Πάνω από 30 κρούσματα ιλαράς σε γιατρούς δημοσίων νοσοκομείων

Συνολικά, όπως αναφέρει η Καθημερινή, πάνω από 30 περιστατικά έχουν καταγραφεί από τον Αύγουστο σε γιατρούς και νοσηλευτές.

panw-apo-30-krousmata-ilaras-se-giatrous-dimosiwn-nosokomeiwn
SHARE THIS
0
SHARES

Πέντε εργαζόμενοι στον Ευαγγελισμό νόσησαν από ιλαρά, επιβεβαίωσε ο πρόεδρος των εργαζομένων του μεγαλύτερου νοσοκομείου της χώρας.

Όπως είπε ο Ηλίας Σιώρας, «πέντε συνάδελφοι, τέσσερις γιατροί κι ένας τεχνολόγος» έχουν νοσήσει, ενώ μία εξ αυτών νοσηλεύεται με επιπλοκές πνευμονίας.

Ο πρόεδρος μάλιστα προειδοποίησε όσους έχουν γεννηθεί μετά το 1975 και έχουν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου, να σπεύσουν να κάνουν και τη δεύτερη.

Ερωτηθείς για την εξέταση των αντισωμάτων, μέσω της οποίας μπορεί να διαπιστωθεί αν έχει γίνει ή όχι ο απαραίτητος εμβολιασμός, ο ίδιος απάντησε ότι η εξέταση αυτή δεν αποτελεί πανάκεια και προέτρεψε την παραπάνω ηλικιακή κατηγορία να κάνει μία δόση του εμβολίου ακόμα, καθώς ακόμα και στην περίπτωση που έχει γίνει δεν υπάρχει επιβάρυνση στον οργανισμό αν ξαναγίνει, ενώ αν δεν έχει γίνει καθόλου το ίδιο το άτομο μπαίνει σε κίνδυνο. Επιπλέον, όπως είπε, «πολλά νοσοκομεία δεν έχουν τα αντιδραστήρια» για να πραγματοποιήσουν την εξέταση αυτήν.

Συνολικά, όπως αναφέρει η Καθημερινή, πάνω από 30 περιστατικά έχουν καταγραφεί από τον Αύγουστο σε γιατρούς και νοσηλευτές. 

Σύμφωνα με τον Αθήνα 984, στην Ελλάδα έχουν καταγραφεί περισσότερα από 1.100 κρούσματα, από τα οποία τα 220 αφορούν ενήλικα άτομα 25 έως 44 ετών.

Η άλλη μεγάλη εστία κρουσμάτων είναι οι κοινότητες Ρομά, στις οποίες έχουν καταγραφεί εκατοντάδες κρούσματα σε βρέφη, παιδιά και νεαρούς ενηλίκους καθώς και δύο θάνατοι ενός βρέφους και ενός 17χρονου.

Η κατάσταση με τον εμβολιασμό του προσωπικού των νοσοκομείων δημιουργεί πολλά ερωτήματα, καθώς κανένας δεν ελέγχει εάν τηρείται το εμβολιαστικό πρόγραμμα.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο έγιναν γνωστά τα πρώτα κρούσματα ιλαράς στο Θριάσιο νοσοκομείο και ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) είχε απευθύνει έκκληση για εμβολιασμό στους γιατρούς του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα.

Η Ομοσπονδία των Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) καταγγέλει πως λόγω έλλειψης πιστώσεων δεν υπάρχουν αντιδραστήρια προκειμένου να μάθουν οι εργαζόμενοι των νοσοκομείων αν έχουν αντισώματα ή όχι στην ιλαρά.

 

 

φωτο: ΑΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook