Προθεσμία για την Τετάρτη πήρε από τον ανακριτή ο συζυγοκτόνος

«Αφού σκότωσα την Λέλα, πήρα τον Φοίβο και τον έβαλα μπροστά στο μηχανάκι...» Tι κατέθεσε στους αστυνομικούς ο Τζέιμς Λέσι που οδηγήθηκε στον εισαγγελέα. [εικόνες]

Προθεσμία για την Τετάρτη πήρε από τον ανακριτή ο συζυγοκτόνος

Προθεσμία για να απολογηθεί την Τετάρτη, στις 11 το πρωί, πήρε από τον ανακριτή Πολυγύρου, ο 33χροος Αλβανός, ο οποίος κατηγορείται ότι δολοφόνησε την εν διαστάσει σύζυγό του στην Ορμύλια Χαλκιδικής και στη συνέχεια άρπαξε τον 4χρονο γιο τους, τον οποίο κρατούσε επί 18 μέρες.

Ο κατηγορούμενος μετήχθη νωρίτερα, κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας, στο δικαστικό μέγαρο Πολυγύρου, όπου, αφού, πρώτα οδηγήθηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα, ακολούθως παραπέμφθηκε στον ανακριτή, προκειμένου να λογοδοτήσει για τη στυγερή δολοφονία της 41 ετών γυναίκας. Τελικώς, του δόθηκε 48ωρη προθεσμία για να ετοιμάσει την απολογία του, ενώ έως τότε θα παραμείνει κρατούμενος στην Ασφάλεια Πολυγύρου, όπου επέστρεψε.

Εκτός από την πράξη της ανθρωποκτονίας, που τελέστηκε ανήμερα των Θεοφανίων, ο 33χρονος βαρύνεται με την κατηγορία της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο ζωής, επειδή άρπαξε τον 4χρονο γιο του, Φοίβο, περιπλανώμενος μαζί του σε διάφορες περιοχές του νομού Χαλκιδικής το διάστημα που εθεωρείτο φυγάς.

Προθεσμία για την Τετάρτη πήρε από τον ανακριτή ο συζυγοκτόνος

Τι κατέθεσε στους αστυνομικούς

«Αφού σκότωσα την Λέλα, πήρα τον Φοίβο και τον έβαλα μπροστά στο μηχανάκι. Κατευθύνθηκα στα Ψαχούδια. Στόχος μου ήταν να φθάσω στη Θεσσαλονίκη και από εκεί μέσω γνωστών να φθάσω στην Αλβανία. Όταν έφθασα στα Ψαχούδια πήρα από το κινητό έναν φίλο μου που ζούσε στην Ορμύλια αλλά είχε φύγει στην Αλβανία. Του ζήτησα να μου βρει ένα μέσο να φθάσω Θεσσαλονίκη αλλά δεν μπορούσε να μου βρει. Μετά πήρα έναν ταξιτζή που ήξερα αλλά εκείνη την ώρα είχε άλλη κούρσα και δεν μπορούσε να με πάει. Προσπάθησα να κινηθώ με τα πόδια προς Θεσσαλονίκη αλλά είχε παντού αστυνομικούς. Το μετάνοιωσα και πολλές φορές σκέφτηκα να παραδοθώ αλλά δεν το έκανα.Το κινητό τηλέφωνο το πέταξα την ίδια μέρα για να μην με εντοπίσουν από αυτό» καταθέτει ο 34χρονος συζυγοκτόνος Κλοντ Τζέημς Λέσι στους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Πολυγύρου.

Προθεσμία για την Τετάρτη πήρε από τον ανακριτή ο συζυγοκτόνος - εικόνα 2

Ο πρώτος στόχος των αστυνομικών είχε επιτευχθεί. Ομάδα από περίπου 100 αστυνομικούς επιχειρούσαν να κλείσουν όλες τις διόδους διαφυγής του συζυγοκτόνου από την Χαλκιδική, καθώς αν το κατάφερνε θα ήταν πολύ δύσκολος ο εντοπισμός του και ευκολότερη για εκείνον η διαφυγή του στην πατρίδα του. Ο φίλος του στην Αλβανία και ο ταξιτζής είχαν ενημερωθεί από τους αστυνομικούς να τους ειδοποιούσαν σε περίπτωση άλλης επικοινωνίας του καταζητούμενου, αν τους ζητούσε και πάλι τη βοήθειά τους.

Ακόμη και μετά τις πληροφορίες για μετακίνησή του στα Μέγαρα Αττικής, Πρέβεζα ή Πάτρα τα μπλόκα δεν είχαν χαλαρώσει αναγκάζοντας τον καταζητούμενο να προβαίνει σε διαρκή «πισωγυρίσματα», καθώς δεν είχε καταφέρει ποτέ να φύγει από την περιοχή. Πριν από 3-4 ημέρες υπήρξε τηλεφώνημα πωλήτη που τον είχε δει να κινείται στα Μουδανιά, οι αστυνομικές δυνάμεις κινητοποιήθηκαν και τον ανάγκασαν και πάλι να επιστρέψει στην Ορμύλια.

