Οικογένεια Μαρτίνου – Ποιά είναι η εφοπλιστική οικογένεια – Πως καθιερώθηκαν στους εφοπλιστικούς κύκλους

Τάνκερ, στόλοι από δεξαμενόπλοια, και επενδύσεις – Η οικογένεια Μαρτίνου για δεκαετίες είναι από τις πιο ισχυρές εφοπλιστικές οικογένειες

oikogeneia-martinou--poia-einai-i-efoplistiki-oikogeneia--pws-kathierwthikan-stous-efoplistikous-kuklous
|
SHARE THIS
0
SHARES

Ο πατέρας της οικογένειας Γιάννης Μαρτίνος, δεν ήταν άγνωστος στην αφρόκρεμα της μεταπολεμικής Αθήνας. Διατηρούσε στο Μοναστηράκι, στην οδό Πανδρόσου κατάστημα με αντίκες.

Όσοι ήθελαν να δείξουν ότι γνωρίζουν από αντίκες, αγόραζαν από τον Μαρτίνο, ο οποίος έφερνε πανάκριβα συλλεκτικά κομμάτια από εξωτερικό. Συνήθιζαν να αποκαλούν το παλαιοπωλείο « η σπηλιά του Αλλαντίν ».

Η σύζυγος του Νουνού (Αθηνά) Μαρτίνου – το γένος Μεθενίκη- ούσα κόρη εφοπλιστή, μπαίνει δυναμικά στη ναυτιλία και με το κοφτερό μυαλό της, στα τέλη του '60, δημιουργεί τη ναυτιλιακή εταιρεία ''Thenamaris''. Τα τρία αδέρφια Θανάσης, Ανδρέας και Ντίνος Μαρτίνος παίζουν ενεργό ρόλο, όπως ήταν αναμενόμενο.

Ηταν το 1991 όταν ο Θανάσης Μαρτίνος, φεύγει από την εταιρεία και δημιουργεί τη δική του, την Eastern Mediterranean(East Med). Μετά από λίγα χρόνια, το ίδιο θα κάνει και ο αδερφός του Ανδρέας, δημιουργώντας την Minerva Marine. Πλέον στο τιμόνι της '' Thenamaris'' μένει ο μικρότερος από τα τρία αδέρφια, Ντίνος Μαρτίνος. Και τα τρία αδέρφια φημίζονται για τις πετυχημένες συμφωνίες τις οποίες κλείνουν κατά καιρούς ακόμα και κατά την περίοδο της κρίσης.

Η Thenamaris αποτελείται από 34 δεξαμενόπλοια και 11 πλοία μεταφοράς ξηρού φορτίου. Η Minerva Marine ελέγχει έναν στόλο με 31 δεξαμενόπλοια και 1 πλοίο ξηρού φορτίου, συνολικής χωρητικότητας 1,7 εκατ. τόνων και η East Med διαθέτει 30 περίπου bulk carriers, η χωρητικότητα των οποίων υπολογίζεται σε 2,8 εκατ. τόνους. 

Ανδρέας και Αλεξάνδρα Μαρτίνου

Ο Ανδρέας και η Αλεξάνδρα Μαρτίνου, έχουν τρία παιδιά τον Κίκο, την Αλίκη και την Αταλάντη. Ο Ανδρέας Μαρτίνος,είναι πίσω από το τιμόνι της Minerva Marine. Η Αλεξάνδρα Μαρτίνου, έχει έντονη φιλανθρωπική δράση, και εδώ και χρόνια είναι υπεύθυνη της υπηρεσίας "Προσφέρω γιατί Νοιάζομαι" του ιδρύματος '' Μαζί για το Παιδί''. 

Ο Κίκος το 2009 παντρεύεται την Μαρίνα Λιβανού,ενώνοντας και τις δύο εφοπλιστικές οικογένειες. Το καλοκαίρι του '13 βάφτισαν το πρώτο τους παιδί, τον Ανδρέα junior. 

Ο Κίκος, αποφοίτησε από το Κολλέγιο Αθηνών και για πολλά χρόνια πριν το γάμο του, θεωρούταν από τους πλέον περιζήτητους εργένηδες.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook