Όλες οι παραλίες με γαλάζια σημαία στο κινητό

Οι προδιαγραφές του προγράμματος.

oles-oi-paralies-me-galazia-simaia-sto-kinito
SHARE THIS
0
SHARES

Ο προγραμματιστής Στάθης Ντονάς δημιούργησε μια χρήσιμη εφαρμογή για τα κινητά/tablets iPhone και Android για τις παραλίες με Γαλάζιες Σημαίες της Ελλάδας αλλά και όλης της υφηλίου.

Ο κ. Ντονάς εξηγεί στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ  ότι η Γαλάζια Σημαία είναι μια πιστοποίηση από το Ίδρυμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (FEE) ότι μια παραλία, η μαρίνα ή ένας βιώσιμος οργανισμός τουριστικού σκάφους ανταποκρίνεται σε αυστηρά πρότυπα?.

Ο ίδιος αναφέρε ότι ?αυτή η εφαρμογή απαριθμεί τις παραλίες και τις μαρίνες σε όλο τον κόσμο. Κάθε παραλία και μαρίνα έχει λάβει Γαλάζια Σημαία, ένα βραβείο που εγγυάται μοναδική περιβαλλοντική ποιότητα?. ?Η δημιουργία της εφαρμογής έγινε σε μια εβδομάδα? είπε και στόχος είναι η πιο ολοκληρωμένη εξέλιξή της για τη διευκόλυνση των χρηστών, κυρίως όσων διαθέτουν σκάφος και επιθυμούν να προσεγγίσουν μία μαρίνα άμεσα και μπορούν να γνωρίζουν πόσο οργανωμένη είναι η περιοχή.

Οι Προδιαφραφές του προγράμματος:

-11 γλώσσες, Αγγλικά, Ελληνικά, Γερμανικά, Ιταλικά, Κινέζικα, Ισπανικά, Πορτογαλικά, Ολλανδικά, Γαλλικά, Ρωσικά κα Τούρκικα.

-Κάθε περιοχή έχει πληροφορίες σχετικά με τις καιρικές συνθήκες σε πραγματικό χρόνο καθώς και πρόβλέψη 3 ημερών.

-Οι γαλάζιες σημαίες ταξινομούνται ανά δήμο, κατόπιν όλες οι τοποθεσίες ταξινομούνται ανάλογα με την απόσταση από την τοποθεσία σας.

-Πλοηγηθείτε εύκολα στην παραλία χρησιμοποιώντας την αγαπημένη σας εφαρμογή πλοήγησης.

-Προβολή χάρτη που εμφανίζει όλα τα μέρη ανά χώρα (μπορείτε να επιλέξετε χώρα από τις ρυθμίσεις της εφαρμογής).

-Πληροφορίες σχετικά με: τύπος παραλίας (βραχώδης, αμμώδης), τις εγκαταστάσεις της περιοχής, ύπαρξη ναυαγοσώστη καθώς και άν παρέχεται πρόσβαση ατόμων με ειδικές ανάγκες στην παραλία.

-46 χώρες, 4413 παραλίες, μαρίνες και σκάφη οικολογικού τουρισμού.

Φωτό - κείμενο ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook