Προθεσμία για την Τετάρτη πήρε από τον ανακριτή ο συζυγοκτόνος

«Αφού σκότωσα την Λέλα, πήρα τον Φοίβο και τον έβαλα μπροστά στο μηχανάκι...» Tι κατέθεσε στους αστυνομικούς ο Τζέιμς Λέσι που οδηγήθηκε στον εισαγγελέα. [εικόνες]

Προθεσμία για την Τετάρτη πήρε από τον ανακριτή ο συζυγοκτόνος

Προθεσμία για να απολογηθεί την Τετάρτη, στις 11 το πρωί, πήρε από τον ανακριτή Πολυγύρου, ο 33χροος Αλβανός, ο οποίος κατηγορείται ότι δολοφόνησε την εν διαστάσει σύζυγό του στην Ορμύλια Χαλκιδικής και στη συνέχεια άρπαξε τον 4χρονο γιο τους, τον οποίο κρατούσε επί 18 μέρες.

Ο κατηγορούμενος μετήχθη νωρίτερα, κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας, στο δικαστικό μέγαρο Πολυγύρου, όπου, αφού, πρώτα οδηγήθηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα, ακολούθως παραπέμφθηκε στον ανακριτή, προκειμένου να λογοδοτήσει για τη στυγερή δολοφονία της 41 ετών γυναίκας. Τελικώς, του δόθηκε 48ωρη προθεσμία για να ετοιμάσει την απολογία του, ενώ έως τότε θα παραμείνει κρατούμενος στην Ασφάλεια Πολυγύρου, όπου επέστρεψε.

Εκτός από την πράξη της ανθρωποκτονίας, που τελέστηκε ανήμερα των Θεοφανίων, ο 33χρονος βαρύνεται με την κατηγορία της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο ζωής, επειδή άρπαξε τον 4χρονο γιο του, Φοίβο, περιπλανώμενος μαζί του σε διάφορες περιοχές του νομού Χαλκιδικής το διάστημα που εθεωρείτο φυγάς.

Προθεσμία για την Τετάρτη πήρε από τον ανακριτή ο συζυγοκτόνος

Τι κατέθεσε στους αστυνομικούς

«Αφού σκότωσα την Λέλα, πήρα τον Φοίβο και τον έβαλα μπροστά στο μηχανάκι. Κατευθύνθηκα στα Ψαχούδια. Στόχος μου ήταν να φθάσω στη Θεσσαλονίκη και από εκεί μέσω γνωστών να φθάσω στην Αλβανία. Όταν έφθασα στα Ψαχούδια πήρα από το κινητό έναν φίλο μου που ζούσε στην Ορμύλια αλλά είχε φύγει στην Αλβανία. Του ζήτησα να μου βρει ένα μέσο να φθάσω Θεσσαλονίκη αλλά δεν μπορούσε να μου βρει. Μετά πήρα έναν ταξιτζή που ήξερα αλλά εκείνη την ώρα είχε άλλη κούρσα και δεν μπορούσε να με πάει. Προσπάθησα να κινηθώ με τα πόδια προς Θεσσαλονίκη αλλά είχε παντού αστυνομικούς. Το μετάνοιωσα και πολλές φορές σκέφτηκα να παραδοθώ αλλά δεν το έκανα.Το κινητό τηλέφωνο το πέταξα την ίδια μέρα για να μην με εντοπίσουν από αυτό» καταθέτει ο 34χρονος συζυγοκτόνος Κλοντ Τζέημς Λέσι στους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Πολυγύρου.

Προθεσμία για την Τετάρτη πήρε από τον ανακριτή ο συζυγοκτόνος - εικόνα 2

Ο πρώτος στόχος των αστυνομικών είχε επιτευχθεί. Ομάδα από περίπου 100 αστυνομικούς επιχειρούσαν να κλείσουν όλες τις διόδους διαφυγής του συζυγοκτόνου από την Χαλκιδική, καθώς αν το κατάφερνε θα ήταν πολύ δύσκολος ο εντοπισμός του και ευκολότερη για εκείνον η διαφυγή του στην πατρίδα του. Ο φίλος του στην Αλβανία και ο ταξιτζής είχαν ενημερωθεί από τους αστυνομικούς να τους ειδοποιούσαν σε περίπτωση άλλης επικοινωνίας του καταζητούμενου, αν τους ζητούσε και πάλι τη βοήθειά τους.

Ακόμη και μετά τις πληροφορίες για μετακίνησή του στα Μέγαρα Αττικής, Πρέβεζα ή Πάτρα τα μπλόκα δεν είχαν χαλαρώσει αναγκάζοντας τον καταζητούμενο να προβαίνει σε διαρκή «πισωγυρίσματα», καθώς δεν είχε καταφέρει ποτέ να φύγει από την περιοχή. Πριν από 3-4 ημέρες υπήρξε τηλεφώνημα πωλήτη που τον είχε δει να κινείται στα Μουδανιά, οι αστυνομικές δυνάμεις κινητοποιήθηκαν και τον ανάγκασαν και πάλι να επιστρέψει στην Ορμύλια.

«Έψησα κότα και κουνέλι»

Ο Λέσι γνώριζε καλά την περιοχή της Χαλκιδικής και επιχειρούσε να βρει τρόπους να διαφύγει από τον νομό. Κάποια στιγμή κατάφερε να φθάσει μέχρι τα Τρίγλια Χαλκιδικής, ένα... βήμα από τη Θεσσαλονίκη αλλά έπεσε σε αστυνομικό μπλόκο και οπισθοχώρησε. «Την πρώτη μέρα κοιμηθήκαμε σε ένα αντίσκηνο στο βουνό και την επόμενη σε ένα εγκαταλελειμμένο αυτοκίνητο. Το παιδί με ρωτούσε συνεχώς που πάμε και του είπα "τσακώθηκα με τη μαμά και θα πάμε στην Αλβανία". Την επόμενη μέρα διέρρηξα ένα εξοχικό σπίτι που δεν έμενε κανείς. Μείναμε εκεί. Φάγαμε μέλι, κονσέρβες και ότι άλλο βρήκαμε. Από εκεί πήρα κουβέρτες για να σκεπάζω τον Φοίβο. Κάποιες άλλες νύχτες κοιμηθήκαμε σε τροχόσπιτο και σε σκηνές κάμπινγκ στα Ψαχούδια. Και εκεί βρήκα κάποια τρόφιμα και φάγαμε. Το μεγαλύτερο πρόβλημα μου ήταν το φαγητό και όχι ο ύπνος. Ο Φοίβος γκρίνιαζε όταν πεινούσε. Κάποια μέρα έκλεψα μια κότα, μια άλλη ένα κουνέλι. Τα έσφαξα, τα ψήσαμε στο δάσος σε ένα καλύβι και τα φάγαμε. Έβρισκα και φρούτα εποχής από τα κτήματα και τα τρώγαμε με το παιδί» καταθέτει ο συζυγοκτόνος.

Προθεσμία για την Τετάρτη πήρε από τον ανακριτή ο συζυγοκτόνος - εικόνα 3

Τον πρόδωσε η φωτιά

Το πρωί της Κυριακής, οι δύο Αλβανοί εργάτες που πήγαν να κλαδέψουν τις ελιές ενός ελαιώνα σε απόσταση 1-2 χιλιόμετρα από την Ορμύλια, είδαν έξω από την πόρτα του οικήματος που βρισκόταν στο μέσο του χωραφιού, καπνούς από φωτιά. Ήταν ένα δείγμα πως κάποιος βρισκόταν εκεί. Πλησίασαν και στο εσωτερικό του πάνω σε δύο ξαπλώστρες είδαν έναν άνδρα και ανάμεσά στα πόδια του ένα παιδί. Αναγνώρισαν πως ήταν ο καταζητούμενος και ο 5χρονος Φοίβος. Όταν τους αντελήφθη άνοιξαν διάλογο μαζί του προκειμένου να τον πείσουν να παραδοθεί. Ένας από τους εργάτες έστειλε SMS στη σύζυγό του ενημερώνοντας για το τι συνέβαινε. Η γυναίκα επικοινώνησε άμεσα με τον Πέτρο Μαυρομάτη, αδερφό της άτυχης γυναίκας και την αστυνομία. Σχεδόν ταυτόχρονα έφθασαν εκεί μέλη της οικογένειας και οι αστυνομικοί. Ο παππούς πήρε στα χέρια του τον Φοίβο, ενώ οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον συζυγοκτόνο, χωρίς εκείνος να προβάλει αντίσταση. Από το ημερολόγιο των ερευνών διαπιστώθηκε ότι ο συγκεκριμένος χώρος είχε ερευνηθεί 8 φορές από αστυνομικούς και εθελοντές. Ο Λέσι τους είπε πως δεν είχε πάει ξανά εκεί αλλά το προηγούμενο βράδυ για να περάσουν την νύχτα. Υποστήριξε πως άλλαζε συνεχώς κατευθύνσεις από εκείνες που κινούνταν αστυνομικοί και εθελοντές, ενώ έμενε κυρίως σε σημεία με υψόμετρο για να ελέγχει την περιοχή γύρω του.

Σύμφωνα με τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., ο συζυγοκτόνος δεν δίνει λεπτομέρειες για την άγρια δολοφονία που διέπραξε, κάτι που πιθανόν θα κάνει στον ανακριτή που θα οδηγηθεί σήμερα.

Προθεσμία για την Τετάρτη πήρε από τον ανακριτή ο συζυγοκτόνος - εικόνα 4

Πάντως ο παππούς του Φοίβου είπε ότι ο Λέσι προσπάθησε να στρέψει τον μικρό κατά της μητέρας του λέγοντας του ότι εκείνη τον χτύπησε ενώ για τον αδελφό του είπε ότι δεν ήταν δικό του παιδί.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΜΕ ΒΑΡΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝ 01 Δεκ 2021 | 07:36

Μητροκτονία στο Αγρίνιο: Τρεις φορές σε ψυχιατρική κλινική ο δράστης, αλλά έκριναν ότι δεν χρήζει νοσηλείας

Ο 33χρονος στο Αγρίνιο δολοφόνησε άγρια την 54χρονη μητέρα του, ξυλοφόρτωσε την 80χρονη γιαγιά του και για 4 ώρες παρέμενε στον χώρο της αποτρόπαιας πράξης του.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ 30 Νοε 2021 | 21:28

Αναταραχή στην ΕΛΑΣ: Συλλήψεις αστυνομικών που εμπλέκονται σε μεγάλο κύκλωμα παράνομων ελληνοποιήσεων αλλοδαπών

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, στο κύκλωμα μετέχει σημαντικός αριθμός επίορκων αστυνομικών που υπηρετούν σε Τμήματα Ασφαλείας και Γραφεία Διαβατηρίων αστυνομικών τμημάτων της Αττικής.

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ 30 Νοε 2021 | 07:36

Συναγερμός για τη μετάλλαξη Ομικρον: Σε ξενοδοχείο καραντίνας 5 Ελληνες από τη Νότια Αφρική - "Μας έβαλαν φυλακή", λέει ο ένας

Πέντε ναυτικοί, τέσσερις άνδρες και μία γυναίκα, που έφθασαν στην χώρα μας από το Κέιπ Τάουν και την Ζιμπάμπουε, κρίθηκαν "ύποπτοι" για την μετάλλαξη Όμικρον

ΤΟΝ ΕΙΧΕ ΠΥΡΟΒΟΛΗΣΕΙ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ 29 Νοε 2021 | 19:22

Γαλλία: Συνελήφθη 39χρονος μετά από 11 χρόνια για άγρια δολοφονία στην Πεύκη - Είχε σκοτώσει 30χρονο μπροστά στην έγκυο σύζυγό του

Καταζητούμενός επί 11 χρόνια ήταν ένας 39χρονος ο οποίος στις 16 Μαΐου 2010 είχε σκοτώσει έναν 30χρονο από τη Συρία μπροστά στα μάτια της εγκύου συζύγου του

ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΗ ΠΟΡΝΟΓΡΑΦΙΑ 29 Νοε 2021 | 07:33

Revenge porn: Διαδικτυακός εφιάλτης με δεκάδες θύματα, ακόμη και ανήλικες - Οι "ανώνυμοι" δράστες υπεράνω υποψίας

Ένας διαδικτυακός εφιάλτης που από την έναρξη της πανδημίας έχει αποκτήσει μορφή χιονοστιβάδας, οδηγώντας ενήλικα και ανήλικα θύματα, ακόμα και στην αυτοκτονία.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ 27 Νοε 2021 | 13:26

Κύκλωμα διακίνησης αλλοδαπών: Ο Παλαιστίνιος που σκότωσε και διαμέλισε καλλιτέχνη για την καρδιά μιας τραγουδίστριας

Ο 57χρονος Παλαιστίνιος, σε ηλικία 38 χρόνων, είχε καταδικαστεί σε ισόβια για την άγρια δολοφονία 52χρονου καλλιτέχνη, εξαιτίας ερωτικής αντιζηλίας

ΑΝΗΣΥΧΙΑ 27 Νοε 2021 | 10:36

Κορονοϊός: Υπερδιπλάσια τα ενεργά κρούσματα τον Νοέμβριο - Ποιες είναι οι "κόκκινες" πόλεις της χώρας

Σχεδόν όλες οι μεγάλες περιφέρειες της Ελλάδας έχουν υπερδιπλασιάσει τα ενεργά κρούσματα κορονοϊού - Διπλάσια και δεκαπλάσια στους δήμους - Αναλυτικά στοιχεία για το πρώτο 20ήμερο του Νοεμβρίου

ΜΠΛΟΚΟ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ 27 Νοε 2021 | 09:11

Στο στόχαστρο τα fake news του διαδικτύου: Ποιοι είναι οι "Έλληνες Αυτόχθονες Ιθαγενείς" που διεκδικούν εκατομμύρια αμφισβητώντας το Σύνταγμα

Στο μικροσκόπιο της δικαιοσύνης συνολικά 20 άτομα που περιλαμβάνουν οι δύο δικογραφίες με κατηγορίες για διέγερση σε ανυπακοή και διασπορά ψευδών ειδήσεων μέσω διαδικτύου

ΠΟΙΟΙ ΕΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ 26 Νοε 2021 | 07:34

Πώς λειτουργούσε η "φάμπρικα" πλαστών πιστοποιητικών rapid test στο Σουφλί

Ο φαρμακοποιός καταχωρούσε το αρνητικό αποτέλεσμα στην ειδική πλατφόρμα ΗΔΙΚΑ, χωρίς ποτέ να υποβάλλει τους πελάτες του στον σχετικό έλεγχο.

ΠΕΛΑΤΕΣ ΣΕ ΣΟΥΗΔΙΑ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟ 24 Νοε 2021 | 12:35

Κύκλωμα πλαστών πιστοποιητικών στον Παλαμά Καρδίτσας - Νέες αποκαλύψεις: Είχαν... "κράχτες" σε εκκλησίες

Διοικητική υπάλληλος του Κέντρου Υγείας Καρδίτσας, η οποία είχε πρόσβαση στα στοιχεία των γιατρών και καταχωρούσε τους "πελάτες" ως εμβολιασμένους.

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 23 Νοε 2021 | 07:45

Ερχονται δασοκομάντο από τη Βόρεια Ευρώπη για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών

Καλοκαιρινή... απόβαση "δασοκομάντο" από τον Ευρωπαϊκό Βορρά, για την αντιμετώπιση των Ελληνικών "megafires".

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΑ ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ 23 Νοε 2021 | 07:41

Ανησυχία για τους 3.000 ανεμβολίαστους στις φυλακές - Πολλά τα κρούσματα κορονοϊού

Από τους 11.100 κρατούμενους των φυλακών της χώρας, οι περίπου 3.000 αρνούνται να εμβολιαστούν.

ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ 23 Νοε 2021 | 07:35

Φάμπρικα πλαστών εμβολιασμών στον Παλαμά Καρδίτσας: "Ταρίφα" 300-600 ευρώ από κάθε αρνητή

"Φάμπρικα" παροχής πιστοποιητικών "εικονικών" εμβολιασμών έναντι αμοιβής λειτουργούσε στο Κέντρο Υγείας Παλαμά Καρδίτσας, με επικεφαλής την 44χρονη διοικητική υπάλληλο.