Follow us

Περιβάλλον ασφάλειας της χώρας: Η εγκληματικότητα σε αριθμούς

Η Ελληνική Αστυνομία δημοσίευσε ταστατιστικά, απολογιστικά στοιχεία του Α’ εξαμήνου του έτους 2019.

Περιβάλλον ασφάλειας της χώρας: Η εγκληματικότητα σε αριθμούς

Η Ελληνική Αστυνομία δημοσίευσε ταστατιστικά, απολογιστικά στοιχεία του Α’ εξαμήνου του έτους 2019, σχετικά με το περιβάλλον ασφάλειας της χώρας, καθώς και τη συνολική αστυνομική ανταπόκριση, όπως αποτυπώνεται στο ηλεκτρονικό σύστημα Police On Line.

Υπενθυμίζεται ότι από την αρχή του 2010, για πρώτη φορά, η Ελληνική Αστυνομία με ειδικό λογισμικό αποτυπώνει ηλεκτρονικά και σε πραγματικό χρόνο όλα τα αδικήματα και τα συμβάντα αστυνομικού ενδιαφέροντος. Με το νέο αυτό τρόπο καταγράφονται καθημερινά, μέσω του συστήματος Police On Line, αναλυτικά και με πληρότητα όλα τα περιστατικά, σε κάθε αστυνομική Υπηρεσία της χώρας.

Στον απολογισμό που δημοσιοποιείται, περιλαμβάνονται στατιστικά στοιχεία των βασικών μορφών εγκληματικότητας, αναλυτικά και ανά κατηγορία αδικήματος, καθώς και τα συνολικά αποτελέσματα της αστυνομικής ανταπόκρισης (συλλήψεις, εξιχνιάσεις, εξαρθρώσεις εγκληματικών ομάδων).

Επίσης, δίνονται στη δημοσιότητα στατιστικά στοιχεία για τις εγκληματικές συμπεριφορές, που στρέφονται κατά της Οικονομίας και της Δημόσιας Περιουσίας, για την παράτυπη μετανάστευση, την αστυνομική δραστηριότητα στα θέματα της οδικής ασφάλειας, καθώς και στοιχεία σχετικά με τη διάθεση ανθρώπινου δυναμικού της Ελληνικής Αστυνομίας σε συγκεντρώσεις, πορείες και λοιπές εκδηλώσεις (αριθμός αστυνομικών που διατέθηκαν κ.λπ.).

Γενική αξιολόγηση δεικτών εγκληματικότητας - περιβάλλοντος ασφάλειας

Σε γενικές γραμμές, το Α’ εξάμηνο του 2019, καταγράφονται διακυμάνσεις στη συχνότητα διάπραξης συγκεκριμένων αδικημάτων, που παρουσιάζουν επιμέρους αυξομειώσεις, με βάση τις τοπικές συνθήκες και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε Περιφέρειας.

Ειδικότερα, σε σύγκριση με το Α’ εξάμηνο του 2018, καταγράφονται λιγότερες κλοπές τροχοφόρων και ανθρωποκτονίες, ενώ αύξηση παρουσιάζουν οι ληστείες και οι κλοπές - διαρρήξεις.

Ως προς τον αριθμό των συλλήψεων, το Α’ εξάμηνο του 2019 συνελήφθησαν συνολικά (72.863) άτομα για αξιόποινες συμπεριφορές κακουργηματικού και πλημμεληματικού χαρακτήρα. Από τους συλληφθέντες, (33.155) ενέχονται σε ανθρωποκτονίες, ληστείες, κλοπές και διαρρήξεις σπιτιών, αυτοκινήτων, καταστημάτων, ναρκωτικά, απάτες κ.λπ.

Παράλληλα, εξιχνιάστηκαν (23.756) σοβαρές υποθέσεις του κοινού και οργανωμένου εγκλήματος, που αφορούν σε όλο το φάσμα της εγκληματικής δραστηριότητας.

Επίσης, το περασμένο εξάμηνο, οι Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας χειρίστηκαν υποθέσεις σε επίπεδο διεθνούς συνεργασίας, στο πλαίσιο των οποίων συνελήφθησαν για σοβαρά αδικήματα (201) άτομα, τα οποία καταζητούνταν με Ευρωπαϊκά και Διεθνή εντάλματα σύλληψης.

Αξιοσημείωτη είναι ακόμα η συμβολή της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας και της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στην αντιμετώπιση οικονομικών εγκλημάτων και εγκλημάτων που διαπράττονται μέσω διαδικτύου ή με τη χρήση αυτού.

Στον τομέα της Οδικής Ασφάλειας παρατηρείται αύξηση των τροχαίων ατυχημάτων στην επικράτεια, σε σχέση με το Α’ εξάμηνο του 2018.

Επίσης το Α’ εξάμηνο 2019, συνελήφθησαν (39.125) άτομα να εισέρχονται παράτυπα στα σύνορα της χώρας μας. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν (5.331) επιστροφές αλλοδαπών στις χώρες καταγωγής τους.

Επίσης, στο ίδιο χρονικό διάστημα, ένας μεγάλος αριθμός και συγκεκριμένα (43.709) αστυνομικοί διατέθηκαν για την ομαλή διεξαγωγή και τη διατήρηση της δημόσιας τάξης στις (1.713) κινητοποιήσεις, συγκεντρώσεις, συναθροίσεις και πορείες, που πραγματοποιήθηκαν σε ολόκληρη την Επικράτεια.

Αναφέρεται ενδεικτικά η αντιμετώπιση του παρεμπορίου, οι κοινοί έλεγχοι με άλλες Αρχές και Φορείς του Δημοσίου, η συνδρομή σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών και δυσμενών καιρικών φαινόμενων και άλλα συναφή θέματα.

Στατιστικά Στοιχεία Εγκληματικότητας

Στο πλαίσιο αυτό, ακολουθεί στατιστική απεικόνιση των αδικημάτων και αξιόποινων συμπεριφορών, που επηρεάζουν το περιβάλλον ασφάλειας (ανθρωποκτονίες, ληστείες, κλοπές – διαρρήξεις) με συγκριτικά στοιχεία σε σχέση με το Α’ εξάμηνο 2018.

Το Α’ εξάμηνο του 2019 διαπράχθηκαν σε όλη την Επικράτεια (41) ανθρωποκτονίες με πρόθεση, ενώ το αντίστοιχο περσινό διάστημα είχαν διαπραχθεί (47) ανθρωποκτονίες. Επίσης, διαπράχθηκαν (49) απόπειρες ανθρωποκτονίας, έναντι (64) που είχαν καταγραφεί το Α’ εξάμηνο του 2018.

Περιβάλλον ασφάλειας της χώρας: Η εγκληματικότητα σε αριθμούς

Το Α΄ εξάμηνο του τρέχοντος έτους διαπράχθηκαν σε όλη την Επικράτεια (93) επιπλέον ληστείες, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2018, (2.264) έναντι (2.171). Επίσης διαπράχθηκαν (159) απόπειρες ληστείας, έναντι (139), που είχαν καταγραφεί το Α’ εξάμηνο του 2018.

Συγκεκριμένα, σε επίπεδο Επικράτειας, καθώς και στις πόλεις της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, όπου παρατηρείται ο κύριος όγκος των ληστειών καταγράφονται:

  • 2.264 έναντι 2.171 σε όλη την Επικράτεια
  • 1.787 έναντι 1.734 στην Αττική
  • 263 έναντι 220 στη Θεσσαλονίκη
Περιβάλλον ασφάλειας της χώρας: Η εγκληματικότητα σε αριθμούς - εικόνα 2

Ως προς τα είδη των ληστειών που τελέστηκαν στην Επικράτεια κατά το Α’ εξάμηνο του 2019, παρατηρούνται επιμέρους διακυμάνσεις, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2018, ως εξής:

  • 62 λιγότερες κινητών τηλεφώνων-μικροποσών (806 έναντι 868)
  • 61 λιγότερες σε οικίες (308 έναντι 369)
  • 17 λιγότερες με αρπαγές τσαντών (147 έναντι 164)
  • 11 λιγότερες σε σούπερ μάρκετ (33 έναντι 44)
  • 11 λιγότερες σε ΕΛ.ΤΑ. (6 έναντι 17)
  • 14 επιπλέον σε μίνι μάρκετ κατ/τα ψιλικών (49 έναντι 35 )
  • 22 επιπλέον σε πρατήρια υγρών καυσίμων (82 έναντι 60)
  • 25 επιπλέον σε καταστήματα (146 έναντι 121)
  • 33 επιπλέον σε ταξί (52 έναντι 19)
  • 42 επιπλέον σε περίπτερα (74 έναντι 32)
  • 72 επιπλέον σε πρακτορεία Ο.Π.Α.Π. (121 έναντι 49)
Περιβάλλον ασφάλειας της χώρας: Η εγκληματικότητα σε αριθμούς - εικόνα 3

Το Α’ εξάμηνο του 2019 οι κλοπές – διαρρήξεις παρουσιάζουν αύξηση συγκριτικά με το αντίστοιχο εξάμηνο του 2018 καθώς σε όλη την επικράτεια καταγράφηκαν 39.335 περιπτώσεις έναντι 36.997 το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Συγκεκριμένα, σε επίπεδο Επικράτειας, καθώς και στις πόλεις της Αθήνας και Θεσσαλονίκης, όπου καταγράφεται ο κύριος όγκος των κλοπών και των διαρρήξεων, στη σύγκριση των πρώτων εξαμήνων του 2019 και 2018, καταγράφονται τα εξής:

  • 39.335 έναντι 36.997 στην Επικράτεια
  • 23.495 έναντι 22.347 στην Αττική
  • 8.427 έναντι 6.379 στη Θεσσαλονίκη
Περιβάλλον ασφάλειας της χώρας: Η εγκληματικότητα σε αριθμούς - εικόνα 4

Ως προς τα είδη κλοπών - διαρρήξεων που τελέστηκαν στην Επικράτεια , σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2018, καταγράφονται:

  • 1.178 επιπλέον από ΙΧΕ αυτοκίνητα (10.241 έναντι 9.063)
  • 1.173 επιπλέον μικροκλοπές (5.994 έναντι 4.821)
  • 258 επιπλέον σε συγκοινωνιακά μέσα (2.869 έναντι 2.611)
  • 238 επιπλέον σε οικίες (10.281 έναντι 10.043)
  • 67 επιπλέον με αρπαγές τσαντών (437 έναντι 370)
  • 8 λιγότερες σε Ιερούς Ναούς (177 έναντι 185)
Περιβάλλον ασφάλειας της χώρας: Η εγκληματικότητα σε αριθμούς - εικόνα 5

Οι κλοπές τροχοφόρων μειώθηκαν κατά (1.493) σε επίπεδο Επικράτειας σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Ειδικότερα καταγράφηκαν (10.369) κλοπές τροχοφόρων, ενώ το Α’ εξάμηνο πέρσι είχαν καταγραφεί (11.862) κλοπές.

Συγκεκριμένα, σε επίπεδο Επικράτειας, καθώς και στις πόλεις της Αθήνας και Θεσσαλονίκης όπου καταγράφεται ο κύριος όγκος των κλοπών τροχοφόρων, στη σύγκριση του Α’ εξαμήνου του 2019 με το Α’ εξάμηνο του 2018, καταγράφονται τα εξής:

  • 10.369 έναντι 11.862 στην Επικράτεια
  • 6.782 έναντι 7.549 στην Αττική
  • 1.158 έναντι 1.184 στη Θεσσαλονίκη

Το Α’ εξάμηνο του 2019 συνελήφθησαν συνολικά, από τις Αστυνομικές και τις Λιμενικές Αρχές, για παράνομη είσοδο και παραμονή στη χώρα, (39.125) αλλοδαποί, ενώ το αντίστοιχο Α’ εξάμηνο του 2018 είχαν συλληφθεί, σύμφωνα με την τελική αποτίμηση (42.416), καταγράφεται δηλαδή μία μείωση της τάξης του 7,76%.

Περιβάλλον ασφάλειας της χώρας: Η εγκληματικότητα σε αριθμούς - εικόνα 6

Περιβάλλον ασφάλειας της χώρας: Η εγκληματικότητα σε αριθμούς - εικόνα 7

Επιπλέον, το Α’ εξάμηνο του 2019 συνελήφθησαν (583) διακινητές παράτυπων μεταναστών, ενώ το αντίστοιχο του 2018 είχαν συλληφθεί (765).

Στατιστική απεικόνιση της Αστυνομικής Ανταπόκρισης

Το Α’ εξάμηνο του 2019 συνελήφθησαν συνολικά (72.863) άτομα για διάφορες παραβάσεις πλημμεληματικού και κακουργηματικού χαρακτήρα, που αφορούν στα αδικήματα της ανθρωποκτονίας, της ληστείας, των κλοπών - διαρρήξεων, της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, της παράνομης εισόδου και παραμονής στη χώρα, της διακίνησης παράτυπων μεταναστών, στις καταδικαστικές αποφάσεις, κ.λπ.

Ειδικότερα οι συλληφθέντες, ανά κατηγορία αδικημάτων, κατανέμονται ως εξής:

Περιβάλλον ασφάλειας της χώρας: Η εγκληματικότητα σε αριθμούς - εικόνα 8

Δραστηριότητα Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας

Ιδιαίτερα θετική είναι η συμβολή της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας (Δ.Ο.Α) στην αντιμετώπιση του οικονομικού εγκλήματος, με την πραγματοποίηση στοχευμένων και συστηματικών ελέγχων φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας, όπως και για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, του λαθρεμπορίου και του παρεμπορίου, των παράνομων τυχερών παιγνίων, καθώς και για την καταπολέμηση του οργανωμένου οικονομικού εγκλήματος.

Περιβάλλον ασφάλειας της χώρας: Η εγκληματικότητα σε αριθμούς - εικόνα 9

Περιβάλλον ασφάλειας της χώρας: Η εγκληματικότητα σε αριθμούς - εικόνα 10

Συνολικός αριθμός καταγγελιών Δ.Ο.Α. α’ εξαμήνου έτους 2019 στο Τηλεφωνικό Κέντρο (11012)

Στο πλαίσιο λειτουργίας του Τηλεφωνικού Κέντρου 11012 καθώς και από την αλληλογραφία της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας κατά το α’ εξάμηνο του έτους 2019, περιήλθαν (405) καταγγελίες, εκ των οποίων οι (95) ήταν επώνυμες και οι υπόλοιπες (310) ανώνυμες.

Αντιμετώπιση διαδικτυακών εγκλημάτων

Στον τομέα της δίωξης των εγκλημάτων που διαπράττονται μέσω Διαδικτύου ή με τη χρήση αυτού, το Α’ εξάμηνο του 2019, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εκτέλεσε (1.815) Εισαγγελικές Παραγγελίες για Προκαταρκτική Εξέταση ή Προανάκριση, από όλες τις Εισαγγελίες Πρωτοδικών της Χώρας. Από αυτές (1.449) χειρίσθηκε η Διεύθυνση και (366) η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος.

Ο συνολικός αριθμός νέων υποθέσεων το Α΄ εξάμηνο έτους 2019 ανήλθε σε 2.668. (Ο αριθμός αυτός αναφέρεται στα νέα πρωτόκολλα που εκδόθηκαν, είτε επρόκειτο για νέα εισαγγελική παραγγελία, είτε για προανακριτικό υλικό, εγκλήσεις πολιτών κ.λπ.).

Ειδικότερα, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος χειρίστηκε, κατά περίπτωση, τις εξής υποθέσεις:

Περιβάλλον ασφάλειας της χώρας: Η εγκληματικότητα σε αριθμούς - εικόνα 11

Πηγή: ΕΛΑΣ

Φωτο: Eurokinissi

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Ένα από τα πιο τίμια σουβλάκια της Αθήνας: Γιατί όλοι τρώνε σε αυτό το μέρος στο Κουκάκι

Ένα κλασικού τύπου, παραδοσιακό σουβλατζίδικο στην οδό Πετμεζά κάνει εσχάτως σουξέ.

ΕΞΕΤΑΖΕΤΑΙ Η ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΑΣΥΛΟΥ ΤΟΥ 24 Σεπ 2025 | 15:39

Ψεύτικη ταυτότητα δήλωσε ο 24χρονος που επιτέθηκε με ψαλίδι σε γυναίκα και δάγκωσε αστυνομικό – Είχε ήδη συλληφθεί 7 φορές

Ο 24χρονος με καταγωγή, κατά δήλωσή του, από την Παλαιστίνη που επιτέθηκε με γυναίκα σε ψαλίδι έχει βαρύ ποινικό παρελθόν και έδωσε ψευδή στοιχεία.

ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 24 Σεπ 2025 | 14:06

Πάτρα: Αστυνομικός εμβόλισε το αυτοκίνητο του αδελφού του, τον χτύπησε με λοστό και εξαφανίστηκε

Ένα πρωτοφανές περιστατικό σημειώθηκε στην Πάτρα, με πρωταγωνιστή έναν αστυνομικό, ο οποίος πλέον καταζητείται από τους ίδιους του τους συναδέλφους.

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ 24 Σεπ 2025 | 12:54
ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ 24 Σεπ 2025 | 11:43
ΟΔΗΓΗΘΗΚΑΝ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ 23 Σεπ 2025 | 14:31

Επίθεση με γροθιές σε 14χρονο έξω από σχολείο στον Ασπρόπυργο: Συνελήφθησαν πέντε ανήλικοι

Πέντε ανήλικοι συνελήφθησαν για επίθεση σε 14χρονο και οδηγούνται στον εισαγγελέα.

ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ 23 Σεπ 2025 | 10:27

Eισβολή κακοποιών σε εταιρεία στον Ασπρόπυργο – Έριξαν πόρτα με ΙΧ για να φτάσουν στο χρηματοκιβώτιο

Τέσσερις δράστες εμβόλισαν πόρτα εταιρείας στον Ασπρόπυργο για να φτάσουν στο χρηματοκιβώτιο.

ΖΗΤΗΣΕ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΤΗΣ 22 Σεπ 2025 | 15:26

Ελεύθερη αφέθηκε η 62χρονη στη Βοιωτία που έθαψε τη μητέρα της σε στάβλο- Υπό διερεύνηση το πώς πέθανε η γυναίκα

Η 60χρονη γυναίκα ζητούσε επίμονα να μάθει τι λέγεται για την ίδια στα μέσα ενημέρωσης.

ΣΥΝΤΕΤΡΙΜΜΕΝΟΙ ΟΙ ΔΥΟ ΓΟΝΕΙΣ 22 Σεπ 2025 | 13:09

Τραγωδία στα Χανιά: Νεκρό βρέφος 2,5 μηνών στις Καλύβες Αποκορώνου - Το πλάκωσαν οι γονείς στον ύπνο τους

Ο 28χρονος άνδρας και η 26χρονη σύντροφός του μόλις αντιλήφθηκαν ότι το παιδί τούς δεν είχε τις αισθήσεις του, ειδοποίησαν αμέσως το ΕΚΑΒ και την αστυνομία.

ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ 22 Σεπ 2025 | 13:06

Θεσσαλονίκη: Έσφαξε αρνί στο Σέιχ Σου για να τιμήσει το κουρμπάνι - Κακουργηματική δίωξη σε 51χρονο

Αστυνομικοί εντόπισαν το ζώο κρεμασμένο σε κλαδί δέντρου και συνέλαβαν τον άντρα, ενώ δίπλα του εντόπισαν και το μαχαίρι.

ΤΡΕΙΣ ΑΝΤΡΕΣ ΣΕ ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΕΣ ΟΙ ΔΡΑΣΤΕΣ 19 Σεπ 2025 | 11:36

Πανικός στον Πειραιά: Μαχαίρωσαν συγγενή ιδιοκτήτη σχολής οδηγών

Τρεις άνδρες οι οποίοι επέβαιναν σε μοτοσικλέτες, χτύπησαν με μαχαίρι συγγενή ιδιοκτήτη σχολής οδηγών στον Πειραιά.

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ 19 Σεπ 2025 | 07:44

Πάτρα: Αστυνομικός χτύπησε... αστυνομικό στην πορεία για τον Παύλο Φύσσα [βίντεο]

Ένταση ανάμεσα σε διαδηλωτές και αστυνομικούς στην πορεία για τον Παύλο Φύσσα στην Πάτρα. Ένταση και ανάμεσα σε αστυνομικούς και... αστυνομικούς.

ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΟΠΛΑ 17 Σεπ 2025 | 15:53
ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΠΙΣΗΜΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ 17 Σεπ 2025 | 13:28

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Η ΕΛΑΣ επικοινώνησε με την οικογένειά του για τα απειλητικά μηνύματα στη γυναίκα του, Μαράια

Επικοινωνία αστυνομίας οικογένειας Γιάννη Αντετοκούνμπο για τις απειλές σε βάρος της συζύγου του

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΟΙ ΔΡΑΣΤΙΔΕΣ 17 Σεπ 2025 | 10:43

Bullying στην Πάτρα: Ανήλικες εξανάγκασαν 13χρονη να τους φιλήσει τα πόδια ενώ τη βιντεοσκοπούσαν

Τέσσερις ανήλικες εξανάγκασαν το θύμα τους έξω από γυμνάσιο στην Πάτρα, να σκύψει και να τους φιλήσει τα πόδια ενώ βιντεοσκοπούσαν τις πράξεις τους.

ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ 17 Σεπ 2025 | 09:48

Ανήλικοι ξυλοκόπησαν 15χρονο στο Παγκράτι

Ένας 15χρονος έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από άλλους ανήλικους στο Παγκράτι.

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ 16 Σεπ 2025 | 22:45

Άγριο ξύλο στη Μαδρίτη: Οπαδοί της Μαρσέιγ συγκρούστηκαν με την αστυνομία πριν το ματς με τη Ρεάλ [βίντεο]

Περισσότεροι από 1.500 άνδρες των σωμάτων ασφαλείας συμμετείχαν στην επιχείρηση για την τήρηση της τάξης και τον έλεγχο των οπαδών της γαλλικής ομάδας, ωστόσο η κατάσταση ξέφυγε

ΒΙΑ 16 Σεπ 2025 | 13:24

Έφηβοι "διέλυσαν" σχολική βιβλιοθήκη προκαλώντας ζημιές χιλιάδων δολαρίων: Οι μητέρες τους τους παρέδωσαν στην αστυνομία

Βανδάλισαν το σχολείο τους αλλά οι μητέρες τούς τους αναγνώρισαν από το βίντεο στις κάμερες ασφαλείας και τους παρέδωσαν στην αστυνομία.

ΤΗΣ ΠΗΡΕ ΤΟ ΠΟΡΤΟΦΟΛΙ 16 Σεπ 2025 | 12:06

Κορυδαλλός: Επίθεση τσαντάκια σε 26χρονη - Τη χτύπησε όταν αντιστάθηκε και εκείνη τον έριξε από τη μηχανή του

Τσαντάκιας επιτέθηκε και χτύπησε 26χρονη στον Κορυδαλλό, όταν εκείνη αντιστάθηκε.

ΕΦΤΙΑΞΕ ΒΙΝΤΕΟ 16 Σεπ 2025 | 10:42

Λάρισα: 13χρονος συνελήφθη για παιδική πορνογραφία με τεχνητή νοημοσύνη σε βάρος 11χρονου

Ένας μαθητής Α' γυμνασίου μόλις 13 ετών κατηγορείται για παιδική πορνογραφία στη Λάρισα.

ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ 16 Σεπ 2025 | 10:41

Ρόδος: Εντοπίστηκαν 17 "φιξάκια" σε αυλή σχολείου

Σε αυλή σχολείου στη Ρόδο εντοπίστηκαν 17 φιξάκια κοκαϊνης.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΜΗΤΕΡΑΣ 14 Σεπ 2025 | 22:21
14 Σεπ 2025 | 18:33

Βίντεο από τη συμπλοκή Ισραηλινών και Παλαιστινίων στο Σύνταγμα – Πέντε συλλήψεις

Από το σημείο περισυλλέχθηκαν και κατασχέθηκαν 6 κοντάρια, εκ των οποίων 2 φέρουν τη σημαία της Παλαιστίνης.

ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΔΡΟΜΟΙ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΩΡΑ 14 Σεπ 2025 | 16:45

Συναγερμός στους Αμπελόκηπους: Απειλητικό mail για εκρηκτικό μηχανισμό σε σούπερ μάρκετ

Έκλεισαν για ώρα δρόμοι στους Αμπελόκηπους μετά το απειλητικό mail για βόμβα σε κατάστημα.

ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ 13 Σεπ 2025 | 22:45

Παλαιστίνιοι και Ισραηλινοί ήρθαν στα χέρια στην πλατεία Συντάγματος

Ένας 29χρονος τραυματίστηκε ελαφρά σε συμπλοκή μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστίνιων στο Σύνταγμα.

ΣΧΗΜΑΤΙΣΤΗΚΕ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ 13 Σεπ 2025 | 21:27

Θεσσαλονίκη: Ανήλικη εκδιδόταν μέσω του διαδικτύου - Την παρότρυνε φίλη της - Συνελήφθη 30χρονος "πελάτης"

Μία ενήλικη στη Θεσσαλονίκη παρότρυνε την ανήλικη φίλη της να εκδίδεται μέσω του διαδικτύου.

ΠΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ 12 Σεπ 2025 | 13:14

Αστυνομική επιχείρηση στο Ζεφύρι για όπλα και... 14 ηχεία – Οκτώ συλλήψεις [βίντεο]

Η αστυνομία πραγματοποιεί σήμερα Παρασκευή επιχείρηση στο Ζεφύρι.

ΤΙ ΕΝΤΟΠΙΣΑΝ 11 Σεπ 2025 | 23:19

Πρώτο κουδούνι: Έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ. σε σχολικά λεωφορεία σε όλη την Ελλάδα - Πάνω από 200 παραβάσεις

Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, ελέγχθηκαν 1.702 σχολικά λεωφορεία και βεβαιώθηκαν 203 παραβάσεις

ΚΑΙ ΜΕ ΑΙΧΜΗΡΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ 11 Σεπ 2025 | 15:39

Πετράλωνα: Συνελήφθησαν τρία άτομα γιατί χτύπησαν 17χρονο σε σχολείο

Στις περίπου 10:30, μια παρέα τεσσάρων νεαρών προσέγγισε τον 17χρονο εντός του σχολείου και του επιτέθηκαν σωματικά απειλώντας τον με αιχμηρό αντικείμενο.

ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ 11 Σεπ 2025 | 11:29

Ψυχικό: Βρέθηκαν ανθρώπινο κρανίο και οστά πάνω σε βράχο

Ανθρώπινα οστά και κρανίο εντοπίστηκαν πάνω σε βράχο στο Ψυχικό.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΑΣ 10 Σεπ 2025 | 14:09

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 55χρονος με χιλιάδες χάπια Ecstasy

Οι αστυνομικοί πιστοποίησαν την εγκληματική του δράση, τον εντόπισαν και τον συνέλαβαν.

ΣΤΟ ΙΛΙΟΝ 10 Σεπ 2025 | 11:06

Συμπλοκή Ρομά στο Πάρκο Τρίτση: Σφαίρες σε αυτοκίνητα και τοίχους – Βρέθηκαν 17 κάλυκες

Σοβαρό επεισόδιο με πυροβολισμούς μεταξύ Ρομά στο Πάρκο Τρίτση στο Ίλιον.

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 08 Σεπ 2025 | 12:27

Επεισοδιακή καταδίωξη 20χρονου γόνου επιχειρηματικής οικογένειας στο κέντρο της Αθήνας – Χτύπησε αστυνομικό

Σκηνές από ταινία δράσης εκτυλίχθηκαν το Σάββατο στο κέντρο της Αθήνας με πρωταγωνιστή έναν 20χρονο γιο επιχειρηματία.

Ο ΑΓΟΡΑΣΤΗΣ ΗΤΑΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ 08 Σεπ 2025 | 10:01

"Ιερή" απάτη στα Καλάβρυτα: Ηγούμενος μονής προσπάθησε να πουλήσει 17 βυζαντινές εικόνες και ευαγγέλια για 200.000 ευρώ

Ο ηγούμενος της μονής του Μεγάλου Σπηλαίου επιχείρησε να πουλήσει 17 βυζαντινές εικόνες.

ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ 06 Σεπ 2025 | 15:59

"Περιστατικό ομηρίας" στη ΔΕΘ: Η εντυπωσιακή άσκηση των ΕΚΑΜ [βίντεο]

Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα τα "κομάντος" της ΕΛ.ΑΣ. συλλαμβάνουν τον κακοποιό και απελευθερώνουν την όμηρο, την οποία οδηγούν με ασφάλεια σε υπηρεσιακό βανάκι.

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ 06 Σεπ 2025 | 08:34

Αστακός το κέντρο της Θεσσαλονίκης για τη ΔΕΘ - "Αίαντας", 2.500 αστυνομικοί, drones και κάμερες

Θα βρίσκονται επί ποδός όλες οι διαθέσιμες δυνάμεις της Θεσσαλονίκης, ενώ διμοιρίες μετακινήθηκαν από γειτονικούς νομούς, αλλά κι από υπηρεσίες της Αττικής.

