Follow us

Πακιστανοί τρομοκράτες: Ο συντονιστής θα τους έδινε 16.000 ευρώ για κάθε νεκρό και θα τους άνοιγε... εστιατόριο στο Ιράν

Τρομοκράτες με… μισθό, χωρίς ιδεολογικό ή θρησκευτικό περίβλημα, οι δύο Πακιστανοί τρομοκράτες που θα χτυπούσαν εβραϊκό εστιατόριο στου Ψυρρή.

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ

Τρομοκράτες με… μισθό, χωρίς ιδεολογικό ή θρησκευτικό περίβλημα, χωρίς προς το παρόν ίχνη ριζοσπαστικοποίησης, αλλά "καθαροί", πιο απρόβλεπτοι και επικίνδυνοι στην περίπτωση που αποφάσιζαν να προβούν σε τρομοκρατική επίθεση, είναι οι δύο Πακιστανοί συλληφθέντες, όπως επισημαίνουν πηγές αρμόδιων ειδικών υπηρεσιών.

Ο καθοδηγητής-στρατολογητής ευελπιστεί να βρει μέσα από πειστικές επικοινωνίες, απειλές και ισχυρό οικονομικό δέλεαρ, τον "αδύναμο κρίκο" τέλεσης τρομοκρατικών ενεργειών, με μικρό ίσως και ανύπαρκτο κόστος, χωρίς ιδιαίτερη προετοιμασία, με ελάχιστο κίνδυνο εντοπισμού ή σύλληψης, και σε περίπτωση "επιτυχίας" ισχυρή σημειολογία.

Στην υπόθεση των συλλήψεων των δύο Πακιστανών στην Ελλάδα, ο 30χρονος καθοδηγητής, που φαίνεται να βρίσκεται στο Ιράν αλλά επικοινωνεί με κινητό τηλέφωνο σύνδεσης στο… Ντουμπάϊ, είναι "χαρτογραφημένος" στρατολογητής του εκτελεστικού βραχίονα της Al Kuds, της διεύθυνση Πληροφοριών των "Φρουρών της Επανάστασης", μιας ιρανικής παραστρατιωτικής οργάνωσης, που λειτουργεί από το 1979 και πραγματοποιεί χτυπήματα εναντίον ισραηλινών στόχων στο εξωτερικό.

"Συγχωριανοί" ύποπτοι

Οι δύο συλληφθέντες φέρεται να επιχειρούσαν, σύμφωνα με τις οδηγίες του καθοδηγητή, να στρατολογήσουν περίπου 15 συμπατριώτες τους, με τους οποίους είχαν επαφές προκειμένου να ενισχύσουν τον επιχειρησιακό βραχίονα, της τρομοκρατικής επίθεσης στο εβραϊκό εστιατόριο αλλά και σε άλλες μελλοντικές ενέργειες. Από αυτούς, οι 10 κρατούνται για διοικητική απέλαση καθώς βρίσκονταν παράνομα στη χώρα, εκ των οποίων οι 4 παρουσιάζονται πιο "σκληροί" και ύποπτοι.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, στα κινητά τηλέφωνα των 10 ατόμων που κρατούνται, δεν έχει ολοκληρωθεί η ανάσυρση δεδομένων και οι μεταφράσεις μηνυμάτων, που είναι στην διάλεκτο ουρντού. Σημειώνεται ότι έχει ανακτηθεί και μεταφραστεί μόνο ένα μέρος των 1.000 συνομιλιών που είχε ο 27χρονος Χαϊντέρ με τον καθοδηγητή στο Ιράν. Σε περίπτωση που η ηλεκτρονική έρευνα αναδείξει στοιχεία επαφών τους με τον 30χρονο καθοδηγητή στο Ιράν ή πιθανής συμμετοχής τους στην σχεδιαζόμενη τρομοκρατική επίθεση θα συλληφθούν και αυτοί.

Συλληφθέντες και προσαχθέντες, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, φέρεται να είναι από τα ίδια ή γειτονικά χωριά στο Πακιστάν και κάποιοι από αυτούς είχαν φιλικές σχέσεις. Ο 30χρονος καθοδηγητής αλλά και οι δύο συλληφθέντες κατάγονται από την περιοχή Σαρκόντα του Πακιστάν και γνωρίζονταν πριν αυτοί έρθουν στην Ελλάδα. Ο καθοδηγητής έχει κατηγορηθεί για ανθρωποκτονίες, ο πατέρας του κρατείται στις φυλακές του Πακιστάν για ανθρωποκτονία, ενώ ο αδελφός του επίσης για άλλα βαριά αδικήματα.

