Ολοκληρώνεται το απόγευμα της Πέμπτης, η επίσκεψη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Ελλάδα.
Ο Τούρκος πρόεδρος βρέθηκε στην Αθήνα έξι χρόνια μετά την τελευταία του επίσκεψη, όπου και συναντήθηκε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.
Μετά τη συνάντηση τους, οι δύο άνδρες προχώρησαν σε δηλώσεις και αναφέρθηκαν στην υπογραφή της Κοινής Διακήρυξης φιλίας και καλής γειτονίας.
Στη συνέχεια ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετέβη στην τουρκική πρεσβεία και συναντήθηκε με επιχειρηματίες και μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας, ενώ ο Τούρκος πρόεδρος είχε τετ α τετ με τον προπονητή του Παναθηναϊκού Εργκίν Αταμάν.
Τραμοσαλάτα και χωριάτικη στο μενού
Όπως πάντα, σε τέτοιου είδους επίσημες επισκέψεις, το ενδιαφέρον στρέφεται και στο μενού που ετοιμάστηκε για τον Τούρκο πρόεδρο, το οποίο περιελάμβανε παραδοσιακά πιάτα.
Σύμφωνα με το Mega και η εκπομπή "Live News", είχε ντολμαδάκια, ελληνική χωριάτικη σαλάτα, ταραμοσαλάτα, αχνιστό ροφό με άγρια χόρτα, χαλβά και φρούτα.
Κατά τις ίδιες πηγές, υπήρχε συνεννόηση των δύο πλευρών, καθώς οι Τούρκοι ως μουσουλμάνοι δεν τρώνε συγκεκριμένες τροφές, ενώ όλοι οι παρευρισκόμενοι βρήκαν απολαυστικό το γεύμα.