
Οι γιατροί του νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, έπειτα από έκτακτη συνεδρίαση την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου, ανακοίνωσαν, τελικά, την πραγματοποίηση κανονικά των τακτικών χειρουργείων, παρά την αντίθετη απόφασή τους της Πέμπτης ότι κλείνουν τα προγραμματισμένα χειρουργεία από Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου λόγω έλλειψης αναισθησιολόγων.
Να σημειωθεί ότι οι γιατροί στη νέα ανακοίνωση θέτουν ως βασική προϋπόθεση για την κανονική λειτουργία των χειρουργείων να προκηρυχθούν με κατεπείγουσα διαδικασία οι τρεις διαθέσιμες θέσεις αναισθησιολόγων.
Η πλήρης ανακοίνωση των γιατρών του Παίδων Αγλαΐα Κυριακού:
Κατόπιν των ενεργειών της Διοίκησης του Νοσοκομείου Παίδων "Π. & Α. Κυριακού", του σημερινού εγγράφου από την 1ης Υγειονομική Περιφέρεια περί διάθεσης ιατρικού προσωπικού ειδικότητας αναισθησιολογίας για την κάλυψη εφημεριών του Τμήματος Αναισθησιολογίας από το Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης, της μετακίνησης για 15 ημέρες ιατρού αναισθησιολόγου από το Νοσοκομείο Παίδων "Η Αγία Σοφία" και την προσωρινή μετακίνηση ιατρού αναισθησιολόγου από το Νοσοκομείο Κορίνθου, η σημερινή συνέλευση του Χειρουργικού Τομέα, μετά από εισήγηση του Τμήματος Αναισθησιολογίας, αποφάσισε:
- να μην αναστείλει τη λειτουργία των τακτικών χειρουργείων από 12-02-2024, υπό την προϋπόθεση ότι, εντός των επόμενων ημερών, θα προκηρυχθούν με κατεπείγουσα διαδικασία οι τρεις διαθέσιμες θέσεις ιατρών αναισθησιολόγων.
Ο Χειρουργικός Τομέας θα συνεδριάσει εντός των επομένων 15 ημερών ώστε να αξιολογήσει την κατάσταση και να αποφασίσει για τις περαιτέρω ενέργειες.
Υπουργείο Υγείας: Μετακίνηση τεσσάρων αναισθησιολόγων στο Νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού
Να σημειώσουμε ότι το Υπουργείο Υγείας αποφάσισε τη μεταφορά τεσσάρων αναισθησιολόγων στο Παίδων Αγλαΐας Κυριακού, προκειμένου να πραγματοποιηθούν κανονικά τα χειρουργεία, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.
Υπενθυμίζεται ότι και ο αρμόδιος υπουργός, Άδωνις Γεωργιάδης, νωρίτερα διαβεβαίωσε ότι δεν θα κλείσουν τα χειρουργεία στο νοσοκομείο, τονίζοντας πως θα δοθεί λύση ώστε να λειτουργήσουν κανονικά τα χειρουργεία τη Δευτέρα.
Είχα δεσμευθεί από την πρώτη στιγμή χθες ότι αποκλείεται να διακοπούν τα τακτικά χειρουργεία στο Νοσοκομείο Παίδων "Αγλαΐα Κυριακού". Κάναμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και η λειτουργία των χειρουργείων συνεχίζεται κανονικά. Ευθύνη μας, που την αναλαμβάνουμε στο ακέραιο, η… pic.twitter.com/pv0T05Jrrs
— Άδωνις Γεωργιάδης (@AdonisGeorgiadi) February 9, 2024
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, μετακινείται ένας γιατρός, διευθυντής Αναισθησιολογίας από το Γ. Ν. Κορίνθου και τρεις γιατροί από το Παίδων "Πεντέλης” για την κάλυψη των αναγκών.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr