Το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε τα θέματα στο μάθημα των Μαθηματικών (Άλγεβρα), στο οποίο εξετάστηκαν σήμερα Σάββατο 1 Ιουνίου οι υποψήφιοι στις Πανελλήνιες Εξετάσεις 2024 στα Επαγγελματικά Λύκεια.
Πρόκειται για το δεύτερο μάθημα Γενικής Παιδείας που έδωσαν οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ, καθώς από την ερχόμενη Δευτέρα, 3 Ιουνίου έως και τις 17 Ιουνίου 2024, θα εξετάζονται σε μαθήματα ειδικότητας, με ενδιάμεσο κενό, λόγω των Ευρωεκλογών, μεταξύ 5 και 11 Ιουνίου.
Για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ, οι Πανελλαδικές άρχισαν την περασμένη Πέμπτη 31 Μαΐου με την εξέταση στο μάθημα των Νέων Ελληνικών.
Δείτε τα θέματα των Μαθηματικών:
Τα σχόλια από τον ΟΕΦΕ
Τα θέματα των Μαθηματικών (Άλγεβρα) ΕΠΑ.Λ. είναι διαβαθμισμένης δυσκολίας χωρίς κάποιο συνδυαστικό θέμα όμως είναι δυσκολότερα από τα περσινά.
Είναι φανερή η ανάγκη για προετοιμασία από τις μικρότερες τάξεις.
Θέμα Α': Θεωρία χωρίς δυσκολίες.
Θέμα Β': Πολυωνυμική συνάρτηση με αναμενόμενα ερωτήματα.
Θέμα Γ': Υπάρχει ασάφεια στην εύρεση της μέσης τιμής επειδή δίνεται ότι κ πραγματικός αριθμός.
Θέμα Δ': Το θέμα αυτό θα δυσκολέψει αρκετούς μαθητές. Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή το Δ4 διότι πρέπει οι μαθητές να βρουν τη μονοτονία (που δεν ζητείται) για να προχωρήσουν στην λύση.