Περίπου 20 από τους αγνοούμενους είναι τουρίστες

Ανάμεσα στους δεκάδες αγνοουμένους, περίπου 20 εκτιμούν οι αρχές ότι είναι τουρίστες, που βρέθηκαν στη χώρα μας για τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Ανάμεσα στους δεκάδες αγνοουμένους, περίπου 20 εκτιμούν οι αρχές ότι είναι τουρίστες, που βρέθηκαν στη χώρα μας για τις καλοκαιρινές τους διακοπές κυρίως από τη Δανία, το Βέλγιο, την Ιταλία και την Πολωνία.  Ήδη όμως σε θάλασσα και στεριά έχουν εντοπιστεί οι σοροί των πρώτων νεκρών αλλοδαπών παραθεριστών, οι οποίοι ήρθαν στην Ελλάδα για να ζήσουν τις πιο όμορφες τους στιγμές και κατέληξε σε τραγωδία.  Σύμφωνα με τις αρχές, αρκετοί από τους τουρίστες είχαν τραγικό θάνατο από πνιγμό καθώς μέσα στο πανικό τους, με τα κύματα και τα ρεύματα να είναι ένα πρωτόγνωρο φαινόμενο για αυτούς, χάθηκαν αβοήθητοι. Ξένα δημοσιογραφικά  μέσα έχουν δημοσιευτεί οι τραγικές ιστορίες και τα άδικα παιχνίδια της μοίρας τουριστών, αλλά και ιστορίες με αίσιο τέλος. 

Το ταξίδι του μέλιτος στην Ελλάδα κατέληξε σε εφιάλτη. Το νεαρό ζευγάρι από την Ιρλανδία, η Ζόι Χόλοχαν κι ο Μπράιαν Ο’Κάλαχαν Γουέστροπ παντρεύτηκαν την περασμένη Πέμπτη κι ήρθαν στη χώρα μας για να περάσουν το μήνα του μέλιτος σε ξενοδοχείο κοντά στο Μάτι, όπως αναφέρει η Daily Mail. Μέσα στον πανικό που προκάλεσε ο πύρινος εφιάλτης και στην προσπάθειά τους να γλιτώσουν η νεαρή δημοσιογράφος χωρίστηκε από τον άνδρα της όταν αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το όχημα και να συνεχίσουν πεζή. Η κοπέλα κατάφερε να φτάσει σε κοντινή παραλία και διακομίστηκε με εγκαύματα σε νοσοκομείο. Ο σύζυγός της παρέμενε στη λίστα των αγνοουμένων μέχρι σήμερα, Πέμπτη, το πρωί όταν και δηλώθηκε επίσημα νεκρός. 

Δυο οικογένειες Δανών, όταν οι φλόγες έφτασαν δίπλα τους, πανικοβλημένοι πήραν τη πρώτη βάρκα που είδαν μπροστά τους και έφυγαν στα ανοικτά. Από το Λιμενικό Σώμα σε συνεργασία με την Πολεμική Αεροπορία στήθηκε μία τεράστια επιχείρηση διάσωσης, ωστόσο μέσα στη βάρκα υπήρχαν και 2 Πολωνοί, οι οποίοι δεν έχουν εντοπιστεί.

Πρόκειται για μία μητέρα με τον γιο της, οι οποίοι ενώ ήταν στη βάρκα, βρέθηκαν ξαφνικά στη θάλασσα και από εκείνη τη στιγμή αγνοούνται. 

 

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Φωτό: Ευρωκίνηση