Follow us

Πατέρας μαθητή μετά την αποβολή όσων ήθελαν να τραγουδήσουν για τα Τέμπη: "Τι νόημα έχουν όσα τους διδάσκετε όταν τους φιμώνετε"

Δημόσια απάντηση στους καθηγητές του 15ου Λυκείου Αθηνών, έδωσε εκ νέου ένας πατέρας μαθητή, μετά την ανακοίνωση των διδασκόντων του σχολείου για την αποβολή δύο παιδιών.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
ΤΕΜΠΗ

Δημόσια απάντηση στους καθηγητές του 15ου Λυκείου Αθηνών, έδωσε ένας πατέρας μαθητή, μετά την ανακοίνωση των διδασκόντων του σχολείου για την αποβολή δύο παιδιών που ήθελαν να τραγουδήσουν στη σχολική γιορτή της 25ης Μαρτίου ένα τραγούδι για τα 57 θύματα των Τεμπών.

Μετά τις διαστάσεις που πήρε το θέμα, για το οποίο τοποθετήθηκε και η Μαρία Καρυστιανού, οι καθηγητές του σχολείου αναγκάστηκαν να απαντήσουν δημόσια για την απαγόρευση των μαθητών να αναφερθούν στη σχολική γιορτή στα 57 θύματα της εθνικής τραγωδίας.

Σε επιστολή τους προς το avgi.gr, οι καθηγητές υποστήριξαν ότι όλες οι αποφάσεις "παίρνονται με συλλογικό δημοκρατικό τρόπο μέσα στα πλαίσια της λειτουργίας του Συλλόγου Διδασκόντων και δεν είναι μονοπρόσωπες". Ο Σύλλογος Διδασκόντων επεσήμανε ότι "συμμερίζεται και στηρίζει τις ανησυχίες των μαθητών μας για τα Τέμπη, γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο έχει ήδη αποφασίσει να παραχωρήσει μέρος του σχολικού ωραρίου προκειμένου οι μαθητές να διοργανώσουν δράσεις για το ζήτημα των Τεμπών.

Αναλυτικά η επιστολή

"Αξιότιμες Κυρίες / Αξιότιμοι Κύριοι,

Σας γνωστοποιούμε την παρούσα επιστολή με αφορμή ανακριβή δημοσιεύματα που αναφέρονται στο σχολείο μας.

Όλες οι αποφάσεις του σχολείου μας παίρνονται με συλλογικό δημοκρατικό τρόπο μέσα στα πλαίσια της λειτουργίας του Συλλόγου Διδασκόντων και δεν είναι μονοπρόσωπες.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων συμμερίζεται και στηρίζει τις ανησυχίες των μαθητών μας για τα Τέμπη, γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο έχει ήδη αποφασίσει να παραχωρήσει μέρος του σχολικού ωραρίου προκειμένου οι μαθητές να διοργανώσουν δράσεις για το ζήτημα των Τεμπών.

Ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία του σχολείου, όπως για παράδειγμα θέματα συμπεριφοράς, συζητούνται και αποφασίζονται στο Σύλλογο Διδασκόντων. Ανακοινώνονται εμπιστευτικά στους άμεσα ενδιαφερόμενους, δεν ανακοινώνονται στους υπόλοιπους μαθητές, πολύ περισσότερο σε μέσα μαζικής ενημέρωσης, καθώς σκοπός είναι η αποφυγή στιγματισμού των μαθητών και η προστασία των προσωπικών τους δεδομένων".

H νέα απάντηση του πατέρα

Αμέσως μετά την απάντηση ων καθηγητών του 15ου Λυκείου Αθηνών, ο Δημήτρης Σπυριδωνίδης, πατέρας μαθητή του σχολείου, ο οποίος είχε φέρει στη δημοσιότητα το θέμα, τόνισε μεταξύ άλλων ότι στην επιστολή "λάμπει δια της απουσίας της οποιαδήποτε αναφορά στην απαγόρευση να τραγουδήσει η σχολική χορωδία ένα τραγούδι και να πει δυο λόγια για τα Τέμπη, στη γιορτή της 25ης Μαρτίου και τη συνακόλουθη αποβολή των δυο παιδιών που αντέδρασαν στην επεισοδιακή επιβολή της απαγόρευσης από τη διεύθυνση και ορισμένους καθηγητές".

Όπως επισημαίνει, "εκείνο που θα μας απάλλασσε από το βάρος που φέρουμε όλοι πάνω μας, διδάσκοντες, γονείς και μαθητές, για όσα προηγήθηκαν με την απαγόρευση και τις αποβολές, δεν είναι απλώς κινήσεις για την διασκέδαση των εντυπώσεων, αλλά η επανεξέταση και η ανάκληση των αποβολών.

Αναστοχασμός για τους χειρισμούς, γενναιότητα ψυχής και δικαιοσύνη για τα παιδιά χρειάζονται για το πραγματικό διακύβευμα αυτής της υπόθεσης με τη συμβολική χειρονομία της χορωδίας για τα Τέμπη: την ελευθερία του λόγου στο δημόσιο σχολείο".

Ο Δημήτρης Σπυριδωνίδης τονίζει ότι "αυτό που πρέπει να μας θορυβεί είναι η αχρείαστη επιβολή απαγόρευσης στους μαθητές της χορωδίας να τραγουδήσουν για τα Τέμπη στη σχολική γιορτή και η αποβολή των δύο από αυτούς.

Ο μόνος στιγματισμός για αυτούς τους μαθητές είναι η αναγραφή της τιμωρίας τους στο ποινολόγιο που θα τα συνοδεύει σε όλη τη σχολική διαδρομή τους. Κανένας άλλος. Κι όπως εγράφη από συμπολίτες μας, αυτά τα παιδιά τίμησαν το σχολείο και τη γειτονιά μας κι αυτό που στιγματίστηκε δημόσια ήταν η απαγόρευση και η τιμωρία τους".

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο μαθητές της χορωδίας του 15ου Λυκείου Αθηνών τιμωρήθηκαν με μονοήμερη αποβολή , επειδή αψηφώντας την απαγόρευσή, θέλησαν να τραγουδήσουν στη σχολική γιορτή της 25ης Μαρτίου ένα τραγούδι για τα 57 θύματα των Τεμπών.

Αναλυτικά η απάντησή του

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΛΑΡΙΣΑΣ 23 Μαϊ 2024 | 19:59

Στη Βουλή η δικογραφία για την τραγωδία στα Τέμπη - Ποια πολιτικά πρόσωπα αφορά

Ένα εικοσιτετράωρο πριν κλείσει η Βουλή για τις Ευρωεκλογές, διαβιβάστηκε η δικογραφία για την τραγωδία στα Τέμπη.

ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ 23 Μαϊ 2024 | 17:24

Οι ερωτήσεις της ελληνικής Pisa που δεν απαντούν οι Ελληνες μαθητές: Πώς μοιράζεις σε 9 παιδιά, μια πίτσα κομμένη στα 8;

Οι επιδόσεις των Ελλήνων μαθητών στις εξετάσεις της Pisa είναι απογοητευτικές γιατί έχουν μάθει μόνο να παπαγαλίζουν

ΑΚΡΑΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ 23 Μαϊ 2024 | 16:40
ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ 23 Μαϊ 2024 | 15:03

Ανοιχτή επιστολή Καρυστιανού σε Μητσοτάκη για το "μπάζωμα" στα Τέμπη: Ποιους συγκαλύπτετε;

Ανοιχτή επιστολή Καρυστιανού σε Κυριάκο Μητσοτάκη, με κοινοποίηση στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, την οποία καλεί να πάρει θέση

ΜΗΝΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥ 12ΧΡΟΝΟΥ 23 Μαϊ 2024 | 12:29

Θεσπρωτία: 14χρονος επιτέθηκε με γροθιές σε 12χρονο συμμαθητή του - Υπέστη διπλό κάταγμα στην γνάθο

Ο 12χρονος μεταφέρθηκε σε Νοσοκομείο Ιωαννίνων και αναμένεται να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.

ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ 23 Μαϊ 2024 | 10:12

Μαρία Καρυστιανού για Τέμπη: "Μηνύσεις προς ιατροδικαστές και πολιτικούς - Πήραν οδηγία για συγκάλυψη"

Με μηνύσεις προς τους ιατροδικαστές που χειρίστηκαν τη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών αλλά και σε πολιτικά πρόσωπα θα προχωρήσει ο Σύλλογος Συγγενών Θυμάτων "Τέμπη 2023".

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΦΑΓΗΤΑ 22 Μαϊ 2024 | 18:20

Χωρίς τέλος ο "εφιάλτης" με τα σχολικά γεύματα: Καταγγελίες από όλη τη χώρα -Καμία απάντηση από τον ΟΠΕΚΑ

Μπιφτέκια με πάγο, σουτζουκάκια με κόκκαλο, καυτά φαγητά μέσα σε πλαστικά που λιώνουν... Γονείς σε απόγνωση, καθώς "παίζουν" καθημερινά με την υγεία των παιδιών τους.

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ 22 Μαϊ 2024 | 17:58

Κηφισιά: Ελεύθεροι οι τρεις συλληφθέντες - Έρευνα ζήτησε ο εισαγγελέας - Η σχολική τσάντα έσωσε τον 9χρονο

Ο εισαγγελέας έδωσε εντολή να αφεθούν ελεύθεροι οι τρεις συλληφθέντες για το περιστατικό στην Κηφισιά χωρίς να τους απαγγελθούν κατηγορίες.

ΠΑΡΑΛΙΓΟ ΤΡΑΓΩΔΙΑ 22 Μαϊ 2024 | 07:41

Οργή για τον τραυματισμό μαθητών από την πτώση καγκελόπορτας σε σχολείο της Κηφισιάς - Τα ερωτήματα "φωτιά"

Τρία παιδιά τραυματίστηκαν από πόρτα που έπεσε στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς. Συνελήφθησαν ο εργολάβος και οι δύο εργάτες που αντικατέστησαν την πόρτα.

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ 21 Μαϊ 2024 | 20:57

Κηφισιά: Συνελήφθη ο σιδεράς και οι δύο γιοι του για την καγκελόπορτα που καταπλάκωσε μαθητές- "Η πόρτα ήταν καινούργια"

Η καγκελόπορτα που είχε μόλις τοποθετηθεί στην είσοδο του σχολείου καταπλάκωσε τρία παιδιά με το ένα εξ αυτών, 9 ετών, να μεταφέρεται τραυματισμένο στο νοσοκομείο.

ΤΑ ΝΕΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ 21 Μαϊ 2024 | 18:53

Βίντεο ντοκουμέντο: Η στιγμή που μεταφέρεται ο 9χρονος μαθητής που καταπλακώθηκε από την πόρτα του σχολείου στην Κηφισιά

Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή που ο 9χρονος τραυματίας μεταφέρεται στο νοσοκομείο

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΥΓΓΕΝΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ 21 Μαϊ 2024 | 17:11

Η Καρυστιανού προαναγγέλλει μηνύσεις - έκπληξη κατά πολιτικών προσώπων για τα Τέμπη - "Υπάρχει ατιμωρησία"

Τι είπε η Μαρία Καρυστιανού για τις επόμενες κινήσεις των συγγενών των θυμάτων στα Τέμπη

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ 21 Μαϊ 2024 | 12:22

Προειδοποίηση Τζανάκη για τον σταφυλόκοκκο και τα παιδιά: Πώς μεταδίδεται - Ποιοι είναι οι κίνδυνοι

Για τους κινδύνους που ενέχει για την υγεία ο σταφυλόκοκκος, μίλησε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Πανεπιστημίου Κρήτης, Νίκος Τζανάκης.