X

ΟΠΕΚΕΠΕ: Στο μικροσκόπιο αγροτοσυνδικαλιστής από το μπλόκο των Μαλγάρων που φέρεται να έλαβε 60.000 ευρώ

Γνωστός συνδικαλιστής από το μπλόκο των Μαλγάρων, με συχνή τηλεοπτική παρουσία, βρίσκεται ανάμεσα στους 12 αγρότες, που ελέγχονται για χορήγηση παράνομων επιδοτήσεων.

Ένας γνωστός συνδικαλιστής από το μπλόκο των Μαλγάρων, με συχνή τηλεοπτική παρουσία, βρίσκεται ανάμεσα στους 12 αγρότες, που ελέγχονται από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Οικονομικών Εγκλημάτων για χορήγηση παράνομων επιδοτήσεων. Για όλα τα ελεγχόμενα πρόσωπα με εντολή του αρμόδιου Εισαγγελέα διατάχθηκε δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών.

Όσον αφορά τον αγροτοσυνδικαλιστή από τη Βόρεια Ελλάδα, προκύπτει ότι είχε λάβει το ποσό των 60.000 ευρώ από τον ΟΠΕΚΕΠΕ και σύμφωνα με την έρευνα του Ελληνικού FBI, υπάρχουν κενά αναφορικά με το καθεστώς των ιδιόκτητων και ενοικιαζόμενων εκτάσεων που συνδέονται με αυτές τις ενισχύσεις.

Τα στοιχεία προέκυψαν στο πλαίσιο της μεγάλης έρευνας της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος για το "πάρτι" με τις παράνομες επιδοτήσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ. Μεταξύ άλλων αγρότες και κτηνοτρόφοι ελέγχονται για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της απάτης σε βάρος οικονομικών συμφερόντων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της πλαστογραφίας ψευδούς υπεύθυνης δήλωσης, αλλά και για ηθική αυτουργία στις παραπάνω πράξεις.

Διαβάστε Επίσης

Μέχρι σήμερα οι εντολές για δέσμευση περιουσιακών στοιχείων αφορούν συνολικά 17 πρόσωπα και ξεκίνησαν να εκδίδονται λίγο πριν τα Χριστούγεννα. Ανάμεσα στα άτομα που έχουν δει να "παγώνουν" οι λογαριασμοί τους, είναι δύο ακόμα αγροτοσυνδικαλιστές με παρουσία στο μπλόκο των Μαλγάρων, ο Κ. Ανεστίδης και ο Γ.Μπότας. Οι διατάξεις αφορούν ως επί το πλείστον δέσμευση τραπεζικών λογαριασμών και κινητών περιουσιακών στοιχείων, καθώς οι ελεγχόμενοι φέρονται να έχουν εισπράξει επιδοτήσεις, οι οποίες αθροιστικά δεν υπερβαίνουν τις 120 χιλιάδες ευρώ. Μετά την ολοκλήρωση της έρευνας η δικογραφία θα υποβληθεί στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία η οποία θα κρίνει εάν τα στοιχεία είναι αρκετά ώστε να ασκηθούν ποινικές διώξεις.

Την ίδια ώρα, τρείς δικογραφίες του Ελληνικού FBI, για τη παράλληλη δράση διαφορετικών εγκληματικών ομάδων σε Ηράκλειο, Τρίκαλα και Κοζάνη, αναμένεται το επόμενο διάστημα να φέρουν νέες συλλήψεις με φόντο τις παράνομες επιδοτήσεις. Εικονικές μισθώσεις αγροτεμαχίων, "πλαστές" κληρονομιές, παραποιημένοι αριθμοί ζωικού κεφαλαίου, είναι μερικές από τις πρακτικές που ακολουθούσαν αγρότες και κτηνοτρόφοι τουλάχιστον από το 2019. Και στις τρείς περιπτώσεις ο "πυρήνας" των εγκληματικών οργανώσεων, συνδέεται με… οικογενειακούς δεσμούς, καθώς όπως αποτυπώνεται στην έρευνα οι ενισχύσεις καταλήγουν σε λογαριασμούς προσώπων που έχουν συγγενική σχέση.

Διαβάστε Επίσης