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΕΛΑΣ 04 Σεπ 2025 | 09:11

Δημογλίδου για του Κρητικούς μαφιόζους: "Έρχονται και άλλες συλλήψεις" - Πότε ξεκίνησαν οι έρευνες

Σήμερα απολογούνται οι πρώτοι κατηγορούμενοι για συμμετοχή στη μεγάλη εγκληματική οργάνωση της Κρήτης.

03 Σεπ 2025 | 10:54
ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΠΑΤΕΣ 29 Σεπ 2025 | 07:30

"Είμαστε από τη ΔΕΗ, θα εκραγεί το κτίριο" - Πώς επιτήδειοι εξαπατούν ηλικιωμένους και τους αρπάζουν χρήματα

Επιτήδειοι, άλλες φορές μέσω τηλεφώνου και άλλες και με φυσική παρουσία, επιχειρούν με ευφάνταστους τρόπους να αποσπάσουν μεγάλα χρηματικά ποσά, βάζοντας στο στόχαστρο συνήθως ηλικιωμένα άτομα.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ 29 Σεπ 2025 | 07:12

Ξάνθη: Βαρήκοος και με σκλήρυνση κατά πλάκας ο 40χρονος ομογενής - Αστυνομικός τον ξυλοφόρτωσε και τον πέταξε σε χωράφι

Ο συνοριοφύλακας εκτός υπηρεσίας, σταμάτησε τον άτυχο άνδρα, νομίζοντας ότι ήταν παράνομος μετανάστης - Συγκλονίζει η μαρτυρία του 40χρονου θύματος.

"ΗΤΑΝ ΤΟΥ ΠΑΠΠΟΥ ΜΟΥ" 26 Σεπ 2025 | 07:55

Αυτός είναι ο 77χρονος που κρατούσε φιάλη με έμβρυο σε φορμόλη - Οικονομολόγος, λογοτέχνης και μεταφραστής

Ο 77χρονος υποστήριξε ότι η φιάλη με το έμβρυο ήταν του παππού του, που ήταν μεγαλογιατρός το 1930 (!), και αποφάσισε να το κρατήσει για… κειμήλιο.

«ΜΑΙΜΟΥ» ΤΕΧΝΙΚΟΙ ΤΗΣ ΔΕΗ 26 Σεπ 2025 | 07:21

"Βρήκαμε κι άλλα καλώδια": Πώς μια σπείρα Ρομά εξαπατούσε ηλικιωμένους - Δήλωναν... πυρόπληκτοι για να παίρνουν επιδόματα

Τα μέλη της σπείρας προσέγγιζαν τα θύματά τους όταν γύριζαν στις οικίες τους φορτωμένοι με ψώνια. Προσφέρονταν να τους βοηθήσουν και δήλωναν ότι ήταν υπάλληλοι του ΔΕΔΔΗΕ.

ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ 25 Σεπ 2025 | 07:45

Το βαρύ ποινικό παρελθόν του 24χρονου "Παλαιστίνιου": Δάγκωσε αστυνομικό και φώναζε "Αλλάχου Ακμπάρ"

Ο "πιθανόν" 24 χρόνων άνδρας, είχε συλληφθεί στο παρελθόν για ληστεία, σωματικές βλάβες, φθορές, απείθεια, αντίσταση, παράνομη είσοδο στη χώρα και απέλαση.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΘΡΙΛΕΡ 24 Σεπ 2025 | 06:55

Βοιωτία: "Δεν υπάρχει Γιάννης" - Το μυστήριο με τον συνεργό της 62χρονης που έθαψε τη μητέρα της

Οι Αρχές εκτιμούν ότι ο άνδρας από την Αλβανία που είχε περιγράψει η κατηγορούμενη δεν είναι υπαρκτό πρόσωπο.

ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 23 Σεπ 2025 | 07:29

Από χούλιγκαν, εκτελεστικό όργανο της "νέας" Greek Mafia - Ποιος είναι ο 34χρονος που δέχθηκε πυροβολισμούς στο Παγκράτι

Ο 34χρονος εποφθαλμιούσε να γίνει αρχηγός της θύρας 7 του Ολυμπιακού, στη θέση του "Κοντού", ο οποίος κατηγορήθηκε ως αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης που ευθύνεται για τον θάνατο του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη.

ΠΩΣ ΘΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΟΥΝ 23 Σεπ 2025 | 06:51

Η "ΕΚΑΜ του Ελληνικού FBI" σε 25 καταυλισμούς Ρομά: Θα έχουν ειδική στολή και εξοπλισμό - Ποια θα είναι η δράση τους

Η "ΕΚΑΜ του Ελληνικού FBI", τοποθετείται σε 25 καταυλισμούς, για την αποτροπή της εγκληματικότητας.

TRAFFICKING 22 Σεπ 2025 | 07:53

Υπόθεση μαστροπείας: Πώς ο 42χρονος Joker παγίδευε ευάλωτες γυναίκες - Οι αποκαλύψεις από τα θύματά του

Τέσσερα θύματα του "Joker", του 42χρονου μαστροπού, παραγωγού ερωτικών ταινιών, αποκαλύπτουν νέες πτυχές από την δράση του.

ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΑΣ ΕΙΡΗΝΗΣ 22 Σεπ 2025 | 07:42

Μοναστηράκι: Συγκλονίζει η 53χρονη που τραυματίστηκε από την πτώση δέντρου - "Εχασα πολύ αίμα, χρειάστηκαν ράμματα στο κεφάλι"

Με την ανήλικη κόρη της ήταν η 53χρονη γυναίκα που τραυματίστηκε από πτώση δέντρου στην πλατεία Αγίας Ειρήνης το Σάββατο

22 Σεπ 2025 | 07:24

Πώς αποκαλύφθηκε η φρίκη στη Βοιωτία: Η 62χρονη διευθύντρια ΚΕΠ έθαψε τη μητέρα της σε στάβλο για ένα επίδομα και μια σύνταξη

Για ένα επίδομα αναπηρίας και μια σύνταξη, έθαψε τη μητέρα της σε ένα στάβλο και επί δύο χρόνια προσποιούταν ότι είναι ζωντανή.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ 19 Σεπ 2025 | 07:32

Ο ΕΟΠΥΥ προειδοποιεί για νέα ψηφιακή απάτη από επιτήδειους σε πολίτες - "Μην δίνετε στοιχεία"

Την προσοχή των πολιτών και κυρίως των συνταξιούχων, εφιστά ο ΕΟΠΥΥ, καθώς επιτήδειοι στέλνουν παραπλανητικά μηνύματα με στόχο να αρπάξουν χρήματα από τους τραπεζικούς λογαριασμούς ηλικιωμένων ανθρώπων.

ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ 19 Σεπ 2025 | 07:02

Σύλληψη Σέρβου με βαρύ ποινικό παρελθόν: Μαφιόζος και επαγγελματίας δολοφόνος - Η απόπειρα σε βάρος δικηγόρου

Σε βάρος του εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα σύλληψης των Σερβικών αρχών - Ανήκε σε οργάνωση που αποτελούσε συνεργαζόμενο παρακλάδι της διαβόητης μαφίας του Κότορ "Καβάτσκι".

ΤΙ ΕΙΠΕ ΣΤΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ 18 Σεπ 2025 | 07:56

"Είμαι μέλος του ISIS- Ο Μοχάμεντ μου έδινε 100 ευρώ για κάθε φωτιά που έβαζα", ομολόγησε ο 32χρονος Παλαιστίνιος

Οι αρχές κάνουν λόγο για έναν ασταθή, περίεργο άνθρωπο και χρήστη ναρκωτικών ουσιών.

ΧΑΛΑΝΔΡΙ 18 Σεπ 2025 | 06:56

Υπόθεση revenge porn: Η καταγγελία πατέρα που "ξεσκέπασε" τον 25χρονο - Παγίδευε ανήλικες μέσω social media

Οι φαινομενικά αθώες συνομιλίες στο TikTok και το Snapchat, "παγίδευαν" ανήλικα κορίτσια στον εφιάλτη της εκδικητικής πορνογραφίας.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ 17 Σεπ 2025 | 07:26

Η άρρωστη δράση του 32χρονου εμπρηστή στο Αιγάλεω: Σεξουαλικές επιθέσεις, απόπειρα ανθρωποκτονίας, εμπλοκή σε πυρκαγιές

Ο 32χρονος άνδρας με καταγωγή από την Παλαιστίνη, είχε αποτυπωθεί σε βίντεο την ώρα που έβαζε μια επικίνδυνη φωτιά στο δάσος του Καρέα στις 7 Σεπτεμβρίου.

ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ 16 Σεπ 2025 | 13:38

Συναγερμός στον Ταύρο: Εντοπίστηκαν τρύπες από πυροβολισμούς στα κεντρικά της ΑΑΔΕ [βίντεο - εικόνες]

Η μία οπή βρίσκεται σε παράθυρο πρώτου ορόφου στην πλευρά της οδού Σμύρνης, ενώ η δεύτερη από την πλευρά της Πειραιώς

ΕΥΠ 16 Σεπ 2025 | 07:11

Αποκαλύψεις για τον Τούρκο με τα 12.500 κινητά που συνελήφθη στη Χίο - Οι σχέσεις με την τουρκική μαφία και κυκλώματα μεταναστών

Τα συνολικά 12.500 κινητά τηλέφωνα, δεν έφεραν νόμιμα παραστατικά αγοράς, ούτε άδεια από τις τελωνειακές αρχές για την εξαγωγή τους στην Τουρκία.

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 15 Σεπ 2025 | 10:28

Επεισοδιακή καταδίωξη 16χρονου με κλεμμένη μηχανή στην Καλλιθέα - Τραυματίστηκε αστυνομικός

Καταδίωξη σημειώθηκε χθες, Κυριακή στις 3.30 μετά το μεσημέρι στην Καλλιθέα, που κατέληξε στη σύλληψη ενός 16χρονου και στον ελαφρύ τραυματισμό ενός αστυνομικού.

ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΡΑΣΤΕΣ 14 Σεπ 2025 | 12:34

Καταδρομική επίθεση σε ξενοδοχείο ισραηλινών συμφερόντων στην Ομόνοια - Έριξαν μπογιές και έγραψαν συνθήματα

Άγνωστα άτομα αρχικά εκτόξευσαν μπογιές στους τοίχους και εν συνεχεία ανέγραψαν συνθήματα, όπως "Free Gaza" και " Λευτεριά στην Παλαιστίνη".

ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ 14 Σεπ 2025 | 08:20

Μύκονος: Επίκεντρο εγκληματικής δραστηριότητας το "νησί των Ανέμων" - "Ροζ κοκαΐνη", μπράβοι, trafficking και διαρρήξεις

Τα στοιχεία επιβεβαιώνουν ότι για ακόμα ένα καλοκαίρι το "νησί των ανέμων", αποτέλεσε επίκεντρο κάθε λογής παράνομης και εγκληματικής δραστηριότητας.

59ΧΡΟΝΟΣ 12 Σεπ 2025 | 09:03

Γκύζη: "Σε έχω σαν τσάι, περίμενε λίγο και θα δεις τι θα κάνω", είπε ο πιστολέρο στον υπάλληλο καθαριότητας

Ο πιστολέρο ενοχλήθηκε από τον θόρυβο του οχήματος κατά την αποκομιδή των σκουπιδιών, έκανε παρατήρηση στους εργαζόμενους και δεν δίστασε να ανοίξει πυρ εναντίον τους.

Η ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ 12 Σεπ 2025 | 07:50

Μαρτυρίες σοκ για τον "Joker": Ο 42χρονος μαστροπός υποχρέωνε κοπέλα να παίζει σε ταινίες πορνό ακόμη και έγκυος

Ο "Joker" προσέγγιζε νεαρές γυναίκες, κυρίως Ελληνίδες, μεταξύ των οποίων τουλάχιστον μία ανήλικη, οι οποίες είχαν οικονομικά προβλήματα και προέρχονταν από προβληματικό οικογενειακό περιβάλλον.

ΤΙ ΕΙΧΕ ΣΥΜΒΕΙ 12 Σεπ 2025 | 06:47

Στη φυλακή ο 20χρονος γόνος επιχειρηματία που τραυμάτισε αστυνομικό σε καταδίωξη - Τι είπε στην απολογία του

Από τη θέση οδηγού του πολυτελούς αυτοκινήτου με το οποίο έκανε κόντρες στους δρόμους της Αθήνας, στη φυλακή οδηγήθηκε ο 20χρονος γόνος επιχειρηματία.

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΒΑΣΗ 11 Σεπ 2025 | 07:20

Χωρίς ελικόπτερα έμεινε η ΕΛΑΣ: Καθηλωμένα από την 1η Ιουνίου και τα πέντε που διαθέτει

Η έλλειψη των εναέριων μέσων, προκαλεί επικίνδυνες δυσλειτουργίες στις επιχειρησιακές δυνατότητες της αστυνομίας.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ 11 Σεπ 2025 | 07:00

Σάλος με τη σύλληψη του καρδιοχειρουργού για φακελάκι - "Γιατροί στο Ιπποκράτειο βγάζουν έως και 10.000 ευρώ την ημέρα"

Οι αστυνομικοί μπήκαν στο γραφείο, ακινητοποίησαν τον γιατρό και στη δεξιά τσέπη του παντελονιού του βρέθηκε ο φάκελος, ο οποίος περιείχε τα 3.000 ευρώ.

ΠΩΣ ΤΟΥΣ ΞΕΣΚΕΠΑΣΑΝ 10 Σεπ 2025 | 07:37

Καλάβρυτα: Ο ενορχηστρωτής "Τζάκσον", ο κτηνοτρόφος με τα αρχαία νομίσματα και η παγίδα με την τριπλή αγοραπωλησία

Ο ηγούμενος της Ιεράς Μονής Μεγάλου Σπηλαίου και ο βοηθός του, πωλούσαν τις θρησκευτικές εικόνες έναντι 20.000 € τη μια, ενώ ζητούσαν 50.000 για το κάθε Ευαγγέλιο του 18ου αιώνα.

ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 10 Σεπ 2025 | 07:15

Νέα έρευνα για εμπλοκή αστυνομικών και δικαστικών στη "μαφία των Χανίων" - Θα μιλήσουν τα κινητά των δύο αδερφών

Η δεύτερη δικογραφία για τους εκβιασμούς, τις δωροδοκίες και τις απάτες της εγκληματικής οργάνωσης, αποκαλύπτουν σειρά από "σκοτεινές" πράξεις, ανοίγοντας το πεδίο των ερευνών.

ΑΡΧΑΙΟΚΑΠΗΛΙΑ 09 Σεπ 2025 | 07:45

Μονή Μεγάλου Σπηλαίου στα Καλάβρυτα: Πώς το Ελληνικό FBI ξεσκέπασε τον ηγούμενο - Τα "ραντεβού" και η "παγίδα"

Μια παράνομη αγοραπωλησία 17 βυζαντινών εικόνων και δύο Ευαγγελίων του 18ου αιώνα, έναντι 200.000 ευρώ, οδήγησε στη "φάκα" των αρχών, τον ηγούμενο της Ιεράς Μονής Μεγάλου Σπηλαίου Καλαβρύτων.

ΣΦΙΓΓΕΙ Ο ΚΛΟΙΟΣ 07 Σεπ 2025 | 08:55

Mαφία της Κρήτης: Στο μικροσκόπιο δύο δικαστικοί και δύο αστυνομικοί - Ανοίγει ο κύκλος των ερευνών

Πέντε… συνομιλητές της "μαφίας των Χανίων", μπαίνουν στο μικροσκόπιο των δικαστικών αρχών για ύποπτες πράξεις.

ΠΩΣ ΔΡΟΥΣΕ ΤΟ ΚΥΚΛΩΜΑ 06 Σεπ 2025 | 09:00

Λαθρεμπόριο καυσίμων: "Πάλι μάπα πετρέλαιο μου έβαλες" - Ο "Ταρζάν", οι μάνικες και οι αποκαλυπτικές συνομιλίες του κυκλώματος

Οι συνομιλίες που "έκαψαν" τα μέλη του κυκλώματος με το λαθρεμπόριο καυσίμων, οδηγώντας στον τερματισμό της παράνομης δραστηριότητας από το Ελληνικό FBI.

ΚΥΚΛΩΜΑ 05 Σεπ 2025 | 07:58

Αρωμα Greek Mafia στους λαθρέμπορους καυσίμων: Με "πασιέντζα" στον υπολογιστή πείραζαν την αντλία και έκλεβαν το 25%

Οι χειριστές του με ένα ειδικό συνδυασμό μέσα από την πασιέντζα, κατέληγαν στο σύστημα εισροών-εκροών και πραγματοποιούσαν ελλειμματικές παραδόσεις.

ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 05 Σεπ 2025 | 06:45

Κρήτη: Και δεύτερη αποκαλυπτική συνομιλία του μαφιόζου με τον Καμμένο - Τον παρακολουθούσαν με κοριούς επί ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Παρά το γεγονός ότι ο Πάνος Καμμένος ανέφερε ότι "δεν βοήθησε" και "δεν σήκωσε ξανά τηλέφωνο", η επικοινωνία με τον 57χρονο φαίνεται να επιβεβαιώνει το αντίθετο.

ΝΕΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ 04 Σεπ 2025 | 07:44

Κρητική μαφία: "Η προεδρίνα Εφετών μου ζήτησε μια χάρη και της την έφτιαξα", έλεγε ο 57χρονος αρχηγός

Σήμερα οι 48 συλληφθέντες της κρητικής μαφίας, αναμένεται να περάσουν σταδιακά το κατώφλι του ανακριτή, με τις απολογίες να ολοκληρώνονται πιθανότατα την Παρασκευή.

ΚΡΗΤΙΚΗ ΜΑΦΙΑ 03 Σεπ 2025 | 07:33

Κρητική μαφία: Πώς εκβίαζαν τον ηγούμενο για το φιλέτο του 1,5 εκατ. ευρώ - Οι αποκαλυπτικοί διάλογοι με τον Καμμένο

Μέσα από το κελί των φυλακών, ο "Πατομπούκαλος", ένας από τους κρητικούς μαφιόζους ομολογεί ότι έβαλε βόμβα στο σπίτι του αστυνομικού που τον είχε συλλάβει. Πώς αποκαλύφθηκε η δράστη της μαφίας των Χανίων.

ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 02 Σεπ 2025 | 07:40

Μαφία της Κρήτης: Τρεις επιχειρηματίες κι ένας παπάς οι αρχηγοί - Εκβίαζαν ηγούμενο με ροζ βίντεο - 3 εκατ. ο τζίρος τους

Ηγετικό ρόλο στην εγκληματική ομάδα, φέρονται να έχουν δυο αδέλφια που διατηρούν ξενοδοχείο και beach bar στα Χανιά. Ένας ιερέας και ένας ιδιοκτήτης γυμναστηρίου.

Η ΔΗΛΩΣΗ 29 Σεπ 2025 | 17:57

Αναβολή πήρε η δίκη του Βασίλη Μπισμπίκη: "Δεν εγκατέλειψα, δεν κρύφτηκα - Έχω ακούσει τόσα από χθες" [βίντεο]

Ο Βασίλης Μπισμπίκης αφέθηκε ελεύθερος με εντολή του δικαστηρίου μέχρι τις 8/10 όταν θα γίνει η δίκη - Τι δήλωσε μπροστά στις κάμερες

ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ 29 Σεπ 2025 | 17:44

Βασίλης Μπισμπίκης: Ποιος θα πληρώσει τις ζημιές που προκάλεσε με το θηριώδες τζιπ

Ο Βασίλης Μπισμπίκης αρνήθηκε την κατηγορία για εγκατάλειψη του σημείου του τροχαίου ατυχήματος.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ 29 Σεπ 2025 | 17:39

Καϊλή: "Το αμάρτημα της Εύας", το βιβλίο της για το Qatargate - "Της είπαν να ομολογήσει και όλα θα τελειώσουν"

Ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος μίλησε για την Εύα Καϊλή και το βιβλίο που εξέδωσε - "Το βιβλίο αναφέρει ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι έχει χρηματιστεί"

ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ 29 Σεπ 2025 | 17:39

Ηράκλειο: Σοβαρά προβλήματα από τη νεροποντή - Αίτημα να κηρυχθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης περιοχές του Δήμου Μινώα Πεδιάδος

Το αίτημα ακολούθησε των πλημμυρικών φαινομένων που σημειώθηκαν μέσα σε λίγα λεπτά, τις πρωινές ώρες της Δευτέρας 29 Σεπτεμβρίου 2025, όπου εκδηλώθηκε δυνατή νεροποντή.

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ 29 Σεπ 2025 | 17:04

Βασίλης Μπισμπίκης: "Κυκλοφορούσε χωρίς πίσω πινακίδα, πρόσφατα πήρε κλήση για κίνηση σε αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας"

Ο ίδιος ο ηθοποιός ανέφερε σχετικά με το συμβάν ότι δεν εγκατέλειψε το σημείο

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ 29 Σεπ 2025 | 16:57

Τζένη Μπαλατσινού: Οργισμένη ανάρτηση για τον εκδότη, Γιάννη Κουρτάκη και το πόθεν έσχες της - Τον κατηγορεί για "λάσπη"

Με αφορμή τη δημοσιοποίηση των πόθεν έσχες, η Τζένη Μπαλατσινού κατηγορεί τα "Παραπολιτικά" και τον εκδότη Γιάννη Κουρτάκη για παραποίηση των περιουσιακών στοιχείων της

ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ 29 Σεπ 2025 | 16:31

Βασίλης Μπισμπίκης: "Άνθρωπος είναι και αυτός, τέτοια περιστατικά συμβαίνουν συχνά', λέει η θεία του για το τροχαίο

Η θεία του Βασίλη Μπισμπίκη μιλάει για το τροχαίο στη Φιλοθέη και για τον χαρακτήρα του ηθοποιού.

«ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΤΥΧΗΜΑ» 29 Σεπ 2025 | 16:26

Μαίρη Χρονοπούλου: Στο ανθρωποκτονιών η υπόθεσή της - Εξετάζονται τα αίτια του θανάτου της

"Δεν ήταν ατύχημα, ήταν εγκληματική ενέργεια" υποστηρίζει ο δικηγόρος και στενός φίλος της, Δημήτρης Χατζημιχάλης

ΠΟΣΑ ΔΗΛΩΣΕ 29 Σεπ 2025 | 16:26

Αλέξης Τσίπρας: Το Πόθεν Έσχες του πρώην πρωθυπουργού - Τα εισοδήματα από βραβεία και το ινστιτούτο με το όνομά του

Τα στοιχεία της δήλωσης περιουσιακής κατάστασης του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα

ΚΑΡΥΣΤΙΑΝΟΥ 29 Σεπ 2025 | 15:09

Εκταφή οστών θυμάτων των Τεμπών: Μπορεί μια νέα τοξικολογική να απαντήσει για το "ξυλόλιο" και την πυρόσφαιρα;

Το αίτημα των συγγενών των θυμάτων των Τεμπών, αποσκοπεί στο να ερευνηθεί η αιτία του θανάτου των θυμάτων

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 29 Σεπ 2025 | 15:07

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα με λαθραία ποτά και παράνομα φυτοπροστατευτικά προϊόντα - Ζημία 150.000 ετησίως για το Δημόσιο

Η ζημία που προκλήθηκε στο Δημόσιο υπερβαίνει ετησίως τις 150.000 ευρώ, από μη απόδοση φόρων, δασμών και λοιπών επιβαρύνσεων -

ΤΙ ΙΣΧΥΡΙΣΤΗΚΕ 29 Σεπ 2025 | 14:15
ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 29 Σεπ 2025 | 13:27

Βίντεο ντοκουμέντο: Αυτοκίνητο παρασύρει 40χρονη στη Θεσσαλονίκη - Νοσηλεύεται στη ΜΕΘ

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται μία 40χρονη στη Θεσσαλονίκη, η οποία παρασύρθηκε από αυτοκίνητο χθες Κυριακή.

ΔΩΡΙΔΑ 29 Σεπ 2025 | 13:14

Εντυπωσιακές αλλά και ανησυχητικές εικόνες: Αναδύθηκε ακόμα περισσότερο το βυθισμένο χωριό Κάλλιο στη λίμνη του Μόρνου

Ολοένα και περισσότερο αποκαλύπτεται το βυθισμένο χωριό Κάλλιο στη Δωρίδα, καθώς τα νερά της τεχνητής λίμνης του Μόρνου υποχωρούν με ανησυχητική ταχύτητα.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ 29 Σεπ 2025 | 13:10

Προειδοποίηση Κολυδά: Στις 6 Οκτωβρίου θα σταματήσουν οι βροχές - Πολύ νερό την ερχόμενη Πέμπτη και Παρασκευή

Άστατος θα είναι καιρός τις επόμενες ημέρες, με βαθμιαία πτώση της θερμοκρασίας σε επίπεδα λίγο χαμηλότερα από τα κανονικά για την εποχή.

29 Σεπ 2025 | 12:47

17o Greece Race for the Cure® - "60.000 και συνεχίζουμε"

Περισσότεροι από 60.000 άνδρες, γυναίκες και παιδιά συμμετείχαν δυναμικά από κάθε γωνιά της Ελλάδας, πλημμυρίζοντας τους δρόμους της Αθήνας

ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ 29 Σεπ 2025 | 12:31

Στα χέρια του Χατζηδάκη το δύσκολο σταυρόλεξο των πληρωμών του ΟΠΕΚΕΠΕ στους αγρότες- Οι απειλές της Κομισιόν

Η Κομισιόν απαιτεί οι αλλαγές το σύστημα ελέγχου και πληρωμών του ΟΠΕΚΕΠΕ να ισχύσουν άμεσα, αλλιώς αναστέλλει τις πληρωμές.

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ 29 Σεπ 2025 | 12:28

Με χειροπέδες στην Ευελπίδων ο Βασίλης Μπισμπίκης - "Μου έφυγε το τιμόνι και προκάλεσα ζημιά, τηλεφώνησα στο τμήμα"

Την πόρτα της Ευελπίδων με χειροπέδες, πέρασε λίγο πριν τις 12:00 το μεσημέρι ο Βασίλης Μπισμπίκης.

Η ΦΡΑΣΗ ΤΟΥ 29 Σεπ 2025 | 12:16

Το σκίτσο του Αρκά για τα "πτωμοφάγα όρνεα" που προκάλεσε αντιδράσεις

Ενα σκίτσο το οποίο συνόδευσε με μία φράση που προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις, δημοσίευσε ο Αρκάς.

ΨΗΦΙΣΜΑ 29 Σεπ 2025 | 12:10

Όχι σε πλευρικά διόδια στους κόμβους Βαρυμπόμπης και Αγίου Στεφάνου - Η Ενωση Δήμων Αττικής στηρίζει τους Δήμους Κηφισιάς και Διονύσου

Οι Δήμοι Κηφισιάς και Διονύσου απορρίπτουν ρητά την ιδέα να κατεδαφιστεί η γέφυρα Βαρυμπόμπης και να δημιουργηθούν πλευρικά διόδια

ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ 29 Σεπ 2025 | 11:46

Ενα βήμα πιο κοντά στη δίκη των Τεμπών - Πράσινο φως από την Πρόεδρο Εφετών στην εισαγγελική πρόταση

Τον δρόμο για το ακροατήριο παίρνει η υπόθεση των Τεμπών. Η Πρόεδρος Εφετών έδωσε σύμφωνη γνώμη επί της εισαγγελικής πρότασης για παραπομπή σε δίκη 36 κατηγορουμένων.

ΑΓΝΟΕΙΤΟ 29 Σεπ 2025 | 11:41

Τραγωδία στην Ανδρο: Νεκρός εντοπίστηκε 54χρονος υποβρύχιος αλιέας

Η σορός μεταφέρεται με πλωτό σκάφος του Λιμενικού στο λιμάνι του Γαυρίου, όπου θα παραδοθεί στις αρμόδιες Αρχές για τις περαιτέρω διαδικασίες.

29 Σεπ 2025 | 11:09

Ρόδος: Ληστεία σε κοσμηματοπωλείο με λεία 500.000 ευρώ - Ξυλοκόπησαν τον ιδιοκτήτη

Δύο άγνωστοι άνδρες εισέβαλλαν σε κοσμηματοπωλείο, ξυλοκόπησαν άγρια τον 58χρονο ιδιοκτήτη και αφαίρεσαν μεγάλη ποσότητα χρυσών κοσμημάτων.

ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ 29 Σεπ 2025 | 11:08

Τροχαίο με παράσυρση στο Λασίθι: 5χρονο νοσηλεύεται διασωληνωμένο στη ΜΕΘ

Ένα πεντάχρονο παιδί νοσηλεύεται διασωληνωμένο στην ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ, μετά από παράσυρση από αυτοκίνητο την Κυριακή στον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου.