
Το σόου που έδωσε, τραγουδώντας Ξυλούρη, έξω από το Δικαστικό Μέγαρο έχοντας πάει για να απολογηθεί, ύστερα από τις καταγγελίες μιας 17χρονης μαθήτριας για σεξουαλική παρενόχληση, δεν είναι το μοναδικό για τον καθηγητή βιολογίας Λυκείου της Αλεξανδρούπολης.
Ο 46χρονος καθηγητής στα social media έχει το όνομα "Όμηρος", δηλώνει πως μένει στην τοποθεσία "Τροία" και εργάζεται για την "Εθνική ομάδα Ελλάδος", εκτός από το ότι είναι καθηγητής βιολογίας σε Λύκειο.
Σε βίντεο που έχει αναρτήσει, στις ράγες τρένου, ενδεδυμένος με μπερέ και στρατιωτική στολή τραγουδά και πάλι το τραγούδι του Νίκου Ξυλούρη, ενώ τον περασμένο Φλεβάρη με μουσική υπόκρουση το "πότε θα κάμει ξαστεριά".

Άλλοτε ντυμένος στα χακί, άλλοτε ως Σέρλοκ Χολμς, άλλοτε με μάγους και δράκους και άλλοτε με λαμπάδα της αγαπημένης ομάδας του, το υλικό που προσφέρει μέσω του Facebook που διατηρεί είναι πλουσιότατο.
"Είναι μια υπέροχη μέρα" ανέβασε μετά το Δικαστικό Μέγαρο
Ο καθηγητής αυτός που κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση μαθήτριας στο Λύκειο που δίδασκε, αφέθηκε ελεύθερος μέχρι να γίνει η δίκη, με τον όρο να μην πλησιάζει το σχολείο. Αφού έκανε δηλώσεις στα κανάλια, τραγούδησε Ξυλούρη, στη συνέχεια ανέβασε στόρι με το τραγούδι των U2 "είναι μια υπέροχη μέρα". Η συμπεριφορά του αναμφίβολα γεννά πολλά μα πολλά ερωτήματα για έναν εκπαιδευτικό που έρχεται σε καθημερινή επαφή με παιδιά.
Στο βιογραφικό του γράφει πως σπούδασε βιολογία στο Πανεπιστήμιο της Κρήτης και το 2007 διορίστηκε ως καθηγητής. Σύμφωνα με τον ίδιο, έχει διδάξει σε τέσσερα γενικά Λύκεια σε Κομοτηνή, Ξάνθη και Αλεξανδρούπολη. Επίσης δηλώνει και συγγραφέας.

"Μετά τα Χριστούγεννα άλλαξε εντελώς συμπεριφορά"
Μαθητές του μίλησαν στο Live News του Mega λέγοντας πως ο καθηγητής τους από τα Χριστούγεννα και μετά άλλαξε εντελώς συμπεριφορά: "Πριν τα Χριστούγεννα έκανε μάθημα μια χαρά. Μετά άρχισε να συμπεριφέρεται περίεργα και να λέει πράγματα που δεν βγάζουν νόημα", λένε οι μαθητές του.
Σε φωτογραφίες που ανέβαζε ο ίδιος τον περασμένο Νοέμβριο απεικονίζονται οι παραδόσεις στο τμήμα Βιολογίας μαζί με τους μαθητές του.

Πολλές είναι και οι αναρτήσεις του για το έθνος, ενώ πίσω στο 2010 ο 46χρονος καθηγητής ήταν υποψήφιος με τη Λαϊκή Συσπείρωση συγκεντρώνοντας 33 σταυρούς.
"Έχει κάνει μέχρι και στριπτίζ μέσα στην τάξη"
Άτομο από το πολύ στενό περιβάλλον του κοριτσιού, που κατήγγειλε τη σεξουαλική παρενόχληση από τον καθηγητή, αποκάλυψε πως ο εκπαιδευτικός έκανε τα ίδια και με άλλα κορίτσια μέσα στην τάξη.
Μάλιστα, καταγγέλλει ότι "είχε κάνει και στριπτίζ μέσα στην τάξη", ενώ άφηνε υπονοούμενα στους μαθητές: "Ο πατέρας του κοριτσιού αντίκρισε τον συγκεκριμένο καθηγητή πρώτη φορά όταν πήγε στο σχολείο και του έκανε την μήνυση. Η κόρη του τού εκμυστηρεύτηκε ότι τα ίδια έκανε και με άλλα κορίτσια μέσα στην τάξη. Κανένας από τους γονείς δεν ασχολήθηκε. Αυτός τα τελευταία χρόνια κάτι έχει πάθει. Στο παρελθόν ήταν λογικός σύμφωνα με ανθρώπους που τον γνωρίζουν. Εκείνη την ημέρα το κορίτσι πήρε τηλέφωνο τον πατέρα του και έκλαιγε. Μάλιστα ο πατέρας της την πίεσε για να του πει τι συνέβαινε, το κορίτσι δεν έλεγε", αναφέρει χαρακτηριστικά το άτομο από το περιβάλλον της μαθήτριας.

