ΟΛΜΕ : Συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος

Εβδομάδα κινητοποιήσεων για την ΟΛΜΕ- Συνάντηση με τον πρωθυπουργό για το μέλλον των εκπαιδευτικών που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα θα έχει ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος

olme--sugkentrwsi-stin-plateia-klauthmwnos
SHARE THIS
0
SHARES

Στη σημερινή συνάντηση που θα έχει σήμερα ο υπουργός Παιδείας με τον πρωθυπουργό, αναμένεται να συζητηθεί και το μέλλον των 212 εκπαιδευτικών που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Τη σχετική διαβεβαίωση έλαβαν οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των καθηγητών σε συνάντηση που είχαν την περασμένη Παρασκευή με τον υπουργό Παιδείας για το θέμα.

Για σήμερα στις 14:00 σήμερα η ΟΛΜΕ έχει εξαγγείλει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθμώνος. Στις 22 Μαρτίου ολοκληρώνεται η περίοδος της διαθεσιμότητας και ξεκινούν οι απολύσεις για τους εκπαιδευτικούς.

Οπως αναφέρουν στην ανακοίνωση τους «Απαιτούμε να προκηρυχθούν τώρα τόσες θέσεις όσοι και οι εκπαιδευτικοί που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα. Να επανέλθουν οι τομείς και οι ειδικότητες που καταργήθηκαν στη Δημόσια Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση. Κανένας μαθητής – κανείς καθηγητής έξω απ’ τα σχολεία,κανένας εργαζόμενος στην ανεργία. Κανείς δεν περισσεύει.»

Για τη διευκόλυνση της συμμετοχής εκπαιδευτικών από την περιφέρεια που θα συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο , η ΟΛΜΕ έχει κηρύξει στάσεις εργασίας από τις 11:00 έως τις 14:00 και από τις 14:00 μέχρι τις 17:00.

Στο μεταξύ, το απόγευμα, θα γίνει συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Παιδείας, την ώρα συνάντησης συνδικαλιστικών εκπροσώπων με τον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο. 

Οι εκπαιδευτικπί έχουν ήδη δηλώσει τη συμμετοχή τους στη 48ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ στις 19 και 20 Μαρτίου.

Φωτογραφία : Eurokinissi / Τατιανα Μπολαρη 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook