Πέραμα: Καρέ καρέ η καταδίωξη του 20χρονου - Οι κρίσιμοι διάλογοι των αστυνομικών - "Mίλα, μίλα, πάρε ανάσα..."

Πάνω από 30 πυροβολισμοί πριν πέσει νεκρός ο 20χρονος, σεσημασμένος για κλοπές, κατά την αιματηρή καταδίωξη στο Πέραμα. Δίωξη και έρευνα σε βάρος των αστυνομικών.

Παναγιώτης Σπυρόπουλος
ΓΡΑΦΕΙ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗς ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟς
Πέραμα

Μία αστυνομική καταδίωξη, ένας εμβολισμός πέντε υπηρεσιακών μοτοσυκλετών, 35 αστυνομικές σφαίρες, ένας νεκρός και ένας τραυματίας, δράστες κλοπής αυτοκινήτου. Εντολές διακοπής καταδίωξης, ποιος τις δίνει και πότε, εκπαίδευση κίνησης, διαδικασία καταδίωξης και ακινητοποίησης, αστυνομικές διαβιβάσεις στο… κενό.

Όλα τα παραπάνω συνέβησαν τα μεσάνυχτα του Σαββάτου στο Πέραμα, και ανέδειξαν πλήθος ερωτημάτων για τις ελλείψεις και την λειτουργία των αστυνομικών δυνάμεων. Γιατί οι αστυνομικοί δεν άκουσαν την εντολή διακοπής της καταδίωξης; Γιατί δόθηκε αυτή η εντολή; Γιατί πυροβόλησαν 35 φορές;

Πέραμα: Καρέ καρέ η καταδίωξη του 20χρονου - Οι κρίσιμοι διάλογοι των αστυνομικών - "Mίλα, μίλα, πάρε ανάσα..."

Είναι μερικά από τα ερωτήματα που ζητούν απάντηση στο πλαίσιο του πειθαρχικού ελέγχου, τον οποίο ζήτησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, και της επιχειρησιακής αξιολόγησης της δράσης των αστυνομικών που συμμετείχαν στο θανατηφόρο περιστατικό του Περάματος, με χρονικό περιθώριο πέντε ημερών. Την ίδια ώρα ο αρμόδιος υπουργός δρομολογεί αλλαγές στις διαδικασίες αξιολόγησης, εμπλοκής και ανταπόκρισης αστυνομικών σε διαβαθμισμένα συμβάντα, για το πως θα δίνονται οι εντολές, πως θα ανταποκρίνονται οι αστυνομικοί στο πεδίο, με αντίστοιχη εκπαίδευση εφαρμογής αυτών των ενεργειών.

Διαβάστε Επίσης

Τι λέει αστυνομικός κατηγορούμενος

Ένας από τους επτά αστυνομικούς, που συμμετείχαν στο περιστατικό του θανάσιμου τραυματισμού του 20χρονου υπόπτου της κλοπής του αυτοκινήτου και στον σοβαρό τραυματισμό του 16χρονου συνεργού του, στο πλαίσιο της προανάκρισης της υπόθεσης φέρεται να είπε στους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής:

"Μας επιτέθηκε με το αυτοκίνητο. Γκρέμισε διαδοχικά όλες τις μοτοσυκλέτες μας. Ενεργήσαμε πυροβολισμούς όταν είχε παρασύρει μία μοτοσυκλέτα με τον συνάδελφό μας πάνω σε αυτή. Επιδιώκαμε την ακινητοποίηση του αυτοκινήτου των δραστών. Μετά το περιστατικό, όταν διαπιστώσαμε ότι όλοι οι συνάδελφοι ήταν καλά, ειδοποιήσαμε το κέντρο και στη συνέχεια δώσαμε τις πρώτες βοήθειες στους τραυματίες με τουρνικέ και αιμοστατικούς επιδέσμους. Όλα έγιναν για την αποτροπή άμεσου κινδύνου της ζωής μου και των συναδέλφων μου".

Πέραμα

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν οι αναφορές και μαρτυρίες των υπόλοιπων έξι αστυνομικών, οι οποίοι το βράδυ του Σαββάτου οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πειραιά, ο οποίος τους άσκησε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία και απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή και οπλοχρησία και πήραν προθεσμία να απολογηθούν στον Ανακριτή την ερχόμενη Τετάρτη. Μέχρι τότε κρατούνται στα κρατητήρια της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.

Εκεί χθες το μεσημέρι τους επισκέφθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, κάτι που δημοσιοποίησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέροντας τα εξής: "Η κίνησή μου είχε αποκλειστικά ανθρώπινο και συμβολικό χαρακτήρα, για να στηρίξω ψυχικά νέους ανθρώπους που υπηρετούν στην Ελληνική Αστυνομία. Από εκεί και πέρα, η δικαστική εξέλιξη και οι πειθαρχικές διαδικασίες θα εξελιχθούν όπως προβλέπουν οι νόμοι. Επίσης, επικοινώνησα τηλεφωνικά με τον πατέρα του νεαρού που σκοτώθηκε στο συγκεκριμένο περιστατικό στο Πέραμα. Του εξέφρασα τα ειλικρινή συλλυπητήριά μου. Η κοινωνία μας χρειάζεται ανθρωπιά, ηρεμία και ασφάλεια για να προχωρήσει μπροστά. Σε όποια θέση και αν βρισκόμαστε, ιδιαίτερα αν υπηρετούμε τον δημόσιο βίο, οφείλουμε αυτό να το έχουμε καλά στο μυαλό μας".

Διαβάστε Επίσης

Πέραμα

Διαβιβάσεις αγωνίας

Αστυνομικός ΔΙ.ΑΣ.: Μέχρι να κατέβουμε από τις μηχανές, έκανε όπισθεν και παρέσυρε πέντε δίκυκλα

Κέντρο Άμεσης Δράσης: Συνάδελφοι τραυματίες υπάρχουν

Αστυνομικός ΔΙ.ΑΣ.: Κέντρο έχει παρασύρει πέντε υπηρεσιακά δίκυκλα, δεν υπάρχει τραυματίας συνάδελφος. Αναγκαστήκαμε να ενεργήσουμε Ε23 (πυροβολισμοί) γιατί κινήθηκε με θανατηφόρο πρόθεση εναντίον συναδέλφων.

Πρόκειται για μέρος της συνομιλίας αστυνομικών που συμμετείχαν στην καταδίωξη, η οποία κατέληξε θανατηφόρα. Ο αστυνομικός εξηγεί σε αυτή την αιτία που προκάλεσε τα αστυνομικά πυρά. Ο μεγάλος αριθμός των πυροβολισμών, είναι αντικείμενο δικαστικής και αστυνομικής έρευνας, από την οποία πρέπει να διαπιστωθεί αν οι περισσότεροι από 30 πυροβολισμούς δικαιολογούνται στα πλαίσια και όρια της νόμιμης άμυνας.

Δευτερόλεπτα μετά το περιστατικό οι αστυνομικοί φαίνεται να είναι πάνω από έναν τραυματία και του λένε χαρακτηριστικά: "Μίλα, μίλα, πάρε ανάσα, πάρε ανάσα. Πάρε ανάσα, πάρε ανάσα. Το χασε, το χασε". Την ίδια ώρα το κέντρο διαβιβάζει πως αναζητείται άτομο νεαρής ηλικίας με μαύρο δερμάτινο μπουφάν.

Διαβάστε Επίσης

Πώς το "ΕΛΗΦΘΗ" έγινε καταδίωξη

Την ίδια ώρα, ερευνώνται αστυνομικές πληροφορίες που αναφέρουν πως υπήρχαν ανεξέλεγκτες πρωτοβουλίες από τους αστυνομικούς που εντόπισαν το ύποπτο όχημα, καθώς ο εκφωνητής του κέντρου της Άμεσης Δράσης τους ζήτησε να διακόψουν την καταδίωξή του ώστε να μην υπάρξει κίνδυνος για τη σωματική ακεραιότητα των υπόπτων, των αστυνομικών αλλά και διερχόμενων πολιτών.

Παρότι ο επικεφαλής απάντησε "ΕΛΗΦΘΗ", για την διακοπή της καταδίωξης, ξαφνικά δέκα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα, διαπιστώνεται ότι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. είχαν συνεχίσει την καταδίωξη και ενημέρωναν ότι οι ύποπτοι είχαν εμβολίσει τις αστυνομικές μοτοσυκλέτες, ότι είχαν ενεργήσει πυροβολισμούς με τον τραυματισμό δύο υπόπτων.

"Έδωσα εντολή να σταματήσουν την καταδίωξη γιατί υπήρχε κίνδυνος στους κεντρικούς δρόμους για την ασφάλεια όλων. Ο επικεφαλής της ΔΙΑΣ Πειραιά απάντησε ότι ΕΛΗΦΘΗ και συνεχίσαμε στο κέντρο επιχειρήσεων την διαχείριση των υπόλοιπων συμβάντων μέχρι κάποια λεπτά αργότερα όταν ξαφνικά άλλη ομάδα μας ενημέρωνε για πυροβολισμούς, εμβολισμό μηχανών στο Πέραμα, ότι υπάρχουν τραυματίες και να καλέσουμε το ΕΚΑΒ" αναφέρει ο εκφωνητής του κέντρου της Άμεσης Δράσης.

Όπως προκύπτει από τα πρώτα στοιχεία της εσωτερικής έρευνας, οι δράστες εντοπίζονται αρχικά στην περιοχή του Ρέντη, από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Πειραιά, κοντά σε χώρο στάθμευση αλυσίδας κινηματογράφων, και κρίνονται ύποπτοι κλοπής του οχήματος καθώς διαπιστώνεται πως έχει ένα σπασμένο φινιστρίνι. Ακολουθεί καταδίωξη, η οποία όμως λαμβάνει επικίνδυνες διαστάσεις καθώς ο οδηγός του ύποπτου οχήματος κινείται με μεγάλη ταχύτητα σε κατοικημένη περιοχή κάνοντας ελιγμούς.

Το κέντρο δίνει εντολή διακοπής της καταδίωξης με τον επικεφαλής αξιωματικό της συγκεκριμένης ομάδας να διαβιβάζει "ΕΛΗΦΘΗ" και φέρεται να σταματά η καταδίωξη στην περιοχή του Αιγάλεω.

Το όχημα των υπόπτων στρίβει στην Λ. Αθηνών, όπου εντοπίζεται από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Δυτικής, οι οποίοι ξεκινούν καταδίωξη. Το λευκό Χιουντάϊ στρίβει στη Λ. Σχιστού στον Σκαραμαγκά, και από εκεί μέσω της οδού Γεωργίου Παπανδρέου στο Ικόνιο, φθάνει έως την οδό Ελπίδος στο Πέραμα.

Οι αστυνομικοί αυτής της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. δεν άκουσαν ή δεν έλαβαν την εντολή διακοπής καταδίωξης μέσω ασυρμάτου, είτε εξαιτίας της ταχύτητας και των κρανών που φορούσαν, είτε εξαιτίας προβλημάτων ασύρματης επικοινωνίας που ανακύπτουν σε περιοχές της Δυτικής Αττικής. Εξετάζεται επίσης η πιθανότητα να κινήθηκαν με δική τους πρωτοβουλία και να καταδίωξαν το ύποπτο όχημα.

ΠΕΡΑΜΑ

Μάλιστα εξετάζεται σοβαρά το αν υπήρξε κάποιο τεχνικό πρόβλημα και δεν μεταβιβάστηκε η εντολή ή αν οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ επέλεξαν να μην ακολουθήσουν τις εντολές του κέντρου και με δικιά τους πρωτοβουλία συνέχισαν την καταδίωξη, σενάριο που είναι και το επικρατέστερο.

Γι αυτό το λόγο οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση ζήτησαν και έλαβαν τις ηχογραφημένες διαβιβάσεις του κέντρου της Άμεσης Δράσης και τις απαντήσεις που δέχονταν από τους αστυνομικούς, οι οποίοι επιχειρούσαν.

Διαβάστε Επίσης

Πυροβόλησαν και οι 7 αστυνομικοί

Από τα στοιχεία της έρευνας των στελεχών του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής, και οι επτά αστυνομικοί που ενεπλάκησαν στο θανατηφόρο περιστατικό, έχουν πυροβολήσει. Περισσότεροι από 30 κάλυκες έχουν εντοπιστεί στο σημείο του περιστατικού. Ο 20χρονος, από την νεκροψία που διενήργησε ο ιατροδικαστής κ. Ηλίας Μπογιόκας, φέρει περισσότερα από ένα τραύματα στο σώμα του, ωστόσο περισσότερα συμπεράσματα για τον αριθμό των τραυμάτων και τα αίτια θανάτου θα εξαχθούν από την νεκροτομή που θα διεξαχθεί σήμερα.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν πως φέρει τουλάχιστον δύο τυφλά τραύματα και ένα διαμπερές. Τα όπλα των αστυνομικών κατασχέθηκαν και πήγαν για βαλλιστική εξέταση προκειμένου να αντιπαραβληθούν με τις βολίδες που βρέθηκαν στο κορμί του 20χρονου θύματος, για να διαπιστωθεί ποια είναι τα όπλα και οι αστυνομικοί κάτοχοι που έχουν προκαλέσει τον θάνατο του νεαρού. Ο 16χρονος που τραυματίστηκε σοβαρά, φέρει τουλάχιστον τρία τραύματα στην κοιλιακή χώρα.

Ο νεκρός, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, είχε συλληφθεί πριν από 6 χρόνια, δηλαδή σε ηλικία 14 χρόνων, για κλοπές. Στο μεταξύ συνεχίζεται η έρευνα για τον τρίτο ύποπτο που διέφυγε, η ταυτότητα του οποίου έχει ταυτοποιηθεί και πρόκειται για 16χρονο ο οποίος είναι σεσημασμένος για κλοπές.

Αντιδράσεις και φόβοι για αντίποινα

Η οικογένεια του 20χρονου Ρομά που έπεσε νεκρός από αστυνομικά πυρά ξεσπά και ζητά να αποδοθεί δικαιοσύνη. "Θέλω μια Δικαιοσύνη από το Κράτος. Δεν ήταν αστυνομικοί αυτοί που κυνήγησαν τα παιδιά; Τι πήρανε; Ένα αυτοκινητάκι πήρανε. Τι ήταν; Εγκληματίες ήταν; Θέλω μια Δικαιοσύνη από τον νόμο. Δεν μπορούσαν να τους σκίσουν τα λάστιχα, δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι να τον τραυματίσουν, δεν μπορούσαν να τον συλλάβουν;", λέει χαρακτηριστικά ο πατέρας του 20χρονου.

Ο 20χρονος ήταν πατέρας δύο παιδιών ενώ η σύζυγός του είναι έγκυος στο τρίτο τους παιδί. Η μητέρα του τραυματία που ήταν κουνιάδος του 20χρονου κατήγγειλε ότι δεν μπορεί να επισκεφθεί τον γιο της στο νοσοκομείο. Μάλιστα υποστηρίζει πως ενώ αρχικά την είχαν ενημερώσει πως ο γιος της είχε τραύμα στο χέρι από μία σφαίρα τελικά έχει δεχθεί τρεις σφαίρες στην κοιλιακή χώρα.

Επεισόδια και εντάσεις σημειώθηκαν την νύχτα του Σαββάτου σε Ασπρόπυργο, Εξάρχεια και Θεσσαλονίκη, από ομάδες ατόμων που διαμαρτύρονταν για τον τρόπο που έδρασε η ομάδα ΔΙ.ΑΣ. στο Πέραμα.

30 άτομα, έκαψαν λάστιχα στο δρόμο και προκάλεσαν επεισόδια στο ύψος των διυλιστηρίων Ασπροπύργου. Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Αστυνομίας και λίγο αργότερα η ένταση σταμάτησε. Στο μεταξύ για τις 21:00 το βράδυ του Σαββάτου, είχε προγραμματιστεί συγκέντρωση και στην πλατεία των Εξαρχείων για τα όσα έγιναν στο Πέραμα. Στη Θεσσαλονίκη ξέσπασαν επεισόδια ανάμεσα σε ομάδες του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου και τις αστυνομικές δυνάμεις που περιφρουρούσαν την πορεία που πραγματοποιήθηκε με αφορμή τον θάνατο του 20χρονου. Συνολικά σε τέσσερις προσαγωγές προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ..

Αργά χθες το απόγευμα μία ομάδα περίπου 200 ατόμων έκλεισαν την Αττική Οδό στο ρεύμα προς Κόρινθο, ενώ πυρπόλησαν ένα όχημα της διαχειρίστριας εταιρείας και έστησαν οδοφράγματα με φλεγόμενα λάστιχα. Η κίνηση των οχημάτων διακόπηκε ενώ αστυνομικές δυνάμεις απαντούσαν με χρήση δακρυγόνων στις επιθέσεις που δέχονταν με πέτρες και άλλα αντικείμενα.

