X

Πάνος Ρούτσι για Αγνωστο Στρατιώτη: "Θυμωμένος ο Μητσοτάκης για τη δικαίωσή μου, θέλουν να σβήσουν τα ονόματα των θυμάτων"

Για στοχευμένη επίθεση κατά των συγγενών των θυμάτων των Τεμπών, έκανε λόγο ο Πάνος Ρούτσι, μετά την ανακοίνωση για το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη που πλέον είναι υπό την αρμοδιότητα του υπ. Άμυνας.

Γράφει: TheToc team

Για στοχευμένη επίθεση κατά των συγγενών των θυμάτων των Τεμπών, έκανε λόγο ο Πάνος Ρούτσι, μετά την ανακοίνωση του Κυριάκου Μητσοτάκη για το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη που πλέον είναι υπό την αρμοδιότητα του υπουργείου Άμυνας.

Ο Πάνος Ρούτσι, μιλώντας στον ΑΝΤ1 ενώ βρίσκονταν στο Λαϊκό νοσοκομείο για να υποβληθεί σε όλες τις εξετάσεις που χρειάζεται μετά την απεργία πείνας που έκανε για 23 ολόκληρες ημέρες, τόνισε πως ο πρωθυπουργός περίμενε να τελειώσει την απεργία πείνας για να ανακοινώσει το μέτρο και με αυτόν τον τρόπο θέλουν να διώξουν τους συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών.

"Ακόμα και η πιο μικρή ελπίδα για δημοκρατία στη χώρα μας, έσβησε. Ο πρωθυπουργός φανερά θυμωμένος από την πρόσφατη δικαίωσή μου, έκανε μία ευθεία απάνθρωπη επίθεση προς εμένα και εναντίον του συνόλου της κοινωνίας που με στήριξε. Περίμενε να τελειώσει την απεργία μου και πολύ γρήγορα να ανακοινώσει το μέτρο. Με αυτόν τον τρόπο θέλουν πάση θυσία να μας διώξουν, να σβήσει τα ονόματα των θυμάτων και να καθαρίσει το τοπίο. Αυτό δεν πρόκειται να γίνει, θα είμαστε εκεί όλοι. Αν το κάνει, δεν θα θέλει να ζήσει την επόμενη ημέρα", είπε αρχικά.

"Δεν πρόκειται να του κάνω ούτε εγώ ούτε ο κόσμος κάτι. Ο κόσμος θα το κάνει, δεν πρόκειται να το αφήσουν έτσι. Εκεί είναι ένα σημείο που κάθε βράδυ διαβάζουν τα ονόματα των θυμάτων, είναι ένα σημείο όπου όλος ο κόσμος περνάει από εκεί. Έχει γίνει μνημείο πλέον, δεν ενοχλούμε κανέναν. Μπορεί να κρύβονται από πίσω και πολιτικά παιχνίδια αλλά σίγουρα παίζει ρόλο και η απεργία πείνας μου. Ήταν γρήγορη η αντίδραση του πρωθυπουργού. Αυτό που έκανα εγώ δεν ήταν εκδήλωση εγώ απλά ήθελα να μάθω από τι έφυγε το παιδί μου", κατέληξε.