«Έψησα κότα και κουνέλι»

Ο Λέσι γνώριζε καλά την περιοχή της Χαλκιδικής και επιχειρούσε να βρει τρόπους να διαφύγει από τον νομό. Κάποια στιγμή κατάφερε να φθάσει μέχρι τα Τρίγλια Χαλκιδικής, ένα... βήμα από τη Θεσσαλονίκη αλλά έπεσε σε αστυνομικό μπλόκο και οπισθοχώρησε. «Την πρώτη μέρα κοιμηθήκαμε σε ένα αντίσκηνο στο βουνό και την επόμενη σε ένα εγκαταλελειμμένο αυτοκίνητο. Το παιδί με ρωτούσε συνεχώς που πάμε και του είπα "τσακώθηκα με τη μαμά και θα πάμε στην Αλβανία". Την επόμενη μέρα διέρρηξα ένα εξοχικό σπίτι που δεν έμενε κανείς. Μείναμε εκεί. Φάγαμε μέλι, κονσέρβες και ότι άλλο βρήκαμε. Από εκεί πήρα κουβέρτες για να σκεπάζω τον Φοίβο. Κάποιες άλλες νύχτες κοιμηθήκαμε σε τροχόσπιτο και σε σκηνές κάμπινγκ στα Ψαχούδια. Και εκεί βρήκα κάποια τρόφιμα και φάγαμε. Το μεγαλύτερο πρόβλημα μου ήταν το φαγητό και όχι ο ύπνος. Ο Φοίβος γκρίνιαζε όταν πεινούσε. Κάποια μέρα έκλεψα μια κότα, μια άλλη ένα κουνέλι. Τα έσφαξα, τα ψήσαμε στο δάσος σε ένα καλύβι και τα φάγαμε. Έβρισκα και φρούτα εποχής από τα κτήματα και τα τρώγαμε με το παιδί» καταθέτει ο συζυγοκτόνος.

Προθεσμία για την Τετάρτη πήρε από τον ανακριτή ο συζυγοκτόνος - εικόνα 3

Τον πρόδωσε η φωτιά

Το πρωί της Κυριακής, οι δύο Αλβανοί εργάτες που πήγαν να κλαδέψουν τις ελιές ενός ελαιώνα σε απόσταση 1-2 χιλιόμετρα από την Ορμύλια, είδαν έξω από την πόρτα του οικήματος που βρισκόταν στο μέσο του χωραφιού, καπνούς από φωτιά. Ήταν ένα δείγμα πως κάποιος βρισκόταν εκεί. Πλησίασαν και στο εσωτερικό του πάνω σε δύο ξαπλώστρες είδαν έναν άνδρα και ανάμεσά στα πόδια του ένα παιδί. Αναγνώρισαν πως ήταν ο καταζητούμενος και ο 5χρονος Φοίβος. Όταν τους αντελήφθη άνοιξαν διάλογο μαζί του προκειμένου να τον πείσουν να παραδοθεί. Ένας από τους εργάτες έστειλε SMS στη σύζυγό του ενημερώνοντας για το τι συνέβαινε. Η γυναίκα επικοινώνησε άμεσα με τον Πέτρο Μαυρομάτη, αδερφό της άτυχης γυναίκας και την αστυνομία. Σχεδόν ταυτόχρονα έφθασαν εκεί μέλη της οικογένειας και οι αστυνομικοί. Ο παππούς πήρε στα χέρια του τον Φοίβο, ενώ οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον συζυγοκτόνο, χωρίς εκείνος να προβάλει αντίσταση. Από το ημερολόγιο των ερευνών διαπιστώθηκε ότι ο συγκεκριμένος χώρος είχε ερευνηθεί 8 φορές από αστυνομικούς και εθελοντές. Ο Λέσι τους είπε πως δεν είχε πάει ξανά εκεί αλλά το προηγούμενο βράδυ για να περάσουν την νύχτα. Υποστήριξε πως άλλαζε συνεχώς κατευθύνσεις από εκείνες που κινούνταν αστυνομικοί και εθελοντές, ενώ έμενε κυρίως σε σημεία με υψόμετρο για να ελέγχει την περιοχή γύρω του.

Σύμφωνα με τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., ο συζυγοκτόνος δεν δίνει λεπτομέρειες για την άγρια δολοφονία που διέπραξε, κάτι που πιθανόν θα κάνει στον ανακριτή που θα οδηγηθεί σήμερα.

