Πανελλαδική απεργία της ΠΟΕΔΗΝ και στάση εργασίας στην Αττική

Αιχμή της κινητοποίησης, όπως αναφέρει σε αναλυτική ανακοίνωση η ΠΟΕΔΗΝ, είναι η απόλυση – λήξη σύμβασης των περίπου 12.000 συμβασιούχων

panelladiki-apergia-tis-poedin-kai-stasi-ergasias-stin-attiki
SHARE THIS
0
SHARES

Κατάληψη στο υπ. Υγείας πραγματοποιούν από το πρωί της Τρίτης «εργολαβικοί» εργαζόμενοι στην καθαριότητα και τη σίτιση των νοσοκομείων που παραμένουν απλήρωτοι για μήνες. Σε ένδειξη συμπαράστασης η Πανελλήνια Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) πραγματοποιεί 24ωρη απεργία  στα νοσοκομεία της περιφέρειας και  4ωρη στάση εργασίας (11.00 πμ – 3.00 μμ) στα νοσοκομεία της Αττικής.

Σε ανακοίνωσή της ο Ομοσπονδία καλεί στις 11:30 σε συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Υγείας, ενώ τα Περιφερειακά Νοσοκομεία θα οργανώσουν συγκεντρώσεις έξω από τα γραφεία των Διοικήσεων των Υγειονομικών Περιφερειών.

Αιχμή της κινητοποίησης, όπως αναφέρει σε αναλυτική ανακοίνωση η ΠΟΕΔΗΝ, είναι η απόλυση – λήξη σύμβασης των περίπου 12.000 συμβασιούχων, αλλά και η μη μοριοδότησή τους της προϋπηρεσίας στις ίδιες θέσεις, στον επόμενο διαγωνισμό μέσω ΑΣΕΠ με το ν. 2190/94.
 

φωτο eurokinissi

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook