Follow us

Στην ουρά για rapid test οι εκπαιδευτικοί πριν το άνοιγμα των σχολείων - Τι δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα

Με μεγάλη συμμετοχή συνεχίζονται τα rapid test σε εκπαιδευτικούς ενόψει του ανοίγματος Δημοτικών και Νηπιαγωγείων - Τεστ και το Σαββατοκύριακο - Τα πρώτα αποτελέσματα.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Ακόμη και ουρές σχηματίζουν στα προαύλια των σχολείων οι εκπαιδευτικοί για να κάνουν rapid test στο παρά πέντε της έναρξης των δια ζώσης μαθημάτων σε Δημοτικά και Νηπιαγωγεία.

Στη Θεσσαλονίκη, μετά τη χθεσινή μεγάλη συμμετοχή εκπαιδευτικών, δασκάλων, νηπιαγωγών, βρεφονηπιοκόμων και βοηθητικού προσωπικού των εκπαιδευτικών δομών του δήμου Καλαμαριάς, οι προετοιμασίες για το άνοιγμα των σχολείων την ερχόμενη Δευτέρα, είναι στο "κόκκινο" με τα τεστ κορονοϊού να συνεχίζονται σε εκπαιδευτικούς.

Στην ουρά για rapid test οι εκπαιδευτικοί πριν το άνοιγμα των σχολείων - Τι δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ΕΟΔΥ, σε 258 ελέγχους για τον κορονοϊό, που πραγματοποιήθηκαν στο 2ο και στο 11ο Δημοτικά Σχολεία Καλαμαριάς, εντοπίστηκε ένα δείγμα θετικό.

Θετικοί στον κορονοϊό εκπαιδευτικοί που υπηρετούν στην Κέρκυρα

Σύμφωνα με την ΕΡΤ θετικοί στον κορονοϊό βρέθηκαν δύο εκπαιδευτικοί από τη βόρεια Ελλάδα, οι οποίοι υπηρετούν στην Κέρκυρα, όπως οι ίδιοι ενημέρωσαν τη διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Οι εκπαιδευτικοί λίγο πριν επιστρέψουν στα σχολεία, υπεβλήθησαν σε τεστ καθώς είχαν έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα και βρίσκονται σε καραντίνα στην πατρίδα τους.

Στο μεταξύ ξεκίνησε σήμερα το πρωί η διαδικασία των δωρεάν rapid τεστ για τη νόσο covid 19 για 1.100 εκπαιδευτικούς στο νησί λίγο πριν το άνοιγμα των σχολείων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης την ερχόμενη Δευτέρα. Τα τεστ γίνονται σήμερα στο ισόγειο της Π.Ε. Κέρκυρας και το Σάββατο θα πραγματοποιηθούν στα γραφεία της διεύθυνσης πρωτοβάθμιας.

Rapid test

Rapid τεστ στους εκπαιδευτικούς και στο Νοσοκομείο Καλαβρύτων

Οι Εκπαιδευτικοί που υπηρετούν στα Καλάβρυτα, προσήλθαν σήμερα Παρασκευή 8 Ιανουαρίου στο Νοσοκομείο Καλαβρύτων για να υποβληθούν σε rapid test για τον κορονοϊό, εν όψει της διά ζώσης επαναλειτουργίας των νηπιαγωγείων και των δημοτικών σχολείων, όπως αναφέρει το kalavrytanews.

Rapid test

Θεσσαλονίκη: Rapid tests σε εκπαιδευτικούς και μέσα στο Σαββατοκύριακο

Σύμφωνα με το grtimes, τη δυνατότητα να υποβληθούν σε rapid test για τον κορωνοϊό εξασφάλισε ο Δήμος Θεσσαλονίκης σε συνεννόηση με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) για τους εκπαιδευτικούς, εν όψει της διά ζώσης επαναλειτουργίας των νηπιαγωγείων και των δημοτικών σχολείων.

Σύμφωνα με την αρμόδια Αντιδήμαρχο Παιδείας Δήμητρα Ακριτίδου, στο πλαίσιο της σχετικής πρωτοβουλίας που αναλήφθηκε, κλιμάκια του ΕΟΔΥ θα βρίσκονται εγκατεστημένα κατά το τρέχον Σαββατοκύριακο (9 και 10 Ιανουαρίου 2021) σε δύο σημεία για τη διενέργεια τεστ στα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας αλλά και στους καθαριστές των σχολείων.

τεσ κορονοιόυ

Συγκεκριμένα, τα τεστ θα διενεργούνται στο 72ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης, στην περιοχή της Δ΄ Δημοτικής Κοινότητας, και στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης, στην περιοχή της Ε΄ Δημοτικής Κοινότητας, από τις 9.00 κάθε πρωί.

Όπως εξήγησε η κυρία Ακριτίδου, η προσέλευση των εκπαιδευτικών και του λοιπού προσωπικού στα προκαθορισμένα σημεία θα γίνεται ανά σχολείο προς αποφυγήν ενδεχόμενου συγχρωτισμού.

Θεσσαλία: Δωρεάν rapid tests σε εκπαιδευτικούς για την ασφαλή επιστροφή στα σχολεία

Πρωτοβουλία για τη διενέργεια Rapid Tests σε όλους τους εκπαιδευτικούς που το επιθυμούν αλλά και στο προσωπικό (γραμματειακή υποστήριξη, καθαριότητα, φύλαξη κ.α.) των σχολείων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και των Εργαστηρίων Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Κατάρτισης της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αναλαμβάνει η Περιφέρεια Θεσσαλίας προκειμένου να πραγματοποιηθεί σε συνθήκες ασφάλειας η επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων από την Δευτέρα 11-01-2021.

Τεστ κορονοϊού

Η δράση πραγματοποιείται μετά την εισήγηση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού και την ομόφωνη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στην ειδική συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στις 4-1-2021 για την αντιμετώπιση του ενδεχόμενου τρίτου κύματος της πανδημίας του κορονοϊού.

Υλοποιείται σε συνεργασία με τις ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ Θεσσαλίας, την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας και τις κατά τόπους Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Τον συντονισμό της δράσης, που ξεκινά αύριο Παρασκευή 8-1-2021 και ολοκληρώνεται την Κυριακή 10-1-2021, αναλαμβάνει ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας Βασίλης Πινακάς.

"Η Περιφέρεια Θεσσαλίας από την αρχή της πανδημίας βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης για την πρόληψη και τον περιορισμό του κινδύνου διασποράς του κορονοϊού. Αναλαμβάνουμε μια σημαντική πρωτοβουλία διοργανώνοντας δωρεάν ελέγχους για όλους τους εκπαιδευτικούς που επιθυμούν να εξεταστούν αλλά και για το σύνολο του προσωπικού που εργάζεται στα σχολεία" δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Rapid test

Βήμα προς βήμα οι οδηγίες για την πλατφόρμα των rapid test εκπαιδευτικών

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, τη δυνατότητα διενέργειας δωρεάν ελέγχου COVID-19 έχουν οι εκπαιδευτικοί ξεκίνησαν ήδη να δηλώνουν εθελοντικά την πρόθεσή τους να εξεταστούν προληπτικά για κορονοϊό, μέσω της πλατφόρμας δωρεάν ελέγχου COVID-19 για εκπαιδευτικούς https://edu.testing.gov.gr/.

"Η σύμπραξη των τεσσάρων Υπουργείων στοχεύει στην ευρύτερη παρακολούθηση της πορείας του κορονοϊού στη χώρα και την εκτίμηση της επιδημιολογικής κατάστασης στο σχολικό περιβάλλον. Εν όψει της δια ζώσης επαναλειτουργίας των νηπιαγωγείων, δημοτικών σχολείων και σχολικών μονάδων ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης, καλούνται όσοι εκπαιδευτικοί των σχολείων αυτών επιθυμούν να υποβληθούν σε έλεγχο για τον νέο κορονοϊό, να καταθέσουν αίτηση στην πλατφόρμα για τους δειγματοληπτικούς ελέγχους" αναφέρει η σχετική ανακοίνωση. Σημειώνεται ότι:

  • Η επιλογή των εθελοντών γίνεται βάσει σειράς προτεραιότητας (χρονική και γεωγραφική) και πάντοτε αναλόγως των διαθέσιμων ημερησίως τεστ.
  • Οι αιτούντες ταυτοποιούνται μέσω του ηλεκτρονικού τους λογαριασμού στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (@sch.gr)
  • Ενημερώνονται για το ραντεβού τους με SMS για το πλησιέστερο από τα 386 σημεία ελέγχου σε όλη την Ελλάδα, ενώ αναλυτικότερες οδηγίες σχετικά με τη διαδικασία περιλαμβάνονται στην πλατφόρμα.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Δύο Ξένοι, Οι στάβλοι της Εριέτας Ζαΐμη και άλλα: Όλες οι φορές που οι Ρήγας-Αποστόλου έγραψαν τηλεοπτική ιστορία

Με αφορμή την κυκλοφορία της ταινίας "Τι Ψυχή Θα Παραδώσεις, Μωρή;" στους κινηματογράφους, θυμόμαστε τους πιο σημαντικούς τηλεοπτικούς σταθμούς στην καριέρα του διάσημου δίδυμου.

ΔΕΝ ΤΟ ΒΑΖΕΙ ΚΑΤΩ 30 Δεκ 2025 | 13:07

Στο νοσοκομείο ο Στηβ Ντούζος: Είμαι σκύλος, δεν καταλαβαίνω τίποτα [βίντεο]

"Τώρα φεύγοντας ο χρόνος ξανακόλλησα κορονοϊό. Είναι παλιό στέλεχος αλλά επειδή έχω ΧΑΠ, τις καρδιές και αυτά, νοσηλεύομαι για κάθε περίπτωση", λέει ο Στηβ Ντούζος

ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 23 Δεκ 2025 | 09:16

Αγαπηδάκη: Σήμερα ξεκινάει το πρόγραμμα για την παχυσαρκία με 30.000 δικαιούχους

Όπως τόνισε η κ. Αγαπηδάκη οι ωφελούμενοι του προγράμματος θα μπορούν να λάβουν δωρεάν τόσο τα φάρμακα όσο και συμβουλευτική για να χάσουν βάρος και να έχουν καλύτερη υγεία.

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΝ 21 Δεκ 2025 | 09:45

Καμπανάκι για έξαρση της γρίπης στις γιορτές - Ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο, πώς προστατευόμαστε

Ραγδαία αύξηση παρουσιάζουν τα κρούσματα εποχικής γρίπης στην Ευρώπη και τις επόμενες ημέρες έξαρση αναμένεται και στην Ελλάδα.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 18 Δεκ 2025 | 18:39

ΕΟΔΥ: Στα ύψη η γρίπη, χαμηλά η θετικότητα του κορονοϊού - Η εβδομαδιαία έκθεση

Η θετικότητα για γρίπη στην κοινότητα βρίσκεται άνω του επιδημικού ορίου έναρξης της εποχικής δραστηριότητας από τέλη Νοεμβρίου

ΑΥΞΗΣΗ ΓΙΑ ΓΡΙΠΗ 04 Δεκ 2025 | 18:15

ΕΟΔΥ: 131 νέες εισαγωγές και τέσσερις θάνατοι από κορονοϊό την τελευταία εβδομάδα

Μείωση της θετικότητας για κορονοϊό αναφέρει η επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ για την εβδομάδα 24-30 Νοεμβρίου

ΠΟΙΟΣ Ο ΛΟΓΟΣ 02 Δεκ 2025 | 07:40

Στάση εργασίας των εκπαιδευτικών σε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά την Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου

Την Παρασκευή, λοιπόν, οι μαθητές θα μεταβούν κανονικά στα σχολεία, αλλά ενδέχεται να σχολάσουν νωρίτερα

ΜΥΟΚΑΡΔΙΤΙΔΑ ΩΣ ΠΙΘΑΝΗ ΑΙΤΙΑ 29 Νοε 2025 | 10:06

New York Times: Ο FDA σχετίζει θανάτους 10 παιδιών με τα εμβόλια κατά του κορονοϊού

Μία έρευνα έδειξε ότι τουλάχιστον 10 παιδιά πέθαναν "μετά και εξαιτίας" της χορήγησης του εμβολίου για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ 28 Νοε 2025 | 06:21

Γρίπη, ίωση ή Covid; - Πώς θα ξεχωρίσουμε τα συμπτώματα φέτος - Η σημασία του τεστ

Γρίπη και κορονοϊός εμφανίζουν πολλές ομοιότητες - Ποια συμπτώματα μπερδεύουν.

ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ 27 Νοε 2025 | 19:25

Ινστιτούτο Pasteur: Εάν μεταλλαχθεί ο ιός της γρίπης των πτηνών, θα μπορούσε να προκαλέσει πανδημία χειρότερη της Covid

"Μια πανδημία γρίπης των πτηνών θα ήταν πιθανόν αρκετά σοβαρή", δήλωσε η επικεφαλής του Κέντρου Αναπνευστικών Λοιμώξεων του Ινστιτούτου Pasteur

ΕΠΙΔΗΜΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ 27 Νοε 2025 | 17:57

ΕΟΔΥ: 138 νέες εισαγωγές COVID19 και 12 θάνατοι την τελευταία εβδομάδα - Δύο νέα σοβαρά κρούσματα γρίπης

Σταθερή η θετικότητα για τον κορονοϊό την εβδομάδα 17-23 Νοεμβρίου - Σε χαμηλά επίπεδα η γρίπη

Η ΕΚΘΕΣΗ 20 Νοε 2025 | 18:32
ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ 18 Νοε 2025 | 18:25

Μ. Παγώνη: Συναγερμός για το νέο στέλεχος Κ της γρίπης - Τι συμβαίνει με τον Covid και τη γαστρεντερίτιδα

Η Ματίνα Παγώνη πρόεδρος της Εταιρείας Παθολογίας Ελλάδος δίνει την εικόνα από τα νοσήματα - Τα συμπτώματα

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 13 Νοε 2025 | 18:11

ΕΟΔΥ: Έξι νέοι θάνατοι από κορονοϊό και ένας νέος θάνατος από γρίπη την τελευταία εβδομάδα

Ο ΕΟΔΥ παραμένει σε εγρήγορση για την παρακολούθηση της κατάστασης και κάνει ισχυρή σύσταση για εμβολιασμό κατά της γρίπης στις ομάδες υψηλού κινδύνου, καθώς και για τήρηση των μέτρων πρόληψης λοιμώξεων αναπνευστικού