Παρελάσεις με ΜΑΤ διαδηλώσεις και μικροεντάσεις

Σχολικοί φύλακες και εκπαιδευτικοί οργάνωσαν εκδηλώσεις διαμαρτυρίας σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Καλαμάτα, Ξάνθη-Εμποδίστηκαν από τα ΜΑΤ- 56χρονος συνελήφθη στο Αγρίνιο για μούντζες σε επίσημους

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Στην Καλαμάτα σύμφωνα με την eleftheriaonline, εκπαιδευτικοί της Α΄ΕΛΜΕ Μεσσηνίας, μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και της Ανοιχτής Συνέλευσης Καλαμάτας εμποδίστηκαν από ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας να κάνουν πορεία μετά την ολοκλήρωση της παρέλασης. Η πορεία πέρασε κάτω από τα γραφεία της «Ελληνικής Δράσης» όπου σημειώθηκαν φραστικές αντεγκλήσεις.

Στη Θεσσαλονίκη σχολικοί φύλακες και εκπαιδευτικοί που διαμαρτύρονται για τις απολύσεις και τη διαθεσιμότητα ξεκίνησαν από τον Λευκό Πύργο και προσπάθησαν να πλησιάσουν την εξέδρα των επισήμων στη Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Παρελάσεις με ΜΑΤ διαδηλώσεις και μικροεντάσεις
 

Ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ όμως τους εγκλώβισαν στο ύψος του Μακεδονία Παλλάς.

Στο Αγρίνιο συνελήφθη ένας 56χρονος γιατί πλησίασε την εξέδρα των επισήμων και άρχισε να χειρονομεί με... μούντζες. Ο 56χρονος συνελήφθη και είπε στην αστυνομία ότι έχασε τη ψυχραιμία του γιατί είναι άνεργος και η οικογένεια του αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα.

Στην Πάτρα η παρέλαση έγινε με αυστηρά μέτρα από την αστυνομία για να αποτρέψουν εκδηλώσεις διαμαρτυρίας από κοινωνικές ομάδες.

Έξω από τη Μητρόπολη την ώρα της δοξολογίας έκαναν συγκέντρωση διαμαρτυρίας μουσικοί ζητώντας την επανασύσταση της Δημοτικής μουσικής του Δήμου Πάτρας.

 

Στη Ξάνθη κυκλοφόρησαν αφίσες που ζητούσαν από τους πολίτες να «στείλουν στα σπίτια τους» τους δύο κυβερνητικούς βουλευτές Αλέξανδρο Κοντό και Δημήτρη Σαλτούρο.

 

Η αστυνομία δεν επέτρεψε να πλησιάσουν πολίτες στην εξέδρα των επισήμων. Ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ξάνθης Δημήτρης Σαλτούρος δεν έδωσε το παρών ενώ σύμφωνα με το thrakitoday o βουλευτής της ΝΔ, πρώην υπουργός Αλέξανδρος Κοντός αποχώρησε λίγο μετά την έναρξη της μαθητικής παρέλασης. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζεϊμπέκ Χουσεΐν δεν κάθισε στον χώρο των επισήμων αλλά λίγα μέτρα μακριά. Μετά την παρέλαση των μαθητών εκπαιδευτικοί και άλλοι διαδηλωτές έκαναν τη δική τους παρέλαση διαμαρτυρίας.

Πηγή:youtube/ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑ/Εφημερίδα Θάρρος/Thestival.gr/patrastimes.gr/thrakitoday/Εφημερίδα ΓΕΓΟΝΟΣ