Προθεσμία για την Τετάρτη πήρε από τον ανακριτή ο συζυγοκτόνος - εικόνα 4

Πάντως ο παππούς του Φοίβου είπε ότι ο Λέσι προσπάθησε να στρέψει τον μικρό κατά της μητέρας του λέγοντας του ότι εκείνη τον χτύπησε ενώ για τον αδελφό του είπε ότι δεν ήταν δικό του παιδί.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

`
ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΩΝ ΔΟΜΩΝ 11 Νοε 2020 | 12:28

Κορονοϊός: Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στη Χαλκιδική - Μαζικά τεστ στον δήμο Αριστοτέλη

Τεστ για τον κορονοϊό θα διενεργούν από την Πέμπτη σκλιμάκια το ΕΟΔΥ στον δήμο Αριστοτέλη Χαλκιδικής.

ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΑ 10 Νοε 2020 | 10:11

Χαλκιδική: Oι 7 γυναίκες που πολεμούν τη μουντάδα του lockdown ζωγραφίζοντας τοίχους [εικόνες]

Ζωγραφίζουν τοίχους παλιών κτιρίων της Παλαιοχώρας Χαλκιδικής για να αντιταχθούν στην αχρωμία του lockdown.

125 ΧΛΜ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 06 Νοε 2020 | 10:56

Σεισμός 4,4 Ρίχτερ στη Χαλκιδική - Τι λένε οι σεισμολόγοι

Ο σεισμός έγινε αισθητός και στα τρία "πόδια" της Χαλκιδικής.

5.122.235 ΕΛΕΓΧΟΙ ΣΕ 204 ΜΕΡΕΣ 30 Νοε 2020 | 07:55

Μπαράζ ελέγχων στην Αττική, αλλά η επαρχία βγήκε εκτός ελέγχου: Η ΕΛ.ΑΣ. κάνει τα στραβά μάτια στους ντόπιους

"Έκτακτα" γλέντια, γιορτές, θρησκευτικές τελετές, άσκοπες μετακινήσεις στην κορυφή της λίστας.

ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ 30 Νοε 2020 | 07:53

"Επιδημία" κορονο-πάρτι σε οίκους ανοχής, παράνομα γυμναστήρια σε ταράτσες και κουρεία

Οίκοι ανοχής, γυμναστήρια στην ..ταράτσα και παραβάτες που δε ...φοβούνται τον κορονοϊό.

ΠΩΣ ΔΡΟΥΣΕ 30 Νοε 2020 | 07:45
ΚΡΑΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ 29 Νοε 2020 | 23:17

Συνελήφθη ο Νότης Σφακιανάκης - Στην κατοχή του βρέθηκε όπλο και κοκαΐνη

Στο αυτοκίνητο του Νότη Σφακιανάκη οι αστυνομικοί βρήκαν δύο γραμμάρια κοκαΐνης, ένα πιστόλι και ένα tazer.

ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ 27 Νοε 2020 | 12:28

Βουτιά θανάτου στο κέντρο της Αθήνας: Ανδρας έπεσε από τον έκτο όροφο κτιρίου

Βουτιά θανάτου, από κτίριο στην οδό Παπαρηγοπούλου έκανε ένας άνδρας το πρωί της Παρασκευής.

ΥΨΗΛΟ ΕΠΙΔΗΜΙΟΛΟΓΙΚΟ ΦΟΡΤΙΟ 27 Νοε 2020 | 07:53

Μπαράζ ελέγχων της αστυνομίας: "Καθιστό" take away στην Κρήτη, παράνομη λειτουργία γυμναστηρίων και... παντοπωλείων

Η "κόκκινη" λίστα του επιδημιολογικού χάρτη της Ελλάδας και η προέλευση των κρουσμάτων.

ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΑΝ ΣΤΟ 401 26 Νοε 2020 | 13:26

Τροχαίο με μηχανή της ομάδας ΔΙΑΣ στο Κολωνάκι: Τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί

Σε τροχαίο στο Κολωνάκι τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ.

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ… ΕΡΩΤΙΣΜΟΣ 26 Νοε 2020 | 08:00

Και παράνομοι κορονο-οίκοι ανοχής επί κορονοϊού: 26 άτομα εντόπισε η αστυνομία

61 συλλήψεις σε οίκους ανοχής, σε παράνομες χαρτοπαικτικές λέσχες, γυμναστήρια που λειτουργούσαν παρά τα μέτρα κατά του κορονοϊού.

ΑΠΟΚΑΡΔΙΩΝΟΥΝ ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ 26 Νοε 2020 | 07:58

Ραγδαία αύξηση στα εγκλήματα ενδοοικογειακής βίας: Στοιχεία σοκ για την Ελλάδα

Πιο συγκεκριμένα τον περασμένο Ιούνιο είχαν καταγραφεί 491 εγκλήματα ενδοοικογενειακής βίας, έναντι 485 έναν χρόνο πριν.

ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ 25 Νοε 2020 | 08:01

Πορείες Πολυτεχνείου: Η Κρατική Ασφάλεια αρχίζει έρευνα για τους Τσίπρα, Κουτσούμπα, Βαρουφάκη - Ζητά ονόματα βουλευτών

Η παραγγελία για την διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας έφθασε στα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.