
Δραματικές στιγμές εκτυλίχθηκαν σήμερα το πρωί έξω από σπίτι στα Άνω Πατήσια, όπου μία γυναίκα απειλούσε να πέσει στο κενό διότι το σπίτι της βγαίνει σε πλειστηριασμό.
Στο σημείο κλήθηκε και η Πυροσβεστική με τρία οχήματα και εννέα πυροσβέστες να παραμένουν στο σημείο.
Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, στο σημείο έφτασε και διαπραγματευτής της ΕΛΑΣ.
Νωρίτερα, το OPEN μετέδωσε εικόνες από το σημείο, όπου έχουν συγκεντρωθεί πολίτες για να αποτρέψουν να βγει η οικία σε πλειστηριασμό, ενώ από το πρωί υπάρχουν δυνάμεις των ΜΑΤ στο σημείο.
Ανάμεσα σε όσους πήγαν να στηρίξουν την οικογένεια είναι και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος.
Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε πως "η βαρβαρότητα των εξώσεων δεν έχει τελειωμό" και σημειώνει:
"Σήμερα στα Πατήσια, πραγματοποιήθηκε βίαιη επιχείρηση έξωσης μονογονεϊκής οικογένειας για αρχικό χρέος μόλις 800 ευρώ, όπως χαρακτηριστικά καταγγέλλει η οικογένεια. Οι δυνάμεις της αστυνομίας έσπασαν την πόρτα του σπιτιού για να πετάξουν έξω την οικογένεια, εμπόδισαν την πρόσβαση στους συγκεντρωμένους πολίτες που διαμαρτύρονταν, ρίχνοντας στην συνέχεια χημικά ακόμη και στους βουλευτές που βρίσκονταν εκεί".
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, στη συγκεκριμένη περίπτωση πρόκειται για αποβολή από πλειστηριασμό που έκανε ιδιώτης, καθώς η γυναίκα χρωστούσε μέχρι και τα κοινόχρηστα.
Οππως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, δεν αφορά δάνειο σε τράπεζα, αλλά πρόκειται για οφειλές σε τέσσερα φυσικά πρόσωπα που άσκησαν μέτρα εκτέλεσης.
Αχτσιόγλου: Κανένας μόνος του σ’ αυτή τη βαρβαρότητα
"Κανένας μόνος του σ' αυτή τη βαρβαρότητα", τονίζει η Έφη Αχτσιόγλου με αφορμή την προσπάθεια έξωσης μονογονεϊκής οικογένειας στα Πατήσια, "για αρχικό χρέος 800 ευρώ όπως καταγγέλεται".
"Τις εικόνες ντροπής στα Πατήσια φέρνουν ο πτωχευτικός της ΝΔ και η άρση προστασίας της πρώτης κατοικίας. Έξωση μονογονεϊκής οικογένειας με τα ΜΑΤ, για αρχικό χρέος 800 ευρώ όπως καταγγέλλεται. Βία σε πολίτες και βουλευτές που αντέδρασαν. Κανένας μόνος του σ' αυτή τη βαρβαρότητα", σημειώνει σε δήλωση της η υποψήφια για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr