Follow us

Οι υποψήφιοι δραπέτες έπαιζαν...μπάλα στον Κορυδαλλό

Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό της Πόλας Ρούπα. Οργή στελεχών της ΕΛΑΣ και τα μέτρα ασφαλείας στον Κορυδαλλό

Οι υποψήφιοι δραπέτες έπαιζαν...μπάλα στον Κορυδαλλό

«Στάση» στον… Παρνασσό, στα «λημέρια» του Βασίλη Παλαιοκώστα ή στην Πάρνηθα, θα έκανε η Πόλα Ρούπα προκειμένου να επιβιβαστούν στο ελικόπτερο, ο συνεργός ή οι συνεργοί που θα καθήλωναν με σφοδρά πυρά και χειροβομβίδες, τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους, οι οποίοι θα αντιδρούσαν κατά την προσέγγισή τους στις φυλακές Κορυδαλλού, όπως διαπιστώνουν οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας. Εκείνη την ώρα στο προαύλιο της γυναικείας πτέρυγας, μήκους περίπου 200 τετραγωνικών μέτρων, το οποίο δεν είχε προστατευτικό πλέγμα για την αποτροπή εναέριων αποδράσεων, θα βρίσκονταν οι υποψήφιοι δραπέτες, καθώς την Κυριακή μετά τις 15:00 το μεσημέρι τους δίνεται η δυνατότητα να παίζουν… μπάλα! Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. δεν αποκλείουν πέρα από τον εναέριο αντιπερισπασμό των πυρών να υπήρχε και επίγειος, ενώ η Πόλα Ρούπα και οι συνεργοί της μέσα από το ελικόπτερο, θα πετούσαν στο προαύλιο τσάντα με οπλισμό για εκείνους που θα επιχειρούσαν να αποδράσουν.

Τα στελέχη των αρμόδιων διωκτικών αρχών, διαπιστώνουν ότι υπήρχε δυνατότητα προσγείωσης του ελικοπτέρου στο προαύλιο παρά τον κίνδυνο καθήλωσής του, προκειμένου να επιβιβαστούν όσο το δυνατόν περισσότεροι κρατούμενοι. Δεν αποκλείουν την περίπτωση, να πετούσαν ανεμόσκαλα, ωστόσο σε αυτή την εκδοχή θα χρειαζόταν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα προκειμένου να επιβιβαστούν περισσότεροι του ενός, κρατούμενοι. Το δρομολόγιο που επέλεξε η 47χρονη Πόλα Ρούπα από τα Θερμησία Πόρτο Χελίου, με ενδιάμεσο σταθμό τον Θεολόγο Φθιώτιδας και τελικό προορισμό την Κύθνο σε συνδυασμό με την «5μελή οικογένεια» που ήθελε να επιβιβάσει, προϋπέθετε το «φουλάρισμα» των δεξαμενών καυσίμου του ελικοπτέρου. Η Πόλα Ρούπα στη μέση της διαδρομής προς Θεολόγο στο ύψος των Ερυθρών αποφάσισε σύμφωνα με το σχέδιο να αναγκάσει τον χειριστή αρχικά σε προσωρινή στάση στην περιοχή του Παρνασσού ή της Πάρνηθας προκειμένου να επιβιβαστούν οι συνεργοί της και στη συνέχεια να το κατευθύνει προς τις φυλακές Κορυδαλλού για την τελική φάση της ομαδική απόδρασης, όπως προκύπτει από στοιχεία που έχουν στην κατοχή τους οι αρμόδιοι αξιωματικοί. «Πότε έφυγε το πλέγμα; Γιατί μεγάλωσαν οι διαστάσεις του προαύλιου; Γιατί ήταν μαζί όλοι οι κατηγορούμενοι για τρομοκρατία; Έχει καταντήσει πλάκα η κατάσταση στον Κορυδαλλό. Μοιάζει σαν η πολιτεία να είναι "υπέρ" της τρομοκρατίας. Κάτι πρέπει να γίνει και σύντομα», δηλώνουν οργισμένα υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. Μετά την αποτυχημένη επανεμφάνιση της Πόλας Ρούπα οι αρμόδιοι αστυνομικοί αναζητούν τη «λεπτομέρεια, το λάθος» που έκανε σε αυτή την προετοιμασία, έτσι ώστε σε συνδυασμό με τα στοιχεία που έχουν ήδη στην κατοχή τους από την πορεία των ερευνών αναζήτησης, να φθάσουν στα ίχνη της.

Του «είπε» ποια είναι

«Δεν ξέρεις με τι έχεις να κάνεις. Με τι έμπλεξες. Ξέρουμε ποιος είσαι και θα σε βρούμε» φαίνεται να είπε απειλητικά η Πόλα Ρούπα, στον πρώην αστυνόμο και χειριστή του ελικοπτέρου, όταν επιχείρησε να την καταδιώξει μετά την επεισοδιακή προσγείωση, σύμφωνα με την κατάθεσή του. Της είχε πέσει η περούκα, εκείνη την μάζεψε και έτρεχε, ωστόσο ο χειριστής διαπίστωσε ότι είχε κοντά ξανθά μαλλιά. Τότε κατάλαβε ότι ήταν η καταζητούμενη, κάτι που επιβεβαίωσε λίγο αργότερα σε μεγάλο ποσοστό από τις φωτογραφίες που του έδειξαν οι πρώην συνάδελφοί του. Οι κρίσιμες στιγμές διαφυγής της Πόλας Ρούπας μέσα από το ελικόπτερο και το μεγάλο, όπως προκύπτει, χρονικό διάστημα στην ενημέρωση των αρμόδιων διωκτικών αρχών, έχουν δημιουργήσει «τεράστια ερωτηματικά», όπως αναφέρουν στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, τα οποία θα διερευνηθούν. Υπάρχει ένα κενό, στο πώς η Πόλα Ρούπα, άνοιξε την πόρτα, βγήκε από την θέση του συγκυβερνήτη, εξωτερικά άνοιξε την πόρτα στο πίσω μέρος του ελικοπτέρου, όπου βρίσκονταν οι έξι θέσεις επιβατών, πήρε την τροχήλατη βαλίτσα και διέφυγε στα χωράφια.

Όπως διαπιστώνεται η Πόλα Ρούπα, τον περασμένο Δεκέμβριο είχε κάνει μία… δοκιμαστική πτήση. Νοίκιασε ελικόπτερο από την ίδια εταιρεία, κάνοντας τη διαδρομή από το καζίνο Λουτρακίου στην Αμφίκλεια Φθιώτιδας. Είχε παρουσιαστεί ως μεσίτης που έκανε... real estate και ήθελε να δει από αέρος την περιοχή για τις αγορές οικοπέδων και πολυτελών μονοκατοικιών. Ουσιαστικά ήθελε να δώσει τα «νομότυπα» διαπιστευτήρια της, και να κάνει γνωστή την οικονομική της κατάσταση. Το μεσημέρι της Κυριακής, είχε πληρώσει 5.000 ευρώ για τη διαδρομή Θερμησία, στάση Θεολόγο και κατάληξη Κύθνο Κυκλάδων. Η ενοικίαση είχε γίνει διαδικτυακά μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και την αποστολή των απαραίτητων δικαιολογητικών.

Μόλις το ελικόπτερο έφθασε στο ελικοδρόμιο γνωστού ξενοδοχείου της περιοχής, η Πόλα Ρούπα, όταν αντίκρισε μπροστά της τον πρώην αστυνόμο, χειριστή του ελικοπτέρου… αιφνιδιάστηκε γιατί περίμενε να έχει εκείνον που είχε και την προηγούμενη φορά. «Ποιος είσαι εσύ;» ρώτησε η Ρούπα, «πού είναι ο …..» ανέφερε το όνομα του προηγούμενου χειριστή, με τον πρώην αστυνόμο να της αναφέρει ότι εκείνος δεν μπορούσε και πήγε εκείνος στη θέση του.

Με «σοφέρ» και… λιμουζίνα

Με «νοικιασμένο» οδηγό και πολυτελές όχημα έφθασε η Πόλα Ρούπα στο γνωστό ξενοδοχείο, προκειμένου να επιβιβαστεί στο ελικόπτερο. Σύμφωνα με το bloko.gr, η καταζητούμενη γυναίκα είχε μισθώσει οδηγό και όχημα προκειμένου να φθάσει στο ξενοδοχείο. Η ενοικίαση είχε γίνει διαδικτυακά, μπαίνοντας αρχικά σε μία με μία φόρμα μεσιτικού γραφείου από την οποία «μετεπήδησε» σε άλλες εταιρείες ενοικιάσεων.

Στο μεταξύ οι τηλεφωνικές κλήσεις που έγιναν μέσω των κεραιών κινητής τηλεφωνίας στο τετράγωνο Πλαταιές, Ερυθρές, Οινόη, Βίλια από τις 14:15 το μεσημέρι της Κυριακής μέχρι τις 15:00 προσπαθούν να αποκωδικοποιήσουν οι αναλυτές της Αστυνομίας προκειμένου να εντοπίσουν τους αριθμούς τηλεφώνων που ενδεχομένως κάλεσε η Ρούπα προκειμένου να εξαφανιστεί από την περιοχή.

Εκτιμάται πως μετά την απρόβλεπτη για εκείνη εξέλιξη και την αναγκαστική προσγείωση σε σημείο… εκτός σχεδίου, μετά από μία σύντομη περιήγηση ενδεχομένως επικοινώνησε με συνεργό για την παραλαβή της. Εξετάζεται και η περίπτωση επικοινωνίας με ραδιοταξί της περιοχής για την μεταφορά της σε ασφαλές για εκείνη σημείο.

Από αυτή την πιθανή επικοινωνία οι αστυνομικοί θα επιχειρήσουν να εντοπίσουν τον αποδέκτη της και ενδεχομένως τη διαδρομή που ακολούθησε μέχρι την παραλαβή και απομάκρυνση της καταζητούμενης από την περιοχή.

Μπουνιές 20 δευτερολέπτων

Η Πόλα Ρούπα, έβγαλε το πιστόλι την ώρα που το ελικόπτερο βρισκόταν σε ύψος 5.000 πόδια, πάνω από την Ερυθρές, σύμφωνα με την κατάθεση του πρώην αστυνομικού. Η καταζητούμενη και επικηρυγμένη με 1.000.000 ευρώ, γυναίκα καθόταν στη θέση του συγκυβερνήτη, όταν τον προέτρεψε με την απειλή του όπλου να αλλάξει κατεύθυνση και να κινηθεί προς την Αττική. Λειτουργώντας με το ένστικτο, της έπιασε το χέρι με το όπλο, ενώ με το άλλο κρατούσε τον μοχλό πλοήγησης. Κατά τη διάρκεια της σφοδρής και αιματηρής συμπλοκής ανάμεσά τους, το ελικόπτερο από τα 5.000 πόδια έπεσε στα 1.000, σε χρονικό διάστημα λιγότερο των 20 δευτερολέπτων.

Ο χειριστής καταθέτει χαρακτηριστικά: «Όταν φθάσαμε σχεδόν στις Ερυθρές την είδα να βγάζει ένα όπλο και να μου λέει δυνατά να γυρίσω πίσω στην Αθήνα και να πάω Κορυδαλλό. Της άρπαξα το χέρι και ήρθαμε σε συμπλοκή. Το ελικόπτερο στροβιλιζόταν, γύριζε γύρω-γύρω και ενώ παλεύαμε προσπαθούσα να το προσγειώσω. Με χτυπούσε με μανία στο πρόσωπο και μου δάγκωνε το αριστερό μπράτσο. Της φώναξα θα σκοτωθούμε τι κάνεις; Από τα 5.000 πόδια σε περίπου 20 δευτερόλεπτα είχαμε πέσει στα 1.000. Πυροβόλησε δύο φορές. Ευτυχώς οι σφαίρες βρήκαν την κονσόλα και τον ανεμοθώρακα».

