Πατήρ Γεώργιος Βαμβακίδης:Δεν μπορεί η πολιτεία να αγνοεί την Εκκλησία

Για το θέμα μίλησε στο δελτίο του Open και ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως, ο οποίος υποστήριξε πως «δεν έχει ανοίξει εσωτερικό μέτωπο στην Ιεραρχία»

SHARE THIS
0
SHARES

Από την πρώτη στιγμή εναποθέσαμε τις ελπίδες μας στην Ιερά Σύνοδο, σχολίασε μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open και την Ελλη Στάη ο Πατέρας Γεώργιος Βαμβακίδης, αντιπρόεδρος Κληρικών Ελλάδος. Με απόλυτη ικανοποίηση δεχθήκαμε αυτή την απόφαση, τόνισε σε συνέχεια της δήλωσής του προσθέτοντας πως «οι ιεράρχες απέδειξαν ακόμη μια φορά πως είναι δίπλα στον παπά και την οικογένεια του».

«Ζούμε σε μια δημοκρατική, ελεύθερη, χώρα και η Εκκλησία εν συνόδω αποφαίνεται. Δεν μπορεί οποιαδήποτε πολιτεία να μην αναγνωρίζει, να μην αφουγκράζεται και να μην ενστερνίζεται την Εκκλησία. Αν η πολιτεία κινηθεί μονομερώς (όσον αφορά τη μισθοδοσία) θα αναλάβει και τις συνέπειες της. Η Ιεραρχία, ο ιερός κλήρος και ο ευσεβής λαός θα είναι απέναντι σε αυτή την Πολιτεία, η οποία θα συμπεριφερθεί με αγνώμονα τρόπο απέναντι στην τροφό του Γένους που είναι η Εκκλησία», πρόσθεσε. 

Για την επιδότηση της μισθοδοσίας κληρικών συμπλήρωσε ότι δεν ήταν μόνο ανησυχία του κλήρου αλλά όπως διαπιστώθηκε σήμερα ήταν ανησυχία όλης της Ιεράς Συνόδου.

Ανθιμος: «δεν έχει ανοίξει εσωτερικό μέτωπο στην Ιεραρχία»

Aκολούθως στο κεντρικό δελτίο του Open και την Έλλη Στάη μίλησε ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος, ο οποίος υποστήριξε πως «δεν έχει ανοίξει εσωτερικό μέτωπο στην Ιεραρχία»

 

Όπως υποστήριξε «είναι κάτι διαφορετικό που μας ξάφνιασε και για αυτό έχουν δημιουργηθεί όλοι αυτοί οι τριγμοί». Ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως ανέφερε πως κατά τη διάρκεια της Ιεράς Συνόδου διατυπώθηκαν έντονοι προβληματισμοί ως προς την ουσία του γεγονότος αλλά και στο αν τηρήθηκε η διαδικασία.

«Τέθηκαν προβληματισμοί ώστε να μην φανεί ότι ηττάται ο Αρχιεπίσκοπος» και σύμφωνα με τον ίδιο ο κ. Ιερώνυμος απάντησε πως αυτό δεν είναι κάτι που τον απασχολεί.

Σύμφωνα με τον κ. Άνθιμο ο Αρχιεπίσκοπος απευθυνόμενος στους Ιεράρχες είπε πως αν δημιουργούνται αυτά τα προβλήματα να το σταματήσουμε».

Ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως τόνισε ότι «το σημαντικότερο είναι ότι ανοίγει ένας διάλογος στον οποίο θα συμμετέχουν και οι ιερείς».

Επιπλέον πρόσθεσε πως «ξαφνιάζει ότι όλος ο πολιτικός κόσμος ασχολείται με τη μισθοδοσία καθώς μέχρι σήμερα έλεγε άλλα» και σε ερώτηση για το αν πρόκειται για επικοινωνιακά τρικ σημείωσε πως αυτά υπάρχουν «σε όλο το φάσμα της πολιτικής».

 

 

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook