
Οι πρώτες ενδείξεις από τις κακώσεις και τα τραύματα που έφερε το κορμάκι του παιδιού "έδειχναν" πιθανή εγκληματική ενέργεια, όμως η ιατροδικαστική εξέταση αναφέρει ότι ο θάνατος προήλθε από πνιγμό.
Μάλιστα, οι δύο ιατροδικαστές, Γιώργος Ντι Λέρνια και Νίκος Καλόγριας, δεν εντόπισαν ίχνη εγκληματικής ενέργειας.
Ωστόσο, σύμφωνα με το Mega, στο παιδί βρέθηκαν τρεις προθανάτιες κακώσεις, σε μέτωπο, πλαϊνό μέρος του κεφαλιού και στα γόνατα, και εξετάζεται το πώς προκλήθηκαν και αν σχετίζονται με την πτώση του παιδιού στο νερό.
Επιπλέον, βρέθηκε άμμος και νερό στους πνεύμονες του παιδιού, κάτι που δείχνει πως ενδεχομένως να βρισκόταν σε μικρό βάθος και κοντά στην ακτή. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, ο θάνατος του παιδιού επήλθε πριν από 24 ώρες.
Πάντως, με βάση τα έως τώρα ευρήματα, οι ιατροδικαστές εκτιμούν ότι το κοριτσάκι έπασχε από κάποιο μεταβολικό νόσημα, πιθανώς στο συκώτι.
"Όταν το έβγαλαν έξω και ήρθε ο ιατροδικαστής σοκαρίστηκε διότι είδε ένα μικρό κοριτσάκι πάρα – πάρα πολύ αδύνατο, ένα πλάσμα το οποίο είχε χτυπήματα στο πρόσωπο, είχε χτυπήματα στα ζυγωματικά, στα χείλη του αλλά και στη μία ωμοπλάτη του. Φορούσε ένα μαγιό το οποίο ήταν κλειστού τύπου και έδειχνε να είναι πάρα πολύ ταλαιπωρημένο", είπε ο αστυνομικός αναλυτής Σταύρος Μπαλάσκας.
Αμείλικτα ερωτήματα
Ωστόσο μέχρι στιγμής ένα πέπλο μυστηρίου καλύπτει την ταυτότητα του παιδιού, η οποία εξακολουθεί να παραμένει άγνωστη, καθώς κανείς δεν το έχει αναζητήσει.
Η Αστυνομία ψάχνει στις λίστες δηλωμένων εξαφανισμένων παιδιών, προκειμένου να ταυτοποιήσει τα στοιχεία του. Επιπλέον, το Λιμενικό κάνει έρευνες σε δομές φιλοξενίας μεταναστών.
Συγκεκριμένα, υπάρχουν ενδείξεις πως σε δομή της Μαλακάσας υπάρχει οικογένεια που είχε παιδί που μοιάζει με το συγκεκριμένα, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν εντοπιστεί.
"Είναι σε άθλια κατάσταση. Έχει σημάδια στο σωματάκι του και στο κεφάλι και θα περιμένουμε να δούμε αν είναι από πνιγμούς ή από ξυλοδαρμό. Έχει χτυπηματάκια στο πρόσωπο και στο σώμα. Όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά", ανέφερε μία μαρτυρία.
"Το παιδάκι είχε κάποιο μεταβολικό νόσημα και ήταν εύκολο να πνιγεί. Ήταν ελλιποβαρές παιδί. Είχε πολλές εκδορές τριβής. Δεν είχε ρήξεις οργάνων. Βρήκαμε άμμο και νερό στους πνεύμονες. Έχουμε πάρει και DNA για να το ταυτοποιήσουμε με συγγενή αν βρεθεί. Ακόμη και αν το εγκατέλειψαν είναι από μόνο του εγκληματικό", δήλωσε στο MEGA ο ιατροδικαστής που εξέτασε τη σορό του παιδιού.
Απάντηση υπάρχει μόνο σε ένα ερώτημα, στο πού οφείλεται ο θάνατος του. Παραμένουν ωστόσο πολλά αναπάντητα ερωτήματα:
- Ποια είναι η ταυτότητα του 3χρονου αδύνατου κοριτσιού με το σταρένιο δέρμα;
- Γιατί δεν το αναζητά κανείς και παραμένει αταυτοποίητο;
- Πώς βρέθηκε μέσα στο νερό; Και κυρίως, έπεσε στη θάλασσα πριν ή μετά το θάνατό του;
"Είναι μία πολύ περίεργη υπόθεση, υπόθεση μυστήριο από το λιμενικό ελέγχονται κάμερες, ελέγχονται σαρώνεται ο χώρος για να δούμε ποιο σκάφος μπορεί να πλησίασε στο σημείο λίγο πριν βρεθεί το κορίτσι αυτό. Φαίνεται ότι το κορίτσι έχει μώλωπες, έχει χτυπήματα", είπε ο Γιώργος Καλλιακμάνης, επίτιμος πρόεδρος αστυνομικών υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής.
Η σορός του παιδιού βρίσκεται στο νεκροτομείο Αθηνών και αναμένεται να γίνει η νεκροψία νεκροτομή που θα ρίξει άπλετο φως σε αυτή την υπόθεση που έχει μετατραπεί σε θρίλερ.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr