Follow us

Πάτρα - Μιλούν πρώτη φορά οι γονείς των 3 παιδιών: "Δεν είμαστε ένοχοι - Πώς μπορεί να σκότωσα εγώ τα παιδιά μου;"

Οι γονείς της Μαλένας, της Ίριδας και της Τζωρτζίνας μιλούν για πρώτη φορά. Τι λένε για τον θάνατο των παιδιών τους.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Γονείς Πάτρα

Λεπτό προς λεπτό οι γονείς των τριών παιδιών, της Τζωρτζίνας, της Ίριδας και της Μαλένας, περιέγραψαν πώς πέθαναν τα τρία κορίτσια τους μέσα σε διάστημα μόλις τριών χρόνων στην Πάτρα. Παράλληλα, μίλησαν για πρώτη φορά για τις επικρίσεις που δέχονται για τον θάνατο των παιδιών τους -κυρίως η μητέρα- και στρέφονται κατά μερίδας του Τύπου που τη "φωτογραφίζει" ως εμπλεκόμενη.

Ντυμένοι με μαύρα ρούχα και καθισμένοι πλάι πλάι στον καναπέ, οι γονείς ανέφεραν κατ΄επανάληψη ότι οι ίδιοι περισσότερο από τον καθένα θέλουν να δοθούν απαντήσεις και ότι η έρευνα που έχει αρχίσει θα φωτίσει τα αίτια θανάτου των τριών παιδιών τους.

Εξήγησαν ότι δεν επιθυμούν καμία δημοσιότητα, ότι θέλουν μόνο να ακουστεί η αλήθεια και ότι δεν πρόκειται να μιλήσουν ξανά στα ΜΜΕ. Σε ερώτημα αν προτίθενται να αποκτήσουν άλλο παιδί ήταν κατηγορηματικοί ότι δεν πρόκειται να το κάνουν: "Και για τους γιατρούς αυτό είναι απαγορευτικό", είπαν.

"Έχω ακούσει τα πάντα: "Είσαι φόνισσα, έχεις κάνει το τέλειο έγκλημα", την ώρα που θρηνώ τα παιδιά μου", είπε η μητέρα, σημειώνοντας ότι έχουν ξεκινήσε ήδη τις νομικές διαδικασίες προς τους δημοσιογράφους που γράφουν ανακρίβειες.

Διαβάστε Επίσης

Ο θάνατος της Μαλένας: Με κοίταξε το παιδί και πέθανε μπροστά μου

Η Μαλένα έφυγε από τη ζωή τον Απρίλιο του 2019 όταν ήταν 3,5 ετών από ηπατική ανεπάρκεια και λευχαιμία."Ξαφνικά στον ύπνο της προσπαθούσε να αναπνεύσει, αλλά δεν μπορούσε. Ξύπνησε, μας κοίταξε και πριν προλάβω να μιλήσω στους γιατρούς, ξαφνικά έφυγε". Με τα λόγια αυτά περιέγραψε τα τελευταία δευτερόλεπτα της ζωής της Μαλένα, του πρώτου παιδιού τους που πέθανε, η μητέρα Ρούλα Πισπιρίγκου σε συνέντευξη που παραχώρησαν οι γονείς στο Star και στην εκπομπή "Αλήθειες με τη Ζήνα".

"Μέχρι και το 2019 που η Μαλένα παρουσίασε ένα πρήξιμο στο λαιμό όλα πήγαιναν καλά. Η παιδίατρος μάς έδωσε την κατάλληλη αντιβίωση αλλά το πρήξιμο δεν περνούσε. Οι γιατροί δεν έβρισκαν τίποτα. Κάποια στιγμή βρέθηκε ένας λεμφαδένας πιο σκληρός και βγήκε η διάγνωση για λευχαιμία. Τελικά στο νοσοκομείο που νοσηλευόταν ξύπνησε ξαφνικά, δεν μπορούσε να αναπνεύσει και πέθανε. Με κοίταξε το παιδί και πέθανε μπροστά μου. Οι εξετάσεις που ακολούθησαν έδειξαν ηπατική ανεπάρκεια" είπε η μητέρα.

"Πώς γίνεται όλες οι εξετάσεις να ήταν καλές και το παιδί να πεθαίνει;" αναρωτιέται ο πατέρας, Μάνος Δασκαλάκης, για τον θάνατο του πρώτου παιδιού.

Διαβάστε Επίσης

Θάνατος Ίριδας: "Προσπαθούσα να κάνω ανάνηψη μέσα στην κουζίνα, αλλά δυστυχώς είχε καταλήξει"

Στην πρώτη συνέντευξη που παραχώρησαν στο Star και στην εκπομπή "Αλήθειες με τη Ζήνα" οι γονείς των τριών παιδιών, η μητέρα είπε για την απώλεια του δεύτερου παιδιού τους, την Ίριδα: "Εγώ εκείνο το βράδυ την έβαλα για ύπνο. Στις 2:30 όταν πήγε η Τζωρτζίνα για ύπνο, εγώ πήρα, της έβαλα την πιπίλα και τη σκέπασα. Στις 7:30 ξαναπήγα και στις 11 το πρωί πήγε η αδελφή μου και βρήκε ότι το παιδί είχε καταλήξει στην κούνια... Προσπαθούσα να κάνω ανάνηψη μέσα στην κουζίνα, μέσα στον πανικό μου. Της κάναμε μαλάξεις αλλά δυστυχώς είχε καταλήξει. Οι τοξιλογικές εξετάσεις δεν έδειξαν τίποτα".

ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΤΡΑ

Θάνατος Τζωρτζίνας: Ο γιατρός είπε ότι καρδιολογικά το παιδί δεν είχε πρόβλημα

Για το τρίτο κορίτσι, την Τζωρτζίνα, είπε ότι είχε δει τις δύο αδελφές της να πεθαίνουν και ότι ήταν ένα πανέξυπνο παιδί που καταλάβαινε τα πάντα. "Στην αρχή νομίζαμε ότι ήταν ο φόβος της. Μας είπε: ''νιώθω σαν να έχω μια βόμβα στην κοιλιά μου έτοιμη να σκάσει''. Η ίδια ζητούσε να πάει στον γιατρό. Οι γιατροί μας είπαν ότι ήταν ψυχολογικό και μας έδωσαν εξιτήριο".

Οι γονείς είπαν ότι πριν καταλήξει η Τζωρτζίνα είχε γίνει εγκεφαλογράφημα, όπως και όλες οι εξετάσεις. "Τι τελευταίες ημέρες που νοσηλευόταν στο Ωνάσειο το παιδί είχε συνέλθει αρκετά. Όταν τοποθετήθηκε ο απινιδωτής, ο γιατρός μού ξεκαθάρισε ότι καρδιολογικά το παιδί δεν έχει κανένα πρόβλημα" είπε η μητέρα.

Θάνατος παιδιών στην Πάτρα

Το επεισόδιο της Τζωρτζίνας, ο απινιδωτής και το βίντεο των 6 λεπτών

Η μητέρα και ο πατέρας αναφέρθηκαν αναλυτικά στο θέμα του απινιδωτή και του βηματοδότη και σε όσα έγιναν όταν η Τζωρτζίνα νοσηλευόταν στο Ωνάσειο. Η μητέρα είπε ότι το παιδί παρουσίασε ένα πολύ σοβαρό επεισόδιο βραδυκαρδίας. Είπε ότι ξαφνικά το παιδί έκανε ένα μεγάλο επεισόδιο με πολύ χαμηλό οξυγόνο. "Μέχρι τώρα, δεν έχουμε καταλάβει τι έγινε", είπε χαρακτηριστικά.

Κρίθηκε ότι πρέπει να εισαχθεί στη ΜΕΘ. "Το πρώτο 24ωρο στη Μονάδα η Τζωρτζίνα ήταν ήρεμη" είπε η μητέρα. Όμως το επεισόδιο επαναλήφθηκε και επειδή το ίδιο το παιδί είχε παρακαλέσει για λόγους ψυχολογικούς να βρίσκεται και ο πατέρας δίπλα της, την ώρα εκείνη ήταν παρόντες και οι δύο γονείς.

Γονείς πάτρα

Η μητέρα είπε ότι της ζητήθηκε από τους γιατρούς να καταγράψει σε ένα βίντεο πώς άρχιζαν και πώς τελείωναν αυτά τα επεισόδια βραδυκαρδίας της Τζωρτζίνας, πράγμα που έκανε. Το βίντεο είναι διάρκειας έξι λεπτών και θα παραδοθεί στις αρχές, όπως είπαν. Συμπλήρωσαν ότι σε αυτό το επεισόδιο το οξυγόνο του παιδιού είναι εξαιρετικά χαμηλό και τότε άρχισε να λειτουργεί ο βηματοδότης.

Ο πατέρας των τριών παιδιών δεν έκρυψε την οργή του για τα όσα έχουν ακουστεί όλες αυτές τις ημέρες, σημειώνοντας ότι δεν ήταν δυνατόν να πειράξει κανείς τον απινιδωτή της Τζωρτζίνας.

"Οταν πέθανε η Τζωρτζίνα από ανακοπή άρχισε ένας γονιδιακός καρδιολογικός έλεγχος. Πήραν δείγματα από εμάς και από την Ίριδα που είχε πρόσφατα πεθάνει" είπε ο πατέρας. "Ψάχνουν και για κάποια σπάνια γονίδια που μπορεί τότε να μην είχαν βρεθεί" συμπλήρωσε η μητέρα.

Για τις επικρίσεις

Οι γονείς μίλησαν και για τις επικρίσεις που δέχονται από μερίδα του Τύπου:

"Αυτό που γίνεται έχει καταντήσει από πολλούς δημοσιογράφους να γυρίσει καταπέλτης για τη μάνα, η οποία έχει φτάσει να φοβάται να βγει έξω από το σπίτι όταν βλέπει τι γράφονται...", είπε ο πατέρας σχολιάζοντας τα όσα έχουν γραφτεί το τελευταίο διάστημα, τα οποία στοχοποιούν τους γονείς και κυρίως τη μητέρα για τον θάνατο των παιδιών.

"Μας κατακρίνουν γιατί στα social media χαμογελούσαμε. Ναι, χαμογελούσαμε, ναι είχαν χαθεί δύο παιδιά, αλλά υπήρχε άλλο ένα πίσω. Γιατί να απολογηθούμε γιατί πήγαμε ένα ταξίδι. Είχαμε ένα παιδί. Δεν μας έχουν αφήσει να θρηνήσουμε το παιδί μας".

"Κανείς δεν με έχει ρωτήσει πώς ζω με τις φωτογραφίες των παιδιών μου. Πώς θα πείραζα εγώ τα παιδιά μου;" είπε η μητέρα Ρούλα Πισπιρίγκου.

"Οι δημοσιογράφοι για ένα κομμάτι ψωμί έχουν πέσει πολύ χαμηλά" είπε ο πατέρας σημειώνοντας ότι η επίθεση που έχουν δεχθεί οι γονείς και κυρίως η μητέρα είναι κάτι που δεν μπορεί να το αφήσει πίσω: "αυτό το κομμάτι δεν μπορώ να το ξεχάσω". Και συμπλήρωσε: "Έφθασα άνθρωπος 30 ετών να ανεβάσω πίεση με το να ασχολούμαι με τον κάθε ανίδεο τι θα πει σε κάθε εκπομπή. Τι να κάνω; Να προσποιούμαι στην μάνα των παιδιών μου; Να θρηνήσω τα παιδιά μου; Να φτιάξω το μνήμα των παιδιών μου;" είπε με συναισθηματική φόρτιση.

Η μητέρα αναφέρθηκε στου υπαινιγμούς που έχουν ακουστεί από ΜΜΕ εις βάρος της με αφορμή το γεγονός ότι σπουδάζει Εγκληματολογία στο Πάντειο. "Δεν σου διδάσκουν πώς θα σκοτώσεις, αλλά πώς θα εξιχνιάσεις ένα έγκλημα" είπε.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΣΟΚ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ 02 Ιουν 2023 | 12:03

Τραγωδία στη Βέροια: Κοριτσάκι 4,5 ετών πέθανε στον ύπνο του - Το βρήκαν οι γονείς του

Σοκ έχει προκαλέσει στη Βέροια η τραγική είδηση του θανάτου ενός παιδιού μόλις 4,5 ετών που άφησε την τελευταία του πνοή στον ύπνο του.

ΣΤΗΝ ΑΓΥΙΑ 02 Ιουν 2023 | 09:05

Πάτρα: Στον ανακριτή ο 19χρονος που επιχείρησε να αρπάξει 9χρονο την ώρα που γύριζε από το σχολείο

Στον ανακριτή αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα για να απολογηθεί ο 19χρονος από το Πακιστάν που κατηγορείται για απόπειρα αρπαγής 9χρονου, σύμφωνα με την καταγγελία του πατέρα του.

ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΙΝΔΟΥ 01 Ιουν 2023 | 22:47

Τραγωδία στην Πάτρα: 87χρονος κρεμάστηκε στο μπαλκόνι του - Τον βρήκε ο γιος του

Ο 87χρονος προέβη στο απονενοημένο διάβημα και έθεσε τέλος στην ζωή του με απαγχονισμό στο μπαλκόνι του 5ου ορόφου του σπιτιού του.

ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ 01 Ιουν 2023 | 19:14

Δίκη Πισπιρίγκου: "Είκοσι λεπτά πριν πεθάνει η Τζωρτζίνα είχε φυσιολογικό καρδιολογικό ρυθμό" - Ο διάλογος του παιδοκαρδιολόγου με τον πρόεδρο

Τι κατέθεσε ο διευθυντής του Παιδιοκαρδιολογικού Τμήματος του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου, δρ Ιωάννης Παπαγιάννης.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ "ΠΡΩΙΝΟ" 01 Ιουν 2023 | 11:59

Θεόδωρος Πάγκαλος: Πληροφορίες ότι θα αποτεφρωθεί η σορός του

Η σορός του Θεόδωρου Πάγκαλου το πιο πιθανό είναι να αποτεφρωθεί στην Ριτσώνα, σύμφωνα με τις πληροφορίες.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ 01 Ιουν 2023 | 10:54

Πάτρα: Καταγγελία για απόπειρα αρπαγής ανηλίκου ενώ επέστρεφε από το σχολείο - Συνελήφθη 19χρονος

Ο 19χρονος φέρεται να αρνείται την κατηγορία υποστηρίζοντας πως δεν είχε καμία πρόθεση να αρπάξει το παιδί.

ΑΠΟ ΜΕΓΑΛΟ ΥΨΟΣ 01 Ιουν 2023 | 09:40

Τραγωδία στη Σαντορίνη: Νεκρός 37χρονος που έπεσε από εξώστη στο Ημεροβίγλι

Τα κάγκελα υποχώρησαν και ο 37χρονος έπεσε από μεγάλο ύψος στο κενό και σκοτώθηκε.

ΤΙ ΕΙΠΕ 31 Μαϊ 2023 | 22:14

Θάνατος οπαδού ΑΕΚ: 30χρονος ομολόγησε ότι χτύπησε τον 47χρονο έξω από το γήπεδο

Ένας 30χρονος μετέβη, συνοδεία του δικηγόρου του, στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής και παραδέχθηκε ότι ήταν αυτός που χτύπησε τον 47χρονο Χρόνη, έξω από το γήπεδο, το μοιραίο βράδυ

ΤΙ ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ 31 Μαϊ 2023 | 20:29

Θεόδωρος Πάγκαλος: Οι τρεις γάμοι, τα πέντε παιδιά και η μάχη με τα κιλά - Η επική ατάκα στον διαιτολόγο του

Με τις τρεις γυναίκες της ζωής του, ο Θεόδωρος Πάγκαλος απέκτησε 5 παιδιά: την Αριάδνη Παγκάλου - Λυμπέρη, τον Λύσανδρο Πάγκαλο - Καυταντζόγλου και τους Ανδρέα, Θεόδωρο και Γεωργία Παγκάλου - Χριστοφάκη

ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΔΑ ΤΟΥ ΕΠΙ 18 ΧΡΟΝΙΑ 31 Μαϊ 2023 | 19:39

Πάγκαλος: "Έζησα μαζί του πράγματα που ούτε σε δύο ζωές δεν μπορείς να ζήσεις", λέει η η πρώην διευθύντρια του γραφείου του

"Ως άνθρωπος ήταν πολύ σκληρός, αλλά είχε ευαισθησίες" - Συγκινημένη η πρώην διευθύντρια του γραφείου του Θεόδωρου Πάγκαλου

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ 31 Μαϊ 2023 | 16:00

Οι φράσεις του Θεόδωρου Πάγκαλου που έμειναν στην ιστορία - Από το "μαζί τα φάγαμε" στον "Κύριο τίποτα"

Ο Θεόδωρος Πάγκαλος έμεινε στην ιστορία όχι μόνο για την πολιτική του πορεία αλλά και για τις πολλές αξιομνημόνευτες ατάκες που προκαλούσαν σχόλια και αντιδράσεις.

ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ 31 Μαϊ 2023 | 14:02

Απίστευτο περιστατικό στον Κορυδαλλό: Αγνωστος πυροβόλησε γυναίκες μέσα από αυτοκίνητο- Στο νοσοκομείο 3 παιδιά

Ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε στον Κορυδαλλό όταν άγνωστος που επέβαινε σε ΙΧ αυτοκίνητ,ο πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο κατά τριών γυναικών. Στο νοσοκομείο τα παιδιά τους.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΘΡΙΛΕΡ 31 Μαϊ 2023 | 07:48

Στο μικροσκόπιο οι επεμβάσεις του καρδιοχειρουργού που κατηγορείται για 15 θανάτους παιδιών - Αρνείται τις κατηγορίες

Αρνείται τα όσα του αποδίδονται ο γνωστός καρδιοχειρουγός που καταγγέλλεται ότι ευθύνεται για τους θανάτους 15 παιδιών σε δύο νοσοκομεία της Αττικής.