Πέθανε ο «βασιλιάς της ομορφιάς» Γιάννης Πατίστας

Ξεκίνησε την αυτοκρατορία του από ένα κατάστημα στην Αθήνα και το όνομα Πατίστας έμελλε μέχρι τη δεκαετία του ’80 να μεσουρανήσει στο χώρο.

pethane-o-basilias-tis-omorfias-giannis-patistas
SHARE THIS
0
SHARES

Την τελευταία του πνοή άφησε το βράδυ της περασμένης Πέμπτης (21/03) ο Γιάννης Πατίστας. Ο «βασιλιάς της ομορφιάς» απεβίωσε σε ηλικία 97 ετών στην Πάρο, όπου διέμενε τα τελευταία χρόνια με τη γυναίκα του Λίτσα Πατίστα.

Ξεκίνησε την αυτοκρατορία του από ένα κατάστημα στην Αθήνα για να «μεσουρανήσει» στο χώρο της ομορφιάς μέχρι τη δεκαετία του '80.

 

Ποιος ήταν ο Γιάννης Πατίστας

Ο Γιάννης Πατίστας γεννήθηκε στην Αίγινα και σε ηλικία 7 ετών μετακόμισε οικογενειακώς στην Αθήνα και συγκεκριμένα στην Πλάκα.

Εκεί, όπως αφηγείται ο ίδιος, πήρε και τα πρώτα ερεθίσματα για τη δουλειά του από τον αδερφό της μητέρα του, τον Σπύρο Ζαχαρία. Ο θείος του είχε σπουδάσει αρωματοποιία στο Παρίσι και μαζί με τον πατέρα του Γιάννη άνοιξαν το 1915 το πρώτο αρωματοπωλείο. 

Μεγαλώνοντας, ο Γιάννης Πατίστας αν και σπούδασε οικονομικά, αποφάσισε να εργαστεί στην επιχείρηση του πατέρα του στο κατάστημα της Ευρυπίδου 4 το οποίο τελικά κληρονόμησε και «απογείωσε».

Όταν η Max Factor έβγαλε το πρώτο της μακιγιάζ, ο Πατίστας ήταν αυτός που το έφερε στο κατάστημα και έτσι άρχισε να χτίζει την αυτοκρατορία του.

Η πορεία του καταστήματος και του brand Πατίστας ήταν θεαματική και όλες οι επώνυμες Ελληνίδες της εποχής ήταν πελάτισσές του. Ο ίδιος ο Γιάννης Πατίστας ήταν συνεχώς στο μαγαζί του και φρόντιζε προσωπικά πολλές από τις γυναίκες που τον προτιμούσαν ακόμα και για συμβουλές ομορφιάς.

 

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook