Σύμφωνα με το Star, ο 52χρονος, πατέρας ενός παιδιού, βοηθούσε στο δέσιμο σκαφών, ώστε να μην παρασυρθούν από τους θυελλώδεις ανέμους, εντάσεως 9-10 μποφόρ που έπνεαν στην περιοχή.
Ενώ φαινόταν πως τα έντονα φαινόμενα είχαν υποχωρήσει, ο 52χρονος προσπαθούσε να βεβαιώσει ότι όλα τα σκάφη ήταν στη θέση τους. Τότε διέκρινε πως ένα από αυτά δεν ήταν καλά δεμένο, ωστόσο στην προσπάθειά του να το "ασφαλίσει", γλίστρησε, χτύπησε το κεφάλι του και έπεσε στη θάλασσα, με αποτέλεσμα να τον παρασύρει ένα από τα μανιασμένα κύματα λόγω της κακοκαιρίας που πλήττει την περιοχή.
"Eίχε πολύ μεγάλο κύμα. Ήταν 3-4 άτομα. Όπως ήρθε το κύμα τον πέταξε κάτω. Ήρθε και δεύτερο κύμα και τους πέταξε όλους κάτω. Προφανώς χτύπησε ο άνθρωπος, δεν τον πήραν χαμπάρι και οι άλλοι", περιέγραψε μάρτυρας.
Ο ψαράς Θεοφάνης Δαμιανός περιγράφει στον Alpha τις στιγμές απόλυτου χάους:
"Ήταν μια μεγάλη κακοκαιρία γύρω στα 10 μποφόρ. Έκανε ζημιά στο λιμάνι μας. Έσπασε καμιά δεκαριά σκάφη. Πέταξε στη θάλασσα τρία-τέσσερα άτομα. Μαζί με αυτούς ήταν και ο άτυχος Ανδρέας (λιμενικός). Καβάλαγε τον μώλο η θάλασσα που ερχόταν από τις Σπέτσες. Μας πήρε το κύμα, έπεσα εγώ και ο γιος μου μέσα στη θάλασσα και ακόμη 2-3 άτομα. Μας πήρε το κύμα… ο λιμενικός έχασε τις αισθήσεις του, προφανώς χτύπησε στο κεφάλι του".
Αμέσως σήμανε συναγερμός, ενώ μετά από λίγη ώρα, ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του και μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Άστρους. Εκεί, δυστυχώς, διαπιστώθηκε ο θάνατός του, παρά τις προσπάθειες να τον επαναφέρουν στη ζωή.
Βίντεο του Star από τη στιγμή που ο 52χρονος ανασύρεται νεκρός από τη θάλασσα:
Mεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας Άστρους, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής από την παραλία προς το Κέντρο Υγείας του έγινε ΚΑΡΠΑ, ωστόσο δεν κατάφεραν να τον επαναφέρουν στη ζωή.