Αίμα με DNA Ρούπα

Στο μεταξύ από το εργαστήριο DNA της ΕΛ.ΑΣ., προέκυψε πως οι αιματηρές κηλίδες από το πουκάμισο του χειριστή του ελικοπτέρου, ταυτίζεται γενετικός τύπος «άγνωστου θήλεος ατόμου». Δεν μπαίνει ονοματεπώνυμο στην ταυτοποίηση καθότι κατά τη σύλληψη της Πόλας Ρούπα στις 10 Απριλίου του 2010 δεν είχε δεχθεί να δώσει, ενώ αργότερα όταν το επεδίωξαν οι αστυνομικοί κατά τη διάρκεια της δίκης του Επαναστατικού Αγώνα, μέχρι να αποφασίσουν οι δικαστικές αρχές, το ζευγάρι είχε εξαφανιστεί.

Το DNA ταυτοποιείται με τρίχα, στη γιάφκα του Επαναστατικού Αγώνα στην Κυψέλη, σε βιβλίο στο σπίτι που διέμεναν Μαζιώτης και Ρούπα στα Καλύβια, σε μάλλινο γάντι, που βρέθηκε σε διαμέρισμα άλλης πολυκατοικίας, στην περιοχή της Κυψέλης σε γάζα, που βρέθηκε εντός αυτοκινήτου, που χρησιμοποιούσε ο Νίκος Μαζιώτης όπως και σε αντικείμενα πειστήρια (οδοντόβουρτσα, διακόπτης θερμοστάτη, αποτσίγαρα κ.α.), που βρέθηκαν σε διαμέρισμα στο Μαρούσι Αττικής, όπου διέμενε το ζευγάρι τον Ιούλιο του 2014 έως και τη σύλληψη του Μαζιώτη μετά την αιματηρή συμπλοκή με αστυνομικούς στο Μοναστηράκι.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΠΑΤΡΑ 06 Μαϊ 2022 | 13:56

Επισκέφθηκαν τη Ρούλα Πισπιρίγκου στον Κορυδαλλό η μητέρα και η αδερφή της [βίντεο]

Επίσκεψη στη Ρούλα Πισπιρίγκου στις Φυλακές Κορυδαλλού έκαναν σήμερα η μάνα και η αδερφή της, για πρώτη φορά μετά το Μεγάλο Σάββατο.

ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΣΥΜΠΛΟΚΕΣ ΑΝΗΛΙΚΩΝ 22 Μαϊ 2022 | 08:27

Αυτοκτονία 14χρονου στον Κολωνό: Στο μικροσκόπιο της ΕΛΑΣ το ριψοκίνδυνο "παιχνίδι της παρέας"

Το "παιχνίδι της παρέας", ένα παιχνίδι κλιμακούμενου κινδύνου εξετάζει η ΕΛΑΣ πίσω από τον θάνατο του 14χρονου Μάκη στον Κολωνό

ΠΙΘΑΝΗ ΑΙΤΗΣΗ ΑΣΥΛΟΥ 20 Μαϊ 2022 | 07:44

Στην Ελαφόνησο πολυτελές γιοτ με 19 γκιουλενιστές από την Τουρκία - Παρέμβαση της ΕΥΠ

Από τα πρώτα στοιχεία φαίνεται να προκύπτει ότι πρόκειται για πολίτες που είχαν χαρακτηριστεί "γκιουλενιστές" και βρίσκονταν υπό συνεχή "διωγμό".

ΤΟΥ ΕΙΧΕ ΔΑΝΕΙΣΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ 19 Μαϊ 2022 | 07:41

Δολοφονία Κινέζας στα Βίλια: Πως έφτασαν οι αρχές στην σύλληψη του 47χρονου με τη βαλίτσα

Οι αρχές συνέλαβαν έναν 47χρονο, ως δράστη της άγριας δολοφονίας της 38χρονης Κινέζας Qiu Yun Lin. Το θύμα φαίνεται να ήταν τοκογλύφος.

Η ΕΡΕΥΝΑ ΤΩΝ ΑΡΧΩΝ 19 Μαϊ 2022 | 07:28

Αρωμα "Γιακουμάκη" στην αυτοκτονία 14χρονου στον Κολωνό - Τσουνάμι καταγγελιών για bullying και βία στο σχολείο

Πως φτάσαμε στην βίαιη συμπλοκή στο Άλσος Βέικου ανάμεσα σε συμμαθητές του 14χρονου Μάκη. Ανησυχητικές και επικίνδυνες συμπεριφορές στο σχολικό του περιβαλλον.

ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΤΩΝ ΑΡΧΩΝ 18 Μαϊ 2022 | 07:31

Θρίλερ με την αυτοκτονία 14χρονου στον Κολωνό: Bullying στο σχολείο ή άλλη εκδοχή ψάχνει η αστυνομία

Προς το παρόν φαίνεται να έχουν αποκλείσει για τον 14χρονο στον Κολωνό, την περίπτωση ερωτικής απογοήτευσης ή κάποιου επικίνδυνου διαδικτυακού "παιχνιδιού".

ΤΙ ΕΡΕΥΝΟΥΝ ΟΙ ΑΡΧΕΣ 17 Μαϊ 2022 | 07:25

Τα τρία σενάρια για την αυτοκτονία του 14χρονου στον Κολωνό: Ερωτική απογοήτευση, bullying ή blackout challenge;

3 είναι οι εκδοχές που μπορούν να εξηγήσουν τι προκάλεσε την ανεξήγητη αυτοκτονία του 14χρονου Μάκη.

ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ 16 Μαϊ 2022 | 07:53

Σοκάρουν τα στοιχεία για τη βία ανηλίκων: Ξυλοδαρμοί, bullying και παραβατικότητα από το... Δημοτικό

Άγριο ξύλο και παραβατικότητα από το... δημοτικό σχολείο δείχνουν τα στοιχεία της αστυνομίας.

ΠΟΥ ΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ 15 Μαϊ 2022 | 09:17

Δολοφονία Σκαφτούρου: Γεωργιανός ο εκτελεστής του "Θείου Τζο" - Τον πρόδωσε η προφορά του

Σύμφωνα με την έρευνα της ΕΛΑΣ, ο βασικός από τους τρεις εκτελεστές του Γιάννη Σκαφτούρου, εκστομίζοντας ελληνικές λέξεις, είχε προφορά που παρέπεμπε σε άτομο από χώρα της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, πιθανότατα τη Γεωργία.

ΜΕΣΑ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΟ 14 Μαϊ 2022 | 17:48

Τρόμος στη Γλυφάδα: Επίθεση ανηλίκων σε γυμνάσιο - Συνελήφθησαν τρεις έφηβοι και οι γονείς τους

Δράστες μια παρέα ανήλικων που κινήθηκαν κατά δύο 15χρονων, ενός αγοριού και ενός κοριτσιού, μέσα σε γυμνάσιο στη Γλυφάδα.

ΤΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΣΟΚ 14 Μαϊ 2022 | 09:23

Πάτρα: Γιατί οι ιατροδικαστές ζητούν εκταφή και για τα τρία παιδιά - Το διαλυμένο συκώτι της Μαλένας και η χαριστική βολή στη Τζωρτζίνα

Οι ιατροδικαστές θεωρούν επιβεβλημένες τις εκταφές για να βρεθεί η άκρη του νήματος στο θρίλερ της Πάτρας με τα τρία νεκρά παιδιά - Τι ψάχνουν.

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ 13 Μαϊ 2022 | 07:47

Πανεπιστημιακή Αστυνομία: Στον αέρα η πρόβλεψη για ελεγχόμενη είσοδο - Στόχος να ξεκινήσουν οι περιπολίες άμεσα

Οι 400 Πανεπιστημιακοί αστυνομικοί ρίχνονται στη "φωτιά" στις 27 Μαΐου, με περιπολίες στους ανοιχτούς χώρους των ιδρυμάτων

ΣΕ 5 ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ 12 Μαϊ 2022 | 07:47

Πανεπιστημιακή αστυνομία: Οι 400 που ρίχνονται στην... αρένα από 17 Μαΐου - Χωρίς όπλα, με πολεμικές τέχνες & χειροπέδες

Στις 17 Μαΐου ολοκληρώνεται η ταχύρρυθμη εκπαίδευση των 400 πανεπιστημιακών αστυνομικών. Πώς θα διανεμηθούν στα πανεπιστήμια. Η εκπαίδευσή τους.