Παράνομες ελληνοποιήσεις - Ποιοι έπαιρναν ταυτότητες: Το σύμφωνο συμβίωσης, ο διακινητής και οι σύμβουλοι...επενδύσεων

Τα στοιχεία που ανέδειξαν τα μέλη της φάμπρικας ελληνοποιήσεων σεσημασμένων κακοποιών

Παναγιώτης Σπυρόπουλος
ΓΡΑΦΕΙ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗς ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟς

Ίδρυσαν εταιρεία… συμβούλων επενδύσεων με πλαστή ταυτότητα, εξέδωσαν άλλη με... πεθαμένο μάρτυρα ταυτοπροσωπίας στην Αράχωβα. Η "Γιούλια" από την Λετονία, πήρε ταυτότητα χωρίς να είναι… παρούσα, την ώρα που στην οικογενειακή μερίδα του μάρτυρα ταυτοπροσωπίας, καταχωρείται η ληξιαρχική πράξη γάμου στο εξωτερικό, στη συνέχεια θάνατος της συζύγου του και ληξιαρχική πράξη γέννησης της "Γιούλιας", ως κόρης του...

"Ζευγάρι", με γαμπρό τον θετό γιο του "αρχηγού" του ένστολου κυκλώματος ελληνοποιήσεων συνάπτει σύμφωνο συμβίωσης, αλλά μετά δεν… μιλούσε, δεν συναντιόταν με την αλλοδαπή σύντροφό του, μια ληξίαρχος που εκδίδει πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης ημέρα που δεν εργάζεται, δελτία ταυτότητας με ίδια πρόσωπα και διαφορετικά ονόματα.

Διαβάστε Επίσης

Πρόκειται για μερικά μόνο από τα παράταιρα στοιχεία, που φαίνεται ότι πρόδωσαν ή ανέδειξαν τα μέλη της φάμπρικας ελληνοποιήσεων σεσημασμένων κακοποιών, στους αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων. Επί 8 χρόνια είχαν καταφέρει να απλώσουν τα πλοκάμια τους σε Τμήματα Ασφαλείας και δημόσιες υπηρεσίες, εκδίδοντας περισσότερα από 3.000 πλαστά έγγραφα ταυτοποίησης, με αποδέκτες συνήθως ποινικούς με βαρύ παρελθόν. Οι Αρχές κατάφεραν τελικά να ξεσκεπάσουν τη δράση τους, μετά από μία τυχαία προσαγωγή καταζητούμενου "πελάτη" τους, "ακολουθώντας" παράλληλα ανώνυμες επιστολές καταγγελίας, και επαναλαμβανόμενες... απροσεξίες από τα ένστολα και τα αρχηγικά μέλη του κυκλώματος.

Πλαστές ταυτότητες και... οικονομικές συμβουλές

Ο 24χρονος θετός γιος του 60χρονου στις 29 Νοεμβρίου 2019 παρέστη ο ίδιος ως μάρτυρας ταυτοπροσωπίας στο Τμήμα Ασφάλειας Ασπροπύργου κατά την έκδοση δελτίου ταυτότητας σε άτομο με φερόμενα στοιχεία Αλ. Παπ., με τον οποίο ο 24χρονος στις 2 Ιουνίου 2020 ίδρυσαν από κοινού επιχείρηση με επωνυμία "ALKOS FINANCIAL LEGAL SERVICES IKE" και αντικείμενο δραστηριότητας "υπηρεσίες παροχής συμβουλών σε θέματα οικονομικής διαχείρισης". Όπως προέκυψε από τη εργαστηριακή εξέταση των φωτογραφιών στα δελτία ταυτότητας, τόσο ο Παπ. όσο και ενός αλλοδαπού με τα στοιχεία Σιντ. Γιούρι, απεικονιζόταν το ίδιο άτομο.

Ο 35χρονος Αστυνόμος, διοικητής του Τ.Α. Ασπροπύργου είχε αναζητήσει στο σύστημα Police on Line τα ονόματα Γιούρι Σιντ. και Αλ. Παπ. με χρονική απόκλιση 7 λεπτών, με τα δελτία ταυτότητας να απεικονίζουν το ίδιο άτομο. Περίπου δύο εβδομάδες πριν από αυτές τις αναζητήσεις, στις 14 Αυγούστου 2021 πήγε στο Τ.Α. Ασπροπύργου ο πραγματικός Γιούρι Σιντ. προκειμένου να εκδώσει νέο δελτίο ταυτότητας. Εκεί ο τελευταίος διαπίστωσε ότι άγνωστος είχε εκδώσει δελτίο ταυτότητας κάνοντας χρήση τα στοιχεία του στο Τ.Α. Παλαιού Φαλήρου, και έκανε μήνυση.

φάμπρικα ελληνοποιήσεων

Ο... πεθαμένος μάρτυρας ταυτοπροσωπίας

Η αρχιφύλακας στο Αστυνομικό Τμήμα Διστόμου-Αράχοβας-Αντίκυρας, στις 13 Ιανουαρίου 2021 εξέδωσε ταυτότητα σε αντικατάσταση παλιότερης σε άτομο με τα στοιχεία Γεώργιος Κανδυλίδης 35 χρόνων από το Σουχούμι Γεωργίας, με μάρτυρα έναν Κωνσταντίνο Κ.. Στις 18 Μαρτίου 2021 εξέδωσε νέο δελτίο ταυτότητας στο ίδιο άτομο, έπειτα από απώλεια του προηγούμενου δελτίου, με τον ίδιο μάρτυρα. Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο μάρτυρας είχε πεθάνει στις 17 Φεβρουαρίου 2021, πριν δηλαδή την έκδοση στην οποία φέρεται να συμμετείχε.

Το "ύποπτο" σύμφωνο συμβίωσης

Στο μικροσκόπιο των ερευνών, βρέθηκε ακόμα και το... σύμφωνο συμβίωσης που είχε τελέσει ο 24χρονος θετός γιος του αρχικού "αρχηγού" του κυκλώματος, Κωνσταντίνος Κ., στον Δήμο Ερέτριας με την Άννα Γκαβρίλοβα. Στις 26 Αυγούστου 2021, πήγε μαζί της στη Διεύθυνση Αλλοδαπών και Μετανάστευσης Αθηνών της Περιφέρειας Αττικής και την επόμενη μέρα εκδόθηκε η άδεια παραμονής της στη χώρα. Έκτοτε ο 24χρονος, έκοψε τις επικοινωνίες μαζί της, ενώ δεν έχει διαπιστωθεί καμία επαφή με τη "σύζυγο" του καθ’ όλο το χρονικό διάστημα της έρευνας.

Ταξίδι με "τριαντάρι", "μπλε" και "βιβλιαράκι"

Ένας 49χρονος ομογενής από το Ουζμπεκιστάν μιλώντας με τον 60χρονο "αρχηγό" αναφέρει μεταξύ άλλων πλαστογραφίες όπως διπλώματα οδήγησης, υιοθεσίες, και διαβατήρια, στα οποία φέρεται μεσάζοντας. Τον ρωτά τι μπορεί να γίνει για δύο άτομα τα οποία θέλουν να ταξιδέψουν από την Αρμενία στο Βέλγιο. Τότε ο 60χρονος αναφέρει ως "τριαντάρι" τα χρήματα, "μπλε" την ταυτότητα και "βιβλιαράκι" το διαβατήριο και ότι απαιτούνται δύο εβδομάδες. Ο 49χρονος τον ενημερώνει για υποψήφιο πελάτη που θέλει να αντικαταστήσει παλιό δελτίο ταυτότητας με νέου τύπου σε βάρος του όμως εκκρεμεί διωκτικό έγγραφα και ο "αρχηγός" του λέει "δεκαεπτά" εννοώντας το ποσό των χρημάτων που απαιτείται.

Εκπόρνευση με αντάλλαγμα ταξιδιωτικά έγγραφα

Η δράση του 62χρονου "1ου αρχηγού" εντός της οργάνωσης φέρεται να διακόπτεται το 2019, καθώς τότε εντοπίζεται η τελευταία συμμετοχή του. Οφείλεται σε ρήξη που επήλθε με τον 60χρονο ξάδερφό του, κάτι που επιβεβαιώθηκε από την έρευνα καθώς δεν προέκυψαν επαφές, τηλεφωνικές ή δια ζώσης κατά τη διάρκεια της έρευνας. Ο 62χρονος συνελήφθη το 2007 με ένταλμα του 22ου Ανακριτή Πρωτοδικών Χανίων για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση εμπορίας ανθρώπων. Από την δικογραφία που είχε σχηματισθεί από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής προκύπτει ότι η Ναταλία και η Ολεσία κατέθεσαν ότι το 2005 τους έδωσε ελληνικά ταξιδιωτικά έγγραφα και τις εξανάγκασε να εκδίδονται, έως ότου του δώσουν 25.000 και 32.000 ευρώ αντίστοιχα, χρήματα που θα κρατούνταν από τον ίδιο ως την εξόφληση του χρέους για την έκδοση των εγγράφων.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 62χρονος μαζί με έναν συνεργό του, είχαν προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να προμηθεύσουν με ταυτότητα και διαβατήριο, έναν πελάτη του κυκλώματος, που διωκόταν με ένταλμα σύλληψης για ανθρωποκτονία αστυνομικού στην Αλβανία. Για να τον... εξυπηρετήσουν, έλαβαν το ποσό των 35.000 ευρώ.

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ.j

Πιστοποιητικό από ληξίαρχο... εκτός βάρδιας

Η 49χρονη υπάλληλος του ληξιαρχείου στο Δήμο Αχαρνών προμήθευε με πιστοποιητικά οικογενειακής κατάστασης το κύκλωμα. Ο 60χρονος στις 30 Αυγούστου 2021 πήγε στο Δήμο Αχαρνών μαζί με άνδρα που την επόμενη μέρα έβγαλε ταυτότητα στο Τμήμα Ασφαλείας Φυλής. Στις 7 Σεπτεμβρίου 2021 η ληξίαρχος λέει στον αρχηγό ότι δεν μπορεί να ανταπεξέλθει σε αυτά που της ζήτησε καθώς δεν εργάζεται και απουσιάζει η φίλη της που θα μπορούσε να την εξυπηρετήσει. Εκείνος επείγεται και της ζητά να "προχωρήσει μόνο αυτό που έχει ελληνικό επίθετο", την επόμενη μέρα τον παίρνει και του λέει ότι έχει στα χέρια της το πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης και μπορεί να του το δώσει.

Ληξιαρχική πράξη γέννησης, μετά θάνατον

Στις 2 Νοεμβρίου 2018 ο πολιτικός υπάλληλος του Τ.Α. Ομόνοιας έβγαλε ταυτότητα σε γυναίκα με στοιχεία Γιούλια Σαβίνσκαϊα 29 χρόνων από τη Ρίγα Λετονίας. Έβγαλε την ταυτότητα χωρίς να είναι εκείνη εκεί αλλά μόνο ο μάρτυρας… ταυτοπροσωπίας, όπως επίσης ο 60χρονος αρχηγός και ο 24χρονος θετός γιος του. Σημειώνεται ότι χρησιμοποιήθηκε η οικογενειακή μερίδα του μάρτυρα, στην οποία καταχωρήθηκε αρχικά η ληξιαρχική πράξη γάμου στο εξωτερικό, στη συνέχεια θάνατος της συζύγου του και ληξιαρχική πράξη γέννησης της Γιούλιας, ως κόρης του.

Για αυτή την περίπτωση μιλά ο πληροφοριοδότης: "Ο ταυτοτητάς της Ομόνοιας, κάπου τον Νοέμβρη του 2018 έβγαλε μια ταυτότητα σε μια ‘Γιούλια’ με ρωσικά στοιχεία που ήταν παντρεμένη με έναν Τούρκο, με πολλά λεφτά και η ταυτότητα πήγε 40 χιλιάρικα. Ο Τούρκος είχε στοιχηματικές εταιρείες στα κατεχόμενα στην Κύπρο και αλλού και έφαγε πολλά λεφτά και λένε ότι κρύβεται γιατί τον κυνηγάνε οι Τούρκοι".

Διακινητής με δύο ταυτότητες

Ο Ηλία Ζ. στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν 294.000 ευρώ, κατά τη έρευνα στο σπίτι του, είχε πάρει δύο ταυτότητες από το κύκλωμα, η πρώτη στις 25 Ιουλίου 2014 από το Τ.Α. Βύρωνα και μια δεύτερη από το Τ.Α. Αμπελοκήπων το 2021. Συνελήφθη το 2018 στην Ολλανδία για υποθέσεις ναρκωτικών. Την ίδια μέρα από το ίδιο Τ.Α. είχε πάρει ταυτότητα και ο… Αλεξέι Τσβέτκοβ, που είχε συλληφθεί στις 25 Ιανουαρίου 2021 από το Τμήμα Ασφαλείας Χαλανδρίου και διαπιστώθηκε ότι ήταν ο Μάριο Λεσκάι, ο οποίος είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν με τον Ζ. για υπόθεση ναρκωτικών.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΕΧΑΣΕ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ 14 Ιαν 2022 | 16:33

Αποκάλυψη: Ετρεχε με 120 χλμ την ώρα ο Μονογυιός με τη Ferrari- Δεν υπάρχουν ίχνη φρεναρίσματος, ακολουθούσαν οι φίλοι του

Με ταχύτητα που ξεπερνούσε τα 120 χλμ την ώρα έτρεχε ο άτυχος Μονογυιός με τη Ferrari του

ΤΡΑΓΙΚΗ ΕΙΡΩΝΕΙΑ 13 Ιαν 2022 | 22:07

Ο αδερφός της βουλευτού της ΝΔ, Κατερίνας Μονογυιού, σκοτώθηκε με τη Φεράρι που οδηγούσε για πρώτη φορά [Εικόνες - Βίντεο]

Η Φεράρι που οδηγούσε ο 45χρονος Τζώρτζης Μονογυιός ξέφυγε από την πορεία της, για αδιευκρίνιστο λόγο, και προσέκρουσε σε δέντρο στη Βούλα - Νεκρός ο οδηγός, που έχει συμμετάσχει σε ριάλιτι

ΕΙΚΟΝΕΣ - ΒΙΝΤΕΟ 13 Ιαν 2022 | 07:52

Πεδίο μάχης η ΑΣΟΕΕ: Σκληρή απάντηση της αστυνομίας στους αναρχικούς "μπετατζήδες" με τα τρυπάνια και τα σφυριά

Αντιεξουσιαστές – "οικοδόμοι", με… τρυπάνια και σφυριά, αστυνομικοί της ΟΠΚΕ στους διαδρόμους της ΑΣΟΕΕ, συλλήψεις φοιτητών. Πεδίο μάχης το Πανεπιστήμιο.

ΠΟΙΟΣ ΤΟΝ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΕ 12 Ιαν 2022 | 07:50

Η διπλή δολοφονία του Ρώσου μαφιόζου και της Ρωσίδας καλλονής στην Ελλάδα που εξιχνιάστηκε μετά από 25 χρόνια

Σχεδόν 25 χρόνια μετά τη διπλή δολοφονία, τον Φεβρουάριο του 1997, ο κατηγορούμενος ως ηθικός αυτουργός των εκτελέσεων, βρίσκεται πλέον στα χέρια των αρχών.

ΤΙ ΕΡΕΥΝΟΥΝ ΟΙ ΑΡΧΕΣ 12 Ιαν 2022 | 07:45

Ξυλοδαρμός καθηγητή στην ΑΣΟΕΕ: Οι δικαστικές του περιπέτειες για τοκογλυφία και σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων

Προς το παρόν δεν προκύπτουν ενδείξεις επίθεσης από άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου, για τον ξυλοδαρμό του καθηγητή στην ΑΣΟΕΕ.

ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ 3% ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ 11 Ιαν 2022 | 07:49

Πάνω από 1.600 αστυνομικοί νοσούν με κορονοϊό - Στην Αττική τα περισσότερα κρούσματα

Συνολικά 1.634 αστυνομικοί νοσούν με κορονοϊό, όπως προκύπτει από την ημερήσια αναφορά του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., με τους 27 από αυτούς να νοσηλεύονται.

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 10 Ιαν 2022 | 20:01

Άγιος Παντελεήμονας: Αγριος καβγάς σε δομή φιλοξενίας ανηλίκων μεταναστών - Επιτέθηκαν και στην αστυνομία [Βίντεο]

Ένταση ανάμεσα σε ανηλίκους σε δομή φιλοξενίας στον Άγιο Παντελεήμονας για άγνωστη αφορμή, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένα άτομο.

ΚΕΝΤΡΑ… ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΤΑ ΑΕΙ 07 Ιαν 2022 | 08:35

Πανεπιστημιακή Αστυνομία: Στις 17 Ιανουαρίου αρχίζει η εκπαίδευση των 400 Ειδικών Φρουρών

Στις 17 Ιανουαρίου, αναμένεται η έναρξη της τετράμηνης εκπαίδευσης των 400 Ειδικών Φρουρών που θα στελεχώσουν το νεοσύστατο σώμα των Πανεπιστημιακών αστυνομικών.

ΤΗΝ ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΑΡΧΕΣ 07 Ιαν 2022 | 07:02

Χαλάνδρι: Η εγκατάλειψη του βρέφους, η μαυροντυμένη γυναίκα και το σημείωμα

Σοκ έχει προκαλέσει η υπόθεση με το 2 μηνών βρέφος που βρέθηκε σε παιδική χαρά στο Χαλάνδρι, το απόγευμα της Τετάρτης.

ΣΥΣΚΕΨΕΙΣ ΣΤΟ ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ 05 Ιαν 2022 | 06:32

Σχέδιο "αντι-Ομικρον" στην ΕΛ.ΑΣ: 1.800 αστυνομικοί με κορονοϊό - Τηλεργασία και σε ένστολους

Το σχέδιο "αντι-ΟΜΙΚΡΟΝ" της ΕΛ.ΑΣ. περιλαμβάνει ποσοστό τηλεργασίας σε ένστολους που υπηρετούν σε διευθύνσεις εσωτερικών λειτουργιών διαφόρων υπηρεσιών και γραμματείες.

ΤΙ ΨΑΧΝΕΙ Η ΕΛΑΣ 04 Ιαν 2022 | 08:03

Μοσχάτο: Αρχηγικό στέλεχος φατρίας της γεωργιανής μαφίας το θύμα - Ήταν γνωστός με το όνομα Shotiko

Ξεκαθάρισμα λογαριασμών στα πλαίσια αιματηρής διαμάχης μεταξύ Γεωργιανών κλεφτών βλέπει η ΕΛ.ΑΣ. Είχαν διαμάχες για... λόγους τιμής.

04 Ιαν 2022 | 07:40

Επελαύνει η Όμικρον: Υπερ-τετραπλασιάστηκαν τα ενεργά κρούσματα μέσα σε 9 ημέρες

Στις 26 Δεκεμβρίου τα ενεργά κρούσματα σε όλη την χώρα ήταν 51.094. Χθες, 3 Ιανουαρίου, ανήλθαν σε 233.480.

4 ΩΡΕΣ ΕΖΗΣΕ ΤΟΝ ΑΠΟΛΥΤΟ ΕΦΙΑΛΤΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ 03 Ιαν 2022 | 06:41

Άγιος Παντελεήμονας: "Με έσερνε στο πάτωμα από τα μαλλιά και έλεγε ότι θα με σκοτώσει" - Η σοκαριστική κατάθεση της 31χρονης

Σοκάρει η μαρτυρία της 31χρονης γυναίκας η οποία παρέμεινε όμηρος του Αιγύπτιου συντρόφου την Πρωτοχρονιά, στον Άγιο Παντελεήμονα.