Follow us

PCT: Ενώνει τις δυνάμεις της με την We4all για τον καθαρισμό του παραλιακού μετώπου της Αττικής

Η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της εταιρίας που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων πληθώρα περιβαλλοντικών δράσεων για το 2023-2024

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
PCT Beach Cleanup

Συνεπής στη δέσμευσή της για την ενίσχυση του θετικού αποτυπώματος στην κοινωνία και
το περιβάλλον, η PCT (Σταθμός Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά) ανέλαβε το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2023 σε συνεργασία με την ΜΚΟ We4all, τον καθαρισμό της ακτής του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας στην περιοχή του Νέου Φαλήρου.

Στην ενέργεια συμμετείχαν εθελοντικά περισσότεροι από 100 εργαζόμενοι της εταιρίας μαζί με τις οικογένειές τους, ενώ το παρών έδωσαν και εθελοντές της We4all. Η PCT αποτελεί πλέον μέλος της περιβαλλοντικής συμμαχίας της We4all συμβάλλοντας ενεργά στην ευρύτερη προσπάθεια της προστασίας του περιβάλλοντος μέσω των προγραμμάτων της, στο επίπεδο του "Earth Protector".

PCT: Ενώνει τις δυνάμεις της με την We4all για τον καθαρισμό του παραλιακού μετώπου  της Αττικής

Τα αποτελέσματα από την υλοποίηση της ενέργειας αυτής ανέδειξαν τη σημαντικότητα που έχουν για το περιβάλλον ανάλογες πρωτοβουλίες με συλλογική προσπάθεια, αφού μόλις σε μια ημέρα συγκεντρώθηκε και απομακρύνθηκε ένας σημαντικός όγκος απορριμμάτων, τα οποία στη συνέχεια μεταφέρθηκαν σε ειδικές εγκαταστάσεις με στόχο τη περαιτέρω επεξεργασία και διαχείρισή τους.

Η συγκεκριμένη δράση καθαρισμού εντάσσεται σε ένα συνολικό πρόγραμμα το οποίο έχει αναλάβει η PCT σε συνεργασία με την We4all και αφορά στον εθελοντικό καθαρισμό παράκτιων περιοχών στο νότιο τομέα της Αττικής έκτασης 5 χιλιομέτρων.

Ο Captain Wang Jihang, Managing Director της PCT δήλωσε χαρακτηριστικά: "Η πρωτοβουλία αυτή αντικατοπτρίζει τη κουλτούρα και τις αξίες της εταιρείας μας. Η προστασία των ακτών και του θαλάσσιου οικοσυστήματος είναι ένας στόχος που απαιτεί συνένωση δυνάμεων, ευαισθητοποίηση και υπεύθυνη συμπεριφορά από όλους μας. Στην PCT θεωρούμε ότι είναι υποχρέωσή μας να συνεισφέρουμε έμπρακτα στην προστασία του παράκτιου και θαλάσσιου περιβάλλοντος στο οποίο δραστηριοποιούμαστε, διασφαλίζοντας τη βιωσιμότητα για τις μελλοντικές γενιές".

PCT Beach Cleanup

Αξίζει να αναφερθεί πως η PCT, με σταθερή προσήλωση στον άνθρωπο και το περιβάλλον έχει αναλάβει από το 2010 έως σήμερα, σημαντικές πρωτοβουλίες εταιρικής κοινωνικής ευθύνης. Συγκεκριμένα, στο χρονικό διάστημα 2010 - 2023, η PCT έχει προσφέρει συνολικά 600.000€ για την υλοποίηση δράσεων στήριξης εκπαιδευτικών και κοινωφελών ιδρυμάτων, ΜΚΟ και ευπαθών ομάδων της τοπικής κοινωνίας, με σκοπό την έμπρακτη προσφορά σε όσους το έχουν ανάγκη.

Σχετικά με την PCT

Η Σταθμός Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά (PCT), είναι μια από τις κυρίαρχες εταιρείες διαχείρισης εμπορευματοκιβωτίων στη Μεσόγειο, συσταθείσα στην Ελλάδα και πλήρως ελεγχόμενη θυγατρική της COSCO SHIPPING Ports Limited (κορυφαίου φορέα εκμετάλλευσης σταθμών εμπορευματοκιβωτίων ο οποίος κατέχει την τρίτη θέση στην παγκόσμια κατάταξη).

Την 1η Οκτωβρίου 2009, η PCT ανέλαβε για 35 έτη την υλοποίηση της Σύμβασης Παραχώρησης για τους προβλήτες II και III, την οποία, κατόπιν διεθνούς διαγωνιστικής διαδικασίας, η ΟΛΠ Α.Ε. ανέθεσε στην COSCO Pacific Limited (σημερινή COSCO SHIPPING Ports Limited), στην οποία κατακυρώθηκε ο διαγωνισμός. Κύριες δραστηριότητες της PCT είναι η παροχή υπηρεσιών φόρτωσης / εκφόρτωσης και αποθήκευσης για εισαγόμενα και εξαγόμενα εμπορευματοκιβώτια που διακινούνται μέσω του Λιμένα του Πειραιά, συμπεριλαμβανομένων των φορτίων που χρησιμοποιούν τον Πειραιά μόνον ως
ενδιάμεσο σταθμό μεταφοράς (φορτία διαμετακόμισης).

Η στρατηγική θέση του Πειραιά, όντας το πρώτο ευρωπαϊκό λιμάνι μετά τη διώρυγα του Σουέζ με άμεση σύνδεση με το οδικό και σιδηροδρομικό δίκτυο της Ε.Ε., τον καθιστά όχι μόνο ιδανικό λιμάνι-κόμβο για προορισμούς στη Μεσόγειο και τη Μαύρη Θάλασσα, αλλά και έναν βιώσιμο συνεργάτη για όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς υπηρεσιών διανομής και Logistics στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ 30 Σεπ 2023 | 08:00
ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ 29 Σεπ 2023 | 23:20

Σοκαριστικός θάνατος στο Μεσολόγγι: Γυναίκα πιάστηκε στην κρεατομηχανή και διαμελίστηκε

Η άτυχη γυναίκα αλβανικής καταγωγής καθάριζε την κρεατομηχανή. Φαίνεται πως μπλέχτηκαν τα μαλλιά της, με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο.

ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ 29 Σεπ 2023 | 22:47

Εύβοια: Πώς χάθηκε ο έμπειρος πιλότος Μιχάλης Λάμπος - Ποιος έδωσε άδεια να πετάξει το ελικόπτερο εν μέσω κακοκαιρίας

Ο 69χρονος Μιχάλης Λάμπος, πατέρας ενός παιδιού, ήταν ένας ιδιαίτερα έμπειρος κυβερνήτης με πολλές ώρες πτήσεις - Τα αναπάντητα ερωτήματα για την τραγωδία και το "μαύρο κουτί"

ΣΤΟ FACEBOOK 29 Σεπ 2023 | 22:18

Παπαδόπουλος για σειμούς στην Αττική: "Ενεργοποιήθηκαν ταυτόχρονα 5 εστίες - Ίσως είναι τυχαίο, ίσως όχι..."

Όπως αναφέρει ο σεισμολόγος σε ανάρτησή του, έχουν σημειωθεί αρκετοί μικροί σεισμοί στην Αττική, ενώ ενεργοποιήθηκαν ταυτόχρονα πέντε εστίες.

ΤΙ ΘΑ ΙΣΧΥΕΙ 29 Σεπ 2023 | 22:04

ΛΕΑ: Ισόβια κάθειρξη στους παραβάτες αν εμποδίσουν ασθενοφόρο και ο ασθενής πεθάνει [Βίντεο]

Σύμφωνα με τη νομοθεσία, όποιος εμποδίσει την κίνηση ασθενοφόρου στη ΛΕΑ και ο ασθενής χάσει τη ζωή του, βρίσκεται αντιμέτωπος με κακούργημα και τιμωρείται με ποινή φυλάκισης, ακόμη και ισόβια κάθειρξη.

