
Στο βίντεο που δημοσιοποίησαν το Mega και η εκπομπή "Live News" φαίνονται τα τέσσερα κορίτσια που πλησίασαν τη 13χρονη έξω από Γυμνάσιο της πόλης, την ανάγκασαν να σκύψει και να τους φιλήσει τα πόδια, την απείλησαν, την εξύβρισαν και κατέγραψαν τις πράξεις τους.
Στο βίντεο, που ανήρτησε η θεία της 13χρονης, φαίνεται το κορίτσι να σκύβει και να υπακούει στις εντολές των υπολοίπων κοριτσιών.
Οι ανήλικες συνελήφθησαν για παράνομη βία, παράβαση της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων, απειλή και εξύβριση, ενώ δικογραφία σχηματίστηκε και σε βάρος των γονέων τους για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων.
Η 13χρονη είναι ανιψιά της πρώην Σταρ Ελλάς Διονυσίας Κουκίου, η οποία ανήρτησε το βίντεο στον λογαριασμό της στο Instagram.
"Με την ευκαιρία που δίνει η αναγνωρισιμότητα μου θέλω να πω τα εξής. Τα οποία έχουν ενδεχομένως και άλλους που συμφωνούν με αυτήν την θέση. Είναι ένα σοβαρό ζήτημα που αντιμετωπίζουν πολλά παιδιά στα σχολεία μας ο εκφοβισμός και η κακοποίηση.
Το πρόβλημα του εκφοβισμού και της κακοποίησης λέμε συχνά ότι δεν ξεκινάει από τα παιδιά, αλλά πολλές φορές από την κοινωνία και το περιβάλλον. Εγώ λοιπόν θα πω δεν είναι σωστό να στοχοποιούμε πάντα τα παιδιά τους καθηγητές ή τους γονείς τους αλλά να προσπαθήσουμε να εντοπίσουμε τα αίτια του φαινομένου σε άλλα επίπεδα της γενικότερης της βίας, της γενικής δυσαρέσκειας, της γενικότερης αδικίας, της καθυστέρησης της δικαιοσύνης, της έλλειψης της δικαίωσης, των αδικιών των ανθρώπων που αντιμετωπίζουν την βία…" αναφέρει μεταξύ άλλων.
Η μητέρα μίας από τις κατηγορούμενες ανήλικες, είχε δηλώσει στο Mega σχετικά με το περιστατικό: "Τα παιδιά είχανε μία διαφωνία και της είπανε να ζητήσει συγγνώμη της κοπελίτσας. Απλά της το είπαν με τρόπο ταπεινωτικό, της είπαν να σκύψει και να γονατίσει και να ζητήσει συγγνώμη. Εμένα, το δικό μου το παιδί μου είπε "δεν συμμετείχα” και ότι τα έκανε μόνο ένα παιδί αυτά. Ότι ναι, την υπέβαλε σε αυτήν την πράξη ένα κορίτσι, αλλά δεν μπορούμε να πιστέψουμε τα παιδιά, πρέπει να δούμε τη δικογραφία".
"Για ένα αγόρι ήταν (η διαφωνία) ουσιαστικά. Απλά, είναι παιδιά, εντάξει, είναι στην εφηβεία. Συμμαθήτριες. Μέσα σε 5 λεπτά έγινε αυτό, δεν ήτανε από ό,τι μας είπανε εκεί πέρα και οι αστυνομικοί, ότι έγινε πάρα πολύ γρήγορα. Έγινε όταν σχολάσανε τα παιδιά, αλλά επειδή ήταν έξω ακριβώς από το σχολείο, πήρε θέση και η Διεύθυνση. Αποβολή πήρανε, διήμερη αποβολή. Πήγε η μητέρα και έκανε παράπονο στη διευθύντρια και μετά έκανε και μήνυση".
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr