X

Πέθανε στα 57 του ο Δημήτρης Κόκοτας - Νοσηλευόταν στο νοσοκομείο "Γεννηματάς" από τον Μάρτιο του 2024

Τον Μάρτιο του 2024 ο Δημήτρης Κόκοτας είχε υποστεί οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου και καρδιακή ανακοπή κατά τη διάρκεια δοκιμών για το τηλεοπτικό σόου "J2US" - Έκτοτε νοσηλευόταν σε σοβαρή κατάσταση

Γράφει: TheToc team
NDP

Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο καθώς έφυγε από τη ζωή, στα 57 του χρόνια, ο Δημήτρης Κόκοτας.

Ο γνωστός τραγουδιστής νοσηλευόταν από τον Μάρτιο του 2024 στο νοσοκομείο "Γεννηματάς", έχοντας υποστεί οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου και καρδιακή ανακοπή κατά τη διάρκεια δοκιμών για το τηλεοπτικό σόου "J2US".

Έχοντας συμπληρώσει σχεδόν δύο χρόνια νοσηλείας, κατέληξε το απόγευμα της Τρίτης 25/8.

Ποιος ήταν ο Δημήτρης Κόκοτας

Γιος του σκπουδαίου λαϊκού ερμηνευτή Σταμάτη Κόκοτα, ο Δημήτρης Κόκοτας γεννήθηκε στις 14 Δεκεμβρίου 1968.

Ακολούθησε τα χνάρια του πατέρα του και κατά τη διάρκεια της καριέρας του συνεργάστηκε με άλλους γνωστούς τραγουδιστές όπως η Μαρινέλλα, η Καίτη Γαρμπή, η Άντζελα Δημητρίου, ο Αντύπας, ο Βασίλης Καρράς, η Κωνσταντίνα, η Λίτσα Γιαγκούση και φυσικά με τον πατέρα του.

Διαβάστε Επίσης

Κυκλοφόρησε τον πρώτο προσωπικό του δίσκο με τίτλο "Διαδόσεις" τον Φεβρουάριο του 1994 σε μουσική και στίχους του Φοίβου, φτάνοντας τις 30.000 πωλήσεις σε Ελλάδα και Κύπρο κι έγινε χρυσός. Από τον δίσκο αυτό ξεχώρισαν τα τραγούδια: "Διαδόσεις”, "Αυτά τα χείλια”, "Άντε γεια μας” και "Κι αν σ’ αγαπώ”.

Ο δεύτερος προσωπικός του δίσκος με τίτλο "Συνείδηση" ήταν εκείνος που απογείωσε την καριέρα του και κυκλοφόρησε στις το Νοέμβριο του 1995 πάλι με τον Φοίβο στη μουσική και τους στίχους.

Ο δίσκος έφτασε τις 60.000 πωλήσεις κι έγινε πλατινένιος. Μεγάλες επιτυχίες που ακόμα τραγουδιούνται είναι τα: "Γιατί με τυραννάς”, "Πολύ καλή για να ‘σαι αληθινή”, "Κι άσε να λένε”, "Συνείδηση” και "Ανεμώνα”.

Χρυσός από την πρώτη εβδομάδα της κυκλοφορίας του έγινε ο τρίτος προσωπικός του δίσκος με τίτλο "Αχαριστία" τον Μάιο του 1997. Αυτή ήταν και η τελευταία φορά που συνεργάστηκε με τον Φοίβο. Ο δίσκος έγινε πλατινένιος σε Ελλάδα και Κύπρο. Μέχρι και σήμερα αυτό το άλμπουμ θεωρείται ο πιο επιτυχημένος δίσκος του Δημήτρη Κόκοτα, έχοντας πουλήσει τουλάχιστον 80.000 αντίτυπα.

Ακολούθησε η συνεργασία του Δημήτρη Κόκοτα με τον Νίκο Καρβέλα και το 1998 κυκλοφόρησε ο τέταρτος προσωπικός του δίσκος με τίτλο "Για μένα" σε μουσική και στίχους του Καρβέλα. Και αυτός ο δίσκος έγινε χρυσός από τη πρώτη μέρα της κυκλοφορίας του και πλατινένιος μετά από 15 μέρες, ξεπερνώντας τις 50.000 πωλήσεις. Από τον δίσκο αυτό ξεχώρισαν τα τραγούδια: "Για μένα”, "Στο ‘χω πει”, "Παλιοχαρακτήρας” και "Για πάντα”.

Ακολούθησαν άλλοι έξι δίσκοι για τον Δημήτρη Κόκοτα: Το 1999 ο δίσκος "Σε ρεύματα αντίθετα" σε μουσική του Γιώργου Θεοφάνους και στίχους του Πάνου Φαλάρα. Ο δίσκος έγινε σύντομα χρυσός και πολλά τραγούδια έγιναν ραδιοφωνικές επιτυχίες. Από τον δίσκο αυτό ξεχώρισαν τα τραγούδια: "Είσαι γυναίκα ουρανός”, "Παντού σημάδια σου”, "Τι σου χρωστάω”, "Μήνυμα γραπτό” και "Σ’ εκείνη να γυρίσεις”.

"Έχω φύγει", ήταν ο τίτλος του 6ου δίσκου του το 2000 σε μουσική και στίχους διάφορων καλλιτεχνών, όπως ο Valentino, ο Στράτος Διαμαντής, ο Βαγγέλης Κωνσταντινίδης, ο Ηλίας Φιλίππου, ο Κυριάκος Παπαδόπουλος, η Εύη Δρούτσα κλπ.

Ο έβδομος δίσκος του με τίτλο "Ολόψυχα δικός σου" κυκλοφόρησε στις 4 Φεβρουαρίου του 2002 σε μουσική του Κώστα Μηλιωτάκη και στίχους του Πάνου Φαλάρα και της Ναταλί. Στον όγδοο δίσκο του με τίτλο "Ένα" που κυκλοφόρησε στις 19 Μαΐου του 2003 συνεργάστηκε για πρώτη φορά με τον Γιάννη Καραλή, ο οποίος έγραψε τη μουσική και τους στίχους. Στον ένατο δίσκο του με τίτλο "Απρόσμενη αγάπη" που κυκλοφόρησε το 2004 από τη Virus Music συνεργάστηκε επίσης για πρώτη φορά με τον Ανδρέα Κομπόση, ο οποίος έγραψε τους στίχους και τη μουσική.

Το 2007, κυκλοφόρησε ο δέκατος δίσκος του με τίτλο "Άμα δε σε δω απόψε".