Οταν άστεγοι διαβάζουν αληθινά μηνύματα μίσους -βίντεο που σοκάρει

Αστεγοι διαβάζουν αληθινά tweets μίσους και αηδίας γι' αυτούς και ξεσπούν σε κλάματα στο βίντεο – γροθιά στο στομάχι, που προκαλεί οργή και ντροπή σε όλους μας

|
SHARE THIS
0
SHARES

Γροθιά στο στομάχι είναι το βίντεο που δημιούργησε η Leo Burnett του Τορόντο για λογαριασμό της φιλανθρωπικής οργάνωσης Humans for Humans, που δραστηριοποιείται με στόχο τη βοήθεια των αστέγων.

Το βίντεο προκαλεί ντροπή για όλους όσοι έχουμε προσπεράσει ένα άστεγο, χωρίς να του ρίξουμε δεύτερη ματιά, αλλά και οργή για τον τρόπο με τον οποίο η σύγχρονη κοινωνία αντιμετωπίζει αυτούς που ζουν στους δρόμους.

Σε αυτό βλέπουμε άστεγους του Καναδά να διαβάζουν αληθινά μηνύματα μίσους γι' αυτούς, όπως έχουν κατά καιρούς εμφανιστεί στο twitter. «Μισώ τους άστεγους. Δεν αισθάνομαι την παραμικρή λύπη» αναφέρει το ένα, «εκεί που έπινα τον latte μου, είδα ένα άστεγο κορίτσι να περνάει το δρόμο και κόντεψα να κάνω εμετό» προσθέτει το άλλο. «Μισώ το κρύο, γιατί τα λεωφορεία γεμίζουν από άστεγους που προσπαθούν να προστατευθούν» γράφει ένα τρίτο, «αναρωτιέμαι αν οι άστεγοι πηγαίνουν στον παράδεισο» κοροϊδεύει ένα τέταρτο, ενώ ακόμα ένα συμπληρώνει: «Αν η καρδιά σου βρίσκεται εκεί που είναι το σπίτι σου, τότε είναι φανερό πως οι άστεγοι δεν έχουν καρδιά...».

Ποια είναι η αντίδραση των άστεγων που διαβάζουν όλο αυτό το μίσος και την αηδία των υβριστικών μηνυμάτων; Σπάνε, λυγίζουν, βάζουν τα κλάματα και τα δάκρυα τρέχουν από τα μάτια τους.

Στόχος του βίντεο που είναι μέρος μιας συνολικής καμπάνιας συμπόνιας, είναι να ανοίξει ορίζοντες, να διαλύσει παρωπίδες, να ευαισθητοποιήσει και να κάνει το κοινό αναθεωρήσει τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει τους άστεγους και τις ιστορίες τους.

Μέλος της ομάδας που το δημιούργησε, δηλώνει στην Daily Mail: «Θελήσαμε να δώσουμε στους άστεγους φωνή και να δείξουμε σε όλο τον κόσμο ότι είναι κι αυτοί ανθρώπινα πλάσματα. Οι αντιδράσεις τους απέναντι στο μίσος δείχνουν πόσο η οπτική μας απέναντί τους πρέπει να αλλάξει...».

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook