Πανικός στον αέρα! Κεραυνός χτύπησε αεροσκάφος στη Σκιάθο

Φόβος κατέλαβε τους 45 επιβάτες πτήσης της British Airways που εκτελούσε το δρομολόγιο Λονδίνο - Σκιάθος, όταν κεραυνός χτύπησε το αεροσκάφος στον αέρα.

panikos-ston-aera-keraunos-xtupise-aeroskafos-sti-skiatho
SHARE THIS
0
SHARES

Φόβος κατέλαβε τους 45 επιβάτες πτήσης της British Airways που εκτελούσε το δρομολόγιο Λονδίνο - Σκιάθος, όταν κεραυνός χτύπησε το αεροσκάφος στον αέρα. 

Ήταν μόλις λίγα λεπτά πριν ξεκινήσει η διαδικασία προσγείωσης της πτήσης ΖΑ 2225. Εκείνη την ώρα το νησί δεχόταν την "επίθεση" της "Μέδουσας". 

Αρχικά υπήρξε έντονη λάμψη και αμέσως μετά ένας δυνατός κρότος. Πλήρωμα και επιβάτες "πάγωσαν". Κάποιοι που βρίσκονταν στο παράθυρο συνειδητοποίησαν πως το αεροπλάνο χτυπήθηκε από κεραυνό. 

Ο πιλότος της British Airways επικοινώνησε αμέσως με τον πύργο ελέγχου του αεροδρομίου του νησιού και ενημέρωσε ότι το αεροσκάφος χτυπήθηκε από κεραυνό.Ακολούθησε το πρωτόκολλο για παρόμοια περιστατικά, ελέγχοντας όλα τα συστήματα, ενημέρωσε τη Σκιάθο ότι δεν θα προσγειωθεί και ότι θα επιστρέψει υποχρεωτικά στην Αθήνα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Ταχυδρόμος, ο πιλότος, μετά τη συνεννόηση με τον πύργο ελέγχου της Σκιάθου και προκειμένου να μη δημιουργηθεί μεγαλύτερος πανικός, έσπευσε να καθησυχάσει τους επιβάτες.

 

«Μας χτύπησε κεραυνός. Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε. Το σκαρί του αεροπλάνου είναι γερό και το αεροσκάφος ελεγμένο και πιστοποιημένο. Θα προσγειωθούμε τελικά στον αερολιμένα Αθηνών». 

Το αεροπλάνο στη 13.00 ώρα Ελλάδας, προσγειώθηκε στον αερολιμένα «Ελευθέριος Βενιζέλος» στην Αθήνα, με τους επιβάτες να εξαίρουν τον πιλότο για την ψυχραιμία και την αποτελεσματικότητά του. Η προσγείωση συνοδεύτηκε με θερμό και παρατεταμένο χειροκρότημα των επιβατών, ως ελάχιστη ένδειξη ευχαριστίας για τον έμπειρο πιλότο που τους κατέβασε ασφαλείς στο έδαφος.

Η British Airways φρόντισε να εξασφαλίσει διαμονή και εστίαση για όλους τους επιβάτες που έμειναν χθες στην Αθήνα, ώστε να ταξιδέψουν με άλλες πτήσεις προς Σκιάθο σήμερα το πρωί. Σύμφωνα με πληροφορίες, το αεροσκάφος που χτυπήθηκε από τον κεραυνό έχει υποστεί ζημιές που χρήζουν αποκατάστασης. Παράλληλα, πριν απογειωθεί ξανά θα πρέπει να περάσει από τεχνική επιθεώρηση.

Πηγή: Εφημερίδα Ταχυδρόμος του Βόλου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook