μπράβος" από την Κύπρο

Η διασύνδεση λαθρεμπόρων καυσίμων και ελληνικής μαφίας αναδείχθηκε σε υπόθεση που χειρίστηκαν στελέχη της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας το 2019.

Ένας 53χρονος Κύπριος "μπράβος", ο οποίος απασχολούσε τις κυπριακές Αρχές για απόπειρες ανθρωποκτονιών, βομβιστικές επιθέσεις, ξέπλυμα μαύρου χρήματος κ.ά., ήταν ο "κυρίαρχος" δικτύου λαθρεμπορίας καυσίμων με τέσσερις ομάδες στην Ελλάδα, τις οποίες διαχειρίζονταν ηγετικά μέλη της GREEK MAFIA.

Ο Κύπριος διατηρούσε δύο μεταφορικές εταιρείες με έδρα την πόλη Πάζαρτζικ, σε κοντινή απόσταση από τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα. Συνελήφθη τα τέλη του περασμένου Απριλίου, στη Φιλιππούπολη της Βουλγαρίας δυνάμει του εντάλματος των κυπριακών αρχών.

Σε αυτή την υπόθεση κατηγορήθηκαν 70 άτομα, μέλη των τεσσάρων ομάδων, που δραστηριοποιούνταν σε Ασπρόπυργο, Μενίδι και Κορωπί, ενώ 25 ήταν τα πρατήρια υγρών καυσίμων, που φαίνεται να ανήκαν ή να ελέγχονταν από τα μέλη της ελληνικής μαφίας. Η αρχή της έρευνας έγινε όταν βυτιοφόρο του Κύπριου μετέφερε χημικούς διαλύτες προς εταιρεία, στο ΑΦΜ της οποίας φαινόταν ότι δεν υποβάλλονταν φορολογικές δηλώσεις.

Ο "τομέας" του Ασπροπύργου, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ήταν υπό τον έλεγχο του "Θείου ΤΖΟ", Γιάννη Σκαφτούρου, ενώ στην συγκεκριμένη υπόθεση εμπλεκόταν στενό συγγενικό του πρόσωπο, και αρκετά ακόμη, που εμπλέκονταν ή είχαν κατηγορηθεί για δραστηριότητες εγκληματικών ομάδων. Βυτιοφόρα καταχωρισμένα σε εταιρεία του στενού συγγενικού προσώπου του "θείου Τζο", βρέθηκαν να φορτώνουν διαλύτες από κρυφές αποθήκες του Ασπροπύργου προκειμένου να τους μεταφέρουν σε πρατήρια ιδιοκτησίας τους. Ο "τομέας" του Μενιδίου, φαίνεται να ήταν υπό τον έλεγχο του επίσης δολοφονημένου Βασίλη Στεφανάκου, που φαίνεται πως πέρα από την τροφοδοσία "μιλημένων" βενζινάδικων, είχε επεκταθεί στην απευθείας μεταφορά χημικών διαλυτών, με βυτιοφόρα ιδιοκτησίας του. Στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμα τα ονόματα συγγενών του δολοφονηθέντος το 2018 στο Χαϊδάρι Βασίλη Στεφανάκου, καθώς και ακόμα ενός ιδιοκτήτη πρατηρίων που κατηγορήθηκε για λαθρεμπόριο καυσίμου στην αρχή της περασμένης δεκαετίας.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ 21 Μαρ 2023 | 14:17

Εξαρθρώθηκε συμμορία που ανατίναζε ΑΤΜ και έκλεβε αυτοκίνητα στην Αττική

Δύο άνδρες συνελήφθησαν ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης κατά την διάρκεια οργανωμένης επιχείρησης, που πραγματοποιήθηκε σε περιοχές της Αττικής.

ΣΤΙΣ 13 ΜΑΡΤΙΟΥ 21 Μαρ 2023 | 14:06

Πέθανε σε ηλικία 100 ετών ο τελευταίος αντιστασιακός στην Ελλάδα - Ο Ηλίας Καραγιάννης από τη Μαγνησία

Εφυγε από τη ζωή στα 100 του χρόνια ο τελευταίος αντιστασιακός στην Ελλάδα, ο Ηλίας Καραγιάννης. Ζούσε στην Ανάβρα Μαγνησίας.

ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ 20 Μαρ 2023 | 08:25

Κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ.: Τι οδήγησε στην ξαφνική "καρατόμηση" του αρχηγού Κωνσταντίνου Σκούμα - Το παρασκήνιο

Ένα μόλις μήνα μετά την ανανέωση της θητείας του και ένα χρόνο πριν την προβλεπόμενη λήξη της, ο Κωνσταντίνος Σκούμας, "καρατομήθηκε" από το τιμόνι του σώματος, με ομόφωνη απόφαση ΚΥΣΕΑ.

19 Μαρ 2023 | 19:21

Προαγωγές και τοποθετήσεις Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας - Υπαρχηγός ο Γεώργιος Δούβαλης

Τη θέση του υπαρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. αναλαμβάνει ο αντιστράτηγος Γεώργιος Δούβαλης, σύμφωνα με τις προαγωγές και τοποθετήσεις αξιωματικών που ανακοινώθηκαν

ΟΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ 19 Μαρ 2023 | 15:00

Κόντρα κυβέρνησης-ΣΥΡΙΖΑ για τον πρώην αρχηγό της ΕΛΑΣ - "Να κληθεί στην Επιτροπή Διαφάνειας" - "Δεν έκαναν το καθήκον τους..."

"Ο ΣΥΡΙΖΑ κατ’ επανάληψη έχει δείξει την απέχθειά του για το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την Ελληνική Αστυνομία" αναφέρει σε απάντησή του το Υπουργείο

ΣΤΟ OPEN 19 Μαρ 2023 | 11:12

Μαυροειδάκος για γερανό της ΕΛΑΣ: "Άκρως επαγγελματική η συμπεριφορά του οδηγού - Κάτι κάδους χτύπησε" [Βίντεο]

"Ο συνάδελφος έκανε τη δουλειά του - Είχε δεχτεί επίθεση στα 50 μέτρα από το σημείο - Δεν υπάρχει τροχαίο εδώ, κάποιους κάδους χτύπησε ο συνάδελφος" είπε ο γ.γ. ειδικών φρουρών Αττικής, Στράτος Μαυροειδάκος

18 Μαρ 2023 | 20:31

Κωνσταντίνος Σκούμας: ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ απαιτούν απαντήσεις από Μητσοτάκη-Θεοδωρικάκο για την αποπομπή του

Απαντήσεις για την αποπομπή του πρώην αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντίνου Σκούμα ζητούν ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ

ΠΟΙΟΥΣ ΔΕΙΧΝΕΙ 18 Μαρ 2023 | 17:12

Κωνσταντίνος Σκούμας: Με αιχμές η πρώτη αντίδρασή του για το ξήλωμα από τη θέση του αρχηγού της ΕΛΑΣ

"Αποχωρώ με αξιοπρέπεια και καθαρή τη συνείδησή μου και παραδίδω στην κρίση όλων τα γεγονότα", αναφέρει ο στρατηγός εν αποστρατεία Κωνσταντίνος Σκούμας

ΓΙΑΤΙ 18 Μαρ 2023 | 15:14

ΕΛΑΣ: Το παρασκήνιο της αντικατάστασης του Κωνσταντίνου Σκούμα - Γιατί "φαγώθηκε" ο αρχηγός

Γιατί το ΚΥΣΕΑ έλαβε την απόφαση να προχωρήσει σε αντικατάσταση του επικεφαλής της ΕΛΑΣ

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ 18 Μαρ 2023 | 13:01

ΚΥΣΕΑ: Νέος Αρχηγός της ΕΛΑΣ ο Αντιστράτηγος Λάζαρος Μαυρόπουλος

Στη θέση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας τοποθετείται ο Αντιστράτηγος Λάζαρος Μαυρόπουλος, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΚΥΣΕΑ

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ STAR 18 Μαρ 2023 | 09:21

Γερανός ΕΛΑΣ: Ποιος ήταν ο αστυνομικός πίσω από το τιμόνι - "Μου φώναζαν "εδώ θα καείς ζωντανός"

Αστυνομικός της Υποδιεύθυνσης Τροχαίας Αθηνών με τα αρχικά Χ.Π. οδηγούσε τον γερανό της ΕΛΑΣ - Υπηρετεί πάνω από 10 χρόνια

ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ 17 Μαρ 2023 | 17:48

Εισαγγελική έρευνα για τον γερανό της Αστυνομίας με την ανεξέλεγκτη πορεία δίπλα σε διαδηλωτές

Θα διερευνηθεί αν έχουν τελεστεί αξιόποινες πράξεις από τον αστυνομικό που οδηγούσε τον γερανό της ΕΛΑΣ κατά τη διάρκεια των χθεσινών διαδηλώσεων στην Αθήνα.

ΓΝΩΣΤΟΣ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ 17 Μαρ 2023 | 15:12

Χειροπέδες σε 43χρονο για διάρρηξη διαμερίσματος επιχειρηματία στο Κολωνάκι - Είχε αρπάξει λεία αξίας 120.000 ευρώ

Ο 43χρονος διαρρήκτης κατηγορείται για διακεκριμένη περίπτωση κλοπής άνω των 120.000 ευρώ και παράβαση του νόμου περί όπλων και περί εξαρτησιογόνων ουσιών.