Όπλα και φιάλες

Από την αποκωδικοποίηση των συνομιλιών μεταξύ των δύο συλληφθέντων για τρομοκρατία με τον 30χρονο στο Ιράν προκύπτει ο στόχος τους να υπάρξουν πολλοί νεκροί από την επίθεση στο εβραϊκό εστιατόριο. Πέρα από την "υπόσχεση" ότι θα τους έδινε 16.000 ευρώ για κάθε νεκρό, τους βεβαίωνε ότι τους είχε διασφαλίσει τρόπο ασφαλούς διαφυγής από την Ελλάδα για το Ιράν, όπου θα τους άνοιγαν δικό τους εστιατόριο.

O 27χρονος Χαϊντέρ στις παραινέσεις του καθοδηγητή να τοποθετήσουν εκρηκτικά, απάντησε πως δεν γνωρίζει από αυτά. Χαρακτηριστικός είναι ένας διάλογος ανάμεσά τους για την προμήθεια οπλισμού:

27χρονος Χαϊντέρ: Έχω ένα φίλο σε άλλο νησί που έχει όπλα (σ.σ. πολεμικά τουφέκια) και πιστόλια

30χρονος: Να πας να τα πάρεις και να μου στείλεις φωτογραφίες να τα κρατάς

27χρονος Χαϊντέρ: Φοβάμαι γιατί μπορεί να με "βγάλουν" και πως θα τα μεταφέρω;

Ακολούθησαν οι οδηγίες να ανοίξουν τις φιάλες στην κουζίνα του εστιατορίου και να βάλουν φωτιά. Σημειώνεται, όπως αναφέρουν σχετικές πηγές, πως τόσο ο Χαϊντέρ όσο και ο Χουσεϊν, είχαν εργαστεί κατά καιρούς σε κουζίνες εστιατορίων και μπαρ και γνώριζαν τους συγκεκριμένους χώρους, χωρίς ωστόσο να έχει προκύψει προσπάθεια να εργαστούν στον υποψήφιο στόχο.

Ο δισεκατομμυριούχος της Μυκόνου

Με παρόμοιο τρόπο φέρεται οι "Φρουροί της Επανάστασης" να είχαν κάνει τις στρατολογήσεις, με στόχο την δολοφονία του ισραηλινού δισεκατομμυριούχου Τέντι Σάγκι στην Κύπρο τον Οκτώβριο του 2021. Ο Σάγκι, ο επονομαζόμενος "βασιλιάς του ηλεκτρονικού τζόγου" είναι ο ιδρυτής της εταιρείας λογισμικού τζόγου Playtech, της εταιρείας πρόληψης απάτης SafeCharge και ιδιοκτήτης της Camden Market στο Λονδίνο. Από το 2015, για τουλάχιστον 2-3 μήνες είναι "μόνιμος κάτοικος" Μυκόνου, έχει προβεί σε real estate στο νησί των ανέμων, αγοράζοντας οικόπεδα "φιλέτα", κατασκευάζοντας πολυτελείς βίλες, ενώ είχε επιχειρήσει να αγοράσει γνωστό νυχτερινό κλαμπ του νησιού, αντί 40.000.000 ευρώ, συμφωνία που δεν ευδοκίμησε.

Το καθεστώς του Ιράν, απέδωσε δύο δολοφονίες Ιρανών αξιωματούχων στην Τεχεράνη, σε ισραηλινό δάκτυλο. Επιχείρησε "αντίποινα" με ένα σχέδιο εξόντωσης του ισραηλινού πολυεκατομμυριούχου στην Κύπρο και των συνεργατών του.

Διαβάστε Επίσης

Ένας 40χρονος Ρώσος ονόματι Ορχάν Α. στρατολόγησε τέσσερις υπηκόους Πακιστάν και έναν αραβικής καταγωγής Κύπριο φοιτητή με στόχο τη δολοφονία ισραηλινών επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνταν στο νησί, ανάμεσα σε αυτούς και ο Τέντι Σάγκι. Ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας πληροφορήθηκε από ανώνυμες ισραηλινές αρχές ότι είχε γίνει στόχος δολοφονίας, και έφυγε από την Κύπρο.

Κατόπιν συνεργασίας της Κυπριακής Υπηρεσίας Πληροφοριών με τη Μοσάντ οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση συνελήφθησαν, με τις δικαστικές αρχές της Κύπρου να απαγγέλουν τελικά κατηγορίες εναντίον του Ρώσου υπηκόου και ενός εκ των υπηκόων Πακιστάν.

Τον Ιούνιο του 2022 μετά από πληροφορίες για επικείμενο τρομοκρατικό χτύπημα, αξιωματούχοι της Μοσάντ και της τουρκικής ΜΙΤ είχαν φυγαδεύσει από την Πόλη ισραηλινούς τουρίστες εκφράζοντας σοβαρές ανησυχίες για τη ζωή τους. Αφορμή φέρεται να είχε αποτελέσει η δολοφονία, στις 23 Μαΐου 2022 Ιρανού αξιωματούχου στην Τεχεράνη. Επρόκειτο για τον Σαγιάντ Χοντάι, συνταγματάρχη των "Φρουρών της Επανάστασης" που εκτελέστηκε με πέντε σφαίρες κοντά στο σπίτι του στην Τεχεράνη.

Το επόμενο πρωί ο πρόεδρος του Ιράν Εμπραχίμ Ραϊσίν είχε δημοσίως δηλώσει ότι το Ιράν θα έπαιρνε εκδίκηση για τη δολοφονία του Χοντάι. Ο Χοντάι ήταν ο δεύτερος υψηλόβαθμος Ιρανός αξιωματούχος που εκτελούνταν μέσα σε ενάμιση χρόνο. Είχε προηγηθεί η εκτέλεση του "πατέρα" του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν Μοχσέν Φαχριζαντέχ, τον Νοέμβριο του 2020, κοντά στην Τεχεράνη.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΤΙ ΕΔΕΙΞΕ Η ΕΡΕΥΝΑ 02 Ιουν 2023 | 07:21

Ρωσόφιλους χάκερ δείχνουν οι λογαριασμοί πίσω από την επίθεση στην Τράπεζα Θεμάτων - Εχουν "χτυπήσει" και τη Eurovision

Τριάντα "ύποπτοι" λογαριασμοί που "χτύπησαν" την τράπεζα θεμάτων, "δείχνουν"… ρωσόφιλους χάκερ.

ΝΕΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ 01 Ιουν 2023 | 07:39

Συμμορία της Πολυτεχνειούπολης: "Είναι καβατζωμένο στις πολυθρόνες" - Οι διάλογοι για τα ναρκωτικά

Η... "μωβ", ο... "Ταζ", η... "καλή κοκαΐνη από την Κολομβία", τα χάπια ecstasy και lsd, και το... βάζο με το "μαύρο" στο δωμάτιο της φοιτητικής εστίας.

ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ 31 Μαϊ 2023 | 14:02

Απίστευτο περιστατικό στον Κορυδαλλό: Αγνωστος πυροβόλησε γυναίκες μέσα από αυτοκίνητο- Στο νοσοκομείο 3 παιδιά

Ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε στον Κορυδαλλό όταν άγνωστος που επέβαινε σε ΙΧ αυτοκίνητ,ο πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο κατά τριών γυναικών. Στο νοσοκομείο τα παιδιά τους.

ΜΕ ΚΑΡΤΑ REVOLUT 31 Μαϊ 2023 | 07:40

Αποκαλύψεις για το κύκλωμα αστυνομικών που διακινούσε μετανάστες: Ο "κάουμπόι", η "προίκα" και η... πινέζα

Ο 54χρονος αρχιφύλακας και ένας ακόμη κατηγορούμενος για 18 μήνες υπηρετούσαν σε κλιμάκιο της ΕΥΠ στην Θράκη.

ΕΡΕΥΝΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ 31 Μαϊ 2023 | 07:32

Επίθεση στην Τράπεζα Θεμάτων: Οι υπολογιστές "ζόμπι", οι ενοικιαζόμενοι σέρβερ και οι τρόποι δράσης των χάκερ

Οργανωμένη ομάδα ή μεμονωμένους χάκερς, πίσω από τα 165 εκατ. αιτήματα, που οδήγησαν στη διήμερη κατάρρευση της τράπεζας θεμάτων, αναζητούν τα στελέχη της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΥΡΚΟΥΣ 30 Μαϊ 2023 | 07:33

Η ομάδα των "Χοντρών" στον Έβρο: Αστυνομικοί σε κύκλωμα διακίνησης μεταναστών - "Πήγαινε να πάρεις τα... παπούτσια"

Πέντε συνοριοφύλακες, συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ., για συμμετοχή σε κύκλωμα διακίνησης μεταναστών στον Έβρο.

ΝΕΑ "ΓΙΑΦΚΑ" ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ 29 Μαϊ 2023 | 08:10

Μαφία Πολυτεχνειούπολης: Ο "Έσκο" στρατολογούσε ανήλικους μαθητές - Έκλεψαν 6 φορές κατάστημα δίπλα στο υπουργείο Προ.Πο.

Οι προφυλακισμένοι πρώην "ένοικοι" των φοιτητικών εστιών, ασκούσαν μέσα από τις φυλακές, "φυσική εξουσία" στο ορμητήριο της νέας συμμορίας, που διακινούσε ναρκωτικά.

«ΤΡΙΑ ΠΟΡΤΟΦΟΛΙΑ. ΚΑΝΑΜΕ ΓΚΟΛ» 27 Μαϊ 2023 | 21:27

Ζωγράφου: Νέα βίντεο ντοκουμέντο με την δράση της συμμορίας ανηλίκων - Ποζάρουν με ναρκωτικά και κλεμμένα πορτοφόλια

Όπως φαίνεται στο βίντεο, ο ένας από τους ανήλικους κρατάει στα χέρια του 3 πορτοφόλια και καμαρώνοντας τα δείχνει στον συνομίληκο του.

BULLYING 27 Μαϊ 2023 | 08:36

Bullying στο Νέο Ηράκλειο: Οι αντιφάσεις της 7χρονης και ο προβληματισμός των Αρχών - Τι εξετάζεται

Σε πάνω από τρεις αντιφάσεις έπεσε η 7χρονη που ισχυρίστηκε ότι την έδεσαν και τη φίμωσαν μέσα στο σχολείο της. Οι αστυνομικοί εξ αρχής αντιμετώπισαν με προβληματισμό την υπόθεση.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ 26 Μαϊ 2023 | 20:05

Ζωγράφου: Έφοδος της ΕΛΑΣ στην Πολυτεχνειούπολη - Συνελήφθησαν 5 ανήλικοι-μέλη συμμορίας

Οι συλληφθέντες, 16 και 17 χρόνων, είναι μέλη σπείρας που θεωρείται "παρακλάδι" της μεγάλης συμμορίας που είχε εξαρθρωθεί τον Σεπτέμβριο του 2022.

ΑΡΠΑΞΑΝ ΤΙΜΑΛΦΗ ΚΑΙ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ 26 Μαϊ 2023 | 10:22

Νύχτα τρόμου στο Παλαιό Φάληρο: Ληστές έδεσαν και φίμωσαν τους ενοίκους και άρπαξαν χρήματα και κοσμήματα

Δύο άτομα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους εισέβαλαν στο σπίτι από παράθυρο μπάνιου και αφού ακινητοποίησαν τους ενοίκους,τους έδεσαν σε καρέκλα και φίμωσαν με ύφασμα το στόμα τους.

ΣΑΦΑΡΙ ΕΛΕΓΧΩΝ 26 Μαϊ 2023 | 07:35

Χωρίς τέλος το πάρτι αυθαιρεσίας στη Μύκονο - Κρύβουν με... άμμο τις παρανομίες στο σφραγισμένο beach bar

Τα αυθαίρετα καταστρώματα του σφραγισμένου beach club στον Πάνορμο, έγιναν... αμμώδης "παραλία"...

ΕΛΑΣ 25 Μαϊ 2023 | 21:58

Έγκλημα στη Βαρβάκειο: Συνελήφθη και ομολόγησε ο σύντροφος της 60χρονης - "Μου επιτέθηκε πρώτη..."

Ο 42χρονος, επίσης τοξικομανής, ομολόγησε το αποτρόπαιο έγκλημα - Σε δομή αστέγων του ΚΕΘΕΑ, όπου διέμενε, βρέθηκαν μαχαίρι, δύο λάμες ρούχα και παπούτσια που φορούσε όταν σκότωσε το θύμα