Και προσθέτει: "Η διευθύντρια με τον τρόπο της έλεγε "όλα καλά, όλα καλά". Ο καθηγητής αυτός έχει κάνει μέχρι και στριπτίζ μέσα στην τάξη. Έλεγε στους μαθητές "δεν κόβουμε τις λέξεις γιατί τα μεγάλα πράγματα είναι ωραία" . Του είχαν δώσει άδεια από προχθές και παλιότερα του έγραφαν άδεια αναρρωτική. Τον έδιωχναν για να μην τον έχουν στο κεφάλι τους. Ο πατέρας βρήκε την κόρη του κλειδωμένη στο γραφείο της διευθύντριας. Της επιτέθηκε έξω στην αυλή του σχολείου και την κυνηγούσε μέσα σε αυτό. Μιλάμε για σεξουαλική παρενόχληση. Υπάρχουν ολόκληρα κατεβατά μηνυμάτων προς το κορίτσι".
"Είμαι θύμα σκευωρίας" απαντά ο ίδιος
Ο ίδιος ο βιολόγος αρνείται να μπει σε λεπτομέρειες για την υπόθεση που κατηγορείται. Θα το κάνει όπως μας λέει, όταν αθωωθεί. Ο 46χρονος μιλάει στο LIve News για τον τρόπο που αντιλαμβάνεται την εκπαίδευση λέγοντας πως "είναι τέχνη" ενώ για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών που διδάσκουν στο σχολείο που εργάζεται ανέφερε: "Πήγα με την στολή εξόδου και με χαρακτήρισαν νίντζα".
"Τα παιδιά είναι σαν το αέριο, όσο το πιέζεις μαζεύεται", σχολιάζει ο καθηγητής ενώ για τις κατηγορίες για ασέλγεια αναφέρει: "Το κατηγορητήριο είναι για διατάραξη ησυχίας στο σχολείο, που υπηρετώ για πάνω από δέκα χρόνια και θα καταπέσει πολύ σύντομα. Το κατηγορητήριο λέει και για απειλή. Είναι όλα συκοφαντίες", συμπλήρωσε.
Αναφορικά με την 17χρονη μαθήτρια που έκανε την καταγγελία είπε: "Είμαστε με την οικογένειά της για πάνω από 20 χρόνια φίλοι. Δεν έχω στείλει κανένα γραπτό μήνυμα. Στο πλαίσιο του μαθήματος, την βοηθάω γιατί στην Βιολογία είναι λίγο πίσω, έχουμε μια ανταλλαγή σημειώσεων".
Ανέφερε δε πως έχει αξιολογηθεί ως καθηγητής λέγοντας: "Πιστεύω στην αξιολόγηση με τον σωστό τρόπο" κάτι όμως που η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή, διέψευσε. Τόνισε επίσης στο Mega πως δεν προκύπτει ότι ο καθηγητής έχει αξιολογηθεί, ενώ δήλωσε ενοχλημένη με τον εκπαιδευτικό και τη συμπεριφορά του.
Επικαλούμενη την επίσημη ενημέρωση του υπουργείου, η κα Μακρή ανέφερε ότι στις 22/3/2024 η διευθύντρια του σχολείου απευθύνθηκε με έγγραφο στη διεύθυνση εκπαίδευσης, όπου ανέφερε αποκλίνουσα συμπεριφορά του καθηγητή και μάλιστα την ίδια ημέρα του απαγόρευσε την είσοδο στην τάξη.
"Στις 27/3/2024 ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων έστειλε και εκείνος έγγραφο, στο οποίο μιλούσε και για σεξουαλική παρενόχληση. Η διευθύντρια εκπαίδευσης την ίδια ημέρα διέταξε ΕΔΕ έναντι όλων, δηλαδή εκπαιδευτικών, στελεχών που τυχόν γνώριζαν, δεν ανέδειξαν, αποσιώπησαν ή κάλυψαν τον καθηγητή", συμπλήρωσε η υφυπουργός Παιδείας και υπογράμμισε ότι η Ένορκη Διοικητική Εξέταση βρίσκεται σε εξέλιξη.
Σύμφωνα με την κα Μακρή, ο εκπαιδευτικός έπαιρνε άδειες και απουσίαζε συχνά. "Ό,τι είναι επιβεβλήμενο το κάνουμε και όσοι έχουν ευθύνες έχουν και τις ανάλογες συνέπειες", συμπλήρωσε και εκτίμησε πως η αποκλίνουσα συμπεριφορά του ίσως να μην διαπιστώθηκε έγκαιρα λόγω των συχνών απουσιών του.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr