Με την εξέταση των Μαθηματικών (Άλγεβρα) συνεχίζονται αύριο, Τρίτη, οι Πανελλήνιες Εξετάσεις 2026 για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ, ενώ οι υποψήφιοι των ΓΕΛ εισέρχονται από την ερχόμενη Τετάρτη στη φάση των μαθημάτων προσανατολισμού.
Αναλυτικότερα, την Τρίτη 2 Ιουνίου 2026, οι υποψήφιοι των Επαγγελματικών Λυκείων θα εξεταστούν στα Μαθηματικά (Άλγεβρα), μάθημα γενικής παιδείας. Στη συνέχεια, την Πέμπτη 4 Ιουνίου και το Σάββατο 6 Ιουνίου θα ακολουθήσουν τα μαθήματα ειδικότητας.
Για τους υποψηφίους των ΓΕΛ, οι εξετάσεις προσανατολισμού ξεκινούν την Τετάρτη 3 Ιουνίου 2026. Την ημέρα αυτή θα εξεταστούν στα Αρχαία Ελληνικά (Ο.Π. Ανθρωπιστικών Σπουδών), στα Μαθηματικά (Ο.Π. Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας & Πληροφορικής) και στη Βιολογία (Ο.Π. Σπουδών Υγείας).
Την Παρασκευή 5 Ιουνίου, οι υποψήφιοι των ΓΕΛ θα εξεταστούν στα Λατινικά, στη Χημεία και στην Πληροφορική, ανάλογα με την ομάδα προσανατολισμού τους.
Παράλληλα, από αύριο ξεκινούν και οι εξετάσεις στα Γυμνάσια της χώρας, με τις προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις να βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του Υπουργείου Παιδείας, οι εξετάσεις θα ολοκληρωθούν στις 15 Ιουνίου.
Επιπλέον, οι προαγωγικές εξετάσεις για την Α’ και Β’ Λυκείου συνεχίζονται έως τις 12 Ιουνίου 2026, ολοκληρώνοντας τον κύκλο της εξεταστικής περιόδου για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