ΑΓΙΟ ΕΙΧΕ 29 Σεπ 2023 | 21:27

Πάτρα: Περίμενε το παιδί της από το φροντιστήριο και έπεσε πάνω της δέντρο - Τραυματίστηκε στο κεφάλι

Στο σημείο έσπευσαν διασώστες του ΕΚΑΒ παρέχοντας αρχικά τις πρώτες βοήθειες στη γυναίκα και εν συνεχεία την μετέφεραν στο νοσοκομείο.

ΤΙ ΘΑ ΙΣΧΥΕΙ 29 Σεπ 2023 | 21:20

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Τραμ την Κυριακή 1η Οκτωβρίου 2023 λόγω αγώνων

Λόγω της διεξαγωγής του "7ου Αγώνα Ιστορικής Μνήμης Νέας Σμύρνης" και του "15ου Αγώνα δρόμου και Περιπάτου "Race for the Cure"".

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ MEGA 29 Σεπ 2023 | 21:17

Μακελειό στη Λούτσα: Συνελήφθη ο "πληροφοριοδότης" - Ήταν συνεχώς μαζί με τους 6, γνώριζε τις κινήσεις τους

Η ΕΛΑΣ εντόπισε και συνέλαβε -για παράνομη οπλοκατοχή- έναν 35χρονο που θεωρείται πρόσωπο "κλειδί" για το μακελειό της Λούτσας.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ 29 Σεπ 2023 | 21:08

Πλημμύρες στη Θεσσαλία: Ακατάλληλο το νερό στον Βόλο – Οδηγίες για τους κατοίκους

Ενημέρωση για την ασφάλεια και καταλληλότητα του νερού στη Θεσσαλία.

ΕΛΑΣ 29 Σεπ 2023 | 20:46

Λάρισα: Σύλληψη Σέρβου κακοποιού που αναζητούσε η Ιντερπόλ– Κυκλοφορούσε με ηλεκτρικό πριόνι και φλόγιστρο

Ο 40χρονος Σέρβος είχε κλέψει τα εργαλεία από φορτηγό αυτοκίνητο 46χρονου επαγγελματία.

ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΑΓΩΓΗ 29 Σεπ 2023 | 19:50

Revenge porn: Βιντεοσκόπησε την εν διαστάσει σύζυγό του με τον σύντροφό της σε ιδιαίτερες στιγμές και "ανέβασε" το υλικό

Η 23χρονη κατηγορεί τον 32χρονο εν διαστάσει σύζυγό της ότι μετέβη έξω από το σπίτι της στη Ρόδο και άρχισε να βρίζει τόσο την ίδια όσο και τον νυν σύντροφό της.

ΑΠΟ ΤΟΝ ALPHA 29 Σεπ 2023 | 19:21

Άρτα: "Το παιδί είναι σε μεγάλη σύγχυση" - Τα τελευταία λόγια του 65χρονου πατέρα που τον σκότωσε ο γιος του

Ο πατέρας είχε καταλάβει πως κάτι δεν πήγαινε καλά με τον γιο του και ενημέρωσε τηλεφωνικά τη σύζυγό του.

ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΜΑΜΟΥΘ 29 Σεπ 2023 | 19:20

Οικογένεια "βαρόνων" με ναρκωτικά στη Θεσσαλονίκη: Σκόπευαν να διακινήσουν 580 κιλά κοκαΐνης - Με σβάστικες τα πακέτα

Τα πακέτα της κοκαΐνης είχαν πάνω τη σβάστικα των Ναζί - Πέντε άτομα συνελήφθησαν, οι περισσότεροι είναι συγγενείς μεταξύ τους.