Eξελίξεις αναμένονται στην υπόθεση των 3 νεκρών παιδιών στην Πάτρα, τις επόμενες ημέρες, καθώς έως την Πέμπτη θα βγει το αποτέλεσμα για την φαρμακευτική ουσία που βρέθηκε στον οργανισμό της Τζωρτζίνας, για την οποία ο ιατροδικαστής ζήτησε περαιτέρω έρευνα από ειδικό εργαστήριο της Θεσσαλονίκης.
Αποκαλυπτικός για την υπόθεση είναι ο Γερμανός ιατροδικαστής που έλυσε την υπόθεση με τους τρεις θανάτους των παιδιών της ίδιας οικογένειας στη Γερμανία.
Οι γερμανικές Αρχές χρειάστηκαν δύο χρόνια έρευνας, μέχρι να έχουν στα χέρια τους την ομολογία από μητέρα τους, που παραδέχθηκε ότι είχε προκαλέσει στα παιδιά της ασφυξία με πανάκι.
Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Μπαμ ο γερμανός ιατροδικαστής Ράινχαρντ Ντετμάγιερ, όπως μετέδωσε η εκπομπή "Αλήθειες με τη Ζήνα" και ο Πέτρος Κουσουλός, υποστήριξε ότι ο τρίτος θάνατος βρέφους σε μια οικογένεια είναι απόδειξη ανθρωποκτονίας.
"Ένας θάνατος βρέφους μπορεί να συμβεί σε μια οικογένεια. Δεύτερος θάνατος βρέφους στην ίδια οικογένεια είναι εξαιρετικά ύποπτος, αλλά ο τρίτος είναι απόδειξη ανθρωποκτονίας" σχολίασε.
"Οι δολοφονίες βρεφών όπως συνέβη στην πόλη Βίλμαρ είναι πιθανό να οφείλονται σε ασφυξία χρησιμοποιώντας πανάκι ή άλλα μαλακά υφάσματα, που δυστυχώς συχνά δεν αφήνουν ίχνη. Η περίπτωση στην Πάτρα είναι προφανώς διαφορετική, από αυτή στη Γερμανία. Ακόμα και οι ηλικίες των παιδιών είναι πολύ διαφορετικές. Οι συνθήκες θανάτου πρέπει να ελέγχονται όσο το δυνατόν ακριβέστερα. Οι αρχές σε τέτοιες περιπτώσεις πρέπει να εξετάζουν ποιος έμεινε μόνος με το παιδί, πότε και για πόσο, ποιος βρήκε το παιδί, ποιος κάλεσε τον γιατρό, το έκανε αμέσως ή με καθυστέρηση, ποιος ενημέρωσε την αστυνομία. Τα αποτελέσματα της νεκροψίας και των τριών παιδιών πρέπει επίσης να συγκριθούν μεταξύ τους,", συνέχισε ο Γερμανός ιατροδικαστής.
Ακολούθως υποστήριξε πως "χωρίς αυτοψία είναι πολύ δύσκολο να προσκομιστούν στοιχεία καθώς σε μεμονωμένες περιπτώσεις δεν μπορεί να αποκλειστεί άλλη αιτία θανάτου. Οι λίγες υποθέσεις που είναι γνωστές από τη βιβλιογραφία δείχνουν ότι ο εισαγγελέας ασκεί κατηγορίες μόνο εάν υπήρξε προηγούμενη ομολογία. Σε τέτοιες περιπτώσεις ο στόχος της αστυνομίας και της εισαγγελίας πρέπει να είναι η άσκηση πίεσης στον φερόμενο ως δράστη ώστε να ληφθεί ομολογία".
"Η αγενεσία του φλεμβόκομβου είναι μια περίεργη διάγνωση που δεν γνωρίζω. Πώς καθορίστηκε αυτό; Η ηπατική ανεπάρκεια είναι επίσης μια πολύ σπάνια διάγνωση σε ένα παιδί και θα πρέπει να αιτιολογείται επαρκώς. Εάν δεν μπορεί να βρεθεί καμία πειστική αιτία θανάτου – σε καμία περίπτωση η αγενεσία του φλεβόκομβου και η ηπατική ανεπάρκεια δεν ακούγονται πολύ πειστικές – τότε θα πρέπει να εξεταστεί το ενδεχόμενο ασφυκτικού θανάτου ή ακόμα και ασφυξίας με κάλυψη των αεροφόρων οδών με πανάκι.
Τέλος ο ιατροδιακστής κατέληξε πως μια ψυχιατρική εξέταση της μητέρας θα ήταν χρήσιμη. Σε τέτοιες περιπτώσεις πρέπει να αφιερώσει κανείς πολλές ώρες διαβάζοντας όλους τους φακέλους. Απαιτείται πλήρης τοξικολογική και ιστολογική εξέταση όλων των σημαντικών εσωτερικών οργάνων".