Διαβάστε Επίσης

Ένστολοι συνδικαλιστές: "Κινδύνευε η ζωή τους"

"Όπως καταγράφηκαν τα γεγονότα στην επίσημη έκθεση της ΓΑΔΑ: κρίθηκε ύποπτο ένα όχημα το οποίο ήταν κλεμμένο, έγινε σήμα στον οδηγό για να σταματήσει για έλεγχο σε ασφαλές σημείο, ο οδηγός διέφυγε, το αυτοκίνητο χάθηκε από τους αστυνομικούς και εντοπίστηκε αργότερα, κάποια στιγμή που εγκλωβίστηκε από ένα λεωφορείο το αυτοκίνητο, ο οδηγός έκανε όπισθεν και παρέσυρε πέντε μηχανές των αστυνομικών", είπε ο Σπήλιος Κρικέτος, συνδικαλιστής αστυνομικός, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και συμπλήρωσε, "δεν μπορώ να παραβλέψω το γεγονός ότι εμβολίστηκαν πέντε μηχανές. Αυτοί οι αστυνομικοί βρίσκονται σε άμυνα και υπάρχει άμεσος κίνδυνος για την ζωή τους. Όλα θα ερευνηθούν, όπως διέταξε ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. και ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη και να γίνει και επιχειρησιακός έλεγχος για να δούμε τι ακριβώς συνέβη".

Διαβάστε Επίσης

Ο πρόεδρος Ειδικών Φρουρών ΕΛ.ΑΣ. Βασίλης Ντούμας δήλωσε για το περιστατικό: "Μια καταδίωξη και μια συμπλοκή που κατέληξε σε ένα νεκρό και οφείλουμε να συλλυπηθούμε τους συγγενείς του. Από εκεί και πέρα έχουμε και επτά αστυνομικούς τραυματισμένους, οι οποίοι δεν φύγαν από το σπίτι τους για να σκοτώσουν άνθρωπο, ούτε να εμπλακούν σε τέτοιο περιστατικό". Ο Γ.Γ. Ειδικών Φρουρών ΕΛ.ΑΣ. Στράτος Μαυροειδάκος είπε χαρακτηριστικά: "Οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. δεν ξυπνάνε το πρωί για να αφαιρέσουν μια ανθρώπινη ζωή. Απεναντίας όπως έχουν αποδείξει στο παρελθόν, προστατεύουν τις ανθρώπινες ζωές και είναι δίπλα στον πολίτη. Έχουμε εμπιστοσύνη στην Ελληνική δικαιοσύνη".

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΒΙΑΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ 29 Νοε 2021 | 12:38

Επιστροφή στα θρανία για 2.000 άνδρες της Ομάδας ΔΙΑΣ - Τι μαθήματα κάνουν [εικόνες]

Ξεκίνησε, η επανεκπαίδευση των δικυκλιστών της ομάδας ΔΙΑΣ, ύστερα από τον θάνατο του 20χρονου Ρομά στο Πέραμα.

ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ 20ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΟ ΠΕΡΑΜΑ 28 Νοε 2021 | 22:04

Στα θρανία κάθονται ξανά 2.000 αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙΑΣ - Ξεκινά τη Δευτέρα η επιμόρφωσή τους

Αρχίζει τη Δευτέρα 29 Νοεμβρίου, η επανεκπαίδευση των δικυκλιστών της ομάδας ΔΙΑΣ, ύστερα από τον θάνατο του 20χρονου Ρομά στο Πέραμα

27 Νοε 2021 | 21:01

"Καρέ καρέ" η δραματική διακομιδή 3χρονου κοριτσιού που κατάπιε μπαταρία, στο νοσοκομείο [βίντεο]

Κοριτσάκι μόλις τριών χρονών κατάπιε μπαταρία, την περασμένη εβδομάδα, στον Πειραία. "Καρέ καρέ" η δραματική διακομιδή στο Παίδων συνοδεία της ομάδας ΔΙΑΣ

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΥ 23 Νοε 2021 | 12:42

Στο 20% το ποσοστό των ανεμβολίαστων αστυνομικών - Εμβολιάστηκε το 9% από τον Σεπτέμβριο

To 80% των αστυνομικών έχουν κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου για τον κορονοϊό, ανέφερε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος

ΑΝΑΚΡΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ 22 Νοε 2021 | 22:56

Θεσσαλονίκη: Νέο τροχαίο με διανομέα - Καταδίωξαν τον οδηγό ΙΧ που προσπάθησε να διαφύγει [εικόνες-βίντεο]

Ο οδηγός ΙΧ εγκατέλειψε τον μοτοσικλετιστή στην άσφαλτο και προσπάθησε να διαφύγει, παραβιάζοντας αλλεπάλληλους φωτεινούς σηματοδότες στη Θεσσαλονίκη.

ΕΝΑΣ 23ΧΡΟΝΟΣ 21 Νοε 2021 | 15:25

Συνελήφθη και δεύτερος νεαρός Ρομά για την επίθεση κατά πυροσβεστών στο Πέραμα

Ένας ακόμα από τους δράστες της επίθεσης σε πλήρωμα οχήματος της Πυροσβεστικής, που είχε γίνει την 27 Οκτωβρίου 2021 στο Πέραμα, συνελήφθη.

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΚΑΤΑΔΙΩΞΗ 08 Νοε 2021 | 15:28

Άγρια καταδίωξη της ΕΛ.ΑΣ στα βόρεια προάστια: Ξυλοκόπησε τη γυναίκα του και μετά προσπάθησε να το σκάσει

Ο άνδρας είχε ξυλοκοπήσει άγρια τη γυναίκα του και ακολούθησε κινηματογραφική καταδίωξη που έληξε στο ρέμα Χαλανδρίου

ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΜΕ ΚΛΕΜΜΕΝΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ 08 Νοε 2021 | 10:04

Καταδίωξη στο Μεταξουργείο: Μέλος σπείρας βρίζει προκλητικά τους αστυνομικούς [βίντεο]

Βίντεο ντοκουμέντο έρχεται στη δημοσιότητα από την καταδίωξη μελών σπείρας στιο Μεταξουργείο. Οι βρισιές στους αστυνομικούς.

ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ 06 Νοε 2021 | 08:23

Επεισόδια στο Μαρούσι: Έρευνα της ΕΛΑΣ μετά τους τραυματισμούς του πυροσβέστη και του φωτορεπόρτερ

Διοικητική διερεύνηση από την ΕΛΑΣ για τα περιστατικά τραυματισμού έξω από το υπουργείο Κλιματικής Αλλαγής

ΣΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ 05 Νοε 2021 | 16:37

Επεισόδια στο Μαρούσι: Καταγγελία για τραυματισμό πυροσβέστη από κρότου λάμψης των ΜΑΤ

Καταγγελία από τους συμβασιούχους πυροσβέστες που αναφέρουν ότι στα επεισόδια με τα ΜΑΤ, ένας συνάδελφος τους υπέστη ακρωτηριασμό.

ΝΕΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ 03 Δεκ 2021 | 07:39

Φάμπρικα ελληνοποιήσεων: Με 3 ανώνυμες επιστολές το βαθύ λαρύγγι "Γιώργος Παπαδόπουλος" αποκάλυψε το κύκλωμα των αστυνομικών

Πώς μια προσαγωγή ενός Γεωργιανού, που ήταν καταζητούμενος Αλβανός, έξω από το σπίτι της Αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου, οδήγησε στην τελική ευθεία τις αστυνομικές έρευνες για την εξάρθρωση της "φάμπρικας" ένστολης διαφθοράς.

Ο "ΑΡΧΗΓΟΣ" ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΣΥΖΥΓΟΣ ΤΟΥ 02 Δεκ 2021 | 07:22

Πώς το κύκλωμα των αστυνομικών "ξέπλενε" εγκληματίες με πλαστές ταυτότητες - Κέρδη πάνω από 5 εκατ. ευρώ

Η ταρίφα για την έκδοση ταυτοτήτων, διαβατηρίων και αδειών οδήγησης κυμαινόνταν από 30.000 έως 50.000 ευρώ ανάλογα το "βάρος" του ποινικού παρελθόντος του ενδιαφερόμενου αλλοδαπού.

ΜΕ ΒΑΡΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝ 01 Δεκ 2021 | 07:36

Μητροκτονία στο Αγρίνιο: Τρεις φορές σε ψυχιατρική κλινική ο δράστης, αλλά έκριναν ότι δεν χρήζει νοσηλείας

Ο 33χρονος στο Αγρίνιο δολοφόνησε άγρια την 54χρονη μητέρα του, ξυλοφόρτωσε την 80χρονη γιαγιά του και για 4 ώρες παρέμενε στον χώρο της αποτρόπαιας πράξης του.