Πέθανε ο έμπορος όπλων Κωνσταντίνος Δαφέρμος

Έφυγε από τη ζωή ο Κωνσταντίνος Δαφέρμος ο άλλοτε πανίσχυρος έμπορος όπλων.

pethane-o-emporos-oplwn-kwnstantinos-dafermos
SHARE THIS
0
SHARES

Έφυγε από τη ζωή ο Κωνσταντίνος Δαφέρμος ο άλλοτε πανίσχυρος έμπορος όπλων. Είχε το παρατσούκλι "ασπρούλης" λόγω της αγάπης του στα λευκά κοστούμια. 

Ο Κωνσταντίνος Δαφέρμος είχε προφυλακιστεί το 2016 για παράνομες αμοιβές σε εξοπλιστικά προγράμματα ως προς την προμήθεια 98 αντιαρματικών εκτοξευτών μεγάλου βεληνεκούς νέας γενιάς τύπου «Κορνέτ».

Ο Δαφέρμος ήταν κάποτε κυρίαρχος στο εμπόριο οπλικών συστημάτων, με γραφεία στη Βιέννη, στην Αθήνα, στην Μαδρίτη και τη Μόσχα. Ωστόσο τα τελευταία χρόνια η οικονομική του κατάσταση ήταν άσχημη, και φέρεται να ζούσε από βοήθειες συγγενών του.

Χαρακτηριστικό είναι ότι τα πολυτελή γραφεία της SCORPION στην οδό Πανεπιστημίου 10, αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ κατασχέθηκαν από ιδιώτη που του είχε δανείσει ένα ποσό προκειμένου να μπορέσει να πληρώσει άλλα δάνεια.

Το “ανάκτορό” του στην οδό Βασιλέως Γεωργίου στο κέντρο της Αθήνας έχει και αυτό κατασχεθεί από την τράπεζα Πειραιώς.

Ο Κωνσταντίνος Δαφέρμος είχε κατηγορηθεί για εμπόριο όπλων στην Γιουγκοσλαβία την περίοδο του εμφυλίου, λαθρεμπόριο κ.α. Είχε συλληφθεί και είχε κλειστεί για τρεις μήνες σε φυλακή της Τουρκίας. Ωστόσο είχε ανακηρυχτεί “Άρχων του Πατριαρχείου” το 2001.

 

 

Φωτό: Ευρωκίνηση

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook